IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Новини от цял свят за имотите

https://www.investor.bg/a/534-novini...t-nad-2-godini

Продължаващите продажби на жилища в САЩ записаха най-големия си спад от над 2 годиниФиксираната лихва по 30-годишна ипотека в САЩ достигна над 20-годишен връх

https://www.investor.bg/a/113-analiz...anie-ot-2008-g

Банките във Великобритания се подготвят за най-голямото ипотечно изпитание от 2008 г.Собствениците на жилище в страната са особено уязвими заради краткосрочно фиксираните лихви по заемите си

Това е общата картинка с ДНЕШНА дата ....

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyyy1 Разгледай мнение

Подобен имот може да се отдава за посочената сума горе, но дали се наема?
      Както е описано болднатото…
      В този бизнес добрата възвръщаемост трябва сам да си я изработиш. Тоест да намериш подценен имоти и да можеш да го отдадеш на цена над средната за района

Ако очакваш да купиш от обява в имот.бг и да отдадеш по най ниската цена за квартала няма как да ти се получат нещата

Коментар

• Цените в магазините скоро ще ударят 100% увеличение спрямо тези преди 2 години. Ако гледаме млечните продукти даже 150%. Гледайки разходите само за едното ядене, може да се каже, че наемите са прекалено ниски. Преди 10год. малък 50кв. апарт в средностатистически квартал, се отдаваше за 300-350лв. Сега е около 500-600. Неслучайно 1/3 от тухлите стоят заключени и не се отдават.

При такава обезценка на парите, очаквайте още повече от реалните собственици, а не ипотекарите, да щракнат ключа. И ако си мислите, че положението ще стане по-розово като банките приберат жилищата, които не могат да се изплащат, жестоко се заблуждавате. Влиза се в една много кофти спирала, че придобивката дори с кредит, ще става по-трудна с всеки следващ цикъл. А тези с повечкото имоти, ще са изключително облагодетелствани спрямо останалите. Както казах, неравенството ще става по-убийствено с всеки следващ цикъл. Чиста игра на монополи, където масата е обречена и върти обиколки/цикли, докато се занули.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

И кое му е "добрето"? Кой е тоя дет шъ ти брои 1200 лв за панелка в Люлин?

П.с аз проблем нямам, понеже не отдавам, даже подземното паркомясто не го отдавам.
          Това че ти си живял в панелка в Люлин не изчерпва възможностите на София

Когато почнеш да отдаваш и можеш да водиш някакъв смислен диалог на тема наеми може и да коментираме в момента е напълно безсмислено

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Вервай ми че там купуват много по малки кутийки при много по кофти условия от различен характер

Относно БГ в момента апарт който струва 120к евро и да кажем за него са теглени 100к евро може да се отдава под наем за около 400 до 600 евро преко сили ако лихвата мине 5% се губи смисъла
            Подобен имот може да се отдава за посочената сума горе, но дали се наема?
            Както е описано болднатото…

Коментар

Със сигурност е по добре, както би трябвало вече сам да си разбрал ако в писаниците ти има нещо вярно

А ако от 120к евра имот не можеш да влезнеш в диапазон 400-600е наем си е твой проблем
              И кое му е "добрето"? Кой е тоя дет шъ ти брои 1200 лв за панелка в Люлин?

П.с аз проблем нямам, понеже не отдавам, даже подземното паркомясто не го отдавам.

Коментар

Хубу в Сф как е? Кво ще купиш за 120к евра, което ще отдадеш за 600 евро?
                Със сигурност е по добре, както би трябвало вече сам да си разбрал ако в писаниците ти има нещо вярно

А ако от 120к евра имот не можеш да влезнеш в диапазон 400-600е наем си е твой проблем

Коментар

Сори но проблемите на дълбоката провинция не ме вълнуват да му мислят балачорите дето са имали неблагоразумието да ги дадат за такава локация
                  Хубу в Сф как е? Кво ще купиш за 120к евра, което ще отдадеш за 600 евро?

Коментар

Пак си чел брокераЗки лакърдии. За 100 к евро ще купиш 50 кв панелка в Люлин, която я успееш да я дадеш за 400 лв я не. Във Варна ап за 250к евра ( с подземно оаркомясто) се отдава за 350 евра.
                    Сори но проблемите на дълбоката провинция не ме вълнуват да му мислят балачорите дето са имали неблагоразумието да ги дадат за такава локация

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Фалити ,безработици,взети имоти,това трябва,и четох скорошен анализ кой да плати сметката ,тия д дълговете,банките ли ,кой ?Аз смятам който е поел дълг,да си плаща масрафа,като си видял че няма фиксирана лихва да си мислиш,това е БГ,то,а не да теглиш ей така
                      Каврък от мен запомни най важното нещо в тоя живот плащат тези дето имат пари на босият цървулите не могат да вземат

Всичките тези ново напечатени пари са платени с обезценката на спестяванията на хората като теб

Ти си този дето плаща сметката незнам кой ден ще ти уври главата

Коментар

Вервай ми че там купуват много по малки кутийки при много по кофти условия от различен характер

Относно БГ в момента апарт който струва 120к евро и да кажем за него са теглени 100к евро може да се отдава под наем за около 400 до 600 евро преко сили ако лихвата мине 5% се губи смисъла
                        Пак си чел брокераЗки лакърдии. За 120 к евро ще купиш 60 кв панелка в Люлин, която я успееш да я дадеш за 400 лв я не. Във Варна ап за 250к евра ( с подземно паркомясто) се отдава за 350 евра.
                        Last edited by better; 29.10.2022, 16:21.

Коментар

Ти си за искренно и лично, ти си притеснения.
                          Мен ме радва, че нещата идват на мястото си. Аз не се притеснявам от рецесия, както не се притеснявах и 2009 год.
                          Аз не разчитам на чуждите пари, като теб. Лесните пари свършиха! Всеки ще живее с парите, които има! Рецесията е чистилището, след това започваме наново.
                          Както казах и в предни постове хора с криви пари или виртуални кинти въобще не трябва да се притесняват

Коментар

• Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение

Не е 5% повече е при нас. Все пак цените ни са далеч от тези на УК. И докато те купуват къщи, ние - кутийки, съответно може да се намаля площта до холокухня със спалня в 40м2. Тук има някои които се кълнат в тези имоти, ще обяснят. Първият ефект е да се насочат към по-малки като площ.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Купил е наскоро на зелено.....
                              Рибка пак те фанах на гола кука, ако се върнеш назад в темата ще видиш че в следващият пост съм написал че всъщност се будалкам балачорите

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                                Топ статията от ДНЕС!!!
                                ЧЕТЕТЕ!!!
                                Дълги време повишителите наричаха понижителите влакогонци!
                                Сега дерайлиралия влак на агресивните лихвени повишения ще ги удари рязко и мощно в главите...

https://www.investor.bg/a/538-pazari...parva-zapochva

Битката на ЕЦБ срещу инфлацията тепърва започваЩе надминем неутралното лихвено равнище като дерайлирал влак, смята представител на регулатора !!!!!
                                Странното е, че имотното парти продължава дори при тези сигнали. Според мен се плашат, че после ще вдигнат много изискванията и бързат да се закачат за кредита сега.

Коментар

Working...
                                X