IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Кое крайно стъпало бре? Ти предварително нямаш.
    Това което директно управлява бобината неукий.
    Преди него има и едни други неща.
    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Дарлингтони се използват и сега, специално за подобни цели. Е например БУ931
      Че то в крайното стъпало винаги е дарлингтон
      Кое крайно стъпало бре? Ти предварително нямаш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение
        Това е от другата тема - че капацитета на подводните кабели им определя ограничението за разстояние.
        Пак по темата:
        Съпротивленията в кабелите и свещите са за по-бързо затихване на синусоидата след края на искрата - баш за да няма смущения.
        Тока не си обръща посоката в стандартните запалвания и нормална работа. Обръща се при някои видове плазмено заваряване, но пак минава през спиране на искрата - просто индуктивността на бобината е по-малка, за да може да се изпразни овреме (баси колко мръснишко звучи), преди следващия полупериод. Баце Тесла що опити е направил, и не само той - искровите радиопредаватели преди 100 години са на тоя принцип.
        Транзистори за запалването - дал господ. Старите модули от 90-те, по-известни като комутатори са с дарлингтони вътре. Ама бавно вдигат тока, докато стигнат сатурация - все пак задачата на транзистора е да е ключ. Във високите обороти увисваха. А и греят доста. После се появиха IRF* (вкл. с тях правеха "плазмено" запалване, което за мен е със спорен ефект), сега вече има и запалителни модули в корпус на транзистори (мосфет+някакво управление) - напр. vb921, използван в известен diy проект с мръснишко име.
        Дарлингтони се използват и сега, специално за подобни цели. Е например БУ931
        Че то в крайното стъпало винаги е дарлингтон

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

На мен не ми е ясно само последното изречение - за "капацитета по 300 км. проводник"
          Това е от другата тема - че капацитета на подводните кабели им определя ограничението за разстояние.
          Пак по темата:
          Съпротивленията в кабелите и свещите са за по-бързо затихване на синусоидата след края на искрата - баш за да няма смущения.
          Тока не си обръща посоката в стандартните запалвания и нормална работа. Обръща се при някои видове плазмено заваряване, но пак минава през спиране на искрата - просто индуктивността на бобината е по-малка, за да може да се изпразни овреме (баси колко мръснишко звучи), преди следващия полупериод. Баце Тесла що опити е направил, и не само той - искровите радиопредаватели преди 100 години са на тоя принцип.
          Транзистори за запалването - дал господ. Старите модули от 90-те, по-известни като комутатори са с дарлингтони вътре. Ама бавно вдигат тока, докато стигнат сатурация - все пак задачата на транзистора е да е ключ. Във високите обороти увисваха. А и греят доста. После се появиха IRF* (вкл. с тях правеха "плазмено" запалване, което за мен е със спорен ефект), сега вече има и запалителни модули в корпус на транзистори (мосфет+някакво управление) - напр. vb921, използван в известен diy проект с мръснишко име.

Коментар

• ...отделно, не разбрахме -смятай, откога опитвам да те разгадая - защо намесваш Захарни Заводи, като нямаме нищо общо?

Коментар

Стига с тоя ток - не разбра ли, че във вторичната само се индуктира напрежение при ПРЕКЪСВАНЕ на тока в първичната намотка.

Над 25 000 волта, което за 1-2 милисекунди гарантира прескачане на искра между точно определената хлабина между електродите на свещта.

​​​​​​ Вече не си ли съгласен с поста на "Тъпо парче"
              - чети бе, чети ... Човека го написа за по-бавно развиващите се, ясно и точно.точка
              Сега, "друже", за да имаш запалване и искра (искрата е разряд през газ, ама до разрядната междина, се иска проводник) верига си трябва. Затуй, се скрий, че се излагаш.

Коментар

Това ще му го направи шефът на КИП-а /трябва си време/! Добре е, че има кадърен шеф...
                Ейй, надушихте се, хиените. Шеф има, КИП няма. А това, са частни ремонти, на масата вкъщи. Така че, ядец.

Коментар

Дай модел де,
                  Не помня транзисторите. Има си справочници.

Коментар

Дай модел де,

Това ще му го направи шефът на КИП-а /трябва си време/! Добре е, че има кадърен шеф...

Коментар

Основно NPN, С високо Uke, над 700V, бета минимум 30, Ic поне 8-10А, и Ube поне 8-9V. , С ИЗОЛИРАН колектор И с вграден диод колектор-емитер, с имп.ток поне 15-25А. Ако на схемата е сложен отделно, може и без вграден. Гледай да е с Ukes под 1,5 и дори 1,2 V при Ic=1А. Заблуда е, че тези от хоризонт.развивка на телевизори са най-добри. Трябва да се съобразят повече условия. Например, аз избягвам и дарлинггони...и гледам да има читав радиатор, мястото да е гладко и слагам паста. От бвлата.

Нещо от вида.
                      Дай модел де,

Коментар

Бос си и бос ще си умреш.
                        1.Опитай да пуснеш ток без верига, аз ще стоя и ще гледам.
                        2.За 1ms "искра", преминават НЯКОЛКО ЦИКЪЛА РАЗРЯД, ПО НЯКОЛКО МИКРОСЕКУНДИ. ВСЕКИ ЕДИН. Ако ти разглеждаш целия такт на двигателя, въпросът е друг. Дори една мълния - това са токови импулси няколко (до стотици и повече) И В ДВЕТЕ ПОСОКИ. Че виждаш една причини има: Инертност на окото.
                        3.Което ми прикачи Импотецият, НЕ ИЗЧЕРПВА всички случаи а, по-скоро, е частен, на зле работещ цилиндър.
                        4.Да повторим милисекундите са същите микросекунди, само че, по повечко накуп.

И, да обобщим: На мен, доценти и професори, ми дадоха отлична диплома. Все е имало защо. А защо да бягам срещу Матеев, остава загадка: Нямам зор. Знам, къде мога да го намеря но, не изпитвам потребност.

Стига с тоя ток - не разбра ли, че във вторичната само се индуктира напрежение при ПРЕКЪСВАНЕ на тока в първичната намотка.

Над 25 000 волта, което за 1-2 милисекунди гарантира прескачане на искра между точно определената хлабина между електродите на свещта.

​​​​​​ Вече не си ли съгласен с поста на "Тъпо парче"
                        - чети бе, чети ... Човека го написа за по-бавно развиващите се, ясно и точно.

​​​​​​

Коментар

Матеев други неща обясни, но именно ти ЗАТВОРИ вторичната, за да "ми обясниш" кое? (сещаш ли се?)

И "Тъпо парче"ти обясни добре нещата, а ти май се беше съгласил...

Това, около което се обединихте с Матеев - бяха наслагвания, синусоиди ,.... НО това НЕ са въпроси, които изобщо изчерпват казуса.

После Имхотеп ти пусна графиката за нарастване на напрежението и казахме, че това става за 1-2 милисекунди (а ти се изцепи, че това били микросекунди..., НЕ - МИЛИсекунди са!)

Ако бяха микро - това още повече те вкарваше в тъпотиите, които твърдиш!

Няма съмнение, че при толкова повторения тук - дамският състав дори разбра, но пирамид-"електротехника" - пак търси грешчица...

ЗАПАЛИТЕЛНА система на двигател - няма те там!

И от ел.техника и електроника си - много след Матеев - дето се казва - срещу него да бягаш - не можеш го стигна!

Бос си и бос ще си умреш.
                          1.Опитай да пуснеш ток без верига, аз ще стоя и ще гледам.
                          2.За 1ms "искра", преминават НЯКОЛКО ЦИКЪЛА РАЗРЯД, ПО НЯКОЛКО МИКРОСЕКУНДИ. ВСЕКИ ЕДИН. Ако ти разглеждаш целия такт на двигателя, въпросът е друг. Дори една мълния - това са токови импулси няколко (до стотици и повече) И В ДВЕТЕ ПОСОКИ. Че виждаш една причини има: Инертност на окото.
                          3.Което ми прикачи Импотецият, НЕ ИЗЧЕРПВА всички случаи а, по-скоро, е частен, на зле работещ цилиндър.
                          4.Да повторим милисекундите са същите микросекунди, само че, по повечко накуп.

И, да обобщим: На мен, доценти и професори, ми дадоха отлична диплома. Все е имало защо. А защо да бягам срещу Матеев, остава загадка: Нямам зор. Знам, къде мога да го намеря но, не изпитвам потребност.
                          Last edited by Pyramid; 17.03.2021, 00:51.

Коментар

Диод няма на високото. В оригиналната система няма нищо друго освен кондензатор на първичната. Диода ми дойде от транзисторното управление.
                            Както и да е.

Чета че ремонтираш такива неща, кажи какъв транзистор може да използваш, и как да го защитиш?
                            Основно NPN, С високо Uke, над 700V, бета минимум 30, Ic поне 8-10А, и Ube поне 8-9V. , С ИЗОЛИРАН колектор И с вграден диод колектор-емитер, с имп.ток поне 15-25А. Ако на схемата е сложен отделно, може и без вграден. Гледай да е с Ukes под 1,5 и дори 1,2 V при Ic=1А. Заблуда е, че тези от хоризонт.развивка на телевизори са най-добри. Трябва да се съобразят повече условия. Например, аз избягвам и дарлинггони...и гледам да има читав радиатор, мястото да е гладко и слагам паста. От бвлата.

Нещо от вида.

Коментар

Скоро ще стане денонощие, откак зададох въпроса, а от го отговор няма. Ще поясня на колегата, че във високото, напрежението надхвърля ДЕСЕТКИ киловолти и мноого са малко (евтини пък, хич) диодите, дето изобщо понасят такова напрежение. И тънкостта е даже не в самото напрежение, ами в скоростта на нарастването и спадането му, т.нат.преденни заден фронтове, водещи до необратими увреди още от първото прилагане към кристала.
                              Нищо де, да почакаме, може да ни светне. Поне аз - ремонтирам често такива системи- още диод във високото, не съм виждал.
                              Диод няма на високото. В оригиналната система няма нищо друго освен кондензатор на първичната. Диода ми дойде от транзисторното управление.
                              Както и да е.

Чета че ремонтираш такива неща, кажи какъв транзистор може да използваш, и как да го защитиш?

Коментар

Възхитен съм, като те чета. Първият експерт, провел ток без верига. УРА А А А ! ! !
                                Не знам на кво си възхитен ама да ти кажа работиш точно това което трябва.

Коментар

Working...
                                X