Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнениеАз щях да искам но от брокера не ми дадоха Form 1042-S какъв данък ми е удържан. Ако брокера ти е свестен ще попълниш Form W-8BEN и ще ти удържат "само" 10% от дивидентите, и няма да ти се налага да подаваш tax return.
Друг вариант, който съм си мислел е да прибираш дивидентите с календар спред опции - тогава пак ще трябва да плащаш 10% но върху капиталова печалба.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nasco_3 Разгледай мнениеНякой искал ли си е въстановяване на данък от дивиденти от американски компании?
Друг вариант, който съм си мислел е да прибираш дивидентите с календар спред опции - тогава пак ще трябва да плащаш 10% но върху капиталова печалба.
Коментар
-
Инвестиране в Европейски банки
Мисля, че не е зле да се хвърли един поглед на тази статия преди да се купуват европейски банки:
http://www.economist.com/news/financ...rivals-banking
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеСтарбъкс както може да расте така и може да се срине с 50-80% и така и да не порастне след това, английския му аналог WTB например се търгува 50% по евтино - а той не е евтини тогава волатилността ама изобщо няма да е само волатилност а реални загубени пари. Сега си изкарал късмет - ама това си е късмет.
Отделен е въпросът до колко е уместно да сравняваш с WTB. Преди около година Старбъкс бяха само малко по-скъпи от WTB сега.
Скокът на цената е front-running на очакванията за растеж от пет-годишния план на Шулц, който за сега покзва много добри резултати, и бие очакванията. Така че, мерси на вас порфейлните инвеститори, че купувате на супер високи цени и надувате Старбъкс.
Портфейлната теория много ме кефи в такива моменти
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеГоворя само и единствено за лични пари. И да определено съм в прилична степен доволен от резултатите.
И може би е добре все пак да изкараш и един мечи пазар преди да се изказваш като последна инстанция. При бичи пазар всеки се смята за финансов гении. Като почне отлива и се вижда кой плува без гащи. Не аз.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеАко си професионалист и жонглираш със 60 позиции професионално и дереш кожата на клиентите за това - тогава добре. Ако на всичкото отгоре си вярваш, че правиш нещо смислено - още по-добре, така можеш да прилъжеш повече клиенти да плащат високи такси за underperform-ване на индексите. Това е добър бизнес.
Всеки се оправя в живота както може.
И може би е добре все пак да изкараш и един мечи пазар преди да се изказваш като последна инстанция. При бичи пазар всеки се смята за финансов гении. Като почне отлива и се вижда кой плува без гащи
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеКакто и да е, не ми се спори с лаици
Всеки се оправя в живота както може.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеПортфейлната теория и диверсификацията не са баш едно и също нещо. Диверсификация се е правила и през 20те години на миналия век.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕ няма как да те знам какво правиш. Ти се изказваше доста силно срещу портфейлната теория и твърдиш че знаеш какво представлява тя. А тя е точно това че диверсификацията намалява риска. Сега изведнъж обръщаш палачинката и приказваш наобратно.
Айде вземи да разбираш първо за какво говориш и след това губи времето на останалите.
Коментар
-
Е няма как да те знам какво правиш. Ти се изказваше доста силно срещу портфейлната теория и твърдиш че знаеш какво представлява тя. А тя е точно това че диверсификацията намалява риска. Сега изведнъж обръщаш палачинката и приказваш наобратно.
Айде вземи да разбираш първо за какво говориш и след това губи времето на останалите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениес тези 50-60 позиции където ги държа всъщност съм доста добре диверсифициран.
То не е необходимо да си учил статистика и анализ, за да се светнеш че ако всичко вкараш в една компания рискът е огромен. То е ясно, че разликата в риска между една и две компании е доста голяма. И също че между две и десет е много голяма.
Но колко по-диверсифициран си ти и колко па-малко риск носиш в сравнение с мене? Аз имам 23 или 24 компании в портфейла си. Не е много голяма разликата, нали?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЗащо ми е да купувам индекс. Аз си правя свой индекс, който да отразява моите виждания за пазара. с тези 50-60 позиции където ги държа всъщност съм доста добре диверсифициран.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение+++
За Греъм. Едно от нещата които проверявам преди да вляза някъде е и колко е ФВ по Греъм. Лошото е че не е валиден за всички сектори....
http://www.validea.com/registration/...=9@tid=1@sid=1
Коментар
Коментар