Първоначално изпратено от bulgarian lev
Разгледай мнение

Остави ся ембриологията .... в мене напират много неудобни въпроси , да ти задам един, може ли, че не ми дава сън нощем и се будя посред нощ и мисля ли мисля ....

Обясни ми простичко,, че комарджията в мен да те разбере от раз.
Познаваш механизма на отстраняване на нарушенията в структурата на ДНК, нали? Има си хас да не го знаеш

Та значи трудностите възникват в случай, когато е изгубена част от цялостната структура на двойната спирала, въпреки че и в този случай тя се възстановява. Парадоксално ли е ?? Да !!!! Защото биохимичната информация, заключена в двете части на двойната спирала, вече не може да повлияе върху възстановяването по химичен път , след като матрицата, носител на тази информация, е изчезнала в НЕБИТИЕТО. Протичането на този процес изисква "познаване" на дублиращата в сестринския хромозомен блок информация, която може да постъпи по канала само на ..... някакъв своеобразен информационноо-енергиен обмен, тоест не материален, биохимичен. НЕОБЯСНИМО също така е процеса когато хромозомът заема точно своето място в области, където "повредата" в структурата на ДНК надхвърля обема на неговия собствен информационен блок. Тези събития колкото и да са редки, означават, че разкъсаните нишки на ДНК намират и познават точно своите "събратя" тоест като че ли те се откриват един с друг по неизвестни, различни от характера на биохимичната им структура, критерии !!!!
Кажи Лев как се случва това? Според теб

Коментар