IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ЕТО ГО И МОЕТО ВЕРУЮ БАЗИРАНО НА ОПИТА
    Това е просто една игра от която можеш да излезеш или победител или победен - е нека я съпоставим със тениса
    За да побеждаваш в тениса е необходим талант и многогдишна работа
    Да ама това е недостатъчно
    Разполагаш с ограничено време от около 10 години за да станеш от дете , което за пръв път хваща ракета номер едно в света
    Пътят към целта е различен за всеки състезател , много народ отпада поради една или друга причина
    Важното в един момент , става второстепенно в друг, целите непрекъснато се променят, ако не се развиваш излизаш от играта.

какво искаме ние от форекса? да вземеш ракетата и да станеш за една година номер едно ли? е нема как да стане
    да направим за една година от 1 лев 10 ли ? и това е утопия поне за първите осем години
    да зактрием сметка и след това да играем спокоино , това е все едно да влезеш на корта срещу някои дето не си му вземал геим и да го биеш на следващия ден - е да ама не става
    ЗА да играеш ти трябва самочувствие , а то се гради целенасочено с години
    трябва ти развитие в играта
    трябва ти много време
    трябва ти правилна посока
    трябват ти финанси
    и още доста други неща

моята игра към момента е описана в стс публично демо
    доволен съм наи вече от факта че 6 месеца не съм занулил сметка
    а дали съм я качил с 10 20 30 или 40 % това не е от особенно значение
    доволен съм и от това че от доста време не съм влизал на пазара с цел да компенсирам загуба , че съм си позволил да държа дълго губеща позиция, защото съм имал благоразумието да е минимална по размер
    с две думи доволен съм от начина си на игра и това ме прави уверен

Коментар

• Мерси за пояснението Коко Приятна почивка.

Коментар

• Като гледам какво пишете за стоп сметките ме заболява главата, та за това с няколко думи ще кажа мнението си, защото аз съм ги измислил тях хехе, това майтап но наистина преди две години се опитах да говоря за подобни тенденции и ме направиха на две стотинки, а в момента това е модата.

Та тези няколко реда са за наченаещите и моля хората с опит да не ги четат.

Форекса е страхотен бизнес, и може да се печели много от него, но има няколко постулата които трябва да се спазват. Разберете загубите са нещо нормално тук - ако имате хлебарна ще трябва да плащате за брашно за ток за заплати....а при форекса какво един интернет и точка, но не е така приемете загубите са вашите експлоатационни разходи и са нещо нормално стига да ги менаджирате, както и в които и да е друг бизнес, с какви ли не бизнеси съм се занимавал, като започнем от консултиране на приватизацинни пректи - имам зад гърба си над 20 такива и то големи за нашите стандарти, през енергетика - земеделие - бях арендовал 25000 дка - какво дърво ядох не е истина.

Та от всичко форекса е най-готин.

Сега към темата.

Аксиома Н1 -ММ е светият граал, ако спазвате тая аксиома няма как да губите - но честно казано в 99% от книгите по тая тема пише пълни глупости.
        Аксиома Н2 - трябва да играете с по-голям процент от сметката си за да печелите наистина.

Двете аксиоми си протеворечат на пръв поглед но не е така.

Как играя аз - водя си дневник, това е много важно според мен.

На база на тоя дневник аз изчислявам с колко най-много от сметката си да играя, лично за мен най-добре е в момента ако играя с около 28% от сметката, има майстори които постигат най- добри резултати с игра с над 50% е и аз се стремя към такива величини но още се уча.

Това математически е доказано и ще е доста дълго да го обяснявам затова най-добре прочетете нещо по темата в нета примерно тая статия.

http://www.karoll.net/bg/karoll/educ...d6d7f6bdd56cbb

Така ще разберете ако имате дневник Вие с какъв процент да играте и ще изчислите вашето оптимално Ф.

До тук добре но това ще кажете противоречи на аксиома н1.

Не е така - напротив ще дам един пример. И ще ви стане ясно какво е стоп сметка

Имате 10 000д свободни пари, дето не ви товарят бюджет и не пречат на живота ви - жени деца хляб и тнт- изчислили сте на база на вашият дневник че оптималното ви Ф е 30%

Вкарвате 5% от тия пари при брокер тоест 500д и играете с макс 30% от тях - не на куп може на две три добавяния или да може и на куп при скалпирване. Целите две удвоявания, тоест тази сметка да стане 2000д и теглете 1400д - защото пак сте с 5% и тнт.
        Някой ще каже е добре ами защо аз не вкарам цялата сметка щом моето оптимално Ф е 30% е аз ще стана милионер за 2 години - аксиома н2 в действие.

Това не е така защото има един така наречен ефект на лоста, тоест ако загубите 50% от сметката си - а загубите приехме че са нещо нормално, то на вас ще ви трябват да спечелите 100% от новата сума за да излезете на 0 - внимавайте така се затъва, още повече рибите след загуба увеличават риска си и просто губят всичко ХеХе.

Как да избегнем това
        Ако всичко върви по мед и масло ОК, Даже ще видите как на база дневник се вдига вашето Ф, аз примерно преди година работих с около 11% сега съм близо 30 но целя 50.

Но ако нещата се закучат ще кажете - какво правим.

Да се върнем към примера, вкарали сме 500д от нашите 10 000 и играем с около 200 от тях, в момента в който загубим половината, тоест 250 - за предпочитане е да сме вързали тая загуба с обратни поръчки, довнасяме двойно - тоест вкарваме в сметката в която е резервирана загуба 250д още 1000д, но помнете намаляваме риска вече не играем с 30% от сметката а играем с 20% и целта ни е да избием тия 250д загуба и в момента в който го направим теглим 1000 та долара и продължаваме по точка 1. Ако нещата обаче пак се закучат и вече сме резервирали загуба 750д с обратни - ако играем с 20% би следвало да е по бавно - тогава внасяме нови 2 000 д но намаляме риска на 10% от сметката, става бавно но целта ни е да избием тия 750д и пак теглим. Така можем да стигне разбира се до вкарване във форекс на всичките тия 10 000д но ще сме резервирали загуба около 2500д но пък и риска на игра ще ни бъде с около макс3% от сметката както пише в големите книги. Това не са празни приказки а една много добре работеща система, разберете това не е Мартингейл просто защото вие изчислявате оптимално Ф преди да започнете тоест ако сте по-зле от мен вие ще започнете на вашите първи 500д да играете макс с 10% от тях да речем.

Това беше едно кратко лирическо отклонение защото отворихте темата стоп сметки. Надявам се не съм ви досадил и наистина обмислете тия думи.

Успехи и приятна почивка

Коментар

• хехе,че аз правя същото само че не знаех че се казва така.

Коментар

• $tambeto - moiata versia po vyprosa na kolegata

tova 6te re4e vkarva 500 ili 1000 $ i raboti niakolko dni sas 100 % ot smetkata . tegli vseki den , sled tova ako zagubi vkarva i pak zapo4va .
            tova e pri margin 1:200 mnogo dobro , az go pravia sy6to no s po -malko pari . za sega ot vsi4ko sam na zad kam 5000 bona v $ , no za6toto se opitvam da napravia 10 poredni pe4eliv6i s po 50 pipa pri 100% risk i to samo s nzd/usd za6toto tam za 100k imash margin 320 $ . ina4e se pe4eli ot tova sas 100% sigurnost . ako nacelish moment na trend pri 3-4 figuri s 1000 $ igraesh s 300 k , koeto ti dava znaete kolko . priatna po4ivka tia dni az pak dobre zarabotihi 6te po4ina 2 dni s mnogo goliam kef .
            Pozdravi i uspe6na sledvashta sedmica , ako ne nameria vreme da napi6a ne6to do togava !!!!

Kiril
            Forex , форекс новини и стратегии

Коментар

• Първоначално изпратено от фен1
              аз играя със стоп акаунт, затова изтеглям печалбата
              в понеделник пак ще ходя да тегля, и я внасям в буфера
              Какво ще каже "стоп акаунт",нещо не мога да зацепя в момента.Приятна почивка на всички трудещи се на форекса

Коментар

• аз играя със стоп акаунт, затова изтеглям печалбата
                в понеделник пак ще ходя да тегля, и я внасям в буфера

Коментар

• Първоначално изпратено от фен1
                  Първоначално изпратено от koko
                  Хайде желая ви приятен уйкенд, аз след малко изчезвам, ако на някой му е интересно хванах се с един познат на бас за 1000долара че една реална сметка от 1000 долара ще я удвоя за до 24ч, то това е утопия де но не е невъзможно, но както и да е когато се разберем - ще кажа кой ден и ще поствам търговиите, е то е явно че такава глупост става само със скалп, в някой чат - може би в този на бенча може би, а отделно ще пускам резултатите

мисията ти Коко не е невъзможна, аз удвоявам на всеки 24 ч.
                  миналия четвъртък внесох пари в брокера, изтеглих с 140% печалба на следващия ден
                  тази седмица във вторник внесох в четвъртък сутрин изнесох печалба равна на 90% от вложеното и останалата в сметката печалба (в размер на 18% от вложеното (значи общо 118% печалба) ) я утроих за два дни. Само в последните 4 дни имам 14 сделки, само една е на няколко пипса загуба (а можеше и тя да не е )

Ти си по-добър и ще се справиш, ако имаш и моя късмет, може да ги удвоиш по-бързо. И при рейндж и при движения все ще се справиш

Браво но не се увличай - аз ще ти дам един пример със мен преди година някъде в една сметка от 7 направих 53 за 1 месец и после за два дена ги думнах хехе, сега целите ми са макс 20% на месец и съм доволен а преди целих по 20% на ден хехе, по малко това е истината ако спазваш разумен ММ просто доста усилия ще ти коства да загубиш. Но лакомията е фатална помни това, хаиде наздраве аз тръгвам

Коментар

• затворих късите usd/chf защото ми се вижда много сладко да има пробив на 1.2299 и 1.2702
                    ужким там е станало ниво на съпротива, но съм сигурен, че ще го ударят ако не в понеделник , то във вторник

Коментар

• Първоначално изпратено от koko
                      Хайде желая ви приятен уйкенд, аз след малко изчезвам, ако на някой му е интересно хванах се с един познат на бас за 1000долара че една реална сметка от 1000 долара ще я удвоя за до 24ч, то това е утопия де но не е невъзможно, но както и да е когато се разберем - ще кажа кой ден и ще поствам търговиите, е то е явно че такава глупост става само със скалп, в някой чат - може би в този на бенча може би, а отделно ще пускам резултатите

мисията ти Коко не е невъзможна, аз удвоявам на всеки 24 ч.
                      миналия четвъртък внесох пари в брокера, изтеглих с 140% печалба на следващия ден
                      тази седмица във вторник внесох в четвъртък сутрин изнесох печалба равна на 90% от вложеното и останалата в сметката печалба (в размер на 18% от вложеното (значи общо 118% печалба) ) я утроих за два дни. Само в последните 4 дни имам 14 сделки, само една е на няколко пипса загуба (а можеше и тя да не е )

Ти си по-добър и ще се справиш, ако имаш и моя късмет, може да ги удвоиш по-бързо. И при рейндж и при движения все ще се справиш

Коментар

• Първоначално изпратено от koko
                        Благодаря за постовете до сега, приятна почивка
                        http://www.save-darina.org/images/banners/dari2.jpg

Коментар

• Хайде желая ви приятен уйкенд, аз след малко изчезвам, ако на някой му е интересно хванах се с един познат на бас за 1000долара че една реална сметка от 1000 долара ще я удвоя за до 24ч, то това е утопия де но не е невъзможно, но както и да е когато се разберем - ще кажа кой ден и ще поствам търговиите, е то е явно че такава глупост става само със скалп, в някой чат - може би в този на бенча може би, а отделно ще пускам резултатите

Коментар

• Аз оня ден казах че затварянето ще е около 1.2750 и сега си мисля че за да се потвърди бичата идея трябва да затворим над 1.2750 .
                            Успехи

Коментар

• Аз пак купих от 1.2719 не заради друго ами защото ми перна 0 стоп - та слагам стоп на 1.2666 не заради друго а защото числото ми харесва иначе правилният си е на 1.2680

Коментар

• И пак красивото евро

http://forexmasters.hit.bg/eur5.gif

Коментар

Working...
                                X