IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
    А който иска да ме съди.Ако си мислиш, че ще ми ограничиш правото на свободно изразяване на мнение нещо си се объркал.
    Явно и тука не си наясно и някой трябва да те светне. Едно е да кажеш "еди кой си е корумпиран, тоест е престъпник" и съвсем друго е да кажеш "аз си мисля, че еди кой си е корумпиран". Първото е престъпление, а второто вече наистина е свободно изказване на мнение.

Хайкде да те светна още едно нещо:
    Ако някой ЗНАЕ, че друг е извършил престъпление, задължен е от закона да сезира съответните органи, и да предостави съответните доказателства, иначе той самия става съучастник в това престъпление и подлежи на съответното наказание.

Ако обаче някой само ПРЕДПОЛАГА, че друг е престъпник, трябва много да внимава в изказванията си, особенно в публичното пространство, какви думички ще използва, иначе пак ще стане престъпник, но за НАБЕЖДАВАНЕ В ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.

Та ти ЗНАЕШ ЛИ, че ББ е корумпиран, или само ПРЕДПОЛАГАШ на базата на партенки и ЕЖК?
    Щото съгласно презумпцията за невинност той все още си е невинен, до доказване на противното. Ти можеш ли да докажеш противното?
    Last edited by Mateev; 05.11.2024, 14:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Дори и да приемем, че си прав, с всичко изписано от тебе ти само доказваш, че чекмеджето с парите и златото е истинско, и нищо повече. Не доказваш обаче, че тези пари и злато са собственост на Бойко Борисов. Ами ако са подхвърлени? Ако е специално разработен сценарий, за който той нищо не знае. Например аз имам в кабинета си чекмеджета, които не съм ги отварял от години, и дори съм забравил какво има в тях. Де да знам дали някой не е подхвърлил нещо в тях. Така че тука се пука първата ти теза и ти уж като компетентен човек започваш да си измисляш.

Да продължавам ли?
      Дори и да се докажи, че тези пари наистина са подредени в чекмеджето от ръцете на Бойко Борисов, това не означава, че са негови. Ами дадоха ми ги назаем да им се покефя малко и да ги върна обратно.

Да продължавам ли?
      Дори и да забравим всичко това, как свързаваш тези пари с корупцията не ми стана ясно. Ами банкноти по 500 EUR имам и аз. Злато също имам. Значи ли това, че съм корумпиран държавен служител?

Да продължавам ли?
      Такива неща не е ли редно да се констатират по време на обиск със законна заповед за обиск?
      Как така картинки, при това анонимни?

Да продължавам ли?
      Какво ще кажеш за пистолета как е подреден на шкафчето? Ами аз сам си направих следствен експеримент и установих, че нито с лявата, нито с дясната ръка ми е удобно да го сложа по същия този начин. Явно пистолета е слаган от някой, който не носи оръжие, и вечер не си го слага по удобен начин, за да може в случай на нужда да го достигне с едно протягане на ръката.

Версията ти пращи по всички шевове, и ако наистина беше врял в тези неща 20 години, щеше да знаеш, че снимката или видеото с чекмеджето нищо не означава или най-малкото не са никакво доказателство за корупция.

Корупция не се доказва с чекмеджета ....
      Корупция се доказва със свидетелски показания и най-вече с белязани банкноти и със специални разузнавателни средства. Снимки, картинки и прочее тайни записи сам знаеш, че не се признават в съда.

Тоест ти можеш да си мислиш, че има корипция, но нито има обвинение, нито има съдебно дело, с окончателно решение на някой съд. Следователно в момента престъпника не е ББ, а ти, защото го набеждаваш в престъпление. Да ти кажа ли по кой член от Наказателния кодекс можеш да бъдеш обвинен, или и сам го знаеш?
      Как се внасят в резиденцията кюлчета злато и толкова пари?Нали има охрана от НСО, металодетектор, който ще писне на златото.
      А корупцията много лесно може да се докаже при положение, че има показания на Божков, че е давал пари на Шехерезада.Като я обвиняват и види дебелия всичко ще си каже. Но явно никой и няма намерение да го прави.
      А който иска да ме съди.Ако си мислиш, че ще ми ограничиш правото на свободно изразяване на мнение нещо си се объркал.Набедяване може да има ЕДИНСТВЕНО пред надлежен орган на власт-разследващ орган,прокурор, съдия и набеждаващият трябва да знае,че набеденият е невинен.Мнение във форум няма как да е престъпление. А ако някои търсят начини за ограничаване правото на свободно изразяване на мнение е друг въпрос.
      Last edited by Vergil1975; 05.11.2024, 14:05.

Коментар

20 години съм се занимавал с разследване, та съм малко по-компетентен от теб в тая област.
        Първо за никакъв монтаж не става въпрос, защото освен снимките имаше и видеозапис, който показа същите неща.Освен това от Дойче банк потвърдиха,че съществува банкнота от 500 евро,чийто сериен номер се вижда на снимките. А пък Илчовски каза,че на една сбирка на ББ са му подарили кюлчета злато като тези в спалнята му.
        Веднъж е сниман, докато спи,след това в негово отсъствие са снимани кюлчетата и парите и е направен видеозапис. На видеозаписа в огледалото се вижда фигура на жена,така че ясно е,че снимките и видеозаписа са правени от жена и то негова любовница, щом го е снимала как спи гол на леглото. Освен тия снимки и видеозапис излязоха едновременно и аудиозаписи,в един от които той нарича шефката на парламента ПКП.На някои тия аудио записи се чува шум от движение на автомобил,та предполагам са правени в автомобил,докато той говори по телефона. Не че телефона му е подслушван,а някоя го е записвала докато говори по телефона.Значи любовницата му е много близка,щом има достъп до резиденцията в негово отсъствие и е с него в автомобила, докато говори тия неща. Още повече ако тя му е носила парите на снимките. Божков каза на коя е давал парите, а и на видеозаписа се вижда слаба жена с голяма гривна на ръката, а има такава близка до него,която носеше големи гривни.Та е ясно коя ги е правила. Естествено не тя ги е разпространила,а най-вероятно са й хакнали телефона или компютъра.
        И общо взето тия неща много лесно се доказват в едно качествено разследване-като се направят експертизи на снимките и видеозаписа може да се установи кога са правени, проверява се в книгата на НСО за посетители в резиденцията и веднага ще се разбере коя е влизала,когато са правени записите.
        Пък ти си публикувай измислици за извънземни.На всеки стана ясно защо толкова яростно защитаваш ГЕРБ и ББ.
        И не е работа на ЕНП,ФБР или който и да е друг да разследва подобни случаи, а си има компетентни органи в България.
        Вие хептен за канарчета ни вземате,все пак нивото на форума е доста високо.
        Дори и да приемем, че си прав, с всичко изписано от тебе ти само доказваш, че чекмеджето с парите и златото е истинско, и нищо повече. Не доказваш обаче, че тези пари и злато са собственост на Бойко Борисов. Ами ако са подхвърлени? Ако е специално разработен сценарий, за който той нищо не знае. Например аз имам в кабинета си чекмеджета, които не съм ги отварял от години, и дори съм забравил какво има в тях. Де да знам дали някой не е подхвърлил нещо в тях. Така че тука се пука първата ти теза и ти уж като компетентен човек започваш да си измисляш.

Да продължавам ли?
        Дори и да се докажи, че тези пари наистина са подредени в чекмеджето от ръцете на Бойко Борисов, това не означава, че са негови. Ами дадоха ми ги назаем да им се покефя малко и да ги върна обратно.

Да продължавам ли?
        Дори и да забравим всичко това, как свързаваш тези пари с корупцията не ми стана ясно. Ами банкноти по 500 EUR имам и аз. Злато също имам. Значи ли това, че съм корумпиран държавен служител?

Да продължавам ли?
        Такива неща не е ли редно да се констатират по време на обиск със законна заповед за обиск?
        Как така картинки, при това анонимни?

Да продължавам ли?
        Какво ще кажеш за пистолета как е подреден на шкафчето? Ами аз сам си направих следствен експеримент и установих, че нито с лявата, нито с дясната ръка ми е удобно да го сложа по същия този начин. Явно пистолета е слаган от някой, който не носи оръжие, и вечер не си го слага по удобен начин, за да може в случай на нужда да го достигне с едно протягане на ръката.

Версията ти пращи по всички шевове, и ако наистина беше врял в тези неща 20 години, щеше да знаеш, че снимката или видеото с чекмеджето нищо не означава или най-малкото не са никакво доказателство за корупция.

Корупция не се доказва с чекмеджета ....
        Корупция се доказва със свидетелски показания и най-вече с белязани банкноти и със специални разузнавателни средства. Снимки, картинки и прочее тайни записи сам знаеш, че не се признават в съда.

Тоест ти можеш да си мислиш, че има корипция, но нито има обвинение, нито има съдебно дело, с окончателно решение на някой съд. Следователно в момента престъпника не е ББ, а ти, защото го набеждаваш в престъпление. Да ти кажа ли по кой член от Наказателния кодекс можеш да бъдеш обвинен, или и сам го знаеш?

Да ти припомням ли, че за набеждаване в престъпление се лежи в затвора от 1 до 6 години. Ти набеждаваш Бойко Борисов, набеждаваш и тогавашния главен прокурор.

И знаеш ли защо чекмеджето и всичко около него е фалшифицирано?
        Ами защото сигнала е анонимен. А е анонимен защото някъде някоя отрепка, която е изфабрикувала това, я е страх да не влезе в затвора за набеждаване. Просто като гъбена чорба, но човек трябва да има малко акъл, за да се досети.
        Last edited by Mateev; 05.11.2024, 13:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
          Прави ли ви впечатление, че гербаджиите избутаха пак Влади Горанов напред. Силно намагнитен именно заради връзките с другото намагнитено момче. Герб са превзета партия.
          Берти, не че нещо, но това на езика на главния скутаджия на умнокрасивите се нарича гьонсуратлък! не знам на арменски как е Та нямам идея откъде умнокрасивите имате очи да обвинявате герП и свинкята, при положение че вие не просто им седнахте в скута, а директно ги изпрахте, преплакнахте и им дадохте всички служебни правителства в ръцете с хоризонт поне 5 години!!!

Баце, вие сте по-вредни и от копейките - и докато при тях е ясно, че никой, дори те самите, не ги взема насериозно, вие сте с някаква божествена мания за предопредопределеност как да водите бащина дружина! Хубаво е, че като всяка чета, винаги има предатели, та бързо се разпадате - а имах толкова надежди за кирчо и кокорчо, преди да станат комунисти - за пръв път от 2005 съм гласувал с някаква надежда...
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Прави ли ви впечатление, че гербаджиите избутаха пак Влади Горанов напред. Силно намагнитен именно заради връзките с другото намагнитено момче. Герб са превзета партия.
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
              Матеев, да си евроатлантик и да си от ГЕРБ вече отдавна няма логика.
              ​​​​​​
              Тони морал няма, ама ...

Коментар

• Матеев, да си евроатлантик и да си от ГЕРБ вече отдавна няма логика.
                ​​​​​​

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                  Ясно е, че Пеевски се сложил хомота на Борисов + е купил известна част от продажните гербери (един от хасково много се е наперил напоследък). Въпросът е БСП и ИТН ще се разкрият ли с подкрепа на това правителство или ще мишкуват и пазят козове за по-натам.

Най-лошото от всичко е, че като антипод на Борисов и Пеевски като нищо ще се пръкне някоя нова популистка формация с модел политиката на Орбан и топла връзка с Кремъл.

Един проект с Радев като патрон + възраждане + меч и ще стане мазало.
                  Няма как въпросните партии да предприемат стъпки за излизане от НАТО и ЕС.Това са приказки за пред копейките.Виж,че от Възраждане поставиха условие на ППДБ за сключване на споразумение срещу Пеевски единствено за референдум за еврото.Не че Радев ми е любимец с проруската си позиция, ама това си остава само с приказките,докато двамата дебелаци направиха България по-зле от латиноамериканска държава.

Коментар

• Ясно е, че Пеевски се сложил хомота на Борисов + е купил известна част от продажните гербери (един от хасково много се е наперил напоследък). Въпросът е БСП и ИТН ще се разкрият ли с подкрепа на това правителство или ще мишкуват и пазят козове за по-натам.

Най-лошото от всичко е, че като антипод на Борисов и Пеевски като нищо ще се пръкне някоя нова популистка формация с модел политиката на Орбан и топла връзка с Кремъл.

Един проект с Радев като патрон + възраждане + меч и ще стане мазало.
                    Last edited by bertram; 05.11.2024, 09:55.
                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Ама ти сериозно ли вярваш на кюлчетата злато и пачки по 500 EUR?

Падна ми в очите. Значи вярваш и в терминатори, амазонки, супермен, спайдърмен, извънземни, междузвездни войни, хобити, и прочее съвременно кино, в което не един, а хиляди кадри са рисувани.

Сериозно ли вярваш, че има корумпиран главен прокурор, който да е в състояние да прикрива такива сериозни престъпления? И после като дойде друг прокурор, няма да окошари първия и всички престъпници, които той е прикривал? Та то за престъпленията няма давност - като не е един прокурор или съдия, има други прокурори и други съдии. Има и Кювеши, Европол, Интерпол и т.н. Има и ЕНП, която под лупа ги гледа ГЕРБ и Бойко Борисов. Ти ебаси каква световна конспирация измисли, с корумпирани прокурори в целия свят, само и само да прикрият златото на ББ и къщата му в Барцелона. ЦРУ ряпа да яде.

Много филми гледаш мой човек и се самонавиваш да вярваш в разни врели-некипели. Имах много по-високо мнение за тебе.

ПП: Прати ми твоя снимка и за няма минута ще ти върна друга такава, в която спиш на леглото, около тебе камари от жълтици и пачки с Евро, а по стените и тавана ще накача всякакви земни и извънземни смъртоносни оръжия. За да е по-ефектно, ще ти сложа и рога на дявол, а от устата ти ще излизат пламъци. Та въпросът ми е тази фотореалистична снимка, изгенерирана от ИИ, прави ли те престъпник и ще дадеш ли обяснение как прокурорите в целия свят са корумпирани, и затова все още не си в затвора.

Аааа - ето и още нещо:
                      Космическа флотилия на извънземни лети към Земята

https://blitz.bg/lyubopitno/ufolozi-...ews690754.html

Корабите са заснети от Слънчева и хелиосферна обсерваторията (SOHO) на НАСА, но не се знае защо инопланетяните идват при нас. Тука в България обаче знаем - Бойко Борисов има пръст в това ... Купил си е адронен колайдер на планетата Барцолоца и сега извънземните идват да си получат парите, но ги искат в банкноти по 500 EUR. Искат и няколко кюлчета злато, за да си плати транспортните разходи и горивото на звездолетите. Мишо Бирата е посредник на сделката.
                      20 години съм се занимавал с разследване, та съм малко по-компетентен от теб в тая област.
                      Първо за никакъв монтаж не става въпрос, защото освен снимките имаше и видеозапис, който показа същите неща.Освен това от Дойче банк потвърдиха,че съществува банкнота от 500 евро,чийто сериен номер се вижда на снимките. А пък Илчовски каза,че на една сбирка на ББ са му подарили кюлчета злато като тези в спалнята му.
                      Веднъж е сниман, докато спи,след това в негово отсъствие са снимани кюлчетата и парите и е направен видеозапис. На видеозаписа в огледалото се вижда фигура на жена,така че ясно е,че снимките и видеозаписа са правени от жена и то негова любовница, щом го е снимала как спи гол на леглото. Освен тия снимки и видеозапис излязоха едновременно и аудиозаписи,в един от които той нарича шефката на парламента ПКП.На някои тия аудио записи се чува шум от движение на автомобил,та предполагам са правени в автомобил,докато той говори по телефона. Не че телефона му е подслушван,а някоя го е записвала докато говори по телефона.Значи любовницата му е много близка,щом има достъп до резиденцията в негово отсъствие и е с него в автомобила, докато говори тия неща. Още повече ако тя му е носила парите на снимките. Божков каза на коя е давал парите, а и на видеозаписа се вижда слаба жена с голяма гривна на ръката, а има такава близка до него,която носеше големи гривни.Та е ясно коя ги е правила. Естествено не тя ги е разпространила,а най-вероятно са й хакнали телефона или компютъра.
                      И общо взето тия неща много лесно се доказват в едно качествено разследване-като се направят експертизи на снимките и видеозаписа може да се установи кога са правени, проверява се в книгата на НСО за посетители в резиденцията и веднага ще се разбере коя е влизала,когато са правени записите.
                      Пък ти си публикувай измислици за извънземни.На всеки стана ясно защо толкова яростно защитаваш ГЕРБ и ББ.
                      И не е работа на ЕНП,ФБР или който и да е друг да разследва подобни случаи, а си има компетентни органи в България.
                      Вие хептен за канарчета ни вземате,все пак нивото на форума е доста високо.
                      Last edited by Vergil1975; 05.11.2024, 09:56.

Коментар

И докато за Пеевски има само съмнения,то Мишо Бирата,къщата в Барселона и кюлчетата злато и пачки по 500 евро са явно доказателство за корупция.
                        Ама ти сериозно ли вярваш на кюлчетата злато и пачки по 500 EUR?

Падна ми в очите. Значи вярваш и в терминатори, амазонки, супермен, спайдърмен, извънземни, междузвездни войни, хобити, и прочее съвременно кино, в което не един, а хиляди кадри са рисувани.

Сериозно ли вярваш, че има корумпиран главен прокурор, който да е в състояние да прикрива такива сериозни престъпления? И после като дойде друг прокурор, няма да окошари първия и всички престъпници, които той е прикривал? Та то за престъпленията няма давност - като не е един прокурор или съдия, има други прокурори и други съдии. Има и Кювеши, Европол, Интерпол и т.н. Има и ЕНП, която под лупа ги гледа ГЕРБ и Бойко Борисов. Ти ебаси каква световна конспирация измисли, с корумпирани прокурори в целия свят, само и само да прикрият златото на ББ и къщата му в Барцелона. ЦРУ ряпа да яде.

Много филми гледаш мой човек и се самонавиваш да вярваш в разни врели-некипели. Имах много по-високо мнение за тебе.

ПП: Прати ми твоя снимка и за няма минута ще ти върна друга такава, в която спиш на леглото, около тебе камари от жълтици и пачки с Евро, а по стените и тавана ще накача всякакви земни и извънземни смъртоносни оръжия. За да е по-ефектно, ще ти сложа и рога на дявол, а от устата ти ще излизат пламъци. Та въпросът ми е тази фотореалистична снимка, изгенерирана от ИИ, прави ли те престъпник и ще дадеш ли обяснение как прокурорите в целия свят са корумпирани, и затова все още не си в затвора.

Аааа - ето и още нещо:
                        Космическа флотилия на извънземни лети към Земята

https://blitz.bg/lyubopitno/ufolozi-...ews690754.html

Корабите са заснети от Слънчева и хелиосферна обсерваторията (SOHO) на НАСА, но не се знае защо инопланетяните идват при нас. Тука в България обаче знаем - Бойко Борисов има пръст в това ... Купил си е адронен колайдер на планетата Барцолоца и сега извънземните идват да си получат парите, но ги искат в банкноти по 500 EUR. Искат и няколко кюлчета злато, за да си плати транспортните разходи и горивото на звездолетите. Мишо Бирата е посредник на сделката.
                        Last edited by Mateev; 05.11.2024, 06:44.

Коментар

Ето определението за корупция:

Важните думички са НЕПРАВОМЕРНО и НЕЗАКОННО.

НЕПРАВОМЕРНО - значи е надвишил пълномощията си, и в зависимост от конкретното решение/действие подлежи или на административно наказание, или на съдебно преследване.

НЕЗАКОННО - нарушил е някой член от Наказателния кодекс. Докато това не се докаже, няма престъпление, няма незаконност, защото в България действа Презумпцията за невинност.

Та това е - всеки един властимащ може спокойно да взема решения и дори да се облагодетелства от тях, стига да не си надвиши пълномощията и да не се прецака с някой член от Наказателния кодекс. Бъди сигурен, че умните властимащи много добре са изучили Наказателния кодекс и често си правят справки с него, ако предстоящето решение е важно или скъпо. Дори си имат юристи или дори цели юридически отдели, за да съгласуват с тях законноста на решенията си. Длъжни са да го правят това, защото там по висините е много проветриво и една камара недоброжелатели те дебнат под лупа дали няма да се издъниш.
                          Хахаха-хайде по-сериозно, на мен ще ми обясняваш какво е престъпление и
                          Наказателен кодекс. ЕДИНСТВЕНАТА причина поради която тия мафиоти не са осъдени е ,че имаме корумпирани прокуратура и съд(нямам предвид всички, а тия ,които се занимават с корупцията по високите етажи на властта).Вие хептен за балъци ни взехте-Пеевски и Боко били много умни.И няма никакво значение колко юристи ги съветват при положение, че са извършили престъпления.И докато за Пеевски има само съмнения,то Мишо Бирата,къщата в Барселона и кюлчетата злато и пачки по 500 евро са явно доказателство за корупция.Стига да има кой сериозно да разследва оня дебелак отдавна да е осъден. Ама няма кой.
                          И никога не бих имал нещо против човек, който е забогатял като спазва законите,ама като е престъпник справедливостта изисква да бъде осъден. Но тук е така.
                          Last edited by Vergil1975; 05.11.2024, 01:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
                            Разбира се че могат да,ти кажат от къде и от кого да купуваш суровини за производство на, завишени цени от определени фирми.

Има и други модели за пълнене на черните каси . Както и множество схеми за натиск върху бизнеса.

Така че стига рязтега локуму колко си независим в бизнес решенията си.
                            Не съм казал, че съм независим. Освен пълномощията си имам и ограничения, с които трябва да се съобразявам, И ако не ги нарушавам тези ограничения, съдружниците се интересуват само и единствено от финансовия резултат. Има ли печалба и колко дивидент ще си раздадем. И понеже няма конфликт на интереси (както аз, така и те искаме голяма печалба и голям дивидент), няма смисъл да ме контролират на по-ниско ниво.

То навсякъде е така, дори и при акционерните дружества, дори и при тези, листвани по световните борси. Един акционер или един собственик с някакъв дял има много ограничени права:
                            1. Да участва в общите събрания и да гласува с 1 глас
                            2. Да получава тримесечни отчети
                            3. Да получава дивидент пропорционален на неговия дял
                            4. Да гласува при избора на Изпълнителен директор

Няма обаче правото да се меси в оперативното управление и в решенията на Изпълнителния директор. Ако някой си мисли нещо друго, значи демонстрира невежество. Това пък с черните каси е крещящо доказателство, че си имаме работа не само с невежа, но и с личност, която живее в някакъв паралелен свят и взема сънищата си за чиста монета. Това е присъщо на провалилите се в живота хора. Те са склонни да си измислят всякакви простотии и да вярват в тях, защото иначе трябва да си признаят пред себе си, че са се провалили в живота поради некадърност, мързел, липсата на образование, интелект и т.н. И сега избиват комплекси по форумите, опитвайки се да се представят за такива, каквито всъщност не са.
                            Last edited by Mateev; 05.11.2024, 00:59.

Коментар

Мдаммммм, явно си нямаш никаква представа как може да се осребри притежаването на власт дори и да си последния депутат от последната дребна партия, неучастваща в управлението. Ами участието в комисии например? Нали знаеш че комисиите разследват и понякога дори контролират. Ами задаването на въпроси от депутати към министри например? Кой ги светва какъв въпрос да зададат? Ами назначаването на приятели и рода на апетитни ръководни държавни длъжности? Ами срещи с избиратели? Ами лобиране, което не е забранено със закон? Ами гласуванията, когато други копеги от парламента искат да ти купят гласа? Ами правото на законодателна инициатива при която се защитават едни или други интереси? Ами създаването на контакти с дълъг списък от влиятелни личности, с които си правите взаимни услуги? Ами уреждането на приятелски фирми с една или друга благинка или с изпреварваща информация? Ами измислянето на закони, в които умишлено се оставя една или друга отворена вратичка? Или пък умишлено се бавят, ако е в нечий интерес? Доган например е бавил закона за жълтите фланелки, докато успее да ги внесе и зареди магазините. Мога още да пиша 3 дена и 3 нощи ......,

Всеки депутат има дълъг списък от права и/или пълномощия, и упражняването им не се счита за нарушаване на който и било закон. Назначаване, уволняване, подписване, вземане на решения, гласуване и т.н. - щом ти е в пълномощията, можеш да ги прлагаш тези пълномощия и никой копче не може да ти каже защо си взел това или онова решение.

Само за пример:
                              Аз като собственик или Изпълнителен директор мога да назначавам, уволнявам, да определям размера на заплатата, да харча някакви пари, да купувам, да продавам, да давам назаем, да вземам заеми, да ходя на преговори с клиенти или доставчици, да подписвам договори и всякакви други документи, да вземам всякакви други решения в обхвата на пълномощията ми и никой не може да ми каже копче или да ми подири сметка защо си взел това или онова решение. Докато я имам тази длъжност, имам и правата и пълномощията да вземам тези решения, които са в обхвата на пълномощията. А дали при тези решения са се намесили приятелски чувства, емоции или просто съм се събудил накриво - ами никой няма право да ми дири сметка защо ...

Сега осъзнаваш ли, че парите са власт, а власта е пари, и че има 1000 законни начина да преливаш от едното към другото. И това може да го прави всеки един депутат и всеки един властимащ от висшия ешелон, а ти Герб та Герб, само за да демонстрираш ограничено мислене

Не разбираш ли - докато има държава, ще има и държавни длъжности, на които трябва да се сложат някакви хора, които да упражняват някаква власт съгласно длъжностните си характеристики? И откъде ще ги намериш тези няколко стотин хиляди държавни служители, щото всичките да са безкрайно честни и безкрайно глупави, щото да не се възползват когато открият законен начин да упражняват власта си? И този проблем не е само в България. Този проблем е в целия свят, а именно всеки един държавен служител се опитва да осребри властта си, колкото и тя да е малка или голяма.
                              Разбира се че могат да,ти кажат от къде и от кого да купуваш суровини за производство на, завишени цени от определени фирми.

Има и други модели за пълнене на черните каси . Както и множество схеми за натиск върху бизнеса.

Така че стига рязтега локуму колко си независим в бизнес решенията си.
                              Last edited by Майстора233; 05.11.2024, 00:33.

Коментар

• Ето определението за корупция:

Корупция (от латински: corrumpo – покварявам, развращавам, развалям) в най-общ смисъл е злоупотребата с обществена служба за лично облагодетелстване или, по-конкретно – поведение на длъжностни лица, чрез което те или техни близки се облагодетелстват неправомерно и незаконно, като злоупотребяват с поверената им власт.
                                Важните думички са НЕПРАВОМЕРНО и НЕЗАКОННО.

НЕПРАВОМЕРНО - значи е надвишил пълномощията си, и в зависимост от конкретното решение/действие подлежи или на административно наказание, или на съдебно преследване.

НЕЗАКОННО - нарушил е някой член от Наказателния кодекс. Докато това не се докаже, няма престъпление, няма незаконност, защото в България действа Презумпцията за невинност.

Та това е - всеки един властимащ може спокойно да взема решения и дори да се облагодетелства от тях, стига да не си надвиши пълномощията и да не се прецака с някой член от Наказателния кодекс. Бъди сигурен, че умните властимащи много добре са изучили Наказателния кодекс и често си правят справки с него, ако предстоящето решение е важно или скъпо. Дори си имат юристи или дори цели юридически отдели, за да съгласуват с тях законноста на решенията си. Длъжни са да го правят това, защото там по висините е много проветриво и една камара недоброжелатели те дебнат под лупа дали няма да се издъниш.
                                Last edited by Mateev; 05.11.2024, 00:31.

Коментар

Working...
                                X