If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят
Аз правя нещата малко на око, освен ако не е за първи път нещо, но и тогава проявявам "творчески" подход. В този смисъл, доста ми е трудно да определя, колко грама слагам от нещо си.
Тук е заприличало малко /както съм чел разни забележки/ - на бг.мама, или нещо подобно...
За последното говорят и бързите отзиви и критики на лековерните шарани /и шаранКИ/,
Та два цитата, които много ми допаднаха оставих от поста ти...
Ъм за първото - нал сме +30, който е +30 разбира. Аз преди 20 дена си посадих магданоз в саксия - и сега като порастна се чувствам много горд и доволен. С годините мирогледът се променя, хората почват да се радват на други неща, настроението им се повишава от други неща. Да са живи и здрави младите, че като порастнат да са си отживели и да почнат да се радват на нещата на които ние сега се радваме.
Иначе за шараните - иде ли, иде 6-ти декември... ЛКюбим мой ден, прекарван с любими, приятни, забавни...хора за мен.
Тук е заприличало малко /както съм чел разни забележки/ - на бг.мама, или нещо подобно...
В тоя дух, аз пък /накратко/ - да си призная, много обичам мляко с грис. Толкова е много това "много", че - още, докато е горещо творението - изгълтвам 2-3 купички - и ми идва като мехлем за душата...
Да, де, АМА..., решавам да си сверя часовника с рецепти от нета... и - за пореден път се убеждавам, че - КУЦО И САКАТО вече се е "научило" ДА УЧИ околните и, разбира се - здраво да ги подвежда. За последното говорят и бързите отзиви и критики на лековерните шарани /и шаранКИ/, които са повярвали, че в нета всичко е супер-достоверно... Бе, да, ама - НЕ! /по Бочаров/... Ето една подвеждаща рецепта на някаква "Илария": http://recepti.gotvach.bg/r-4099-%D0...80%D0%B8%D1%81
Тъй като притежавам особена зависимост от сладкото, то ви препоръчвам следните съставки на литър прясно мляко: 6 препълнени /големи/ супени лъжици със захар, същите 6 препълнени лъжици с грис и не забравяйте ванилията от касата в маркета, когато излизате с покупките /която винаги забравям, но и без ванилия - пак си харесвам творението/. Приготвянето е елементарно за всички /без "Илария"/: сварява се млякото, с добавена захар, след което се намалява степента на топлото и се прибавя в тънка "струйка" гриса /м.р.?/, при постоянно разбъркване на млякото и това продължава около 5 минути, като към края се усеща видимото сгъстяване на млякото с грис. Съдържанието се разсипва в купички.
Приготвям го бикновено в "ударна" доза: 2 литра мляко, 12 лъжици захар, 12 - грис... Супер!
Постна сланина. Много ям бре. Ако един ден не ям калорични неща като сладко или мазно и на другия ден съм като звяр. Освен стабилната закуска, почти всеки път като мина край хладилника и забърсвам нещо. Сигурно изведнъж ще остарея и ще се спомина
тамън се прибрахме и ще трябва да се яде.
Няма време, затова нещо набързо и полезно - второто е винаги задължително.
Половин зелка нарязана за салата, 5 камби всякакъв цвят - червени, жълти, оранжеви, зелени, на едри квадрати за салата, два големи моркова обелени и на търкалца, прясна целина - листа и склонка на дребно -
всичкото в една купа, хуууубаво объркано, сол и оцет и пак объркано и го оставих солта и оцета да натистат другите.
След това запалих печката, обелих 10 картофа и на едри кубчета, сол, черен и червен пипер, олио, хуууубаво разбъркано и вода 1/3 и във фурната на печката.
Това е моментното състояние. А и да, хлебопекарната я пуснах да меси само тесто, щото картофите като станат ще хвърля във фурната два хляба да пробвам.
Та докато чакам, две плочки сирене - 200 гр, една глава сух чесън - счукан в хаванчето, после заедно със сиренето намачкани заедно и 20 минути преди да края на картофите ги изсипвам в тавата и леко поразбърквам. После 20 мин и сядаме на масата.
Да не забравя, че съм сложил и тенджера с тиква на парченца и вода да си къкри до утре сутринта - за закуска тиква с мед. И ще туря и чайника с липичка, и той да си къкри за утре.
Коментар