IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Цяло лято хората бяха свободни и ходеха на ескурзии, ресторанти, дискотеки и протести, ама точно на 1 Октомври започна увеличение на бройките, странно е.
    Не са причината училищата и липсата на слънце, върха при Мексико беше през август.

Другата зима може да има пак Ковид зараза поради необразуван колективен имунитет, впредвид късното предлагане на ваксина, нежеланието на българина да се ваксинира (под 10% ще предпочет ваксина, в Европа са около 50%) и отворените граници.
    Разбираемо е нежеланието за по-строги мерки поради приближаващите избори и продънения бюджет.

Само за сравнение, в Гърция пак може да излизаш само със смс, идващите от 11 ЕС страни трябва да представят негативен ПСР, от Русия са разрешени само 500 пътника по въздух на седмица и ги тестват на място и т.н.
    Last edited by hazard; 07.11.2020, 16:48.

Коментар

• По темата с корона вируса .Във вторник вечерта се почуствах зле.Тресеше ме и имах температура.Появи си и кашлица.Срядата я прекарах на легло.Храната ми се състоеше от домашни ябълки и круши и мед разтворен във вода.В четвъртък положението беше същото.Съответно оставих организма да почива лежейки през повечето време и храната ми отново беше плодове и медова вода.В петък температурата спадна и се почуствах по-добре.Днес събота направих 3 км разходка с кучето си.Живея на вилата си и около мен няма хора.Поне още 10 дена ще избягвам контакти с хора.За здрав спортуващ човек вируса не би трябвало да е проблем.От години не употребявам никакви хапчета защото нямам необходимост.Последните две седмици бях на доста обществени места.Все пак не изключвам грипа да не е бил коронавируса.Но на общия фон най-вероятно е той.
      Last edited by Hermes73; 07.11.2020, 14:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
        В сезона на грипните епидемии сме.
        Не успявам да открия добра статистика за заразените от грип, хелп
        Няма грип вече има само COVID 19.За какъв грип става дума когато блъснати пешеходци на улицата умират от COVID
        Last edited by ТАТО; 07.11.2020, 14:06.
        Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

Коментар

• В сезона на грипните епидемии сме.
          Не успявам да открия добра статистика за заразените от грип, хелп

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            То мисля че е невъзможно да е директно от прилеп. Трябва и друго животно което да се зарази от прилепа и там да мутира. Не съм наясно дали поровете могат и те да се заразят от прилеп. Но ако е възможно си изглеждат добри кандидати.
            Да, обикновено има междинен гостоприемник. Прилепите са резервоар на доста вируси. Включително на вируса на беса. Но това не ги прави вредни. Без тях щеше въздуха да гъмжи от трилиони насекоми.
            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

Има една основна разлика между науката и религията и двете имат нужда от вяра, но при религията вярата е догматична (т.е. няма нужда от доказателства)... при науката има нужда от доказателства.

Иначе цялата ни наука се основава на математически 10 постулата (аксиоми), 5 в алгебрата и 5 в геометрията. Да тези постулати нямат нужда от доказателства, но нищо не пречи някой да докаже обратното на тях (через например някакъв експеримент). Това е основата на цялата ни наука, можеш да се опиташ да ги оспориш, хората се опитват да ги оспорят откакто са създадени.... само в 5-тия постулат в геометрията има проблем... и от там произлиза и "Неевклидовата геометрия".... да има проблем в един от постулатите, но науката търси отговор и до днес, "Защо?" . Самият Евклид не си е харесвал 5-ия постулат в геометрията. Един вид от там излизат всички "дяволи" в науката.

Относно теорията на относителноста която мъчи мозъците на простолюдието, които незнайно защо имат нужда от математически доказателства (защо точно математически не е ясно). Основното твърдение на теорията на относителноста, е че времето не е абсолютно а относително. Това е... не са необходими никакви сложни математически формули. Всеки може да се опита да я обори, защото е теория, не аксиома. *аксиомите също можеш да се опиташ да ги обориш.... откъдето и Неевклидовата геометрия се е появила. (но това не е направило така добре познатата ни Евклидова геометрия невярна).

Истина че науката е възникнала като вид учение и е имала последователи, тайни общности които са се занимавали с наука, те са тъсели "тайните на вселената". Но това отдавна е минало, в днешно време всеки може да се занимава с наука... и 10-те постулата са известни на всички.

Сега да се върнем на върпоса за Коронавируса. Забелязвам, че хората които по някакъв начин "не вярват" че вируса съществува, в много случаи, са "скарани с науката", дори да са учили, нищо не са разбрали. Някак не могат да интегрират научения материал с реалноста, не могат да използват научня метод.

А какво именно е научния метод. Събиране на емпирична информация и доказване или отхвърляне на дадено твъдение.

Например някой ви казва "вируса не съществува"!.... Ами то просто с един клик на мишката можете да откриете хиляди снимки с електронен микрокоп на КОВИД 19 (не на друг вирус а именно на КОВИД 19)... т.е. това твърдение моментално отпада. Аз такива твъдения ги отминавам с насмешка, има толкова много доказателства, че вируса съществува, че просто това твърдение, е нелепо. Всъщност част от хората които не вярват, че КОВИД 19 съществува, част от тях забелязвам, че по принцип не вярват изобщо в съществуването на вирусите... което е още по нелепо... т.е. мнението на всичките тези хорица има 0 тежест за мен. Не е необходимо всеки от нас да има електронен микроскоп за да вярваме че вирусите съещствуват.

Има и друг начин това да се докаже по-прост начин, имаме компютри, транзисторите в тези компютри са по-малки от размерите на вирус, имаме снимки с електронен микроскоп на тези транзистори, може по размерите на даден компютърен чип да се изчисли горе долу колко транзистора има в него..... т.е. компютрите и телефоните не работят с някакви магически сили... нещо там вътре "работи" за да прави милиарди математически изчисления в секунда. Така с този "бабешки" метод човек може да си докаже, че снимките от електронен микроскоп по-принцип са истински, а от там и вирусите... а и защо някой ще "лъже" за съществуването им?!

Но нека се върнем на КОВИД 19, защо някой да лъже специално за този вирус... за да ви надене маски ли (тия маски съществуват и преди КОВИД 19 т.е. не са измислени специално за него) ?! Това ли е основния "зор" ?! За да срути икономиката ли?!... че то има далеч по лесни методи, ако това е целта.... ето 2009-а срутиха икономиката и без вирус... т.е. не им трябва да измислят някакъв вирус и после да бълват дезинформация по фейсбук че не съществува. За да ви продават "ваксини ли"... ами ако вируса мутра и ги направи безполезни.... тогава какво правят.... а и то печалбата от тия ваксини не оправдава разходите.... нещо пак се губи логиката.

Всъщност от всичко изложено по горе, можем да заключим че хората които "не вярват" във вируса са основно хора които не умеят добре да си служат с научния метод.

Относно религиозния метод... той е елементарен. Ако постигнеш някакъв успех в нещо казваш "С Божията помощ."... ако не успееш да го постигнеш казваш "Неведоми са пътщата Господни". Същото и с вируса, ако се заразиш ще кажеш "Неведоми са пътщата Господни", ако останеш здрав ще кажеш "С Божията помощ." То това и аз го мога.... С Божията помощ и спазвайки всички противоепидемични мерки, за сега все още сме здрави. Продължаваме да си носим маските, но то само Господ налага и разполага. Ето виждаш ли, колко лесно може да се интегрира "Господ" в това което всеки прави. Разбира се аз не бих го казал по този начин, аз просто бих заместил Господ със случайноста. Нямам някаква абсолютна вяра в това, че именно защото сме спазвали мерките сме останали здрави.

Някога баба ми (мир на праха и) имаше две приказки едната беше, "Прост та му лесно.".... а другата беше "Не е лесно да си прост." Общо взето използваше всяка от тях според случая... и аз много дълго време се чудех защо... те двете приказки си противоречат.... хем му е лесно щото е прост, хем не е му е лесно... каква е истината. Истината е следната... в началото му е лесно на простия човек, защото не се замисля за последствията.... после му става трудно, когато неизбежно се сблъска с реалноста. Та и сега за Короната... Първоначално е "Прост та му лесно."... после ще бъде "Не е лесно да си прост."

Знам че стана стена от текст, но според е много важно да се изясни това, научният метод не разчита на "сляпата вяра" и това е основната разлика с религята т.е. макар да се използва една и съща дума, между двете няма знак за равенство.
              За икономиката си много далеч от истината.
              Преди за да унищожиш конкурента трябва да мислиш закони, да пращаш 2-3 контролни органа, да пишеш актове, запори те да обжалват. Че и като спечелят обезщетение да му плащаш ..
              Сега хващаш един прошляк - даваш му 100лв да отиде до завода. Пишеш го коронясал и ЗАТВАРЯШ, без хън мън.
              Ако не си спомняш така УБИХА козичките (уж били заразени), така убиха прасетата, оня ден така убиха норките в Дания. Така убиват и конкурентните фирми. Само богопомазаните може да се правят на бизнесмени, да владеят хора и ресурси. Пълно подчинение чрез насаждане на страх. Загуба на ВСЯКАКВА СВОБОДА - та те не ти дават да се разхождаш свободно, камо ли нещо друго.
              Още от малък не ти дават да учиш. Всички минаха миналата година без нищо да знаят половината. Тази ще е същото = 2 загубени години. Колко могат да наваксат? По математика дали и 10% ще успеят = 90% неграмотни овце. Образование тотал капут
              Не можеш и да се лекуваш - хем тебе те е страх че ще те заразят и УБИЯТ докторите(и аз съм така), хем докторите ги е страх пациента да не ги зарази - здравеопазване тотал капут.
              Да казвам ли за малък бизнес - магазинче, ресторантче, фитнес, фриз. салон. масажи, такси, артисти - всичко на колене. Всички тези ще се МОЛЯТ на управниците за работа да има какво да ядат. Всякакво предприемачество в киреча - средната класа, дето не може да се манипулира, ще се изпари за 1-2 години.
              И всичко това щото имало нов щам на грипа, протича по дълго и тежко и можело да умреш. ПР грипчето няма нищо общо с чума, холера и т.н. дето като ги хване едно село и останат 2-3ма живи от 1000.
              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение

Особено ми хареса накрая. "Аз гушках стотици хора и не се заразих, значи, вирус няма". Това ако не убеди някого, не знам какви други доказателства могат да се добавят.
                Така е приятелю.Глупаците винаги са мнозинство и точно затова тариката Бил Гейтс иска да направи пари чрез тяхната простотия.
                Бил Гейтс ще направи пари за съжаление обаче даже и за сметка на тези които осъзнават като мен че са здраво изпързаляни с тази измишльотина Ковид 19 тъй като в пожара покрай сухото гори и мокрото

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
                  Равновесие, съгласен съм, че вероятно повечето силно религиозни хора бутат масло, но науката не се различава по нищо - тя е съвременната религия. Отликите са основно в спектъра на отклоненията.
                  Има една основна разлика между науката и религията и двете имат нужда от вяра, но при религията вярата е догматична (т.е. няма нужда от доказателства)... при науката има нужда от доказателства.

Иначе цялата ни наука се основава на математически 10 постулата (аксиоми), 5 в алгебрата и 5 в геометрията. Да тези постулати нямат нужда от доказателства, но нищо не пречи някой да докаже обратното на тях (через например някакъв експеримент). Това е основата на цялата ни наука, можеш да се опиташ да ги оспориш, хората се опитват да ги оспорят откакто са създадени.... само в 5-тия постулат в геометрията има проблем... и от там произлиза и "Неевклидовата геометрия".... да има проблем в един от постулатите, но науката търси отговор и до днес, "Защо?" . Самият Евклид не си е харесвал 5-ия постулат в геометрията. Един вид от там излизат всички "дяволи" в науката.

Относно теорията на относителноста която мъчи мозъците на простолюдието, които незнайно защо имат нужда от математически доказателства (защо точно математически не е ясно). Основното твърдение на теорията на относителноста, е че времето не е абсолютно а относително. Това е... не са необходими никакви сложни математически формули. Всеки може да се опита да я обори, защото е теория, не аксиома. *аксиомите също можеш да се опиташ да ги обориш.... откъдето и Неевклидовата геометрия се е появила. (но това не е направило така добре познатата ни Евклидова геометрия невярна).

Истина че науката е възникнала като вид учение и е имала последователи, тайни общности които са се занимавали с наука, те са тъсели "тайните на вселената". Но това отдавна е минало, в днешно време всеки може да се занимава с наука... и 10-те постулата са известни на всички.

Сега да се върнем на върпоса за Коронавируса. Забелязвам, че хората които по някакъв начин "не вярват" че вируса съществува, в много случаи, са "скарани с науката", дори да са учили, нищо не са разбрали. Някак не могат да интегрират научения материал с реалноста, не могат да използват научня метод.

А какво именно е научния метод. Събиране на емпирична информация и доказване или отхвърляне на дадено твъдение.

Например някой ви казва "вируса не съществува"!.... Ами то просто с един клик на мишката можете да откриете хиляди снимки с електронен микрокоп на КОВИД 19 (не на друг вирус а именно на КОВИД 19)... т.е. това твърдение моментално отпада. Аз такива твъдения ги отминавам с насмешка, има толкова много доказателства, че вируса съществува, че просто това твърдение, е нелепо. Всъщност част от хората които не вярват, че КОВИД 19 съществува, част от тях забелязвам, че по принцип не вярват изобщо в съществуването на вирусите... което е още по нелепо... т.е. мнението на всичките тези хорица има 0 тежест за мен. Не е необходимо всеки от нас да има електронен микроскоп за да вярваме че вирусите съещствуват.

Има и друг начин това да се докаже по-прост начин, имаме компютри, транзисторите в тези компютри са по-малки от размерите на вирус, имаме снимки с електронен микроскоп на тези транзистори, може по размерите на даден компютърен чип да се изчисли горе долу колко транзистора има в него..... т.е. компютрите и телефоните не работят с някакви магически сили... нещо там вътре "работи" за да прави милиарди математически изчисления в секунда. Така с този "бабешки" метод човек може да си докаже, че снимките от електронен микроскоп по-принцип са истински, а от там и вирусите... а и защо някой ще "лъже" за съществуването им?!

Но нека се върнем на КОВИД 19, защо някой да лъже специално за този вирус... за да ви надене маски ли (тия маски съществуват и преди КОВИД 19 т.е. не са измислени специално за него) ?! Това ли е основния "зор" ?! За да срути икономиката ли?!... че то има далеч по лесни методи, ако това е целта.... ето 2009-а срутиха икономиката и без вирус... т.е. не им трябва да измислят някакъв вирус и после да бълват дезинформация по фейсбук че не съществува. За да ви продават "ваксини ли"... ами ако вируса мутра и ги направи безполезни.... тогава какво правят.... а и то печалбата от тия ваксини не оправдава разходите.... нещо пак се губи логиката.

Всъщност от всичко изложено по горе, можем да заключим че хората които "не вярват" във вируса са основно хора които не умеят добре да си служат с научния метод.

Относно религиозния метод... той е елементарен. Ако постигнеш някакъв успех в нещо казваш "С Божията помощ."... ако не успееш да го постигнеш казваш "Неведоми са пътщата Господни". Същото и с вируса, ако се заразиш ще кажеш "Неведоми са пътщата Господни", ако останеш здрав ще кажеш "С Божията помощ." То това и аз го мога.... С Божията помощ и спазвайки всички противоепидемични мерки, за сега все още сме здрави. Продължаваме да си носим маските, но то само Господ налага и разполага. Ето виждаш ли, колко лесно може да се интегрира "Господ" в това което всеки прави. Разбира се аз не бих го казал по този начин, аз просто бих заместил Господ със случайноста. Нямам някаква абсолютна вяра в това, че именно защото сме спазвали мерките сме останали здрави.

Някога баба ми (мир на праха и) имаше две приказки едната беше, "Прост та му лесно.".... а другата беше "Не е лесно да си прост." Общо взето използваше всяка от тях според случая... и аз много дълго време се чудех защо... те двете приказки си противоречат.... хем му е лесно щото е прост, хем не е му е лесно... каква е истината. Истината е следната... в началото му е лесно на простия човек, защото не се замисля за последствията.... после му става трудно, когато неизбежно се сблъска с реалноста. Та и сега за Короната... Първоначално е "Прост та му лесно."... после ще бъде "Не е лесно да си прост."

Знам че стана стена от текст, но според е много важно да се изясни това, научният метод не разчита на "сляпата вяра" и това е основната разлика с религята т.е. макар да се използва една и съща дума, между двете няма знак за равенство.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

някакви джендъри платени от Москва разпространяват доказано грешни новини дезинформация и откровени лъжи
                    https://www.boomlive.in/fake-news/wo...piracies-10361
                    George Soros And Bill Gates Funding Facebook’s Fact Checkers Social media giant Facebook has announced that its fight against fake news will involve third-party fact checking organizations, however there are grave concerns about the legitimacy of those groups after it was revealed George Soros and Bill Gates, as well as other Clinton donors are funding the fact checking drive.

Many people are taking it for granted that these fact checkers are the quintessence of neutrality and unbiased reporting. Well, judge for yourself.

Facebook released a statement on December 15 advising users that they were starting a program to “work with third-party fact checking organizations that are signatories of Poynter’s International Fact Checking Code of Principles (IFCN)”.

Here’s an interesting fact about Poynter, the self-proclaimed “global leader in journalism”. They are funded by George Soros’ Open Society Foundations, The Bill & Melinda Gates Foundation, the National Endowment for Democracy (which has financial links to the State Department), Ebay’s Omidyar Foundation, and Craig Newmark, the founder of Craigslist who donated a massive $1 million to Poynter to create this anti fake news mechanism.

But it gets even worse.

Craig Newmark is also a Clinton campaign donor. As is George Soros and Bill Gates, both big time supporters of the Clinton Foundation as well as Hillary’s election campaign fund. And another Poynter donor, Ebay founder Pierre Omidyar, is also a massive donor to Clinton, giving millions of dollars to the Foundation.

Danish journalist Iben Thranholm said she was shocked that such obviously partisan fact checkers would be allowed to control the narrative in United States politics. “It gave me goosebumps to hear those names because they have actually a very strong political agenda. It’s like there are a lot of people who think that its dangerous not to be able to control the media, so to sort out what is supposedly the real news and the fake news is actually a way to control the narrative. So if you want to be in opposition to these political powers then you are going to be censored. Of course this is a kind of censorship.

Welcome to 1984’s Ministry of Truth, where only selected facts are allowed to exist while other facts that don’t fit Washington’s neoliberal narrative will be labelled “fake news” and suppressed.

George Soros and Bill Gates are behind the third-party fact checking organizations hired by Facebook to tackle fake news.

Коментар

• Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнение
                      Особено ми хареса накрая. "Аз гушках стотици хора и не се заразих, значи, вирус няма". Това ако не убеди някого, не знам какви други доказателства могат да се добавят.

Коментар

..
                        Нека го кажа по-иначе: научният метод наистина е основан върху съмнение, както казваш, но научният прогрес е основан върху вяра. Без тази вяра научният метод изобщо нямаше да съществува.
                        По-просто е:

Основана е на един единствен въпрос: Защо?

Хората все още невярващи в ковида, упорито не търсят отговора на въпроса: Защо Швеция имаше над 100 годишен пик в смъртността?

Между другото,има прост тест човечеството колко се надценява
                        - в почти всяка област можеш да стигнеш до границата на познанието ни, само с пет последователни Защо?
                        а за някои ефекти дори и едно Защо е достатъчно,при това ги знаем от векове, а ковида няма и годинка още...

Коментар

• А аз си мисля, че двигателят на научните постижения не е нито вярата, нито съмненията, а очакването. Също както това, дали очакваш да видиш светлината под формата на частица или вълнА. Дали очакваш да видиш Ковида като проклятие или спасение. Което очакваш, това получаваш.
                          Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• https://www.facebook.com/10001013803...81931295488126

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Там е цялата работа - че вярваш. В науката за вяра няма място, основана е изцяло върху съмнение. Появи ли се вяра, развитие повече няма.
                              Дрън-дрън. Вярата не е преругатив само и единствено на религията. Достатъчно ясно казах, че не съм религиозен.

Няма как да знаеш нещо, ако не вярваш в него, без в общи линии да изпаднеш в ситуацията на хората, отричащи вируса. Вярата е функция на мисленето и ако лишиш мисленето от ценности (вяра), ще получиш “наука” без стойност.

Нека го кажа по-иначе: научният метод наистина е основан върху съмнение, както казваш, но научният прогрес е основан върху вяра. Без тази вяра научният метод изобщо нямаше да съществува.

Коментар

Тоа’па! Твърдо вярвам в науката и научния подход. Което пак си е вяра.

Там е цялата работа - че вярваш. В науката за вяра няма място, основана е изцяло върху съмнение. Появи ли се вяра, развитие повече няма.

Коментар

Working...
                                X