IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Бе, на манджи, супи и яхнии само - на тесто и сладки съм гола вода - хихи

Чек да ти обадя да те разсмея малко.

П.П. Ламята оставил на комшийката 2 чепки грозде ( бяло и червено ) + литър сегашно вино от тазгодишната реколта да си пийва.

И оная па пощуряла ( тя над 80-сет ) и хукнала ведна бухти направила и звъни да ги носи с пудра захар.

П.П. Па, аз тъкмо правех супа топчета на Ламята тогава и викам на жената дай някакъв метален съд като канче да ти сипя за 2 дози супа, че тъкмо е готова и да си хапнеш, ако обичаш.

И днес се засичаме, "Ау ... ма, вярно баща ти не лъже - много готина беше супата."

Па, аз я питах как прави тестото за бухтите и дали ги полива после с олио - тя вика - не - даже ме вкара вътре в тях да ми показва в какъв съд си ги прави.

И питах я - викам това е бъркано тесто, което го правиш като гледам, ама нещо хлебна сода, мая, бакпулвер има ли - тя вика не и ми каза набързо как ги прави.

Ама, аз не си записах и забравих - ся пак ще я питам да'е ... - кат' съм фрост и не записах тогава. Ма, с 3 неща ги правеше - брашно, вода, малко захар да втаса по-бързо и какво беше още да'е ..? Само с т'ва. Кисело мляко ли беше - ще я питам като се засечем

Ха, наздраве!

Мале бат Маранди и азс ъм почналк да забравям. И си взех един от тези настолните календари и си пиша... Дет вика един колега - "Ще взема да си туря една табела на врата че някой ден ще забравя къде живея"... Иначе бухтите са класика.. Мама на времето как ги правеше. Ама вече възрастна жената и гледам да не я тормозя.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
      Бат Маранди много ти се радвам. Направо си стана кулинарен експерт. Аз продължавам да съм аматьор на границата на стомашното разстройство.
      Бе, на манджи, супи и яхнии само - на тесто и сладки съм гола вода - хихи

Чек да ти обадя да те разсмея малко.

П.П. Ламята оставил на комшийката 2 чепки грозде ( бяло и червено ) + литър сегашно вино от тазгодишната реколта да си пийва.

И оная па пощуряла ( тя над 80-сет ) и хукнала ведна бухти направила и звъни да ги носи с пудра захар.

П.П. Па, аз тъкмо правех супа топчета на Ламята тогава и викам на жената дай някакъв метален съд като канче да ти сипя за 2 дози супа, че тъкмо е готова и да си хапнеш, ако обичаш.

И днес се засичаме, "Ау ... ма, вярно баща ти не лъже - много готина беше супата."

Па, аз я питах как прави тестото за бухтите и дали ги полива после с олио - тя вика - не - даже ме вкара вътре в тях да ми показва в какъв съд си ги прави.

И питах я - викам това е бъркано тесто, което го правиш като гледам, ама нещо хлебна сода, мая, бакпулвер има ли - тя вика не и ми каза набързо как ги прави.

Ама, аз не си записах и забравих - ся пак ще я питам да'е ... - кат' съм фрост и не записах тогава. Ма, с 3 неща ги правеше - брашно, вода, малко захар да втаса по-бързо и какво беше още да'е ..? Само с т'ва. Кисело мляко ли беше - ще я питам като се засечем

Ха, наздраве!
      Last edited by marandi; 17.11.2013, 22:16.

Коментар

• ПС. Днес със съседа затваряхме зелето... Тая година най накрая се наканих да ида до легендарното село Петърч и взех 100 кила зеле (за 3 ма човека)...

Коментар

Благодаря ти. Това задължително ще го пробвам. Ония ден ходих до русе и покрай пътя от една баба си купих един плик чесън.
          Не си сбъркал, не си сбъркал...

Коментар

Ха, наздраве и на бат' Космо за добре дошъл!
            Наздраве бат Маранди.. И аз днес много пиене си сипах в корема че от сутринта съм се подкарал.

Коментар

• Ха, наздраве и на бат' Космо за добре дошъл!

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                А Космо, чадо, помниш ли, жив ли си ве?

Няма нищо сложно и страшно.

Пържиш картофките. През това време колкото ти сака сърце, слагаш сиренце в купичка, после в хаванчето колкото ти сак а сърце чесънче, счукваш, после в купичката със сиренчето. После с вилица мачкаш на едро сиренето и чесъна и когато всички пържени картофи са готови - сипваш отгоре и леко разбъркваш - страшна работа...

Благодаря ти. Това задължително ще го пробвам. Ония ден ходих до русе и покрай пътя от една баба си купих един плик чесън.

Коментар

Може, бря - къпиш на око като цветове и вкус.

Чек, че съм писал пълна просотия, ама много ми се спеше и теглих 4 часа една глава.

П.П. Грахът в нова вода, тя тая от сварените необлени картофи е мръсна - ама понеже днес ги притоплях малко, че Ламята сутринта ги сварил с моркова и обелил и ми ги оставаил в една купа.

Та, ги притоплих вече обелени като са, щот' после за пюрето ми трябват топли, иначе как да ги намачкам - хихи

Ха, наздраве!

Та, същата вода кат' съм писал съм имал предвид за граха, че само завря и ги извадих с вилицата и пуснах граха, ама бяха обелени вече да'е ...

Бат Маранди много ти се радвам. Направо си стана кулинарен експерт. Аз продължавам да съм аматьор на границата на стомашното разстройство.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                    Абре Космо, ти изчезна като българския чесън!!!
                    Добре дошъл!

Абе чета, ама не пиша че ме завъртяха ангажименти и нищо интересно не ми се случва...

Коментар

А как слагат чесъна върху пържените картофи? Или ги пържат в мазнина със чесново брашно? Щото аз си правя едни картофи, като пържени но ги овалвам в една пшодправка на Маги - пак ги ядох в едно заведение но не мога да ги докарам...
                      А Космо, чадо, помниш ли, жив ли си ве?

Няма нищо сложно и страшно.

Пържиш картофките. През това време колкото ти сака сърце, слагаш сиренце в купичка, после в хаванчето колкото ти сак а сърце чесънче, счукваш, после в купичката със сиренчето. После с вилица мачкаш на едро сиренето и чесъна и когато всички пържени картофи са готови - сипваш отгоре и леко разбъркваш - страшна работа...

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                        Маранди, такива големи моркови не съм виждал

Може ли два от по-малките да сложа?
                        Може, бря - къпиш на око като цветове и вкус.

Чек, че съм писал пълна просотия, ама много ми се спеше и теглих 4 часа една глава.

П.П. Грахът в нова вода, тя тая от сварените необлени картофи е мръсна - ама понеже днес ги притоплях малко, че Ламята сутринта ги сварил с моркова и обелил и ми ги оставаил в една купа.

Та, ги притоплих вече обелени като са, щот' после за пюрето ми трябват топли, иначе как да ги намачкам - хихи

Ха, наздраве!

Та, същата вода кат' съм писал съм имал предвид за граха, че само завря и ги извадих с вилицата и пуснах граха, ама бяха обелени вече да'е ...

Коментар

А как слагат чесъна върху пържените картофи? Или ги пържат в мазнина със чесново брашно? Щото аз си правя едни картофи, като пържени но ги овалвам в една пшодправка на Маги - пак ги ядох в едно заведение но не мога да ги докарам...
                          Абре Космо, ти изчезна като българския чесън!!!
                          Добре дошъл!

Коментар

Това го знам, от опит го казвам, че е много вкусно.

Иначе за чесъна, сиренето и картофите - преди 5 години в някакво заведение (дори се сещам кое е ) ми сервираха пържени картофи със сирене и чесън.
                            И от тогава, мале мале...

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                              Любчее аз пък наскоро отрих комбинация от картофи луйчец и доматки става фантазия
                              Това го знам, от опит го казвам, че е много вкусно.

Иначе за чесъна, сиренето и картофите - преди 5 години в някакво заведение (дори се сещам кое е ) ми сервираха пържени картофи със сирене и чесън.
                              И от тогава, мале мале...

Коментар

Eй ви на малко вкусотия, дето след 15 мин ще я изядем!

Замириса ли ви на сирене и чесън????

Колкото и странно да е комбинацията сирене, чесън и картофи я открих много скоро/относително.

Който не е пробвал - може да пробва пиржени картофи със сирене и чесън...
                                Любчее аз пък наскоро отрих комбинация от картофи луйчец и доматки става фантазия

Коментар

Working...
                                X