Първоначално изпратено от mirodes
Разгледай мнение
Иначе най-разумното обяснение е силен вятър. И аз съм присъствал лично на такъв ефект. Беше лято, през деня, слънчево и без грам вятър. Дори листенце не помръдваше. Седнал навън под навеса и пуша цигара. Гледах към строежа на новата къща. Там пред нея имаше камара от хаотично нахвърляни метални платна за бетонни плочи. Едно платно вероятно тежи 10-15 кг. И изведнъж от нищото над платната се завъртя вихрушка няколко метра в диаметър и височина 15-20 метра. Добре се видя нейната форма (фуния), защото завлече от земята пясък, пепел, листа и прочее боклуци. Вдигна обаче и 2-3 платна, едното от които го вдигна може би на 7-8 метра височина (чак до нивото на 3-тия етаж), и започна да ги върти в кръг. След 2-3 секунди и вихрушката се разпадна и платната се сгромолясаха на земята с гръм и трясък. Това го видяха поне 10-15 човека строители и жена ми, която беше седнала до мене.
Подобно явление се случи точно на сватбата на сина ми. Пак тихо, пак няма вятър, и изведнъж се изви много силен вятър, но този път прозрачен и не видях формата на вихрушката. Видях обаче ефекта - всичко се разхвърча, включително и букети с цветя и чашите с вода или вино (не знам какво беше). А арката над главата на младоженците се изскубна и направо падна на земята (арка от огънати клони, обвита с много много цветя). Явлението пак трая само няколко секунди и пак изчезна в небитието. Този път обаче явлението беше документирано от снимащите сватбата 2 камери на наетите фотографи, и от още няколко GSM-a на гледащите сватбата гости на младоженците. Дори присъства във филма за сватбата, който ни го направиха фотографите.
Та сега какво - за извънземни ли да започна да си мисля, за Господ ли, или за някакво неизвестно на мене локално метеорологично явление, което обаче аз не го знам как възниква и защо възниква.
Коментар