Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеРастежните компании със силни брандове се появяват и изчезват през годините с бясна скорост. Някой вече да мисли че блекбъри е успешна инвестиция. Нокия какво прави сега - пак ли продава гуми. Ериксон се мъчат да оцелеят. Палм пайлът - някой спомня ли си ги. Мога да почна да изброявам и в други сектори. ПЕ 30 предполага поне 20 години растеж - колко растежни компании са успели да го постигнат. Аз се сещам за майкрософт, епъл, за гугъл и амазон още не е ясно. Фейсбук - някой спомня ли си майспейс - отминала звездна компания. Кой може да гарантира че Фейсбук ще съществува дори и само след 10 години. Ама се търгува на ПЕ 100. тотална идиотия - почти напълно убеден че дори само след 20 години ФБ ще е история. но има някои оптимисти дето мислят за 50 години растежГугъл - кой може да гарантира че търсенето в интернет ще е същото дори и само след 5 години. А те само от това изкарват пари - другото им е за забавление.
От друга страна компании, действащи в по-традиционни отрасли са ного по-стабилни във времето.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеЕ, какво да кажа - добър си! Как ги правиш тия магии!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеНе, аз говоря за растежни компании със силни брандове. А не за bond proxies, като P&G, GE, KMB.Гугъл - кой може да гарантира че търсенето в интернет ще е същото дори и само след 5 години. А те само от това изкарват пари - другото им е за забавление.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕстествено че може и да бъркам. Но аз поне вече съм почти изцяло къс към САЩ.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
А за другите високи ПЕ та - тези при силните брандове. Те са високи не заради очакваните растежи, а заради ниските лихви. Когато имаш силна марка в силно нисков сектор то дисконтния ти процент е също изключително нисък. Нестле например мисля че емитираха дори облигации с отрицателна лихва - може и да бъркам. Но като вземат да се вдигат лихвите и ПЕ тата им ще паднат. Не много но достатъчно "сигурните" акции да се превърнат в не чак толкова сигурни.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеаа,, вече не ги деля на умни и глупави. По многото пари решават демократично.Толкова много пари има на пазара, че единствено волатилността е гарантирана.
Коментар
� -
Според мен преекспонирате - това с лихвите и валутите води само до мишешки игри на дребно и неголеми колебания - не очаквам сериозни и дълбоки спадове нито в Европа, нито в САЩ, но напротив, възход - за компенсиране на загубите от пролетта досега - разбира се - отделни краткотрайни корекции е нормално да има. Все пак аз очеквам най-ного от Азия и например от Русия - защото те паднаха най-ного, без реално икономиките им да са понесли поражения (освен Русия).
Впрочем Китай потвърждава прогнозите ми - от дъното досега Шанхаецът спокойно си нарастна с 13-14%, като преди това спря пропадането точно там, където казах.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеМда, към момента няма уплах - умните пари излизат по терлички масата купува на промоция
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеНа мене тази реакция ми прилича повече на раздразнение отколкото на уплах. И понеже там място за чувства няма, вероятно е война между парите и правителството.
Няма как да измислиш аргумент на база днешното решение на ФОМС за продажба на чуждите валути срещу долара, на златото, на индексите.
Разбира се тази конспиративна теза ще е валидна, докато златото и индексите възстановяват, а силата на долара остава.
Мда, към момента няма уплах - умните пари излизат по терлички масата купува на промоция
Коментар
� -
На мене тази реакция ми прилича повече на раздразнение отколкото на уплах. И понеже там място за чувства няма, вероятно е война между парите и правителството.
Няма как да измислиш аргумент на база днешното решение на ФОМС за продажба на чуждите валути срещу долара, на златото, на индексите.
Разбира се тази конспиративна теза ще е валидна, докато златото и индексите възстановяват, а силата на долара остава.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеВероятно ще я избие, но не веднага. Привижда ми се нещо като спад с еднакви размери този път и после при ръста срещу 10% в САЩ поне 30% в Европа.
Коментар
�
Коментар