IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от darkside Разгледай мнение
    Прав си. Нека да оставим нещата да се развиват........а не като Лорда да се опитваме отчаяно да променяме тренда, който е ясен с години напред....
    Лорде, аз не съм ти виновен, че си се набълбукал. кой те кара да вземаш заеми и да инвестираш всичко в тухли и панели?......
    Аз не съм казал, че си ми виновен нещо. Просто нищо не разбираш от имоти, пък пишеш за тях. Имотните цени спадат и се покачват според състоянието на икономиката, ама голия кеш непрекъснато му пада цената, а такива суровини като златото претърпяват пълно фиаско. Освен в имоти и акции не виждам какво друго може нормален човек да инвестира.

Коментар

• Първоначално изпратено от razbiratel Разгледай мнение
      … не знам какво е, но е факт, пазарува се, в последните месеци доста осезаемо … пък какво ще стане предстои да видим ….
      Прав си. Нека да оставим нещата да се развиват........а не като Лорда да се опитваме отчаяно да променяме тренда, който е ясен с години напред....
      Лорде, аз не съм ти виновен, че си се набълбукал. кой те кара да вземаш заеми и да инвестираш всичко в тухли и панели?......
      Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.

Коментар

… не знам какво е, но е факт, пазарува се, в последните месеци доста осезаемо … пък какво ще стане предстои да видим ….
        Защо спориш с човек, който не е търгувал с имоти дори на монополи?
        Ние с теб пишем за реални сделки, факти и обстоятелства около имоти с които непрекъснато се сблъскваме, а той откъде черпи данни за мненията си е пълна загадка!

Коментар

• Първоначално изпратено от darkside Разгледай мнение
          Тва е поредната заблуда, че чужденците ще се пребият да ви позлатяват, купувайки скъпо земята.....поредното балонче май стартира...

Коментар

…ахам, от известно време върви засилено изкупуване на земеделски земи от баби и дядовци по селата, кой по 20 , кой по 30 декара …. кой каквито парчета има, следва окрупняване и т.н. , миналата седмица мои близки направиха две сделки ( продадоха някакви парчотии наследени от дедите) …. пазаруващите знаят много добре какво правят, съвсем скоро ще станат още по атрактивни тези имоти и поради причината цитирана по горе …
            Тва е поредната заблуда, че чужденците ще се пребият да ви позлатяват, купувайки скъпо земята.....поредното балонче май стартира...
            Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              Има 6 месеца вече до 2014 година, чужденци ще могат да купуват земя без трика с фирмите.
              …ахам, от известно време върви засилено изкупуване на земеделски земи от баби и дядовци по селата, кой по 20 , кой по 30 декара …. кой каквито парчета има, следва окрупняване и т.н. , миналата седмица мои близки направиха две сделки ( продадоха някакви парчотии наследени от дедите) …. пазаруващите знаят много добре какво правят, съвсем скоро ще станат още по атрактивни тези имоти и поради причината цитирана по горе …

Коментар

• Българинът все по-трудно погасява жилищните си кредити
                http://www.klassa.bg/news/Read/artic...8%D1%82%D0%B8+

РРРРРРРРРрррррррррррррррръст на кредитите

Коментар

• Домакинствата в Еврозоната дължаха жилищни кредити на нейната банкова система:
                  1)
                  - в края на 2012г. на стойност 3,830,923 милиона евро
                  2)
                  - в края на май 2013г. на стойност 3,831,350 милиона евро
                  Тоест за 5 месеца има увеличение с едва 427 милиона евро.

Честито на инвеститорите в КОПТОРИ!

http://sdw.ecb.europa.eu/browse.do?node=2018773

Коментар

• kemelo

Има 6 месеца вече до 2014 година, чужденци ще могат да купуват земя без трика с фирмите.
                    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от kemelo Разгледай мнение
                      Аз от доста време чакам понижене, но нещо цените все не ме устройват!
                      Индексирай цените към инфлацията

Коментар

• Аз от доста време чакам понижене, но нещо цените все не ме устройват!
                        пощенски кутии vrati монтаж врати

Коментар

• panther

Какви държави има по Света, от България в пъти по мизерни, но не е там въпроса !
                          При недвижимите имоти е фатална инфраструктурата - за да я има в нея трябва да се инвестират средства, за да ги има средствата трябва да се събират от тези които я амортизират най много. Това са строителните фирми, които строят на апетитни места, не е някой селянин в някое село, който има къщичка ! Въпростите строителни фирми ползват готова инфраструктура, платена от данъците които плащат всички...когато някой трябва да плати сметката на друг се получава така. Този някой може да няма желание да я плати, но дори и да има другия е в състояние да го съсипе и той няма да плати поради факта, че е станал финансово немощен.Расходите за поддържане на инфраструктурата са високи и строителните дейности я съсипват и скъсяват нейния експлоатационен период, след тях някой трябва да плаща тя да се възтановява. Така е и този някой не печели толкова, че да може да плати тя да се възтанови. Няма как да стане един да бутне къщичка и да построи кооперация с 20 апартамента и на улицата да се изсипят 20 автомобила и от всички да се съберат парите за построяване на подземни паркинги, те всички няма как да могат и това да платят.В същото време строителя е платил по 15 лева данък за квадратен метър разгъната застроена площ или пък по 13 като в София. Защо София е гето , защото държавата е гето ? Това е изградено и построено.
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Около 2/3 от приходите в бюджета са ДДС и акцизи. Икономика няма - нито има ДОД нито има данъци от печалба. Данъците върху имотите са смешни.ю
                            Няма друга държава в СВЕТА с толково смехотворна структура на данъчните приходи.

Коментар

• Не мисля, че ако се намали драстично акциза на горивата и бюджета ще умре повече от сега. Въпреки, че акциза е висок ..това не попречи бюджета да загине.Защо се получи така ? тогава !
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от noker Разгледай мнение
                                Специално за бензина е нормално. Аз съм гледал цените в доста държави и много са близки с наште. Все пак цената зависи от международните пазари и не може да бъде контролирана от никой в България.
                                Кое е нормално, ве ман? Цената на бензина в САЩ в ДВА ПЪТИ по-ниска от цената в България.
                                В абсолютни цени. Спрямо покупателната способност на населението е над 10 пъти по-ниска.
                                И цената може да бъде контролирана чрез акцизите, въпроса е че 1. политиците ни са путки, 2 ако намалят сериозно акциза бюджета е жив-умрял.

Коментар

Working...
                                X