IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение
    Яяя каква яка темичка съм проспал. Няма диод на високото. Плазмата играе ролята на диод. Възудха(горивната смес) има изолационно съпротивление, което пада при образуването на плазмата (искрата) - която е проводник - това е картинката на фараона, където е рязкия спад на напрежението. Когато изчезне искрата спира и тока, на картинката - преди да се появи затихващата синусоида. Няма кой да му сипе достатъчно енергия с обратна посока, за да стане пак искра и да потече тока "наобратно".
    Тия клатизми на картинката, са остатъчната енергия на бобината, която се разсейва предимно като топлина - напрежение има - защото все пак мерим напрежението, но ток през свещта няма. Има шум в радиото
    Същата работа се случва и откъм първичната намотка но с по-ниска амплитуда, където чудния кондензатор на картинката на фараона, пропуска тока във фазата на синусоида - за това му викат искрогасящ кондензатор (за старите кошници с чукче).

п.п. пирамиде, гледам разбрал си за проблема с капацитета по 300км жица
    Що бе, нали и аз, казват някои, съм бил тъпо парче?
    -Драсти.

Коментар

• Яяя каква яка темичка съм проспал. Няма диод на високото. Плазмата играе ролята на диод. Възудха(горивната смес) има изолационно съпротивление, което пада при образуването на плазмата (искрата) - която е проводник - това е картинката на фараона, където е рязкия спад на напрежението. Когато изчезне искрата спира и тока, на картинката - преди да се появи затихващата синусоида. Няма кой да му сипе достатъчно енергия с обратна посока, за да стане пак искра и да потече тока "наобратно".
      Тия клатизми на картинката, са остатъчната енергия на бобината, която се разсейва предимно като топлина - напрежение има - защото все пак мерим напрежението, но ток през свещта няма. Има шум в радиото
      Същата работа се случва и откъм първичната намотка но с по-ниска амплитуда, където чудния кондензатор на картинката на фараона, пропуска тока във фазата на синусоида - за това му викат искрогасящ кондензатор (за старите кошници с чукче).

п.п. пирамиде, гледам разбрал си за проблема с капацитета по 300км жица

Коментар

• Прочее, да споделя едно наблюдение над успешни хора: Наблюдават често неща, които, разни безименни, безпаметни и друг двуног говорящ планктон разправя, че не били възможни, че проблемът бил "нормално" нещо и т.н., решават го, и после, С ТОВА , стават знаменити. Докато, онези, дето им "наливат акъл" , карат ги да се откажат от "безперспективните си и еретични" идеи и т.н.така си и изчезват от света, като псета, без история.
        Last edited by Pyramid; 16.03.2021, 19:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
          Къде видя диод във веригата на високото?
          Скоро ще стане денонощие, откак зададох въпроса, а от го отговор няма. Ще поясня на колегата, че във високото, напрежението надхвърля ДЕСЕТКИ киловолти и мноого са малко (евтини пък, хич) диодите, дето изобщо понасят такова напрежение. И тънкостта е даже не в самото напрежение, ами в скоростта на нарастването и спадането му, т.нат.преденни заден фронтове, водещи до необратими увреди още от първото прилагане към кристала.
          Нищо де, да почакаме, може да ни светне. Поне аз - ремонтирам често такива системи- още диод във високото, не съм виждал.

Коментар

• Първоначално изпратено от grisow Разгледай мнение
            Тук при вас в къщичката май се получи смесване на термините прав ток и постоянен ток, по-точно в смисъла им. (Матеев вкара в този спор думата "прав")

Ако се приеме смисъла, че прав е ток, който тече само в една посока, и постоянен е ток с постоянно (константно) ЕДН, то мисля, че нещата ще се оправят.

Да, като махалото, такъв е общият принцип на много преходни процеси, но, според мен, не би трябвало в конкретния случай до преминава през нулата, защото двете му крайни точки са зададени от захранването от акумулатора, а те са неговия волтаж (горна точка) и липса на волтаж, 0, долна точка.
            То ест амплитудата на трептене е (ЕДН) Волта – 0 Волта. По-нагоре и по-надолу (което конкретно вече е "минус") не може да ходи, трептенето е само в пределите на амплитудата.
            Какво мислиш по твърдението ми?
            Какво мисля ли? Ами, има физически ЗАКОНИ, дадени ни от Създателя и според тях, може. Че и става.

Коментар

• А, не бе. Притесних се от теб.
              Иначе, понеже казваш, че съм неук, оставям тебе да ся сещаш за всичко останало. Такива като вас, държавата управляват...

Коментар

Изводът е един: Професионално, с непрофесионалисти, не се спори.

...
                Професионалистът! С четири виши!

Ха-ха-хаааа!

Професионалисте, кажете моля как се изменя токът в една бобина с времето? Щяхте да казвате и какви транзистори се използват, как се предпазват от високото напрежение... Да не ти е заседнало нещо в гърлото?

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение

Не говоря с теб , за да взимаш отношение в разговор, който не те касае
                  То ясно, ама аз го съжалих.

Коментар

Милият той, щом баба трябва да го глези.
                    Не говоря с теб , за да взимаш отношение в разговор, който не те касае

Коментар

Една глезеща те баба , също би трябвало да те знаела винаги
                      Милият той, щом баба трябва да го глези.

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

Не биваше да ме провокираш след моето заключение... Сега пак някой ще се изцепи, че не си държа на думата, зер същият този (от вчера) се е превъплатил в света вода - ненапита...

На мен ми стана интересно, как така "винаги съм те радвал"? Опссс - да не би да си пиша тук с майка ми ("винаги" - май само тя ме е знаела...)? Не би трябвало да има логика, но внушението е налице!

Хубав ден, именита леля!
                        Една глезеща те баба , също би трябвало да те знаела винаги

Коментар

Много ме радваш! Винаги е било така !
                          Хубав ден ,безимен !

Не биваше да ме провокираш след моето заключение... Сега пак някой ще се изцепи, че не си държа на думата, зер същият този (от вчера) се е превъплатил в света вода - ненапита...

На мен ми стана интересно, как така "винаги съм те радвал"? Опссс - да не би да си пиша тук с майка ми ("винаги" - май само тя ме е знаела...)? Не би трябвало да има логика, но внушението е налице!

Хубав ден, именита леля!

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

В заключение- нямам какво да добавя...

Всеки е хванал своят дял в техниката, развива го и, където е необходимо - ползва другите частни науки, доколкото са му необходими в неговата работа. Частните науки също ползват повече от необходимото: допускания, опростяване, създаване на "модели", обобщаване - и ако не допускат груби грешки - могат да натрупат и достатъчно "грешки", които остават в миналото, но всеки следващ специалист стъпва на някаква основа...

И са изписани хиляди страници (донесли много "научни" титли), които се титулуват "наука", без да имат някакво практическо приложение, в която и да било сфера. За тях, разбира се сме платили всички ние...

В заключение - това е заключение.
                            (който има проблеми - да си ги решава)
                            Много ме радваш! Винаги е било така !
                            Хубав ден ,безимен !

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Радвам се, че всички най-после осъзнаха колко сложни са токовете, които текат по една електрическа верига. Те в никакъв случай не са постоянни нито като амплитуда, нито като посока, но какво да се направи - термина е ПОСТОЯНЕН ТОК и искаме или не го използваме, за да правим разлика от термина ПРОМЕНЛИВ ТОК, който всъщност е много "по-променлив", отколкото си го представяте, защото и при него ги има всичките тези висши хармоници, преопределени от комутационните процеси и от взаимодействието на капацитети и индуктивности.

Специално за бобината на една лека кола - тя не е бобина, тя е високоволтов трансформатор, който си има първична и вторична намотка, през които намотки текат различни токове. Има различни схеми на свързване, но при всичките тях се опитват да разделят електрически, но не и галванично двата кръга - нисковолтовия и високоволтовия. Те обаче си взаимодействат и в ДВЕТЕ ПОСОКИ, защото трансформатора е реверсивно устройство.

Във високоволтовия кръг, където е свещта, наистина през по-голямата част от времето тока тече в едната посока, но по време на преходните и колебателни процеси за кратко време тече и в обратната посока.

В нисковолтовия кръг (първичната намотка) тока през бобината винаги тече в едната посока, защото обикновено тя има в паралел гасящ диод, който ако го нямаше, дори и първичната намотка щеше да предизвиква високоволтови пикове с напрежение в обратната на бобината посока. Забележете - за да съхрани посоката на тока вътре в себе си бобината се изхитрява да смени полюсите на напрежението в двата си края. Това е така защото разширяващото се магнитно поле при заряд на индуктивноста с енергия става свиващо се поле при разкъсване на веригата. Това свиващо се поле обръща поляритета на напрежението в двата края на първичната намотка.

Като цяло когато се говори за токове и напрежения, трябва да се спомене за коя част от веригата става въпрос, защото в различните части имаме различни токове и напрежения с различна посока и амплитуда, за които много трудно може да се използва термина ПОСТОЯНЕН в прекия смисъл на думата.

Колкото до твърдението, че запалителната система е с постоянен ток - това е една безсмислица като изречение, защото запалителната система се състои от много напрежения и много токове в различните нейни части, и в процеса на работа почти всичките си променят както амплитудата, така и посоката в малък процент от времето.

Това, че токовете в една лека кола са само еднопосочни като посока и непроменящи се като амлитуда е само едно идеалистично представяне за начинаещи и некомпетентни слушатели, и само те биха използвали термините постоянен ток и постоянно напрежение.. За специалистите, които осъзнават сложноста на всички преходни процеси, както и взаимодействията на L и C това не е така, и те са наясно, че нито тока, нито напрежението са постоянни и еднопосочни в различните точки на една електрическа или електронна схема.

В заключение- нямам какво да добавя...

Всеки е хванал своят дял в техниката, развива го и, където е необходимо - ползва другите частни науки, доколкото са му необходими в неговата работа. Частните науки също ползват повече от необходимото: допускания, опростяване, създаване на "модели", обобщаване - и ако не допускат груби грешки - могат да натрупат и достатъчно "грешки", които остават в миналото, но всеки следващ специалист стъпва на някаква основа...

И са изписани хиляди страници (донесли много "научни" титли), които се титулуват "наука", без да имат някакво практическо приложение, в която и да било сфера. За тях, разбира се сме платили всички ние...

В заключение - това е заключение.
                              (който има проблеми - да си ги решава)

Коментар

• Изводът е един: Професионално, с непрофесионалисти, не се спори.

Иначе, има много и различни запалителни системи, с различна форма, мощност и продължителност на искрата но, при всички, тях, нито токът, нито напреженията, са постоянни с изключение на захранващото нспрежение и даже то, с висока степен на приближение до "постоянното".
                                На картинката на Импотеций, е приведена диаграма на напрежението, на изхода на бобината в много мощна едноискрова уредба (токът е бамбашка) където виждаме, че даже напрежението, ходи с киловолти в обратна посока. Осцилограмата показва даже доста дълъг период, след приключване на рекомбинацията, ддто напрежение високо, ток във вторичната намотка няма но, и там, са киловолти, НАД гова напрежение, след приключване на всичкилпреходни процеси, което, е нула.Тоест, ако ТОВА не са промени в напрежението, ей ме къде съм. Дори и в едноискровите уредби, прескача минимална обратна искра но, повтарям, Импотецият е дал само напрежението върху бобината, че да я видите.

Коментар

Working...
                                X