If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
BFX , az 6te igraia to4no taka kakto napisah i slabo me interesuva dvijenie 3-4 fuguri v obratna na moita posoka, no za tova pribva da imash DUPE da riskuvash, a ne s nekvi tupi indikatori da si mislish 4e znaesh kakvo stava na pazara . ZApomni pazara se dviji ot pe4albite na horata s golemite pari a ne ot indikatorite , ako se zamislish tova e naj-logi4noto re6enie - zaradi tva usd/jpy e na 3 figuri ot dynoto , no 6te se vyrne tam za da moje sy6tite tezi hora da vliazat s goliami pozicii nivo za vhod 109.57 - zapomni kakvo ti pi6a i 6te si govorime do 15 dni !!!!! haide ot mene e tva leka i dohodna ,
ako o6te niakoi se zaiade s mene o6te vednyj niama edna duma da napi6a pove4e tuka !!
BFX , az 6te igraia to4no taka kakto napisah i slabo me interesuva dvijenie 3-4 fuguri v obratna na moita posoka, no za tova pribva da imash DUPE da riskuvash, a ne s nekvi tupi indikatori da si mislish 4e znaesh kakvo stava na pazara . ZApomni pazara se dviji ot pe4albite na horata s golemite pari a ne ot indikatorite , ako se zamislish tova e naj-logi4noto re6enie - zaradi tva usd/jpy e na 3 figuri ot dynoto , no 6te se vyrne tam za da moje sy6tite tezi hora da vliazat s goliami pozicii nivo za vhod 109.57 - zapomni kakvo ti pi6a i 6te si govorime do 15 dni !!!!! haide ot mene e tva leka i dohodna ,
ako o6te niakoi se zaiade s mene o6te vednyj niama edna duma da napi6a pove4e tuka !!
napisah tezi na6ta , ne za6toto iskam da se pravia na kapacitet a za da pomogna !!!! .
ako si kupite sega usd/jpy 6te sbyrkate mislia 4e 6te ima nov probiv na poslednoto dyno ot 109 kakto i pri euro/usd . tova moje da se napravi kratkosro4no, no s plitki stopove . Posle da se kupuva dolar za6toto tova vsi4koto v momenta e mnogo tupa sistema i ako niakoi si misli 4e 6te imame eur/usd 1.40 neka da me zaplue 6toto az 6te sam zagubil dota pari .
samo pazara 6te pokaze koi e kriv i koi prav dohodna sedmica na vsi4ki
Pozdravi
Kiril
i ne zabraviate 4e ot usd/jpy moje da vzimate 1.30 na 0.10 lota ot cenata, a pribiv na 109 za men niama da se slu4i predi sledva6tite 5 godini , a dori i tova da stane 106.45 6te dyrji, koeto pak Vi dava polojitelen mese4en swap s dosta dobra dohodnost , vie sami si smetnete , no riska da e 10 % razbira se!!!!!! . Az 6te igraia sas smetka ot 3000 $ pri 1:200 ot 109 niakade , no pri signali za prodajba niama da riskuvam i 6te 4akam . no 6te dobaviam do 105 - swapa e s men i 6te vzema dosta pari .
eto kakvo 6te spodelia s Vas .
Kakva e na6ata cel ? - da pe4elim pari nali ? eto kakvo napravih skoro vzeh edna dylga ot 109.28 usd/jpy s cel i az ne znam kade . osnovnata mi cel e "USD/JPY " +0.132 swap na 0.10 lota . i da dyrja 1 godina pomislete za kakva dohodnost stava duma . davam primer Sriada kogato se na4isliava troen swap imash 1.32*3 = 3.96 $ pri spred 3 pipa .eto ti lesna pe4alba . ne znam kakvi analizatori ima no pri takiva pari pe4alba , nema jiv 4ovek koito da dyrji sre6tu JPY . Celta mi e do kraia na liatoto ne znam do koga vse pak 1.20 pe4albata mi e ot swap 1.32 pri 0.10 lota ) !!!!! . 6te imame 10 figuri dvijenie i po 39.60 na 0.10 na mesec pri 50 $ na lot margin s 1:200 e dobre . 6te zatvoria moita dylga na 111.40 no s nadejdata da otvoria nova na niva blizki do 109 , togava se nadiavam da imaame dyno - tip dvoino i ot tam cel 120 prez koeto vreme 6te vzimam swap i niakakvi figuri pe4alba , koeto ne e nai vajnoto . Naj vajnoto e 4e pri normalen risk toest da dyrjite na zaguba do 105 mojete da vzimate normalen swap . pri moiata idea pri 5 lota sas margin 2500 $ 6te imam po 1980 $ mese4no ot swap . nikoi ne moje da me ubedi 4e pri tazi lihva 6te vidim 1.05 ili 103 ili 4e dori i niva blizaki do 109 no ako vidim dano niakoi se useti ot Vas i napravi niakoi lev .
Pozdravi na Vsi4ki i uspe6na sedmica .
Koko, kazi ti kakvo misli6 po tozi vapros, uvajavam tvoeto mnenie no ti si tolkova zaet s nai-tupia kros koito moje da sy6testvuva Eur/usd 4e ne znam . osven tova napravete test na usd/nzd napravo se razbiva tva , niama trend no kato trygne pravi po 1 figura za edni nekvi prosti danni za NZD , margin 1:200 pri 320 na 1 lot , 4aka6 momenta i igrash za 100 k pri 1:200 za figura si napred 1000 $. Pri shemata na Koko koqto Vi raziasni v predi6nite postove zna4i 4e pri 25 % ot kapitala praqvish po4ti 100 % udvoiavane . tova e celta na forexa vzemash momenta i igraesh zaedno s vsi4ki drugi igra4i , zatvarish zaedno stiah i si naprred . ako si dobyr igraesh i korekciata koiato stava pri zatvarianeto , pak pravish pari i si dovolen nakraia na sedmicata .
lakomiata 6te ni pogubi .Pomnente tova i znaite kolkoto i dobri anaqlizatori da slu6ate 4E EUR/USD PRI DYLGA E - 0.55 A OBRATNOTO
0.90 I TOVA RANO ILI KUSNO 6TE SI IZIGRAE ROLIATA . KOLKOTO i dylgi evra da se syrjat pri tozi swap 6te ima drama skoro i to mnogo skoro . vednuj da zopo4nat da ztvariat evrata 6te imame eur/usd 1.10 - tova e moitata prognoza do kraia na 2006 god. zatova 6te igraia pak dylgi usd/jpy ot niva 110 ili 109 bez stopove , a pri eur/usd no s mnogo po-malko pari 1.2900 kusi s cel 1.17 za purvite 2/3 it ot poziciite
Dano vsi4ki da vzemem po niakoi pip tazi sedmica !!!
Pozdravi
Kiril
icq : 5439244 - za koito mu se spori po tozi vypros , bez PETYR
Ясно разбрах те искаш да продаваш евро при положение че си стигна целите на 4ч графика в петък и смяташ че ще ги пробие , а няма да отпраши към тези на север , също ще го продам но като ги пробие , а като начало малко ще го купя , но ти казвам че ще му търся ниво защото виждам какво ми показва този индикотор и на 1ч графика и има основания да се мисли според мен че ще има доста добро ниво за вход в дълга с плитък стоп - много плитък 10п. да кажем.
ако бях на мястото на японската централна банка така щях да засиля долара, че да се намери чак на 120
не забравяйте, че тази банка всяка година печели милиарди от валутни спекулации
Не мислиш ли че е по уместно да купиш след пробива-макар и малко по-скъпо , къси на долари са големите пари-позиции на пазара , много странно щее да загубят и затворят на загуба за да пробие , липсва елемента на големия страх при който безразсъдно всички биха купували скъпо евро примерно , та тогава те да си затворят големите позиции , т.е. да им го продадат. При евро-швейцарец ситуацията също е на никъде и по принцип е възможно да падне - дори доста. Там дългосрочната посока е север , но понеже двойката доста попоскъпна и стигна едни нива при които мощно трябваше да излети , а еврото все пак е още с 2.5 лихва не успя и пое на юг , сега малко върна на север но може би това ще определи едно средносрочно пропадане , а дори и има щели юг и чак тогава може да се определи за север и да пробие и скорошния връх. На мен така ми изглежда , не казвам че е невъзможно долар-швейцарец и сега да пробие 1.23 , а дори мисля че над 1.2340 ще е най сигурно че пробива не е лъжлив. По принцип очаквам такова развитие но не бих дръзнал да определям кога.
последно ще купя долари (игра срещу швейцареца и йената),
за мен име две валути - долар и други, влизам в тези други които са ми най-перспективни
харесва ми това, че геп-а при йената вече се пълни, както и че близо има втори, това да има гепове означава доста
освен това 86% от спекулантите са булиш, както и 60% от малките спекуланти, което е прекалено
не може всички да спечелят, затова ще има леко надолу, да издъхнат част от дългите
Самый последний опрос своих клиентов, проведенный Lehman Brothers, показал следующее. "Национальная океанская и атмосферная ассоциация США предсказывает 'очень активный 2006 сезон ураганов'; что станет пиком цен на сырую нефть к концу года? "
A) $ 75 (максимум 21 апреля) - 38 %;
B) $80 и выше - 52 %;
C) $90 и выше - 10 %;
D) выше $ 100 - 0 %.
"Мы придерживаемся средних предсказаний и не удивимся, если нефть превысит отметку
в $ 80 к концу года. Более волнующим являются нетривиальные 10 %, предсказывающие рост цен выше $ 90. Есть ключевая цена, за которой необходимо наблюдать: $ 86.74 - непревзойденный пик февраля 1981 в расчете постоянных цен апреля 2006. Помимо экономических последствий рост цен на нефть приведет и к психологическим изменениям, в частности скажется на инфляционных ожиданиях".
мерси за отрезвяването супертрейдър
чел съм за закон, че каквото иска тълпата от пазара, то и се дава
мисля, че тълпата иска скъпо евро
прав си, че трябва да има големия страх и големите пари да продадат еврата си в него, или поне да продадат еврата си при ударянето на стопа на късите в eur/chf
малко съм объркан как да играя
може и да пусна в полза на еврото
Не мислиш ли че е по уместно да купиш след пробива-макар и малко по-скъпо , къси на долари са големите пари-позиции на пазара , много странно щее да загубят и затворят на загуба за да пробие , липсва елемента на големия страх при който безразсъдно всички биха купували скъпо евро примерно , та тогава те да си затворят големите позиции , т.е. да им го продадат. При евро-швейцарец ситуацията също е на никъде и по принцип е възможно да падне - дори доста. Там дългосрочната посока е север , но понеже двойката доста попоскъпна и стигна едни нива при които мощно трябваше да излети , а еврото все пак е още с 2.5 лихва не успя и пое на юг , сега малко върна на север но може би това ще определи едно средносрочно пропадане , а дори и има щели юг и чак тогава може да се определи за север и да пробие и скорошния връх. На мен така ми изглежда , не казвам че е невъзможно долар-швейцарец и сега да пробие 1.23 , а дори мисля че над 1.2340 ще е най сигурно че пробива не е лъжлив. По принцип очаквам такова развитие но не бих дръзнал да определям кога.
аз ще купя usd/chf при отварянето на пазара от 1.2275 (въпреки, че очаквам да може да се купи с до 15 пипса по изгодно)
стоп на 1.2240 , цел защо не 1.30?
над това море от дълги евро/долар вероятно ще се изсипе ураган след преминаване на нивото от 1.23 usd/chf и 1.27 eur/usd
предпочитам да вляза в usd/chf заради лихвения диференциал и очакването да видим eur/chf 1.58, тоест да спечеля 185 пипса и от движение в eur/chf
ще наредя и стопове купува през 10 пипса до 1.24, лимит на 1.2450
Коментар