IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Дупките и мръсотията са вследствие на това, че все още България е бедна държава. Вие явно забравихте само преди 25 години какво беше в България. Ние се сравняваме с най-богатите държави в света и недоволстваме, че не сме като тях.Ами не стават така нещата. То още Източна Германия не може да настигне Западна въпреки, че се изляха трилиона марки и евро там. А и ГДР беше най-развитата комунистическа държава, а България една от най-бедните.
    Колкото до скъпотията-кажи държава или град и ще ти направя сравнение в Нумбео дали действително в България е толкова скъпо.
    Стига с това Нумбео бе човек, 100% невярна информация. Бира 4 лева, капучино 4 лева...Ами по 6 лева са вече, не по 4. Този сайт дава средни цени на написаното от анонимни потребители, т.е. осреднява днешните цени с тези от преди 5 години примерно. А ако в Берлин качеството е по 5 не можеш да твърдиш. че там е с 50% по-скъпо. Трябва да се сравняват идентични стоки и услуги, което е невъзможно.

Щом сме бедна държава значи и цените трябва да са като за бедна. Ние точно това сравняваме. Съотношение цена/качество.

Питай Бетерчно за новата BMW електирчка. Немският търговец ти я дава с цена 20% надолу от българския. За какво говорим?

Коментар

• Онзи ден, пазарувам в Берьозка в Борово. Докато си избирах водка и печень, влезе една млада дама, облечена в нещо като ватенка / Песи може и да я познава/ Та тя почна да се вайка за скъпите цени тук и как в същата верига в Германия било два пъти по-евтино, но като ми показа водката пет езера и ми каза, че в Германия струвала два лева, разбрах, че си имам диалог с психично болна.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Бъркаш плюене с отбелязване на реалността.
        Реалността (дупки,мръсотия,скъпотия,цигания,анархия,обслужван е,инфраструктура и т.н.) която хората с розови очила незнайно как не виждат
        Дефакто при нас това което получаваш като стоки и услуги в момента е много скъпо.Адски скъпо.Получаваш мизерията което изброих на ЕУ цени обаче .Това е реалността.
        Стигнахме ги дето се вика американците,но само по цените
        Е да, точно това е. Навсякъде има високи и ниски цени и те съответсват на някакво ниво. Плащал съм сметки за ресторант 50 евро и 800 евро за вечеря и в двата случая съм бил доволен, защото съм получавал това което съм очаквал. И в България до преди няколко години нещата бяха добре, че даже даже много добре, специално като става дума за ресторанти, но като , че ли мина това време. Иначе инфраструктурата, корупцията и циганията винаги са били проблем.

Коментар

Реалността (дупки,мръсотия,скъпотия,цигания,анархия,обслужван е,инфраструктура и т.н.) която хората с розови очила незнайно как не виждат
          Дефакто при нас това което получаваш като стоки и услуги в момента е много скъпо.Адски скъпо.Получаваш мизерията което изброих на ЕУ цени обаче .Това е реалността.
          Дупките и мръсотията са вследствие на това, че все още България е бедна държава. Вие явно забравихте само преди 25 години какво беше в България. Ние се сравняваме с най-богатите държави в света и недоволстваме, че не сме като тях.Ами не стават така нещата. То още Източна Германия не може да настигне Западна въпреки, че се изляха трилиона марки и евро там. А и ГДР беше най-развитата комунистическа държава, а България една от най-бедните.
          Колкото до скъпотията-кажи държава или град и ще ти направя сравнение в Нумбео дали действително в България е толкова скъпо.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Защото се дразня как се съсипва държавата и колко зле живеят хората в БГ, как всичко е измамник и крадец. Просто ми пука за България, колкото и да не ти се вярва. И не схващам как хората може да са толкова ограничени и да не разбират какво се случва.

И да, ресторантите са по-скъпи с 50%, а качеството е по-високо с 500%, както и всичко друго. Точно това е проблемът. Искрено ми се иска нещата да се подобряват, а те се влошават.
            Закон на търсенето и предлагането. Щом хора влизат в ресторантите на тия цени,значи има търсене на такива цени.
            И всеки е наясно с дребните шмекерии,които се случват в България. Манталитета е такъв и той бавно се променя.
            И не знам българите дали са ограничени ама не ми се струва най-умното нещо на света немците да плащат 50 процента данък на заплатите си и да хрантутят на социални помощи милиони навлеци от Африка, Азия и Столипиново. Които да вършат престъпления.
            А това са много по-фунтаментални въпроси,отколкото някоя дребна шкекерия,с каквито няма спор, че изобилстват в България.
            Миналата седмица говорих с един циганин, който живеел в Германия с жена си и трите си деца. Получавал по 750 евро месечно помощ за трите си деца,1000 евро помощ за наем и 1000 евро получавала безработната му жена. Само тоя цоца по 2750 евро всеки месец, а такива като теб плащат високи данъци. Същого се отнася и до милионите бежанци и други имигранти.
            Ако това стане в България ще има революция.
            Last edited by mirodes; 14.05.2023, 21:38.

Коментар

Ами нали ти си част от тази държава, ти ли ги правиш тези мизерии?

Коментар

плюеш по България и хората тук

Коментар

https://www.numbeo.com/cost-of-livin...ia&city2=Sofia
                  Според Нумбео ти трябват 7400 лв в Берлин, за да имаш същият стандарт на живот като 5000 лв в София. И всички цени са по-скъпи.Включително в ресторантите.
                  Хубаво, направил си избора да живееш извън България, ама не мога да разбера защо постоянно плюеш по България и хората тук.Ами радвай се, че си се отървал от тоя ад.
                  Защото се дразня как се съсипва държавата и колко зле живеят хората в БГ, как всичко е измамник и крадец. Просто ми пука за България, колкото и да не ти се вярва. И не схващам как хората може да са толкова ограничени и да не разбират какво се случва.

И да, ресторантите са по-скъпи с 50%, а качеството е по-високо с 500%, както и всичко друго. Точно това е проблемът. Искрено ми се иска нещата да се подобряват, а те се влошават.

Коментар

Според Нумбео ти трябват 7400 лв в Берлин, за да имаш същият стандарт на живот като 5000 лв в София. И всички цени са по-скъпи.Включително в ресторантите.
                    Хубаво, направил си избора да живееш извън България, ама не мога да разбера защо постоянно плюеш по България и хората тук.Ами радвай се, че си се отървал от тоя ад.
                    Не може да го понесе, поради една най-елементарна причина, там е господин Никой.

Коментар

Ганьо иска да те ограби навсякъде където идеш - от кафенето до фризьорския салон. Ами не, не съм готов да им плащам на тези мизерници, предпочитам да пестя по-малко на месец след разходите за живот, но да живея на място, където ме уважават като клиент и човек, където е чисто и приятно и където хората не са така озлобени и крадливи. Това е.
                      Абе чак да те ограби не, ама ако може да те прекара нещо на дребно, винаги! Специално за кръчмите , всеки знае , отваря се нова кръчма, в началото има добро меню, обслужване и т.н., след година сменят готвача, почват със замразени заготовки, това свърши , онова не го предлагаме и след още една година затваря и всичко отначало. Във Франция и в Италия хора отварят кръчми по селата и с години работят за да създадат клиентела в жестока конкуренция. Преди смарт телефоните в градовете донякъде имаха лукса да се ебават безнакано със сървисите, но сега с толкова много сайтове за оценяване дори и в туристическите дестинации капаните за туристи намаляха значително. Но ги има де. В Италия си е хит и мис и съм имал фрапиращи случаи примерно дори в магазин да не ми дават касова бележка за да ме врътнат с няколко евро за бутилка вино. В България чак такива простотии не са ми се случвали, но ми е направило впечатление, че не само ще те врътнат или ше минат тънко, но после ше се и похвалят с това. Като, че ли идеята на бизнеса не е да изкара пари а да прекара някой.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

Не знам къде ходиш, но има много добри ресторанти на приемливи цени.
                        Не знам за теб кое е приемлива цена.
                        Много места съм обиколил, вкл. Шефс, Капитан Кук, Кактус и подобни прехвалени и не толкова прехвалени места, при всяко мое идване ходим с колегите на различно място.

Бира от 6-7 лева, салата Цезар 18 лева и пица 18 лева не е приемлива цена, не и за бедна държава като България. Аболютни боклуци сервират, на цени увеличени със 100% при инфлация 30% за година-две. Качеството и обслужването са на светлинни години назад спрямо Западна Европа. Цените бяха 2 до 3 пъти по-ниски, сега са само 1,5 пъти по-ниски.

Преди можеше да ядеш салата и основно за 20 лева - твърде ниска цена и беше ОК въпреки ниското качество. Сега качеството същото, основно под 25 кинта няма, салата 15-20 кинта. Ами не става. Предпочитам в Милано да ям телешки шницел по милански за 25 Евро отколкото в София за 35-40 лева и да е двойно по-малък като порция и по-зле приготвен.
                        Last edited by ejonny2376; 14.05.2023, 21:10.

Коментар

А ти защо се заяждаш с хората безпричинно? Говори много за възпитание и ценности !
                          Ами тъжничък е.
                          А ти за възпитание да говориш? Не те ли е срам, ама честно?

Коментар

Тук в Германия ресторантчето, където ходя 2-3 пъти седмично и ми е любимо, е с около 20% по-високи цени спрямо 2020 година. Примерно ризото с гъби - беше 14 Евро, сега е 17 Евро. И дори собственикът ми се извини като ми донесе новото меню миналата година - не искали да вдигат цени, просто било въпрос на оцеляване. От средата на 2022 досега не са вдигали цените отново.

В София тарикатът вдигнал цената от 10 на 20 лева, порцията по-малка. Това наред с ДДС-подаръците, ковид-помощи и куп глупости. И се вайка - каква инфлация, какво нещо - за 2 лъжици ориз, себестойността на които е 2-3 лева макс.

България си струваше за живеене за определен тип хора - такива с висок доход, които заради ниските разходи можеха да спестят солидни суми и мизерията и ниското качество на всичко не им беше проблем - трупаха кеш. Ами няма как да продължи да бъде така, след като цените толкова бързо се изравняват със западните, а качетството на живот е все така ниско. Ганьо иска да те ограби навсякъде където идеш - от кафенето до фризьорския салон. Ами не, не съм готов да им плащам на тези мизерници, предпочитам да пестя по-малко на месец след разходите за живот, но да живея на място, където ме уважават като клиент и човек, където е чисто и приятно и където хората не са така озлобени и крадливи. Това е.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_

Ти си бил много тъжен. Говори много и за липсата ти на раздвижване на мускули, включително и мозъчни.
                              Гастарите винаги са много тъжни, обикновено са пропиляли живота си. Хубаво е, че му е дошъл акъла ненавреме и мисли да си изкара старините в България. Това е за похвала.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_
                                Ти си бил много тъжен. Говори много и за липсата ти на раздвижване на мускули, включително и мозъчни.
                                А ти защо се заяждаш с хората безпричинно? Говори много за възпитание и ценности !
                                И ти Бай-Ганъо ще излезеш накрая ....Бай-Ганъо с виденията
                                Last edited by petrg5s; 14.05.2023, 20:57.

Коментар

Working...
                                X