Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнениеpusni nekaw trade. stiga ala bala like lv max
Коментар
� -
Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнениеvikas i alcoa da pusna long. no problem
Много късак, ного нещо...
http://finviz.com/quote.ashx?t=CENX
ПС Гледам Лондонската ми поръчка за PHST x 3.6 $ се изпълнила.
Много валю има за мене в тая фарма, само мажовците да не рекат да я отписват...ма и в тоя гнусен случай поне едно 50% минимум трябва сложим от тия нива.
Инак х 4-5 пъти не мърда , пу пу...Last edited by pipbel; 25.08.2015, 16:59.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеФизически нямаше време да се отворят много къси позиции, а малкото такива се закриха вчера до голяма степен. Спадът беше главно от закриване на дълги и марджин колове. Въпросът сега е дали тези, които затвориха дългите, ще ги отворят отново.
Не разчитай на шорт скуизи.
Успех!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеФизически нямаше време да се отворят много къси позиции, а малкото такива се закриха вчера до голяма степен. Спадът беше главно от закриване на дълги и марджин колове. Въпросът сега е дали тези, които затвориха дългите, ще ги отворят отново.
Успех!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеСмелчагаТо една от причините да смятам че ще има панически покупки е че ще има масови шорт скуизове.
Пусни си примеркета на насдак да видиш за какво иде реч при големите позиции
Успех!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнениеpusnah i CCJ.
imam screen s 50 commodity companies and heat map s underlying commodity i FX.
taka vzemam resenia za short term
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеПрав си, прекалено голям незаслужен пердах отнасят ЕМ напоследък, вече приближават нива дето почват му потичат лигите на човек...
Единствено относително слабия $ ме спира за момента да грабя с шепи....че почти няма отделни хеджирани етф варианти по държави, но има и други решения за хеджиране.
Растежа определено го има.
Например БРИК по данни на СБ тази година въпреки рецесията в Русия и Бразилия ще даде над 2.2% ръст. За 2016-17 се чакат съотв. 4.1 и 4.8%.
Турция, Полша и Румъния растат с по 3-4%, Корея - също.
Индонезия и Малайзия 4.7-5.5%, Виетнам над 6% дори , Египет 4.2 до 4.8, Чили и Перу - също се очакват да се ускорят идните 2 години до 3.5-4%
Всичко това е над двойно повече от мижавите 1.5-1.8% очаквани за Европа и около 2-2.2 за щатите.
При това се търгуват на почти двойно по ниски мултипъли.
ПС Като те притесняват много Русия и бразилия от суровинна гледна точка - има и смол кап варианти за тях с доста по малка експозиция към материълс и енергия.
Мисля че определено грешиш относно брик и ЕМ като цяло.
А относно ползите от евтиния петрол и злато - по голям печеливш от Индия в световен мащаб няма.
Имам само 6% сега в 4 от гореизброените 13 ЕМ и се надявам да паднат още малко та да накупя от всички и да ги докарам до 25-30% от портфейла.
Струва ми се че големите профити идните 5-10г ще дойдат точно от тях и ще са няколко пъти повече спрямо Европа и УС като цяло.
А относно америка - моето разбиране за нея към момента е GILD+AAPL+VLO.
Kато сложиш в сметката и опциите ян17 де натоварих вчера - все едно 50% съм в тях.
Great growth companies at great value price.
pe 9.7 ev/eb 6.5 peg 0.6 eps5y +15% div 2.1%
Alt 5.6 roa 25 roe 55 roc/wacc=5.3
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВсъщност сега пуснах един скрийнър с по-ликвидни - трябва да призная че си ги нацелил всичките. Само и арселор ми излезе като добавка.
imam screen s 50 commodity companies and heat map s underlying commodity i FX.
taka vzemam resenia za short term
Коментар
�
Коментар