Мечо, полезно, но невярно, защо му е полезна, но невярна информация?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение..........................
ти си падаш по тия неща и предполагам си го виждал.
1223г. Българите разгромяват татарите в,,Овчата битка'' <- много се смях защо Историята я нарича така, голяма гавра е било
http://www.youtube.com/watch?v=dYgeyJqKHFE
П.П. Русото още не може да си довърши последната статия, насипана е на 20-30 страници, имам визията, но сега остава хамалогията как да се направи на 2 странички всичко т'ва.
После временно ще спра, че много време отнема подобно хоби, но ще се вмъкне и подобен аспект, че вече ми писна и на мен.
Демек - не чети "история", прескачай Сократ и прочие измислени герои. Отсвирвай им теориите, които уж били писали, а после други ги дописвали постоянно и вие сега си мислите, че коментирате "автентични" неща. В момента Сократ е много повече "немец", отколкото "грък", поради обясними причини на кого му изнася да се лансира
Ай, за Империята ( демек БГ-то )! Чиърс!Last edited by marandi; 11.08.2012, 13:14.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнениеУф па аз днес поркам от сутринта.... Бяло вино. Намерих едни кремвирши, ама ги бях купувал преди няколко дни и бяха леко почнали да лепнат.. Ама ги сварих и ги изядох.. А май не трябваше защото взе да ми се бърка стомаха.. Ама не съм майстор кулинар като теб и виж какви ги правя... И все завършвам в кенефа.... Ха наздраве... Това с бирата е много добро за главобол. И на мен ми се пие бира ама ме мързи да ида до магазина и пия вино... Ама ще ида по някое време, че днес съм решил да си стоя в къщи и да си почина, че ми беше много тежка седмица, работра - пиене, пиене - работа и тия три работи... А в понеделник заминавам за Гърция...
Нали все бачкам със статистики по к'во ли не, мисля че и преди съм казвал, ама 70% от фатален край при 'орицата се получават от храната. Демек може и да бъде отрова.
Май и с Мама стана така, а аз подцених ситуацията за 1 ден, не допуснах вариант, че може да се е натровила и й купих Незим Форте, щот' се беше подула в корема.
П.П. Готвенето не е трудно - както ме пита 1 мацка ( комшийка ) вика: "Ти по и-нет ли готвиш? И дъщеря ми така готви."
Все питам старчока какво му се яде, чичо гугъл преглеждам 10 страници набързо за едно и също ястие и се ориентирам какво имам кат' продукти и преценявам мога или не мога и готово. Най-много ме кефи, че почти винаги от 20 продукта примерно, все се оказва да ми липсва 1 или 2 и тогава почвам да ги замествам с нещо друго - хихи
-----------------------------------------
2 дена и аз само ще къркам и гледам филми, голям релакс. Вчера си свалих Ледена епоха 4 - ;ноу сладко филче, ама не успях да го изгледам, че ми се доспа. Останаха 15 мин. накрая.
Ай, чиърс!
П.П.П. Бяло вино е добре - не подува корема ( щот' не е газирано ), не качва кръвно, не те напива. Общо взето вода - може си къркаш по 2-3 л. спокойно.
Аз просто не обичам вино, щот' ми прави киселини от тия консерванти дет' го блъскат и затова си къркам бираLast edited by marandi; 11.08.2012, 13:00.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнениеЗдрасти набори и не толкова набори.
Асен и Мечо взеха да предизвикват гънка и в моя мозък, но колкото и да се мъча да разбера едно нещо, неможах, та ми трябва помощ за логиката и ризънинга на Сократ в една негова проверка, ето я и нея:
" Проверка с трите сита
Сократ бил един от най-големите мъдреци на Древна Гърция. Веднъж един човек отишъл при великия философ и му казал:
- Знаеш ли какво научих току-що за един твой приятел?
- Чакай малко- спрял го Сократ- Преди да ми го разкажеш, иска ми се да направя проверката с трите сита...
- Ами да- казал Сократ- Преди да ми разказваш разни неща зад гърба на другите, хубаво е да отделиш малко време, за да помислиш какво точно се готвиш да кажеш. Това наричам "проверка с трите сита". Първото сито на Истината. Проверил ли си дали това, което искаш да ми кажеш, е вярно?
- Не, просто чух другите да говорят...
- Добре. Значи не знаеш дали е вярно. Дай сега да пробваме с второто сито, то е сито на Добротата. Това, което ще ми кажеш за приятеля ми, нещо хубаво ли е?
- Ами, не! Напротив!
- Значи- продължи Сократ-искаш да ми разказваш лоши неща за мой приятел, без дори да знаеш дали са верни. Но може би все пак ще успееш да минеш успешно проверката, защото остава последното сито – на Ползата. Ще ми бъде ли от полза да ми разкажеш това, което си научил за приятеля ми?
- Хм... всъщност не особено...
- Тогава- заключил Сократ- ако това, което имаш да ми казваш не е нито вярно, нито хубаво, нито полезно, защо въобще ще ми го разказваш?"
И така моя въпрос е: Ако човека бе казал на третата проверка на ситото, че Сократ би имал полза от казаното, то какъв би бил отговора на самия Сократ?
Казвай щом е полезно !!!
Защо мисля така :
1. Сократ не казва нищо за релацията между трите сита.
2. Следователно не знаем, дали ще иска да му се каже нещото ако само едно от трите неща е вярно, или ако и трите неща са едновременно вярни. А има и вариант да иска да му се каже ако двете са вярни а едното не е.
3. Какво разбираме след отговора на втория въпрос, когато става ясно, че първите две неща са невярни, и въпреки това Сократ се кани да зададе трети въпрос.
4. Разбираме, че Сократ иска да му се каже ако едно от трите неща е вярно.
5. Следователно ако отговора на третия въпрос е, че информацията е полезна - следва, че Сократ ще поиска да му се каже информацията (с изключение на случай в който Сократ си прави майтап с човека).Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнениеЗдрасти набори и не толкова набори.
Асен и Мечо взеха да предизвикват гънка и в моя мозък, но колкото и да се мъча да разбера едно нещо, неможах, та ми трябва помощ за логиката и ризънинга на Сократ в една негова проверка, ето я и нея:
" Проверка с трите сита
Сократ бил един от най-големите мъдреци на Древна Гърция. Веднъж един човек отишъл при великия философ и му казал:
- Чакай малко- спрял го Сократ- Преди да ми го разкажеш, иска ми се да направя проверката с трите сита...
- Ами да- казал Сократ- Преди да ми разказваш разни неща зад гърба на другите, хубаво е да отделиш малко време, за да помислиш какво точно се готвиш да кажеш. Това наричам "проверка с трите сита". Първото сито на Истината. Проверил ли си дали това, което искаш да ми кажеш, е вярно?
- Добре. Значи не знаеш дали е вярно. Дай сега да пробваме с второто сито, то е сито на Добротата. Това, което ще ми кажеш за приятеля ми, нещо хубаво ли е?
- Ами, не! Напротив!
- Значи- продължи Сократ-искаш да ми разказваш лоши неща за мой приятел, без дори да знаеш дали са верни. Но може би все пак ще успееш да минеш успешно проверката, защото остава последното сито – на Ползата. Ще ми бъде ли от полза да ми разкажеш това, което си научил за приятеля ми?
- Тогава- заключил Сократ- ако това, което имаш да ми казваш не е нито вярно, нито хубаво, нито полезно, защо въобще ще ми го разказваш?"
И така моя въпрос е: Ако човека бе казал на третата проверка на ситото, че Сократ би имал полза от казаното, то какъв би бил отговора на самия Сократ?
... нека аз, нека аз!!!!...
...разбира се - отговорът на последният въпрос е: ТОВА НЕ МОЖЕ ДА НЕ Е БЪЛГАРИН!"
Здравейте дами и господа!
Баш ми е драго да ви видя - както винаги в любимата ВИ тема...
Тая дама прочетох, веднага, щом влязох тук - не зная какво сте говорили надолу, но не зная Що точно правя аналогия с думи на други дами, по-скоро с тип на поведение на дами, на които не им пука - да влязат в спор с околните...
Толкова от мен за днес, но това ми е последно участие в темата!
Радвам се, че бяхме тук заедно, нека спокойствието в темата се възцари в дух на разбирателство и единодушие. Жертвам участието си тук, за да знаете, че всеки има право на отговор...
Аз казах!
Целувки на дамите!/ще си спомням за тях в една друга тема, но не и преди да се върна от морето...
/
"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
� -
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеГотино си си изкарал значи. Браво!
Ей, т'ва е таланта - вкараш едно изречение накрая в разказа си и всичко мъжко почва да мИчтае - хихи
П.П. Братле, аз ги харесвам младите ( добри, лоши това е положението и като можем ще им помагаме ), трябва да харесваме и себе си.
Старчокът гледам опаткал тенжерата със средиземноморска супа и пилешката каварвма за 1 ден.
Много ме кефи к'ва "ламя" е.
Понеже бързах тогава да му ги направя и мислех на другия ден да му добавя към супата топчета кайма, овъргаляни само в магданоз, че идеално си пасва с доматена супа, ама то останали 2 шепи кат' гледам.
Днес мисля 1 виенски шницел да му спретна, предния път го отнесе кат' пуйче и става мекичък - няма да му слушам пак за зъбите историите.
Ако не ме домързи и едно картофено пюре, ама да беля картофи, чесън - тия пипкавите работи 'ноу ме изнервят - хихи
П.П.П. Няма да се отписваш сам, щом девойчето е проявило интерес ( дори и чисто материален ) - значи не си "остарял" още
Отворих си една бира, че 2 дена ме цепи кофата сутрин кат' се събудя. Изригвания ли има, налягането ли пада/качва и аз не знам. Знам само да псувам и да чакам да ми мине.
Уф па аз днес поркам от сутринта.... Бяло вино. Намерих едни кремвирши, ама ги бях купувал преди няколко дни и бяха леко почнали да лепнат.. Ама ги сварих и ги изядох.. А май не трябваше защото взе да ми се бърка стомаха.. Ама не съм майстор кулинар като теб и виж какви ги правя... И все завършвам в кенефа.... Ха наздраве... Това с бирата е много добро за главобол. И на мен ми се пие бира ама ме мързи да ида до магазина и пия вино... Ама ще ида по някое време, че днес съм решил да си стоя в къщи и да си почина, че ми беше много тежка седмица, работра - пиене, пиене - работа и тия три работи... А в понеделник заминавам за Гърция...
Коментар
� -
Здрасти набори и не толкова набори.
" Проверка с трите сита
- Ами, не! Напротив!
И така моя въпрос е: Ако човека бе казал на третата проверка на ситото, че Сократ би имал полза от казаното, то какъв би бил отговора на самия Сократ?Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнениеОбаче кючека е уникален.. Две студентки снощи в една кръчма ни събраха очите... Уникално... Викнах ги на моята маса и на двете им дадох по 100 лв. за представлението.. Все едно гледаш тия от клипа.. В началото се стреснаха децата като ги доведоха на моята маса и разни момченца от компанията им понаха да гледат уплашено, ама като им дадох по една голяма банкнота и нещата си дойдоха на място... Чак едната ме целува по бузката и с най перверзният глас дето може да си представиш ми вика "Мерси..."
Обаче бат Маранди остаряваме... Тия две студентки преди 10 години щях да им скъсам ду...тата.. Сега тая възрастова група вече не ме привлича сексуално .. Ми те са по малки от децата ни... Чувствам се някак педофил...
Ей, т'ва е таланта - вкараш едно изречение накрая в разказа си и всичко мъжко почва да мИчтае - хихи
П.П. Братле, аз ги харесвам младите ( добри, лоши това е положението и като можем ще им помагаме ), трябва да харесваме и себе си.
Старчокът гледам опаткал тенжерата със средиземноморска супа и пилешката каварвма за 1 ден.
Много ме кефи к'ва "ламя" е.
Понеже бързах тогава да му ги направя и мислех на другия ден да му добавя към супата топчета кайма, овъргаляни само в магданоз, че идеално си пасва с доматена супа, ама то останали 2 шепи кат' гледам.
Днес мисля 1 виенски шницел да му спретна, предния път го отнесе кат' пуйче и става мекичък - няма да му слушам пак за зъбите историите.
Ако не ме домързи и едно картофено пюре, ама да беля картофи, чесън - тия пипкавите работи 'ноу ме изнервят - хихи
П.П.П. Няма да се отписваш сам, щом девойчето е проявило интерес ( дори и чисто материален ) - значи не си "остарял" още
Отворих си една бира, че 2 дена ме цепи кофата сутрин кат' се събудя. Изригвания ли има, налягането ли пада/качва и аз не знам. Знам само да псувам и да чакам да ми мине.
Коментар
� -
Добро утро tnm
Добро утро приятели
Асене,
Разбрах за какво говориш. Ще обясня. Логиката си е логика и ние там нямаме спор, макар и ти да си мислиш, че имаме. От къде идва недоразумението. Ти смесваш логика и металогика. Металогиката я наричаш ризънинг. Логиката е език на който да се разбираме. В момента ние се разбираме най напред защото и двамата говорим български език. Ако говорим различни езици ние просто няма да се разбираме, но от това не следва, че не може и двамата едновременно да мислим правилно и да достигаме до едни и същи верни заключения. Разбираш ли. Това на какъв език мислиш не е свързано с това дали мислиш правилно. Същото важи и за езиците за програмиране. Те направо са си различни логики. Подобни на съчинението "Първа аналитика". Ако и двамата програмираме на езика С ще се разбираме. Ако програмираме на различни езици пак може да се разбираме ако аз познавам езика на който ти програмираш, както и ти познаваш езика на който аз програмирам. Ако обаче програмираме на различни езици, и нито аз познавам езика на който ти програмираш, нито ти познаваш езика на който аз програмирам, за да можем да се разбираме и да си сътрудничим е необходимо да измислим нова проста логика (конвенция, договор за разбирателство и сътрудничество), която да знаем и двамата и съгласно която ще се разбираме и ще вършим общото дело. Толкова за логиката. Надявам се, че си ме разбрал.
Това, което ти наричаш ризънинг, а аз металогика е нещо коренно различно. Ризънинга (металогиката) не се занимават с извеждане на истини от вече приети за верни неща. Те се занимават с приемане на неща за верни. То тук ти си абсолютно (Вал би казала относително) прав, че това е най тънкия елемент на познанието. Тук вече влизат в сила неща като:
1. Опит
2. Интуиция
3. Преценка (несвързана с никаква логика, а по недостатъчни данни примерно, някои му викат неинформирана/о преценка/решение)
4. И други знайни и незнайни атрибути на божественото у човека
Във връзка с горното ако си чел моите постове сигурно си забелязал, че когато критикувам никове, които уважавам аз критикувам не тяхната логика (защото аз ги уважавам щото виждам, че мислят непротиворечиво), а тяхната металогика (ризънинг).
Сега, какъв е моя критерий за приемане на неща за верни без формално доказателство (какъв е моя критерий дали ризънинга/металогиката ми е читав/а)
Аксиома на Мечо за аксиомите:
1. Да са колкото може по малко
2. Да водят чрез прилагането на логика до практически верни заключения
3. До практически верните заключения да се достига чрез минимум логически построения
Мисля, че ме разбираш, но ще дам пример щото четат всякакви хора.
Императора твърди, че полицията (така наричам властта за по просто) не си върши работата защото не фаща бандитие и дори не разрешава на гражданите сами да се защитават, тъй като вероятно приема за вярно, че работата на българската полиция е да фаща бандитите и да пази гражданите от бандитите.
Аз твърдя, че полицията си върши работата защото не фаща бандитите и не разрешава на гражданите да се защитават сами, тъй като приемам за вярно, че работата на българската полиция е да НЕ фаща бандитите и да пази бандитите от граждани, които след като са дошли до моите (нашите с тебе) верни изводи се опитват да се защитят сами.
Ако четеш форума сигурно си забелязал колко сложни разсъждения му се налагат на императора за да си обясни ситуацията и до какви противоречия достига (а бе защо така, ама защо иначе).
А на мен почти не ми се налага да разсъждавам. Всичко следва директно и абсолютно непротиворечиво от това, което съм приел за вярно.
От казаното по горе, както и от наблюденията ми, че императора мисли формално вярно, също както и аз следва еднозначно (съгласно Аксиомата на Мечо за аксиомите), че моя ризънинг/металогика е много по правилен/а от този/тази на императора.
Ако не си съгласен казвайLast edited by mechobikov; 11.08.2012, 10:32.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
� -
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеКосмо,
объркал си мисията си, браточка.
Някой ден си спомни, че Русото е вярвало, че може да си българския Хю Хефнер, с издателската къща кат' Playboy и т.н.
Не го разбирай кат' критика, ама си пилееш таланта
П.П. Чиърс! Аз цяла седмица се мъчих с 1-на Валентина и бири. Пак ще ходя да видя к'во да къркам, че няма вече ракойка и ще се минава на фабрикати да го поеВа.
Обаче кючека е уникален.. Две студентки снощи в една кръчма ни събраха очите... Уникално... Викнах ги на моята маса и на двете им дадох по 100 лв. за представлението.. Все едно гледаш тия от клипа.. В началото се стреснаха децата като ги доведоха на моята маса и разни момченца от компанията им понаха да гледат уплашено, ама като им дадох по една голяма банкнота и нещата си дойдоха на място... Чак едната ме целува по бузката и с най перверзният глас дето може да си представиш ми вика "Мерси..."
Обаче бат Маранди остаряваме... Тия две студентки преди 10 години щях да им скъсам ду...тата.. Сега тая възрастова група вече не ме привлича сексуално .. Ми те са по малки от децата ни... Чувствам се някак педофил...
Коментар
� -
Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнениеза тва и мечо хората са различни-едни допускат повече грешки,други по малко,ама НИКОЙ НЕ Е БЕЗГРЕШЕН,както и НИКОЙ НЕ ГРЕШИ ПОСТОЯННО , ДОРИ И ДЯНКОВ има шанс един ден да вземе правилно решение!
правилно и грешно са проекции на решения които имат неверочтно много измерения върху едноразмерната ос добро - лошо, правилно - грешно, черно - бяло
уж не си обективист а говориш с такива абсолютни понятия ... брей
поздрави
Коментар
� -
Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнениеевробанките по непотвърдени данни са изгубили между 1 и 2 ТРИЛИОНА долара от деривативи върху американския ипотечен маркет,и още около 1/2 трилион в НЕлевъриджд ипотеки в места като източна европа и дубай......
разбираш ли магнитута на всичко това?американски и английски хедж фондове и инвест. банки тотално ограбиха и разрушиха финансовата система на цял континент-европа,чиито банки в момента са отдавна инсолвънт и макат,че се крепят на свети крепки с подаръци от ЕЦБ,която от своя страна задлъжнява към фед със суапове,икономическите последствия за в бъдеще са,че ЕС ще е роб на сащ и англия ...
тва разбира се никъде няма да го прочетеш,защото е тайна,но дори и да не ми вярваш,само си припомни "па па па" на райфа,която даваше заеми до 120% от стойността на имота,без дори да иска доказателство за доход
как може това да се случи мечо?
ами свързано е с аристотел,платон и сократ.... свързано е със съвременния академизъм- произведи тъпунгери със самочувствиече знаят всичко, и не ти трябва нищо повече.....
повече от 20 години в сащ бе работено по тази хиртинка и не бе случайно,ама никък тва,което стана...... играта идва не от другаде,ами от АКАДЕМИЧНИТЕ СРЕДИ..... и се казва модърн портфолио тиъри..... специялно измислена в сащ , от хора,които знаят абсурда й ,но прокламирана и изучавана в момента във всеки един ТОП университет.......
и въпреки вече имащите доказателство,че тва е един голям абсурд,тази шарлатанщина продължава да се изучава.......
аре,че се изморих да пиша..
Fed Releases Data on $3.3 Trillion in Financial Crisis Bailouts
http://observer.com/2010/12/fed-rele...isis-bailouts/
е някои от заемите вероятно са за големи евробанки с операции в сащ - дойче, юбиес, париба но лъвския пай все пак си е за местните. начи хем обрали другите хем тайно-тайно има закърпват съдраните гащи. тц тц
та викаш да сме скептици, ама единствения аргумент за тва че американските банки били обрали европейските е че райфайзена раздавал кредити в БГ
абсолютно клише е да мислиш за банките като европейски, английски американски.
ти вземи да приложиш теориите си върху себе си и си помисли отде тоя конфирмейшън байас у тебе все американците да са тайните победители в неведомите игрички. сериозно, за тия обрани евробанки от хамериканците можеш ли да извадиш някой друг аргумент освен райфа в БГ...
Коментар
� -
Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение...................
голям релативист,по малък релативист,релативен обективист,обективен релативист,малък обективист,голям обективист,симеон дянков.
за тва и мечо хората са различни-едни допускат повече грешки,други по малко,ама НИКОЙ НЕ Е БЕЗГРЕШЕН,както и НИКОЙ НЕ ГРЕШИ ПОСТОЯННО , ДОРИ И ДЯНКОВ има шанс един ден да вземе правилно решение!
стига, бря! Ще ми предизвикаш още някоя гънка в Русата ми кофа, кат' станат 2 да има да се чудя какво да ги правя.
П.П. По принцип какво ти е мнението за релативизма като функция на монотеистична религия, дуализъм, ЕГО-то на Фройд ( в частност свръх-Аз-ът ) и философията на източните сутри?
Ъъ ... не те бъзикам, ама виж да е нещо по-кратко и после ще ти кажа къде се опитвам да те "хлъзна", браточка.
Чиърс!Last edited by marandi; 10.08.2012, 23:35.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеБез приятелство не може да има предателство !!!
или ти си щъркела ,който лети,без да знае как.
такава аргументация може да възпроизведе САМО силен релативист,НИКОГА силен обективист.
Коментар
�
Коментар