IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid

Да ни повтаряш, колко си обратно на остър, нужда няма. Наясно сме всички. И Матеев ти обясни -не. ОК БЕ, ТОГАВА. НАПИШИ НОВА ЕЛЕКТРОТЕХНИКА. ИЗДАЙ.
    Ще вземеш пари, ей !
    Матеев други неща обясни, но именно ти ЗАТВОРИ вторичната, за да "ми обясниш" кое? (сещаш ли се?)

И "Тъпо парче"ти обясни добре нещата, а ти май се беше съгласил...

Това, около което се обединихте с Матеев - бяха наслагвания, синусоиди ,.... НО това НЕ са въпроси, които изобщо изчерпват казуса.

После Имхотеп ти пусна графиката за нарастване на напрежението и казахме, че това става за 1-2 милисекунди (а ти се изцепи, че това били микросекунди..., НЕ - МИЛИсекунди са!)

Ако бяха микро - това още повече те вкарваше в тъпотиите, които твърдиш!

Няма съмнение, че при толкова повторения тук - дамският състав дори разбра, но пирамид-"електротехника" - пак търси грешчица...

ЗАПАЛИТЕЛНА система на двигател - няма те там!

И от ел.техника и електроника си - много след Матеев - дето се казва - срещу него да бягаш - не можеш го стигна!

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

Да ти припомня как НЯКОЛКО пъти самият ти - пирамид - ЗАТВАРЯШЕ вторичната верига, именно - за да протече тока през нея!

Майтапчия! Днес пееш друга песен, бришеш и мажеш!

Наистина - върни се, прочети си тъпотиите - нали още не си ги изтрил?

Ама сега, моля - не опитвай да ми обясняваш неща, които "Тъпо парче" идеално обясни вече!

Замазваш всичко и пак го удари през просото.

Имаме казус! Запалителна система на двигателя, "електротехнико!"
      Възхитен съм, като те чета. Първият експерт, провел ток без верига. УРА А А А ! ! !

Коментар

На мен не ми е ясно само последното изречение - за "капацитета по 300 км. проводник" - нещо съм загубил параметрите на този спор..., но очевидно "електротехника" отново са го хванали в крачка (пред Патентното ведомство)...

Аз за кво рекох че ми трябва дешифриране и консултативна помощ. ...за целия спор говоря.
        Last edited by bulgarian lev; 16.03.2021, 23:39.
        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

+10000. Кратко, точно и ясно!

На мен не ми е ясно само последното изречение - за "капацитета по 300 км. проводник" - нещо съм загубил параметрите на този спор..., но очевидно "електротехника" отново са го хванали в крачка (пред Патентното ведомство)...

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Тука вече така ме закова, че ми дай време около месец да дешифрирам какво си ми написал. Все пак, респект, Пирамид...и аз имам колеги теоретици...и бегат като стане напечено.

За Патентно ведомство става въпрос (но трябва да се досетиш - кодирано е между думите и само някои електротехници от Горна Оряховица го разбират)...

Коментар

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение
              Яяя каква яка темичка съм проспал. Няма диод на високото. Плазмата играе ролята на диод. Възудха(горивната смес) има изолационно съпротивление, което пада при образуването на плазмата (искрата) - която е проводник - това е картинката на фараона, където е рязкия спад на напрежението. Когато изчезне искрата спира и тока, на картинката - преди да се появи затихващата синусоида. Няма кой да му сипе достатъчно енергия с обратна посока, за да стане пак искра и да потече тока "наобратно".
              Тия клатизми на картинката, са остатъчната енергия на бобината, която се разсейва предимно като топлина - напрежение има - защото все пак мерим напрежението, но ток през свещта няма. Има шум в радиото
              Същата работа се случва и откъм първичната намотка но с по-ниска амплитуда, където чудния кондензатор на картинката на фараона, пропуска тока във фазата на синусоида - за това му викат искрогасящ кондензатор (за старите кошници с чукче).

п.п. пирамиде, гледам разбрал си за проблема с капацитета по 300км жица
              +10000. Кратко, точно и ясно!

Коментар

Да ти припомня как НЯКОЛКО пъти самият ти - пирамид - ЗАТВАРЯШЕ вторичната верига, именно - за да протече тока през нея!

Ама сега, моля - не опитвай да ми обясняваш неща, които "Тъпо парче" идеално обясни вече!

От една бобина и няколко киловолта ток и висок ампераж докъде стигна. Сега се въздържам да го питам за 30А (ампера) ток къде протича и за бушоните че ще има обяснения до Великден - 2022.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Сигурно. Знаеш ли, колко време трае една искра? Микросекунди. По това време, токът НАРАСТВА (СИРЕЧ, ПРОМЕНЯ СЕ.)Ако напрежението е постоянно, пробив, може да се случи при прелитане йонизираща частица или при увеличаване напрегнатостта на полето. Т.е., телата, между коит възниква, се движат. Следнпробива, проводимостта расте, а оттам -токът т.е., той се променя. Достигне ли дадена плътност, преминава в дъгов разряд. Редъ е то леещ, коронен, искров и дъгов. Ако още държи електродвижещото напрежение, вътр.супротивление ограночава ъока и, АКО НЕЩО НЕ СЕ РАЗЪОПИНИЛИ РАЗРУШИ, ТО, ТОГАВА И САМО ТОГАВА, МОЖЕМ Д ИМАМЕ ПОСТОЯНЕН ТОК В ГАЗ. Нелинейна среда в газът, уважаеми. Вас не ви знам но, ПРИРОДАТА УВАЖАВА този факт. И си "прави" ФАКТИ, на които, не им пука от нас.
                  Тука вече така ме закова, че ми дай време около месец да дешифрирам какво си ми написал. Все пак, респект, Пирамид...и аз имам колеги теоретици...и бегат като стане напечено.

Коментар

Нищо не ми се губи. Диод продължава да няма, а токът, продължава да протича И В ДВЕТЕ ПОСОКИ. ПРОТИЧАНЕТО НАЗАД СЕ СЛУЧВА ПРИ РЕЗКИЯ СПАД НА НАПРЕЖЕНИЕТО ВЪРХУ БОБИНАТА: Все пак, токът ИЗОСТАВА ОТ НАПРЕЖЕНИЕТО и имаме все още, нарастващ ток при спадащо напрежение, а каналът се дойонизира. След това, т.к.вече е започнало горене, дейонизацията не става на мига и каналът провежда ток И назад. За кратко при "едноискровите" и за по-дълго -при многоискровите разряди. Относителното плато зависи от:
                    1.Бобина и ток през нея
                    2.Брой искрови междини по пътя до горивната камера (има/няма делко),
                    3.Вида на кабела (меден/високорезистивен) и т.н.
                    4.Вида на свещта (с/без резистор и т.н.), големината на искровата междина като цяло,
                    и т.н.
                    Накратко, много неща не са ви ясни, ама пусто бърборене, по-силно е от вас. И, като се понесе...

Коментар

И не видя никаква разлика в общите ви приказки с Матеев от снощи и КОНКРЕТИКАТА по ВТОРИЧНАТА намотка на ЗАПАЛИТЕЛНАТА система на двигателя - ПРЕДМЕТ на спора, която точно ти описва "Тъпо парче"?

Мушмурок! Както казах: ти никога не можеш да бъдеш коректен.

Предметът на спора от снощи ти се губи?

(беше ми препоръчал гинко..., сещаш ли се?)

Нищо не ми се губи. Диод продължава да няма, а токът, продължава да протича И В ДВЕТЕ ПОСОКИ. ПРОТИЧАНЕТО НАЗАД СЕ СЛУЧВА ПРИ РЕЗКИЯ СПАД НА НАПРЕЖЕНИЕТО ВЪРХУ БОБИНАТА: Все пак, токът ИЗОСТАВА ОТ НАПРЕЖЕНИЕТО и имаме все още, нарастващ ток при спадащо напрежение, а каналът се дойонизира. След това, т.к.вече е започнало горене, дейонизацията не става на мига и каналът провежда ток И назад. За кратко при "едноискровите" и за по-дълго -при многоискровите разряди. Относителното плато зависи от:
                      1.Бобина и ток през нея
                      2.Брой искрови междини по пътя до горивната камера (има/няма делко),
                      3.Вида на кабела (меден/високорезистивен) и т.н.
                      4.Вида на свещта (с/без резистор и т.н.), големината на искровата междина като цяло,
                      и т.н.
                      Накратко, много неща не са ви ясни, ама пусто бърборене, по-силно е от вас. И, като се понесе...
                      Last edited by Pyramid; 16.03.2021, 22:41.

Коментар

Нищо не съм променял. Оказа се, че по-добре от вас разбира нещата, което, не може да не радва. Изкефи ме, поздравих го, какво толкова.
                        И не видя никаква разлика в общите ви приказки с Матеев от снощи и КОНКРЕТИКАТА по ВТОРИЧНАТА намотка на ЗАПАЛИТЕЛНАТА система на двигателя - ПРЕДМЕТ на спора, която точно ти описва "Тъпо парче"?

Мушмурок! Както казах: ти никога не можеш да бъдеш коректен.

Предметът на спора от снощи ти се губи?

(беше ми препоръчал гинко..., сещаш ли се?)

Коментар

Бих. Прочети отново поста, който цитираш долу и се правиш на "засегнат" (на Ника "Тъпо парче")

Ясно е, че извинение от теб няма да последва...
                          Нищо не съм променял. Оказа се, че по-добре от вас разбира нещата, което, не може да не радва. Изкефи ме, поздравих го, какво толкова.
                          Иначе, колкото ДВГ, почти толкова и варианти на запалването. Има със, има без делко, има с медни, има с високорезистивни запалителни кабели, има едноискрови, мнохоискрови и плазмени ЗУ. В тях, осцилогтамите се различават но, общото е, че токът НЕ Е постоянен. Така че, повтарям, нищо не съм променил. Ако не си усеъил досега, аз сум човек с твърди принципи и поведение, и не се лигавя като вас тримата с Импотеция на и Микромозъчко, около някого, когото, считам за свой покровител.
                          Last edited by Pyramid; 16.03.2021, 22:15.

Коментар

Аз ли? Кое? Би ли подсказал?

Бих. Прочети отново поста, който цитираш долу и се правиш на "засегнат" (на Ника "Тъпо парче")

Ясно е, че извинение от теб няма да последва...

Коментар

Драсти!

Май ще се извиняваш на някои хора тук?

Гледам, променил си мнението си от снощи...
                              ))
                              Аз ли? Кое? Би ли подсказал?

Коментар

Що бе, нали и аз, казват някои, съм бил тъпо парче?
                                -Драсти.

Драсти!

Май ще се извиняваш на някои хора тук?

Гледам, променил си мнението си от снощи...

))

Коментар

Working...
                                X