IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• До декември КС се произнася по искането на Радев за временната комисия за Конституцията

Горкият и той!
    Липсата на опит си личи.
    Това е един от малкото политици в България, който все пак може да събуди някакво доверие, но липсата на опит си казва думата.
    И за слепите и глухите беше ясно като бял ден, че за никаква Нова Конституция не става дума. Това беше поредно милиционерско, геппаджийско мероприятие за протакане и печелене на време.
    Гепп и Конституция! Споменаването на тези две думи в едно изречение предизвиква усмивки, ама и повици за повръщане. БР писал проект, а юрисконсултката на психодиспансера оглавила комисия????

Радев им се хвана на въдицата, вкара темата в процедура и сега милицаите до декември ще разправят, че чакат КС.
    После КС ще закъснее.
    После ще дойде Коледа и НГ.
    После през януари - кви нови предсрочни избори?

Боже, колко мъка има по този свят!
    Last edited by nachev; 23.10.2020, 14:53.

Коментар

• Геппсове, тъкмо завърших с разтоварването на един ТИР със стекове брашно и си мислех, че тук има буря от възмутени изказвания, а вие си мълчите!

Какво стана?!
      Изгубихте дар слово или получихте спазъм на гласните струни и думите заседнаха в гърлото?

Това беше нищо, аз още не съм почнал!

Коментар

• Дописах набързо, но нямам време за редакция, че геппсовият директор ме дебне и пак ще има уволнявка

Сега следват нови и интресни неща. Е, глупави разсъждения от глупав човек. Това е познат прийом - слагат се истини в устата на луд или глупав човек, че уж да бъдат произнесени по-лесно.

Пригответе се за крайно неприятна конкретика: Марков твърди, че за 4 години на поста зам.министър, въпросното лице си тръгва с 40 млн. лв.
        Разсъждения по картинка, непроизнесени от Марков.

Казва се зам.министър, не някой конкретно, а абстрактен зам. министър. Този привидно семпъл детайл има огромно значение!
        Впрягаме най-обичайната и ежедневна логика и започваме да разсъждавамеV
        Изводът се налага сам - работят като тим и си има ценоразпис за съотвения пост, без оглед на конкретно ведомство. Очевидно е, че има оборотни ведомства, има и по-сиромашки такива. За да се държи цялата структура монолитна, те всички заедно трябва да се еднакво мотивирани да играят съвместно и с ентусиазъм мръсната игра, да не си завиждат и боричкат за пари всеки сам на свое отделно основание.

Можем да отидем още по-нататък, смислено е да се предполага, че дори имат и специално натоварени и обучени хора, които вършат мръсната работа с изнудването и принуждаването към корупция. Не всеки министър е подходящ да влезе в директни преговори със спечелил някаква поръчка и да го мачка за връщане на пари. Далеч по успешно с това би се справил подготвен екип, който има специален опит и е подходящо екипиран и оборудван. Министърът има за задача само да даде убедителен сигнал на съответния бизнесмен/директор, че действително явилата се при него група хора са емисари на властта.

Напомням за твърдението - процентът на парите, които подлежат на връщане под форма на рекет е 50 - 70 % (Марков). Няма подобна рентабилност в нормалния бизнес. Отиваме още по-нататък - очевидно се управлява целият процес по спечелване поръчки и договаряне, заложени са съгласувано огромни маржове, които позволяват изваждане на подобни пари.
        Формалното и компромисно изпълнение на предмета на договорите го виждаме всички. Очевидно е, че с 25 до 40 % от договореното изпълнителят трябва да изпълни предмата на договора, неговата рентабилност е 5 до 10 %, останалото е рекет.

Марков изложи категорично твърдение в прав текст. Снимките от спалнята, шкафчето и съдържанието му - всичко това е самата истина.
        Контекстуално това очевидно е напълно вярно твърдение. Ако имаше и най-малката възможност да се хванат за нещо, досега да са оревали планетата.
        Следващ извод: Парсата се събира организирано и се дистрибутира до краен получател по списък.
        Отначало имаме отделни изворчета, те преминават в потоци, потоците в реки, редите отиват в едно голямо езеро, където стои дистрибуторската служба на гепп, която събира, уедрява, заготвя пратките и доставя до адрес.

Всички заедно се държат от закона на ОМЕРТАТА.
        Марков го каза ясно. Не може да не искаш, нямаш право да си честен!
        Длъжен си да вземеш!
        В противен случай ти не си част от отбора и нямаш място там!
        Вземаш и вероятно регламентът повелява да оставиш доказателства, че си взел. Това е нещо като гаранция за лоялност към отбора.

Сега разбирате ли, че парите от шкафчетата се връзват много хармонично в цялата картинка.
        Притежаването от БХ на примерно 2 млрд. Е, както твърдеше онази статия, която беше хванала съответните видове подозрителен обществен ресурс и познаваше практиките за формиране на потоците и прилаганите проценти, е нещо доста логично и защитимо.

Тези скромни около 1 млн. Е, които се мотаеха в чекмеджето (нееднократно) са просто някаква оперативна пратка, която тъкмо е пристигнала и още не е поела по предназначение. Това са пари за семки и бонбонки. Имат и едно допълнително предназначение. Има всички основания да се вярва, че през спалнята на БХ минава количество от представителките на по-добрата половина от човечеството (на този въпрос ще се спра в следващо изложение), а е всеизвестно, че определена категория нежни създания при вида на пари по лесно свалят защитите и се стимулира промяната на водно-солевия баланс на организма.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
          Печатна грешка:Не "студентите" а "студенти", защото 50 човека не са студентиТЕ
          Преди да ме критикуваш за езикови грешки, отговори - Успя ли да преведеш в последните 24 часа фразата немил-недраг? Това дори не е предизвикателство.

Дай най-доброто от себе си и после направи тест като го цитираш пред някой французин.
          Няма необходимост да споделяш с мен резултата. Резултатът на мен ми е ясен.
          Още преди много години съм правил подобни експерименти, но с германци.
          На изненаданите им погледи отговарях, че ставало дума за неволен лапсус.

Ти, барби, как си с френския?
          Само по себе си фактът, че си от 85-та там нищо не значи.

Ако искаш мога да те препитам.
          Обикново тествам самохвалковците с едно сложно съставно изречение в условно наклонение, където има поне две минали времена.
          Обикновено настъпва луда веселба.

Коментар

• Малко уводни бележки, пък после ще има и конкретика.
            Уважете и прочетете, твърде е подтискащо, че геппсовете въобще не ми четат мненията, прескачат ме, игнорират ме, обиждат ме!
            А аз сега съм си похарчил обедната почивка за да напиша първа част от обещаното изложение.
            Е, не мога да разбера - как става така, че хем не ме четат, чех знаят какво съм писал и скачат върху мен, ама нейсе!

Не очаквах и би било във висша степен нереалистично да получа някакъв отговор или поне обратна връзка по повод настоятелното ми предложение към глутницата на геппардите, да чуят расказа и становищата на полк. Марков, изразено пред "Господарите", Ваклинов.

Е, добре, в няколко поредни постинга ще коментирам кратко отделни аспекти на този разговор. Нещо като наблюдение, но и с елементи на допълнителни разсъждения. Казаното от Марков и така е толкова ярко и насително, че оставя без дъх един неподготвен и непорочен слушател, но при мен не е така. Информацията дава допълнителен повод и основание за още изводи и неизречени до този момент твърдения, с висока степен на вероятност да са истинни.

Първо.
            За да схванем в какво геппаджиите превърнаха нашата държава, Нека да се спрем отначало на темата със снимки, записи, шкафчета, кюлчета.
            Шайката самоотвержено се хвърли през лятото да брани боса и измисляше безспир какви ли не идиотски обяснения, кое от кое по тъпи:
            - намесиха големи вериги за продажба на мебели, които бяха заподозрени в инсцениране на обстановка от въпросната спалня,
            - твърдяха, че такива снимки не съществуват, а те са резултат на подреждане на пиксели по задание от режисьора,
            - същото, но при манипулиране на области от съществуващи вече в общественото пространство снимки,
            - твърдяха, че подобни записи (аудио) няма и те са резултат на генериране на гласове от сложни компютърни програми, като репликите са подготвени от опитни сценаристи,
            - намесени бяха големите филмови студиа, които са направили реалистични имидж и аудио възпроизвеждания.
            Толкова много идиотщини се наприказваха, че вероятно пропускам някоя - те просто са недостижими от здравия човешки разум.

Единственото, което се забелязва в изминалите 4 -5 месеца и настойчив опит скандалът да се замете и хората някак да забравят, затрупани от новите и непрестанно избликващи скандали.

Защо поне не са издали едно окръжно разпореждане към собствения си кадър - да не обсъжда, дори да не споменава тези факти. През миналата седмица ПКП-но невинно и простодушно си призна, че като изслушала онзи запис и идело да се хвърли от първия изпречил и се прозорец.
            Погледнете пак онази снимка, когато БХ разчорли председателката на парламента и демонстративно я целуна по прическата. Простотия до шия! След това се спрете последователно на всички лица и призовете целия си човешки опит - какво издават тези лица?!
            Здравият човешки разум и БО емоция, включително социална БО емоция, отказват категорично да разберат и приемат, как е възможно да има хора, които все още желаят да имат какво да е общо с тази шайка. Няма и не може да има смислено обяснение. Само корист и интерес.

Last edited by nachev; 23.10.2020, 12:53.

Коментар

• Публикувано във факти.бг: Във Франция заплашват да обезглавят кмет

Коментар

БАрби, пак кютек във франция пак чета че терористите най много франсетата и французойките обичали. ИИИИИИИИИИИ от мен да мине хайде нещо за любимата ти русия ЕС наложи санкции на шефа на руското ГРУ заради Меркел

Само дето същата меркел каза когато изловиха говедарите че са я подслушвали че те го правели може би за добро/ да не би да кривне от правия път/

Коментар

Хихи, хибридка

Коментар

• Печатна грешка:Не "студентите" а "студенти", защото 50 човека не са студентиТЕ

Коментар

• Коментар

• Начев, стига се напъва. Вие вече не сте новина и ви няма в сериозните медии. Няма дори и капка информация или репортаж за вас. Останаха само лъжливите медии, ама на тях никой не им вярва и никой не ги чете. Ако не беше ти да популяризираш техните лъжи, хората дори нямаше да знаят, че такива "медии" съществуват.

Да ви кажа честно - съчувствам ви. Да киснеш всяка вечер на площада и нито една медия да не ти обърне внимание - това е много жалко и трагично. Причината за това обаче вече е ясна - всички осъзнаха колко лъжливи са вашите опорки за това, че правителството е пълно с мафиоти и трябва да бъде свалено. Ха-ха - всеки вече се смее само като чуе поредната измислица по отношение на власта.

А че си измисляте и лъжете го доказахте един по един всички тролове от форума, прилагайки същите долни методи и към други хора с ясното съзнание, че ЛЪЖЕТЕ КАТО ДЪРТИ ЦИГАНИ. Е как човек да ви повярва и за всичко останало, след като от един километър вижда с какви ДЪРТИ И ИЗПЕЧЕНИ ЛЪЖЦИ си има работа.
                        Last edited by Mateev; 23.10.2020, 11:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                          [IMG]https://]
                          Благодаря, направил си усилие да ми пуснеш нещо. И най-малките действият тук значат нещо, все пак.
                          Очаквах, че става дума истински залози по отношение на изхода от президентските избори.
                          Това, което си ми пуснал са фючърси върху крипто и промяната им във връзка с перспективата да спечели Тръмп или Байдън.
                          Всичко има връзка с всичко, но по мое субективно виждане тук говорим за релация към един много специфичен актив.
                          Както и да е!

Използвам случая да пусна линк към статията на Инвестора по повод на последния словесен дуел.

Редакторската работа е доста слаба, отдолу прозира кофти машинен превод. Поне да бяха сменили заглавието!
                          Никой, отговорен за толкова мъртви, не бива да става президент

Коментар

• https://m.investor.bg/biudjet-i-fina...a-bord-314330/

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Глупости на търкалета - важното е как ще гласува народа напролет, а не какви словесни диарии изсипваш в тази тема. Иначе вече никой не ти отговаря, защото с психясал няма как да се спори. Просто вече си безинтересен с твойте женски чувства и безкрайни тиради.

Колкото до измислените ти фалшиви доводи - няма смисъл да спорим. Това управление е най-успешното от всички до момента, и това е гол факт, неподлежащ на спор и на замазване със словесни диарии.

ПП: И не се самовъзвеличавай, че уж си победил някого в спора. Никого не си победил - просто политиката стана безинтересна тема, след като нищо съществено не се случва на площада. Ако случайно не си забелязал - дори и в медиите вече не ви отразяват, а ти си тръгнал да търсиш внимание от някого тука в тази тема.
                              Винаги съм се радвал на разкошното ти чувство за хумор.

Коментар

• Главният прокурор на Молдова се зае с лотарията на Васил Божков

Бизнесът ни там е заграбен с помощта на българските служби, коментира беглецът пред „Биволъ“
                                Николай Марченко 22 октомври 2020

„В интерес на трети лица”

Но този четвъртък главният прокурор Александър Стояногло обяви, че в „интерес на трети лица правителството на Република Молдова е намалило или е изключило данъчни плащания за хазартния бизнес“. Според него прокурорите са пресметнали, че заради това държавата е загубила поне 400 млн. леи (около 20 млн. евро) приходи през 2017 и 2018 г."

В случая е много важно да се хванат подходите и модела.
                                В интерес на някакви трети лица се случват разни работи.
                                Защо бива обслужван интересът на тези трети лица?!

Вероятната причина е, че и в България и в Молдова са знаели, че Божков е "парично болен" и не са искали да действат агресивно към един много болен човек, ерго водени са от изцяло хуманни съображения .
                                Е, има и друга възможна причина. Тези, които са вземали решенията са били дълбоко и богато мотивирани.
                                В Бг. май ставаше дума за около 70 млн. лв.
                                Някой ще информира ли обществото относно становището на VG, чието име беше замесено.

Коментар

Working...
                                X