IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
    ...
    ....
    В публикацията обръщат внимание, че гепардите заобикалят ЗОП, като договарят директно с държавно дружество и въпреки забраната за наемане на подизпълнители, там се въртят едни схеми - ум да ти зайде!

....
    ...
    Това "ЗОП" звучи направо като "зоб" Имаше такъв лаф - "ако умре коня, от зоб да умре"

Коментар

• А това е направо хитов край на една статия:

Brothers in Arms
      или с други думи: "Фрог нюз: Г-н Вебер, заповядайте да ви покажем другата България. На наши разноски"

$Останалото им го разказва Бойко Борисов – чрез преводач. Зад гърба им се хвали, че им го е „набутал с 200“, но те преглъщат тази "артистична изява", защото двойкаджията им е нужен, както е нужен слабия ученик за училището, което очаква финансиране за определената бройка.$

Само така не бях чувал да го наричат БХ - "немирен двойкаджия и набутвач, склонен към артистични изяви"

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Този Вебер се оказа по-гербав и от Цецо-асансьора. Харесват си го Бойко и си го отглеждат там като домашно животинче. Европа се оказа една лачена, но ялова стара чанта
        Прецакано, благодаря ти, че се намесваш в решителен момент, щото тук имам един голям фен, за чието съществуване съвсем доскоро не с и давах сметка - маринката, бе!
        Той ме дебне и записва.
        Кажа нещо критично за ЕС и сие, той пише.
        В следващия момент изкажа някаква плаха надежда, че от Ес и сие А, дано дойде някаква ефимерна подкрепа - становище, мнение, изказване. Той пак пише!

После чака удобен момент, прасва записките на масата и ме почва: лицемер, мръсник, двуличник!
        В чудо се видях и вече иЧ не смея да се обаждам.
        Като видя ЕС и бегам далече

Коментар

• От последната ми публикация минаха цели 30 минути и силно се надявам, че това е напълно достатъчно за целите да не бъда обявен за първи първи спамер на Републиката. До изпращането ще минат още десет.

Има все пак едно силно негативно обстоятелство - а именно, възнамерявам да ви насоча към материал, който е публикуван в една силно компрометирана медия, доказан разпространител на фалшиви новини. Подобни прояви водят до буря от възмущение и морална прокруса в душите на блюстителите на геппаджийската правда. Разбира се, водят и към силна омраза и дъжд от нападки към мен, но аз съм обещал да съм напълно непромокаем и единственото, което може да ме спре - това е насилствен БАН. Основанието?
          Искам да помогна на домакините - те все пак са давали толкова години поле за изява.
          Едно много убедително основание би било, че задръствам сърверите. Какво да се прави, никой не е съвършен! Аз съм си просто такъв - писмовен!

До този момент не съм си позволявал точно такава публикация, въпреки че отдавна знам за тази гепава практика. И на протестите са я споменавали.
          В публикацията обръщат внимание, че гепардите заобикалят ЗОП, като договарят директно с държавно дружество и въпреки забраната за наемане на подизпълнители, там се въртят едни схеми - ум да ти зайде!

България

Сладкото на властта в България се търкаля там, където обикаля и премиерският джип

Това е само едната страна на медала.
          Почакайте, има и друга.
          Преди няколко дни ви хвърлих едно предизвикателство - има ли коалиция на желаещити, която да направи сметка - колко пари е похарчил БХ по лично усмотрение след нареждане за харчене на т.н. бюджетни излишъци. Всички знаят, че това не са никакви излишъци, а най-делнично геппаджийско хитруване. Ама хитруване на едро!

Още по-интересно става - нека да опитаме да отделим от общата сума похарчени излишъци тези, които биват "засилвани" целево към държавното Автомагистрали.
          Покрай започналия ремонт на Тракия до Ст. Загора - вълните, на някои отговорни господа им светна под шапките, че след като чинно и търпеливо изчакаха да мине гаранционния срок, сега са се засилили да изхарчат за ремонт сума, която е практически равна (малко по-малка) от сумата за строеж на самата магистрала.
          Някакъв инДженер пътищар го чух като мънкаше, ама така мънкаше, че нищо не му се разбираше. Щели да сменят износващия се слой . Що толкова скъпо тогава? Ами нямало да е само горният слой!
          Какво тогава?
          Щели да проверяват, можело и да се наложи да ес бърка по-дълбоко!
          В един клип от протеста се твърди, че нормалната проектна дебелина на една магистрала бруто трябвало да е 2 м., ама нашите ползвали някакви напредничави практики и ги правели около 1 м.

Има ли мераклии, които да дадат наименование на тази практика?!
          Като дойде декември, обърнете внимание на излишъка. Е, тази година е особена - ковидова, пък и избори идат, трябва да се пазаруват пенсионери. Ама пък заеми се теглиха на корем - те за какво са, ако някой знае, де?

Коментар

Георг Георгиев: Онова, което се опитаха да ни спретнат вчера в ЕП, претърпя фиаско

Никой запознат с правилата и механизмите на функциониране на органите на ЕС е нямал големи надежди и илюзии.
            Следователно не може да става дума за фиаско.
            ЕС не може да назначава и уволнява национални, вкл. българското правителства и не е изключено да има отделни хора, които са били напълно или частично заблудени.

Една оценка, която съдържа ясен морален елемент, има огромно значение. Случаят с Малта го потвърждава.
            При това смазващо дебелокожие, безсрамие, арогантност и глухота - какъвто е нашият случай, дори и една ясна морална оценка може и да не свършат работа. Ще почакаме още два дни пък ще видим.

Е, все имахме някакви надежди! Апропо, н есъм забравил включването на колегата викхънтър от вчера, който доста интуитивно и проницателно подсказа за точно такова възможно развитие. Да си призная честно, аз имах малко повече надежди от него, поради следните причини:
            1. Не вярвах, че така грубиянски ще забранят на Р. Кънев да с е изкаже. Де го барбата - да каже, че Радан е кУманиЗ.
            2. М. Вебер го хванаха в Германия, че е въртял някаква примитивна схема, като е оправдавал пред парламента някакви особени разходи. Абсолютно кокошкарска и грозна работа, ама явно всички там са си такива. Знаех, че той ще е най-важният им партиен рупор и се надявах, че ще е по-сдържан. Той, обаче, очевидно помни услугите на Бойко и е лоялен.

А това момче Георгиев очевидно е зелен откъснат: На мен неговата теза ми звучи така - ние ще си крадем и ще безчинстваме, а пък другите български депутати са длъжни да ни прикриват героично, че да н е срамим Родината.
            Този Вебер се оказа по-гербав и от Цецо-асансьора. Харесват си го Бойко и си го отглеждат там като домашно животинче. Европа се оказа една лачена, но ялова стара чанта

Коментар

Помните ли едно време се издигаше един много характерен лозунг: Избори до дупка!

Искате ли аз да издигна нов лозунг: Постване до БАН!

Има ли съгласни?
              Чекай малко... ...

Готово!

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Помните ли едно време се издигаше един много характерен лозунг: Избори до дупка!

Искате ли аз да издигна нов лозунг: Постване до БАН!

Има ли съгласни?

Коментар

• Е, има и други виждания.

Това, че за един и същи факт има две коренно разминаващи се оценки, свидетелства за дълбота морално-полтическа криза, направо човешка криза.
                  В един момент неизбежно ще избие нанякъде.

ЕвроДепутат Иво Фристов: Брюксел беше принуден да признае тежката криза на демокрацията в България

Коментар

• Георг Георгиев: Онова, което се опитаха да ни спретнат вчера в ЕП, претърпя фиаско

Никой запознат с правилата и механизмите на функциониране на органите на ЕС е нямал големи надежди и илюзии.
                    Следователно не може да става дума за фиаско.
                    ЕС не може да назначава и уволнява национални, вкл. българското правителства и не е изключено да има отделни хора, които са били напълно или частично заблудени.

Една оценка, която съдържа ясен морален елемент, има огромно значение. Случаят с Малта го потвърждава.
                    При това смазващо дебелокожие, безсрамие, арогантност и глухота - какъвто е нашият случай, дори и една ясна морална оценка може и да не свършат работа. Ще почакаме още два дни пък ще видим.

Е, все имахме някакви надежди! Апропо, н есъм забравил включването на колегата викхънтър от вчера, който доста интуитивно и проницателно подсказа за точно такова възможно развитие. Да си призная честно, аз имах малко повече надежди от него, поради следните причини:
                    1. Не вярвах, че така грубиянски ще забранят на Р. Кънев да с е изкаже. Де го барбата - да каже, че Радан е кУманиЗ.
                    2. М. Вебер го хванаха в Германия, че е въртял някаква примитивна схема, като е оправдавал пред парламента някакви особени разходи. Абсолютно кокошкарска и грозна работа, ама явно всички там са си такива. Знаех, че той ще е най-важният им партиен рупор и се надявах, че ще е по-сдържан. Той, обаче, очевидно помни услугите на Бойко и е лоялен.

А това момче Георгиев очевидно е зелен откъснат: На мен неговата теза ми звучи така - ние ще си крадем и ще безчинстваме, а пък другите български депутати са длъжни да ни прикриват героично, че да н е срамим Родината.

Коментар

• В докладите за България и по двата механизма присъства темата за свобода на медиите, вкл. се обръща внимание върху насилието срещу журналисти. В проекта за резолючия на комисията либе също имаше нещо казано.
                      В т.н. снощен дебат това практически отсъстваше.

"Вместо отговор ритници": журналист подава сигнал до прокуратурата за полицейско насилие

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                        Имаше един тук преди години го наричаше флоод.

Братчед така само се пише, а как се чете- май си избягал и ти от някой час

Коментар

Сега виждам, че са ме разнасяли!

Моля те, ти също въобще не си го слагай на сърце!
                          Човекът просто не става, въобще няма дори и епитети да му измислям!

Няколко пъти подновявах комуникация, дори след дълъг престой в игнора, но вече съм категоричен, че просто няма смисъл. Подстрекател и провокатор.
                          Ако някой поне е четящ и информиран, дава гледни точки, алтернативни източници, струва си да се следи.
                          Този просто не става и това е окончателно.
                          Какво да ти следя бе, стотиците постове с линкчета ли? Да не очакваш някой да ги отваря и да ги чете?
                          Това си е червеноруско тролска тактика. Имаше един тук преди години го наричаше флоод.
                          Линкче.
                          Линкче.
                          Линкче.
                          ...
                          Линкче.
                          Линкче.
                          ...
                          С този огромен спам гледна точка ли даваш?

Както и Съни.
                          Постоянно внушава някаква връзка на герб с дпс. Всичко тръгва от лозунгите на курнела и радев аааа! Пеевски!
                          Някакви елементарни манипулации за елементарни хора.
                          А да припомня пак че единствените от сегашните партии в парламента които са правили коалиции с дпс са именно бсп!
                          Заедно събориха първото правителство на СДС,
                          заедно съставиха правителството на Беров.
                          заедно участваха в правителството на Комарджията.
                          Заедно бяха в тройната коалиция.
                          Заедно подмениха вота преди седем години и поставиха мюрето Орешарски за премиер.
                          Те предложиха същия този Пеевски за шеф на ДАНС.
                          ...
                          А сега реват срещу ... Пеевски.
                          Кога казвате истината?

Та ето за това Съни те припознавам като БСП. Няма разлика между изявите ви. Изцяло следваш политиката на Партията.
                          Да добавим и специфичните моменти на появяването ти тук които винаги са били преди избори - а в сегашната ситуация в зле преценен момент (до изборите има около половин година) - и картинката около теб се избистря.
                          Last edited by Имхотеп; 06.10.2020, 16:31.
                          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Барби какво става с навални, щял да става нобелов лауреат за мир

Леонид Ринк на 06.10.2020 в 11:22
                            Создатель «Новичка»: Скрипалей отравили фентанилом, а Навального — ничем Леонид Ринк. https://matveychev-oleg.livejournal.com/10676675.html На фоне скандала с «отравлением» блогера Алексея Навального вездесущим «Новичком» вскрылись некоторые детали истории Юлии и Сергея Скрипалей, которые, согласно версии того же Запада, стали первыми жертвами этой «российской отравы». Как пояснил изданию РИА Новости разработчик боевой отравляющей системы «Новичок» Леонид Ринк, на самом деле отец и дочь, скорее всего, пострадали от передозировки синтетического опиоида фентанила. По словам эксперта, эту информацию «по глупости» раскрыли сами британские власти. Устраивая спектакль с Юлией Скрипаль, якобы пришедшей в себя после отравления боевым токсином, они показали видеокадры, на которых был отчетливо виден шрам на горле женщины. https://ic.pics.livejournal.com/matv...006147_900.jpg Юлия Скрипаль со шрамом от трахеотомии «Это называется трахеотомия. Ее делают, когда все мышцы не сжимаются, как от фосфора, а расслабляются, как от фентанилов. Язык расслабляется, затыкает гортань, и нужно сделать дырочку, через которую человек сможет дышать. Механизм воздействия полностью обратный „Новичку“», — сказал Ринк. При этом он напомнил, что в пользу данной версии свидетельствует тот факт, что в день отравления Скрипалей в Солсбери сообщили о 12 пострадавших от передозировки фентанилом. В их числе якобы числились и двое россиян. Однако 10 человек начали лечить от передозировки, а двоим диагностировали фосфорное отравление. Что же касается Навального, то в этом случае Ринк вообще затрудняется в определении природы токсикации. Как и того факта, что она вообще была. Ранее он уже пояснял, что те косвенные признаки «отравления», которые обнаружили немецкие врачи, могли появиться от препаратов, которые вводятся во время естественной комы. Эксперт обратил внимание на еще один момент, который указывает, что ни Скрипали, ни Алексей Навальный не имели контакта с «Новичком». У всех у них наблюдается отсутствие миоза (сужения зрачка). Данный симптом проявляется даже при малых дозах «Новичка», когда еще нет других признаков отравления. Глазные мышцы настолько сужают зрачок, что его становится просто не видно. Как сообщало EADaily, ранее Леонид Ринк заявил о том, что Алексей Навальный не мог отравиться «Новичком», растворенным в бутылке с водой. Это невозможно, так как яд состоит из кислотных фторангидридов, которые разлагаются в воде. источник TAGS: Леонид Ринк, Навальный, Скрипаль, отравление

Барби на помощ ще те въйзиваю- какво е това суженая зрачка- признавам си че от този час избягах
                            Last edited by v_tin; 06.10.2020, 14:11.

Коментар

• ЦИК в Киргизстан отмени резултатите от парламентарните избори. Това се случи, след като президентът Сооронбай Джеенбеков призова избирателната комисия да преразгледа резултатите, съобщи РИА Новости.

Стотици протестиращи влязоха снощи в Белия дом на Бишкек, където се намират парламентът на Киргизстан и администрацията на президента на републиката. Те са симпатизанти на 12 опозиционни партии, които не попаднаха в парламента след проведените избори, разбиха вратите на сградата с пожарна кола и влязоха без да срещнат съпротива вътре. Според очевидци конвой от автомобили е напуснал сградата на парламента няколко минути по-рано. Не е ясно местонахождението на президента Сооронбай Джеенбеков и на премиера Кубатбек Боронов.

Maj now майдан се заформя. Има вече нова мода- непризнаване на изборите и нови такива докато нашите победят

Коментар

• Коментар

Working...
                                X