If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ама то нямаше кой знае каква волатилност! Имаше малко в Европа и то даже беше вътре в индексите : сектори и отделни хартии. Иначе оттатък водата даже почти не мръднаха. Като иде СиП в права линия на 1700 и върне половината за 2-3 сесии, тогава ще си говорим за волатилност. Сега едно голямо нищо. Вярно, че на интрадей имаше по няколко смени на посоката, ама амплитудите бяха откровено мизерни. На седмична особено, индексите изглеждат като замръзнали.
Интрадей си беше ок. Като казвам волатилност имам в предвид и в двете посоки движения. По този начин никоя грешка не е особено важна - дори и човек да сбърка посоката, което аз си приемам че чисто вероятностто може да се случва в 50% от случайте, бързо може да се поправи с минимум щети, като ако поправката заема малка част от очакваната волатилност, то дори и дъ се тръгне със загуби лесно може да се завърши с печалби. До като ако се получи еднопосочна волатилност нещата могат доста неприятно да се развият в дълга отриателна серия при подобен вид спекули. При движение в рейндж където едните новини тласкат нагоре, а другите надолу нищо не остава написано на камък.
Ще видим, аз се надявам това две напред, две назад да подължи поне още месец, но днес вече ми се струва че се променя сантимента - волатилността все повече намалява и вече почва доста неприятно да се приближава до нормалната. Не знам дали е защото взеха да свикват със ситуацията или пък им омръзна или пък просто друго им влиза във фокуса - но нещата изглежда че се променят. И се замислям отново да минавам само дълъг
Ама то нямаше кой знае каква волатилност! Имаше малко в Европа и то даже беше вътре в индексите : сектори и отделни хартии. Иначе оттатък водата даже почти не мръднаха. Като иде СиП в права линия на 1700 и върне половината за 2-3 сесии, тогава ще си говорим за волатилност. Сега едно голямо нищо. Вярно, че на интрадей имаше по няколко смени на посоката, ама амплитудите бяха откровено мизерни. На седмична особено, индексите изглеждат като замръзнали.
Туй е партенка според мен. Просто тактически ходове за печелене на време. КГБ-иста е много добър в това. Много време са го обучавали на такива техники. Прави крачка-две назад за засилка. Ама да не коментираме такива работи тук, че ей сега ще ни налазят матрьошките от темата за Украйна.
Ще видим, аз се надявам това две напред, две назад да подължи поне още месец, но днес вече ми се струва че се променя сантимента - волатилността все повече намалява и вече почва доста неприятно да се приближава до нормалната. Не знам дали е защото взеха да свикват със ситуацията или пък им омръзна или пък просто друго им влиза във фокуса - но нещата изглежда че се променят. И се замислям отново да минавам само дълъг
За голямо съжаление Путин май осра пейзажа и ще намали напрежението, а от тук и волатилността доста ще пострада. Така че може би банкомата е на път да затвори
Туй е партенка според мен. Просто тактически ходове за печелене на време. КГБ-иста е много добър в това. Много време са го обучавали на такива техники. Прави крачка-две назад за засилка. Ама да не коментираме такива работи тук, че ей сега ще ни налазят матрьошките от темата за Украйна.
За голямо съжаление Путин май осра пейзажа и ще намали напрежението, а от тук и волатилността доста ще пострада. Така че може би банкомата е на път да затвори
Може, ама може да удариш и на дърво, ако роботите обърнат палачинката. Има смисъл да се шорти само индекса, щото има много читави акции. Не всичко е Туйтър и Групон. Хубавото е, че покрай тях падат цените и на харните акцийки. Алгосите не подбират. Бях писал преди няколко месеца тук за Рокет Фюъл и Критео. Аз продадох половината когато хвърчаха и сега пак си ги купих. Особено при Критео си върнах всичките стари бройки на старите цени. Голям смях падна вчера. Изкараха отчета, които беше безупречен. Изтреляха се на +10% в първите минути и алгоритмите като почнаха да бият по йената се сринаха с още толкова горе-долу. Като мине модата на тези трейдове ще има мощен шортскийз.
Близки стопове, малки но бързи печалби, или загуби, само технически анализ и то на минутни груфики. Аз не си играя с компании, само индекси, само дейтрейдинг. Половината сделки грешни, другата половина верни - чист хазарт но при висока волатилност и стопове на 1/5 от очакваната волатилност и да чукна на дърво в момента пазарите са като банкомат. хубавото на високата волатилност е че всяка грешка лесно и бързо се превръща отново в печалба стига човек да не се панира.
Ако човек мисли като робот, бая пари могат да се изкарат от тази волатилност. Аз две седмици вече играя даже без да мисля
Може, ама може да удариш и на дърво, ако роботите обърнат палачинката. Има смисъл да се шорти само индекса, щото има много читави акции. Не всичко е Туйтър и Групон. Хубавото е, че покрай тях падат цените и на харните акцийки. Алгосите не подбират. Бях писал преди няколко месеца тук за Рокет Фюъл и Критео. Аз продадох половината когато хвърчаха и сега пак си ги купих. Особено при Критео си върнах всичките стари бройки на старите цени. Голям смях падна вчера. Изкараха отчета, които беше безупречен. Изтреляха се на +10% в първите минути и алгоритмите като почнаха да бият по йената се сринаха с още толкова горе-долу. Като мине модата на тези трейдове ще има мощен шортскуийз.
Наско го чакат още много тежки мигове. Пъмп & дъмп стратегията е в своя апогей. Яната е тръгнала към 96 и роботите направо си шортят поголовно. Ама в мътни води се вадят големи риби.
Ако човек мисли като робот, бая пари могат да се изкарат от тази волатилност. Аз две седмици вече играя даже без да мисля
Рашъ, кво рашъ, рали си
Надявах се още едно 15-20% да се скине за допълване, ма нема...
Ама наско как заби пак носа , а...
Наско го чакат още много тежки мигове. Пъмп & дъмп стратегията е в своя апогей. Яната е тръгнала към 96 и роботите направо си шортят поголовно. Ама в мътни води се вадят големи риби.
Коментар