Първоначално изпратено от съни(тя)
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнение
Не са ми интересни толкова самите числата, колкото методите за тяхното отчитане, обработка и последващите зависимости. Според нагласите си, човек може да прави различни интерпретации(къде верни, къде не)
Ще използвам един цитат: "Никъде другаде не могат да се видят толкова много глупаци на квадратен метър."
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от COVID-19 Разгледай мнение
Както предполагаш, всеки си борави с цифри, числа в екселска форма.
Целта е страх и паника в народонаселението -> спасение от заплахата -> разбирай намерихме решение (Факсина) -> тя пък не работи -> следва турбо Фирус -> турбо Факсина... ?!?
Докога ще вярва някой на тая измама... ?!?
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
здравеопазването ни 'куца' от 20+ години
за да добиете представа за естеството на настоящата криза сравнете Нас си с Нас си последнит 2 с предпоследните 4-5 години
после ако ви се занимава сравнете други държави по избор.
ако в България за последните 2 години сме загубили +един град хора върху нормалната смъртност преди това - и това ви се струва нормално и са ви виновни лошото здравопазване и демографията... мисля, че няма какво да обсъждам с хора за които 2 ябълки са точно толкова колкот 1 ябълка.
пак ви казавам - гледайте си в нашата кошница и ако се сравняваме с чужденците да сравнявавам нашата екстра смъртност в % с тяхната си екстра смъртност в %
болниците навсякъде по света изпитват затруднения и планови операции и прегледи се отлагат - това не е само в България и не е оправдания за лоша здравна култура.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Ние нямаме никакво здравеопазване. Лекари имаме, но нямаме здравеопазване. Сега забраниха плановите операции. Никъде в Европа няма такова нещо - има си отделни ковид болници, а не ковид отделения, които затварят пътя към цялата болница. Има гранична зона, където се размива границата между плановите операции и належащите. Днес може да е планова, но след една седмица вече е належаща. Кой ще обслужи тези случаи? Хората вече изобщо не ходят на доктор за нищо. Да не говорим, че у нас никой не отива за планова операция, всички са се изчакали до последно и отиват само за да чуят окончателната диагноза и да умрат в болницата. И така умират, по много - идват хванали и рак, и диабет, и инфаркт, и инсулт, и ковид, хванали и всякакви други болести наведнъж. Идват и хванали в ръка и сметката за ток. Накрая ги пишат - от ковид. И после Барбарон пердаши таблици, с които може да завие Райхстага.
за да добиете представа за естеството на настоящата криза сравнете Нас си с Нас си последнит 2 с предпоследните 4-5 години
после ако ви се занимава сравнете други държави по избор.
ако в България за последните 2 години сме загубили +един град хора върху нормалната смъртност преди това - и това ви се струва нормално и са ви виновни лошото здравопазване и демографията... мисля, че няма какво да обсъждам с хора за които 2 ябълки са точно толкова колкот 1 ябълка.
пак ви казавам - гледайте си в нашата кошница и ако се сравняваме с чужденците да сравнявавам нашата екстра смъртност в % с тяхната си екстра смъртност в %
болниците навсякъде по света изпитват затруднения и планови операции и прегледи се отлагат - това не е само в България и не е оправдания за лоша здравна култура. Да не говорим, че тук истински локдаун сме нямали и хората щъкаха включително по прегледи. В много развити държави имаше периоди в които трудно се излиза от вкъщи, а камо ли да ходиш подсмърчащ на лекар.
Last edited by bertram; 11.01.2022, 23:34.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Берти нали си умен обясни ми следното
В момента в БГ умират в пъти повече хора спрямо другите държави, щото не сме ваксинирани
Що миналата година когато всички държави не бяха ваксани в БГ пак умираха в пъти повече хора???
Дали това не е свързано с начина на отчитане на починалите???
Да приемем че сме по застарели и с много по лошо здравеопазване от Франция иди доди - Ама защо миналата година имахме над 6 ПЪТИ повече починали спрямо Сърбия
Айде обясни ми това Сърбите 6 пъти по добро здравеопазване ли имат или са по добре демографски та 6 ПЪТИ
- 7 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от COVID-19 Разгледай мнение
Както предполагаш, всеки си борави с цифри, числа в екселска форма.
Целта е страх и паника в народонаселението -> спасение от заплахата -> разбирай намерихме решение (Факсина) -> тя пък не работи -> следва турбо Фирус -> турбо Факсина... ?!?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнение
Бей, предполагам Барбарон първо използва, че (X1 + X2 + X3 +.......+ Xi) / n = (X1ср *C/ n + X2ср*C/ n + X3ср*C / n + .......+ Xiср*C/ n), където
Xi = Xiср*C
Xi - брой починали за периода
Xiср - усреднена смъртност за периода/ден
C - продължителност на периода (примерно 10 дни)
n- население в мил.
Това го прилага за двете държави и затова събира директно приведените към мил. ср. стойности(Xiср / n - в таблиците му), след което вече ги сравнява (при отношението C отпада). Предполагам това го прави, за да спести да дава ден по ден. Дано да не бъркам, понеже все пак това са мои предположения
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
Я ми кажи ти, осъзнаваш ли каква боза си сътворил с тая екселска таблица?
Събираш нормирани променливи, които са актуални към определена дата, и първо трябва да се превърнат в абсолютни стойности в съответствие с нормата (населението на съответната държава), за да придобият някакъв смисъл за по-нататъшни операции като събиране, изваждане и т.н.
После събираш нищо незначещи суми от нормирани променливи, неприведени към абсолютни стойности в съответствие с населението за всяка отделна държава, за две различни държави, като че ли правиш сметка в супермаркет...
Цепиш мрака, Барби....
Умните хора са казали някога, че когато не разбираш нещо, е по-добре да си мълчиш - ще изглеждаш по-умен. Че даже интеграли си лепнал за тежест и достоверност, пък си направил само една функция SUM() в ексела....
Хайде със здраве!
Xi = Xiср*C
Xi - брой починали за периода
Xiср - усреднена смъртност за периода/ден
C - продължителност на периода (примерно 10 дни)
n- население в мил.
Това го прилага за двете държави и затова събира директно приведените към мил. ср. стойности(Xiср / n - в таблиците му), след което вече ги сравнява (при отношението C отпада). Предполагам това го прави, за да спести да дава ден по ден. Дано да не бъркам, понеже все пак това са мои предположения
Edit: След уточнение от страна на Kildirim Bei, става ясно, че предположението ми с какви данни работи Барбарон не е вярно поради липса на фиксация в числата от моя страна. Най-вероятно използва данни за седмична смъртност/мил, а не както предположих- средна дневна на база 10 дни/мил. От това следва промяна в дефинициите на горните величини
Xiср- седмична смъртност
С - интерполиращ коеф съобразен с преобразуването от седмична смъртност в такава за 10 дневен период(с условности - за различните 10д периоди той ще има отклонения)Last edited by neptun266; 13.01.2022, 21:26.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Берти нали си умен обясни ми следното
В момента в БГ умират в пъти повече хора спрямо другите държави, щото не сме ваксинирани
Що миналата година когато всички държави не бяха ваксани в БГ пак умираха в пъти повече хора???
Дали това не е свързано с начина на отчитане на починалите???
Да приемем че сме по застарели и с много по лошо здравеопазване от Франция иди доди - Ама защо миналата година имахме над 6 ПЪТИ повече починали спрямо Сърбия
Айде обясни ми това Сърбите 6 пъти по добро здравеопазване ли имат или са по добре демографски та 6 ПЪТИ
При тях няма логика и мислене, има само следване.
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениецифрите говорят много повече от ЕЖК-фейс-блиц-врачки-копейкин и тн и тн...
Буквално ВСЕКИ ПЪТ опираш до нея.
- 7 Харесвания
Коментар
� -
Тия прАценти..., положителни за к'во?!?
Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение...
едит: Берти, аз залагам на +1200, въпреки че май се удряме тавана на броя тестове - респ. трябва да залагаме колко % ще са положителните.
Коментар
� -
Milva Tsvetkova
January 9 at 1:33 PM
·
Изпратих този сигнал до Патриарх Неофит и Светия Синод на Богоявление. За мен той беше първият по важност, но по стечение на обстоятелствата беше изпратен последен (а именно след сигналите към Президент, Министър председател, Министерство на Здравеопазването и Агенция по Лекарствата).
''СИГНАЛ
ДО НЕГОВО СВЕТЕЙШЕСТВО БЪЛГАРСКИЯ ПАТРИАРХ НЕОФИТ,
ДО СВЕТИЯ Синод,
Ваше Светейшество,
Казвам се Милва Цветкова и съм член на Съюз на Българските Журналисти (СБЖ) и на Международната Федерация на Журналистите (МФЖ).
Причината да Ви изпратя това писмо е скорошното ми участие в научна прес конференция, проведена в гр. Болцано (Италия), на която двама видни учени, проф. д-р Белавите (Италия) и проф. д-р Буркхардт (Германия) публично оповестиха резултатите от своите научни изследвания, относно тежките странични реакции след масовото прилагане на т.н. ваксини под условие (conditional marketing approval).
Конференцията в Болцано бе втора по ред от общо три такива пресконференции, като първата се проведе на 20 септември 2021г. в гр.Ройтлинген (Германия), а третата на 4 декември 2021г. в Берлин.
В рамките на събитието след месеци изследвания учените потвърдиха, че в официално одобрените от ЕМА ваксини се съдържат недекларирани компоненти – метални частици, графенов оксид и др.
След проведени интердисциплинарни аутопсии на лица починали след ваксинация е установено присъствието на метални частици в някои органи на починалите, както и масирана лимфоцитна инфилтрация, свидетелстваща за неконтролируема автоимунна реакция на организма, довела до летален изход при въпросните лица.
Имайки предвид, че в момента на правителствено ниво започна активна кампания за форсиране на ваксинационния процес в България, моля Православната ни Църква да не остава безразлична към случващото се в обществото ни, което вероятно ще бъде прелюдия към все по-масов натиск, който чрез поетапни мерки, да принуди все повече хора да се ваксинират.
Линкове към гореспоменатите конференции прилагам по-долу:
1. https://www.youtube.com/watch?v=CIKb8J8GfIU&t=1s
2. https://www.youtube.com/watch?v=3JndnmL3PnI&t=1876s
3. https://odysee.com/@en:a5/PK_Tot-dur...fung_english:a
4. https://pathologie-konferenz.de/en/
Материалите са преведени и на български, и при желание от Ваша страна бих могла да Ви ги предоставя.
Може би си задавате въпроса защо се обръщам към Църквата, за да съобщя тази толкова важна научна информация.
Причина е много проста е тя стои във факта, че Светлината на един народ не би трябвало да идва нито от журналистите, нито от обществениците, нито по неведомите пътища на модерните социални комуникации.
Светлината на един народ трябва да дойде преди всичко от неговото Духовенство!
Именно Духовенството би трябвало да е най-мощната отправна точка, най-верният ориентир насред повратностите на времето, най-неопороченото от задкулисни мисли и интереси съсловие!
И когато говоря за Светлина имам предвид нейното най-изконно библейско значение:
"Вие сте солта на земята. Но ако солта обезсолее, с какво ще се осоли? Тя вече за нищо не струва, освен да се изхвърли вън и да се тъпче от хората. Вие сте виделината на света." (Матей,5 гл. 13-16 стих)
От най-ранната си детска възраст съм обградена от духовни лица, както в България, така и извън нея. Опитите ми обаче да Ви изпратя този тревожен сигнал, опити които срещнаха редица препятствия, ми позволиха да вляза в контакт с редица хора от Вашето най-близко обкръжение, които до момента не познавах. И тук бих искала да цитирам последния от тях, с когото имах личен разговор. Няма да спомена неговото име, но ще го цитирам дословно (и като казвам дословно имам предвид напълно дословно, тъй като предвид професията си разполагам със запис на всички проведени разговори):
"Това е конфиденциална...така, информация, но Патриархът никога няма да призове хората да не се ваксинират или да се ваксинират. Той самият не е ваксиниран и няма да се ваксинира. Това е и виждането на Църквата. Много са и страничните неща, тромбози и така нататък, покрай тази ваксина. Всичко това го знаем и знаем, че е за пари. 95 милиона долара е печалбата на Пфайзер от ваксината.
Но говорим за нещо, което не е полезно за...за хората. [...] И това, което те отричат, което се опитват така да притъпят е Т-клетъчният имунитет, това е най-доброто нещо. А хората с ваксини какво? Трябва да сложат 3-та, 4-та, 5-та, 7-ма 8-ма.
Лошото е, че световните лидери се явяват като брокери на, дали ще е Пфайзер, дали ще е Джонсън, дали ще е Модерна и така. Това е големият проблем. Така е с когото се сетите. Познавам коремен хирург в Пирогов. Той е и личен лекар на Патриарха. И ми каза: ,,И ние сме разколебани от тези ваксини, ама няма как да излезем и да кажем: Не се ваксинирайте!" И Патриархът никога няма да застане и да каже това нещо.
Пратете си писмото, но не очаквайте нищо от Църквата.
Всичко е в името на парата. Ето това е най-лошото. "
Ваше Светейшество,
разбирам добре стремежа на Църквата да остане неутрална в политическите и социални решения на страната ни. Тук обаче не говорим за политика, а за пряко вмешателство в човешкия живот и човешкото здраве. В живота и здравето на всички възрастови групи на една нация. На децата и родителите ни, на всеки един от нас.
И колкото и да разбирам стремежа Ви за неутралитет, ми позволете да припомня, че когато Христос дойде в света преди 2000 години, той не остави хората сами, за да се спасят поединично. Той направи тъкмо обратното - пожертва себе си в името на всички нас.
Именно затова, да знаем Истината и да мълчим, спокойни, че сме опазили себе си, докато милиони човешки животи, в незнанието на обикновените хора, биват жертвани пред безмълвния ни поглед, е всичко друго, но не и Християнско.
А ни бяха дадени 2000 години да научим урока, за който Божият син ни беше пратен..!
С радостта на вярващ човек можах да видя, че навсякъде по света, където групи от хора се осмелиха да се опълчат пред все по-видните диктаторски поведения на почти всички правителства, поставиха вярата в БОГ и верността си към него, в центъра на борбата си. Във всяка държава хората на "резистенцията" коленичат по площадите с кръстове в ръце. И не, това не е случайно!
Направиха го, защото с душите си осъзнаха, че преклонението пред опасните "ваксини" е преклонение и служене не в името на БОГ, а в името на неговия антипод (когото тук не бих искала да споменавам) .
Сигурна съм, че с душата си на вярващ човек, посветил живота си на Господ самият Вие отдавна сте прозрял същото.
И в този ред на мисли ще се осмеля да кажа още нещо - казвам го не само като член на журналистически организации, а преди всичко като личност и най-вече, като Българка, която милее за своя народ:
ако в това така сложно и разделно време, в което хората са объркани и напълно беззащитни, в което всички отчаяно имат нужда от истинната информация, за да вземат най-правилното решение за здравето си и за здравето на своите деца, ако именно сега Православната ни Църква и Вие, Ваше Светейшество, останете безразлични към този сигнал, това за нас би било едно категорично свидетелство, че същата тази църква не милее и не обича този вече твърде изстрадал народ.
А ако не милее за него и не го обича, вероятно не го и заслужава.
Изпращам този сигнал в един от най-светлите християнски празници - Богоявление! Моля не търсете скрит помисъл в този факт, защото ако Администрацията на Църквата, ми беше съобщила изначало как по официален ред да внеса този сигнал, той щеше да стигне до Вас много по-рано. Въпреки това, като вярващ човек се надявам това наглед малко съвпадение да помогне това писмо, съдържащо съществена научна информация (с която разбирам, че Вие вече сте запознат) да бъде чуто в името на Човека и на неговото здраве, в името на Святата Истина, и в името на Божията Воля, и Божията Справедливост в този за съжаление, порочен свят.
Честито Богоявление, Ваше Светейшество!
С уважение и с пълното ми смирение пред БОГ, Вас и Православната ни Вяра,
Милва Цветкова София, 06.01.2022
- 8 Харесвания
Коментар
�
Коментар