Първоначално изпратено от barbaron
Разгледай мнение

Да не се чудиш утре, защо в края на краищата може да останем с пръст в ... устата.
Аз ще трябва да емигрирам, а на теб тържествено ще ти спрат правото да посещаваш форума, че да те видим тогази, как ще си набавяш скъпоценни дози социални потребности във френските форуми - немил-недраг!
Нали знаеш, какво е немил-недраг?!
Може да не ми отговаряш, ама довечера се завий през глава и остани сам със себе си, после се опитай да преведеш на френски език съчетанието немил-недраг. След неизбежен провал на това начинание, задай си още един въпрос: какви душевни и емоционални пластове задвижва и отприщва това наглед невинно словосъчетание, каква е неговата стойност за теб и какви са причините за това?!

Обръщаш ли внимание, че питам теб?! След като не си забравил да пишеш на и ползваш литературен български, вероятно в дълъг период от живота си си правил опити да го докараш и с френския до същото равнище, но това принципно е кауза пердута.
Аз не питам рендетата, дето редят как им дойде някакви думички и си въобразяват, че знаят чужд език, а българските им роднини дори твърдят, че го знаят перфектно. Като им знам културния бекграунд, иде ми да прихна от разтърсващ смях.
По кой въпрос ще се бием следващия рунд?
Грабвам знаме, свирка и тупан и ... отивам на барикадата!
Ти тук дръж фронта, а като се върна пак ще се бием.
Коментар