IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Добро утро, Мечо!
    Добро утро, тайфата!

Днес смятам до обяд да се сърдя на себе си, а след обяд на останалата част от човечеството.
    С една дума, светът ми е леко наклонен. И то в неподходящата посока
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

Коментар

• http://milom.blog.bg/

Коментар

• Добро утро tnm
        Добро утро красавици и юнаци

Асене, благодаря за отговора !!!

Прав си !!! И не си прав !!!

1. Прав си за историята
        2. Не си прав за това, че не умея да тълкувам документи и учебници по история.
        3. За древността имаш повече познания от мен и точно затова ти благодаря за отговора
        4. За логиката и реториката не си прав. Само не ме разбирай погрешно. Не си прав, не защото не мислиш правилно. Дори ще отида по далеч - аз ти повярвах за това, че Протагор е от добрите, а Платон от лошите само защото ми стана ясно, че знаеш повече от мен за това време и защото зная, че мислиш правилно. (това е моя шорткат). Не си прав за това, че има значение дали добрите или лошите са ти ги преподавали за това дали мислиш правилно. Няма значение кого си чел или кой ти ги е преподавал. Или си ги научил както трябва и мислиш правилно, или не си бил добър ученик и мислиш неправилно.
        5. Грешиш за това дето си мислиш, че не използвам твоя шорткат.
        6. Естествено, кой точно шорткат кога трябва да се използва, или дали въобще трябва да се използва шорткат зависи от преценката ти за човека когото слушаш. (дано Вал не го прочете това).
        7. За образованието си убийствено прав. Действително преподаването на логика трябва да почва от началните класове, за да може хората завършили основно образование вече да мислят ПРАВИЛНО. Сега в по голямата част от света действат такива образователни системи, че дори по голямата част от висшистите мислят НЕПРАВИЛНО. Но тук връзката с историята не е пряка, а косвена. Пряка е връзката с политиката, която от своя страна зависи от историята.
        8. Шорткатите следва да се използват единствено в случаите, когато няма време за подробно осмисляне.
        9. Оставам с впечатление, че ти хем предполагаш, че мисля неправилно, хем даваш примери, които бих могъл да разбера единствено и само ако мисля правилно.
        10. При спор няма лошо да бъде обвинен опонента, че мисли неправилно. Но, дали това е така или не, в общия случай не зависи от качества като - кой точно е добрия и кой лошия (дали обвинителя или обвиняемия). (дано Вал го прочете това и да го осмисли).
        11. За това, което цитирах от Уикипедията колежката разбра, че не е с лоши чувства (към героите) макар че е релативистка като тебе. От друга страна съм сигурен, че има много обективисти, които не са разбрали.
        12. Ще се повторя, че продължавам да смятам, че релативизъм и обективизъм са само игра на ума от която нищо не следва. Няма значение дали си релативист или обективист. Важното е да мислиш правилно.
        13. Правилното мислене прави хората свободни !!!
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

• Поздрави от морето!

Хубави дебати /нямам време да чета всичко..., отгоре-отгоре/..., радвам се, че /поне тия които пишат в темата/ - сте единни - групичката, де. Ми какво пък - въпреки и да ви сплотява омраза към "черната УВТСЪ" - то - няма как да не е така, в таА страна...

Няма да коментирам отделни постове, защото - "на море, като на море"...

...Ше се въргалям по пясъка като дУбИчИ, Ше сумтя, Ше гледам как другите го правят, ако имам шанса - и някой дъжд да ме навали, докато плувам - това рядко ми се е случвало... Секи случай, няма да прекалявам с морето, тия дни - ще ви пусна и снимките...

Под секрет: планирам нова форумна изява: да намаля участието си тук, като се огранича единствено до това - да бъда вид хроникьор - снимки и кратък коментар към тях...

При това, чета мнението на Серго и никой не може да ме накара да вярвам, че хората не страдат от раздвоение на личността /виртуално, деее /...

Та, така - щастлив съм да познавам толкова разнородни по характер, нрави и качества хора... Ще мисля за вас, докато се плацикам по плажовете...

Хубаво е човек да сменя обстановката, а в това се крие чарът на живота! /изключително субективно мнение - не се учете от мен!/... Ама - кой съм аз, за да ви давам акъл? Царят е гооооооооолллллл! Те тВа си го зная, още откак съм проплакал с вика на новороденото!

АдИ, че ще ходя - все пак не съм тук, за да се взирам в монитора! Приятен и успешен ден! На дамите - целувки и много усмивки!
          "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• До-о-о-обро утро Виетнам!

Я колко неща научих от вас снощи!
            След обяд пак ще ви прочета.

Е те това за приятелството,подкрепата и помощта, чак сега разбирам че може да се каже с две изречения!
            Ма що некой не го написа преди 40 години?
            Що простотии щях да си спестя!

Затуй, е сега ще си извъртя езика за да кажа:

Добро утро и на теб ТНТМ.

Ам те тоа Асен де сте го крили до сега?
            Негде между авогадото и бойлера?

Коментар

• Поне да дам рецептата на супата, че е лесна.

1/3 краве масло в тенджерата на горещ котлон.

Добавя се 1 глава ситно нарязан лук и 1 морков.

След 5-10 мин. като се задушат се добавя 0.5 кг обелени домати, ситно нарязани ( може и пасирани или с робот ) и се намалява котлона на 180-200 градуса.

Долива се 1.5 л. вода.

Пак като заври се добавят сол, риган, черен пипер, захар ( по избор - кой какъв вкус харесва ).

След 5 мин. кат' ври се добавя 1 чаша фиде/паста ( надробена ), чака се 10-15 мин.

И тук идва "финта" за супата - предварително се разбиват 2 яйца на равномерна консистенция.

И много бавно се изсипват в супата като се бърка яко през цялото време или т.нар. "пресечено" яйце, дет' му викат.

След 5 мин. се гаси котлона и е готово за сервиране и няколко листа босилек, късани с ръка, а не рязани с нож. Магданоз яко за финал.

П.П. Да ме прости ТНМ-чева за босилека

Общо време за супата 35 мин. ( средно за толкова я правя с почистването на съдовете ) - демек, докато изпеете ( изсвирукате ) Продават се Мамо, бели манастири 3-4 пъти и супата е готова.

http://www.youtube.com/watch?v=nvWBsl5jWtQ <-- тоз' парцал демек

Доста секси става с цветовете на трибагреника ни като фасон, т.е. в бяло, зелено и червено.

Енджой
              Last edited by marandi; 10.08.2012, 01:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                Наздраве, Русото!
                Утре съм на аудиенция при личната си лекарка. Сега отивам да спя, защото болката малко ме отпусна.

П.П. Готвенето ти стане нещо като хоби
                Пий 1 аналгин и действай. Внимавай какво направление ще ти даде.

Да не се окаже, че те праща с направление при балдъза си, която е коремен хирург примерно

Бе, ти си печена и ще се справиш. Лека!

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                  ...............
                  а да,и последното- представи си,че някой задал СЛЕДВАЩИЯ ВЕРЕН ВЪПРОС:
                  ами щом като софистите са алчни манипулатори,защо са взимали за ученици деца,които нямат пари?
                  и пак мечо, какъв би бил отговора на един платонист върху тва твърдение? да не би нещо от рода на по горния уикимедически цитат?
                  Асенка,

радвам се, че се появи, братле. Свеж си, както винаги

П.П. По принцип само се карам с историците, а на гръцка ( съчинена ) история директно я пропускам само докато чуя "източника".

Има проблясъци за модерни, млади БГ-историци, дано не ги промие "системата".

Чиърс!

Коментар

Вчера написа един хубав пост за приятелите си, за сбирките ви ... Моите приятели се разпиляха из цяла България. Събираме се по няколко пъти в годината - жени, мъже, деца, кучета ... лудница.
                    Всеки си има проблеми - семейни, служебни, здравословни. Но чуе ли тръбата да свири сбор ги захвърля, натоварва колата и се явява на джумбарето.
                    И като се започва един тридневен маратон от пиене, клюкарене и оплакване от битието и житието. Хвалбите са забранени, за да не се образуват нерви на останалата част от присъстващите, които не са толкова напред с материала
                    Децата ни пораснаха около нас и започнаха първите свалки между наследниците на отделни кланове. Вече се чуват и първите забележки от рода на:
                    - Кажи на Мишо да не закача Руми!!!
                    - Ти знаеш ли какво е написала Лили във фейса на Чочо!?
                    Децата ни порастват, но ние не остаряваме. Все същата шантава дружина сме.
                    Най-добрият ми приятел смята, че се търсим и обичаме да се събираме, защото нямаме какво делим помежду си и не се надхвърляме един друг...

Е-е-е, куче-е!

Това вече си ти.
                    Автетична.

Дай по-на там....

Искам да го препрочитам.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                      Направление, ренген и дано не се стига до ядрено-магнитен резонанс.

Имам 1 приятел ( клиент ) - 5 месеца го гоня да си вземе четирицифрено обезщетение по застраховката от същото, понеже зимата се приземил на коляното си върху едно непочистено/заледено стъпало.

П.П. Иначе старчокът е нахранен и приспан. Средиземноморската супа е станала страхотна. Пилешката кавърма ми иде да ги заритам тия от Кауфланд. Взех филе шишчета, че по-лесно да ги режа на кубчета. Срещат се части от пера, т.е. непочистени са, а само пресовани.

Иначе кат' технология всичко е 6+, наложи се вместо гъби да заместя със сушени сини сливи, но сос, лук, морков, месо, домати, пипер - всичко се е получило.

За пореден път се псувам като попадна на 1 калпав материал, как осира всичко останало ( дори и да са още 30 продукта ).

П.П.П. Сипах си 1 уиски да не се товаря. Иначе старчокът даже и не разбра. Омаха 2 купички супа и 2 купи кавърма кат' гъсок. Синът му се махна да не се ядосва, че ми идеше да псувам, а не е добре пред родителското тяло, щот' сефте ще ме чуе как ги редя "дългосвирещи"

Чиърс с 1 Валентин'с
                      Наздраве, Русото!
                      Утре съм на аудиенция при личната си лекарка. Сега отивам да спя, защото болката малко ме отпусна.

П.П. Готвенето ти стане нещо като хоби
                      Мечо

Коментар

Добро утро, добро утро!
                        Паднах, ударих си коляното и сега ме боли. Не мога да заспя
                        Направление, ренген и дано не се стига до ядрено-магнитен резонанс.

Имам 1 приятел ( клиент ) - 5 месеца го гоня да си вземе четирицифрено обезщетение по застраховката от същото, понеже зимата се приземил на коляното си върху едно непочистено/заледено стъпало.

П.П. Иначе старчокът е нахранен и приспан. Средиземноморската супа е станала страхотна. Пилешката кавърма ми иде да ги заритам тия от Кауфланд. Взех филе шишчета, че по-лесно да ги режа на кубчета. Срещат се части от пера, т.е. непочистени са, а само пресовани.

Иначе кат' технология всичко е 6+, наложи се вместо гъби да заместя със сушени сини сливи, но сос, лук, морков, месо, домати, пипер - всичко се е получило.

За пореден път се псувам като попадна на 1 калпав материал, как осира всичко останало ( дори и да са още 30 продукта ).

П.П.П. Сипах си 1 уиски да не се товаря. Иначе старчокът даже и не разбра. Омаха 2 купички супа и 2 купи кавърма кат' гъсок. Синът му се махна да не се ядосва, че ми идеше да псувам, а не е добре пред родителското тяло, щот' сефте ще ме чуе как ги редя "дългосвирещи"

Чиърс с 1 Валентин'с

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                          то не е хубаво и съвсем да си имунизирана, че къде отива тогава чарът от надеждата към съвършенство :)))
                          А иначе, нека си лафят, да се упражняват на риторика, чe от всяко дърво свирка не става
                          Подтичва кокошката на двора, а петелът я гони... Тя си мисли:
                          - Да взема да бягам по-бавно, ама ще си помисли, че съм лесна!?
                          Пак тича, петелът пак я гони. Тя си мисли ...
                          - Настигаме. Да взема да тичам по-бързо, ама ако вземе да се измори и да ме остави!?
                          Обиколката на двора продължава. По едно време кокошката си вика:
                          - Да взема та да се спъна и да падна ...
                          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                            Казват, че преди да започне обучението му, двамата сключили договор, според който Протагор щял да заплати таксата за същото, след като (и ако) спечели първото си дело (или публичен спор). Но обучението свършило, а Протагор и не помислял да влиза в спор или да завежда дело. Демокрит му писал: "Трябва да ми заплатиш за обучението си. Ако не го направиш, аз ще заведа дело срещу теб. Ако спечеля делото, ще трябва да ми заплатиш, съгласно решението на съда. Ако го загубя - трябва да ми заплатиш, съгласно нашия договор. И в единия, и в другия случай ще трябва да ми заплатиш, така че по-добре плащай без да съм те дал под съд!" На което Протагор, като добър ученик, отговорил: "По-добре не завеждай дело, защото ако аз загубя, не трябва да ти плащам, съгласно клаузата в нашия договор. Ако пък го спечеля - пак не трябва да ти плащам - този път-съгласно решението на съда. И в единия, и в другия случай нищо няма да получиш!".
                            мечо,мечо .....
                            не ставай жертва на историята,която историците ти поднасят.... тя е толкова грешна,че отдавна казвам,че този предмет трябва да се забрани в училищата,щото промива мозъци....
                            нали ти казах,единствените факти за софистите са останали от техните противници-платонистите .... по няква "случайност" всичките НЕотъждествени факти за тях са ЗАЛИЧЕНИ ...
                            в такива случаи трябва да търсиш под ТЕЛЕТО ВОЛ,макар и да ти звучи абсурдно,защото имаш НЕГАТИВНО отъждествяване на факти!
                            математичекия модел на този тип логика е геометричния,не аритметичния.... демек 2 и -1 НЕ Е 1 ,а е -2 .
                            за да не те объркам,щот мисля,че не знаеш за кво горовя,ще ти го обясня по друг начин:
                            ти спориш с вертер ( и предишните му никове) .
                            вертер те обвинява в манипулиране,ти твърдиш,че вертер е манипулатора.... той смята,че той е прав,ти смяташ,че ти си прав,а той е грешен....
                            ха сега да сменим домейна:
                            представи си,че ти си протагор,а вертер е платон.
                            и днес , след 2000 години четем кой си бил ти и кой е вертер от гледната точка на вертер
                            кво мечо ще си помислиш днес за себе си,ако четеш вертер като какъв те е оптиличавал?
                            ще си кажеш... мале,тоя мечо къв тъпак е бил и къв манипулатор ..... и разбира се,да добавим и матерялната облага-достатъчен факт за унищожаване на авторитет от гледна точка на простолюдитето..... вердер като е написал ... освен всичко друго ,мечо е бил манипулатор,защото са му плащали да бъде такъв ......
                            угодно нали?
                            само аз гледам по друг ъгъл- ако знам,че ти и вердер сте били противници,и са останали само неговите твърдения за теб,НИКОГА няма да те оприличавам на база вердеровите факти,а ще търся къде вердер се издава и без да иска казва истината за теб.....
                            в лъжата и манипулацията можеш да откриеш доста истини,ако знаеш как
                            само че малко хора знаят,каму ли днешните академици историци....
                            ривърсването на историята е по сложно дори и от прогнозирането на бъдещето,знам,че и тва ти звучи невярно,но нямам време да ти обяснявам защо е така.
                            или искам да ти кажа,че един историк да ти преразкаже ИСТИНСКАТА история е по трудно от това,един АНАЛизатор да ти каже кво ще стане с доу джоунс в бъдеще.
                            или ти много добре знаеш колко грешат анализаторите на квото и да е,тва което НЕ знаеш е,че историците грешат мноооого повече от анализаторите.
                            проблема е в доказателството на тва твърдение- анализатора като говори за бъдещето,един ден тва бъдеще идва и ти можеш да знаеш той прав ли е бил,или грешен,докато един историк НИКОГА няма как да докажеш , че си е извадил грешните изводи , а когато има доказателства , академичnото сaсаяти тотално те напада за да му не опетниш името.
                            примери за ква колко искаш,но не са свързани с това,което искам да ти кажа,макар,че и там има връзка,но е второстепенна.

за да ривърснеш историята,първото нещо е да ОТХВЪРЛИШ всички факти,които съвременния академизъм ( в случая историци и философи ) ти дават , защото това не са ФАКТИ , както те ти ги представят,а са техни отъждествявания ,нито пък могат да различат лъжа с цел,защото нямат пипето да намерят целта,следователно приемат лъжата за истина.

давай да ривърсваме,ама първо трябва да знаеш кво за кво се бори и кои данни от коя страна имаме.в случая имаме само платонистки данни за тва,кое и как е било ,следователно щом софистите са им противници,първо трябва да откриеш да самите платонисти не са лъжците и манипулаторите,за да знаеш до ква степет твърденията им са реални факти,и до ква са лъжи с цел!
                            силно лансиран ФАКТ от платонистите,стигнал до нас е,че родното място на софистите е имало проблем с въздуха.
                            дишането на софисткия въздух било доказано,че образувало заглупяване.
                            така де,в днешно време ти се струва смешно тва,ама преди 2000 години такова твърдение спокойно е можело да мине за истина.
                            и забележи-тва твърдение го има в десетки гревногръцки текстове и не като подигравка и закачка,ами като НАПЪЛНО СЕРИОЗЕН ФАКТ !
                            кво доказва тва мечо?ами дказва,че платонистите са способни да лъжат и да манипулират ,както и че тези манипулации силно се затвърдяват и поемат като факт не само от простолюдието,но и от тогавашните академици!
                            тук аз имам един бърз ризънинг,който за мен е достатичен да направя историческия си анализ,ама се съмнявам и че за други е достатъчно доказателство.
                            ама поради тва,че цената на всеки анализ в моя свят се изразява не само в достоверността му,но и спрямо времето ... съм си изградил "шорт кат " ... той е,че ако един манипулатор твърди,че някой друг е манипулатор,следствието е,че втория НЕ Е манипулатор.....
                            бедна ти е фантазията колко анализиране може да си спестиш по този начин в света на голдмън сакс и джордж сорос
                            ще ти сменя домейна с теб и вертер,за да разбереш реалната сила на този тип ризънинг :
                            ако съм доказал за себе си,че вертер е манипулатор,следователно ако той говори за теб,че си манипулатор,следва,че ти НЕ си манипулатор.
                            без дори и да ми трябва да съм прочел и едно твое мнение,без да знам кой си,аз си изграждам олицетворение на теб на база вертер.
                            а за още факти за платонистите и софистите и противечия в платонови твърдения мога да те заривам до утре.
                            човека директно си признава,че ги мрази и ненавижда.
                            имаш един друг софист,който го броят за основателя на днешната физика,ама платон време оно не се е притеснявал да казва,че го ненавижда директно в диалозите си.
                            та оставям на теб да продължаваш да търсиш факти за платиностите и софистите,нямам повече време да изброявам,нито смятам,че дори се интересуваш -нито ти,нито другите.
                            днешно време дали мерцедеса е по добър от бмвето и дали се победили някоя друга държава по футбол,волейбол,тенис на маса и т.н. знам,че са много по важни от тва,кой ,къв е бил в еладата и тракийските поКРАЙнини .
                            ама ей,кое е важно и кое не в днешните представи в главите на нашите съвременници пак е доста "случайно"
                            толко е случайно,че е прекалено случайно.
                            а за тази случайна случайност пак моа да се благодариме на фримасоните и фройд или по скоро негова ню йоркска роднинска издънка
                            ма да не се отклоняваме,дай аз да ти разкажа мойта история върху по горното ти укикмедическо цитиране,която разбира се,ще е тотално различна от днешния академичен поглед :

представи си,че всички вече знаеме колко лоши са софистите.
                            и колкото и д е просто простолюдието винаги ще се намери някой сред него ,който няма да търси верните отговори на грешните въпроси,ами ще има дарба да зададе верните въпроси.
                            например :
                            защо след като софистите са тъпи,а платонистите са умни,хората са се редили на опашка в школата на софистите ? защо да плащат за знание,когато могат да го придобият "фор фри " ?
                            верния въпрос веднага идва и с грешния отговор!как мечо платонист би се защитил от този факт?
                            да не би:
                            софистите нищо не знаят,а твърдят,че знаят и са алчни за пари манипулатори! не ходете при тях,елате при нас .
                            ние печелиме не от качество,а от количество.
                            не се издържаме с големи такси , и не избираме учиниците си,както правят алчните софисти манипулатори,а всеки може да учи при нас,за незначителни такси
                            нали знаеш мечо количественокачественото съотношение в монетарното му изражение?
                            в бизнеса със знание можеш да имаш 10 ученика на които да взимаш по 100 лева за да преподаваш,можеш да имаш и 1000 ученика,на които да взимаш по 1 лева за образУвание
                            монетарното изражение е същото,ако ми не верваш сметни,ама ама качественото?
                            сократ,платон и аристотел са били мноооого по богати от софистите .... влиянието е по ценно от парите .
                            имаш ли достатъчно влияние,парите дори губят смисъла си.
                            да не мислиш,че бернанки го интересува колко му е заплатата?

истинските древногръцки новобогаташи - триото догматици обвиняват софистите в алчност? те тук днешните академици им липсва ризънинга и то якооооо .
                            горките добри и бедни платонисти и жаждата им да подаряват знание.... чак до там се стигнало,че александър македонски бил ученик на аристотел?
                            бедния и НЕалчен,добър платонист аристотел е произвел най бруталния завоевател на стария свят,който дори днес е представен в добра светлина? реките от злато здраво са текли към неалчния аристотел,не мислиш ли?
                            та мечо,кой крадеца и кой е крадеца ,викащ дръжте крадеца?

а да,и последното- представи си,че някой задал СЛЕДВАЩИЯ ВЕРЕН ВЪПРОС:
                            ами щом като софистите са алчни манипулатори,защо са взимали за ученици деца,които нямат пари?
                            и пак мечо, какъв би бил отговора на един платонист върху верния въпрос? да не би нещо от рода на по горния уикимедически цитат?
                            Last edited by acen1975; 10.08.2012, 00:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                              това е живата истина
                              имах един приятел-заедно купихме къща да си построим кооперация-излъга ме ,покри се и трябваше сам да се справям-първи урок,но ненаучен
                              после друг-след 15 г ме бомби с един заем и повече ни съм го виждал,ни чувал
                              а приятелствата покрай бизнеса се оказаха най-големия боклук/с едно изключение,но вече мъртъв/
                              Приятелството трябва да се гради на основата на подкрепата, а не на помощта. Защото подкрепата е морална, а помощта почти винаги е материална. В сферата на материалното добрите чувства и приятелските взаимоотношения избледняват.
                              Мечо

Коментар

Добро утро, добро утро!
                                Паднах, ударих си коляното и сега ме боли. Не мога да заспя
                                отиваш и точно където си паднала,гледаш какви поражения си нанесла на настилката,ако се е случило на общински терен-улица,парк и др. дължиш глоба за нанесени вреди в/у общинско имущество
                                така баща ми действаше,като се ударим като малки-ти ревеш от болка/понякога глезня/,а той ти се скарва,че си счупил нещо-ти докато усетиш будалкането/ако/,минало време мозъка ти се е отклонил в друга посока и току виж болката понамаляла или изчезнала
                                много помага на ударено и натъртено-компрес с пържола

и червено вино
                                http://milom.blog.bg/

Коментар

Working...
                                X