Първоначално изпратено от margen
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ребалансиране на SOFIX
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
Така е ,но при цена близо до 5 лв минава прага.
А капитализацията на фри флота е само 1 от 4-те критерия.
Споменах .че е на последно място в класирането ми.Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
Свилоза няма 10 мил капитализация на ФФ, но е близо и ще започна да я наблюдавам. БФБ и ПДНГ са с много по-малко от 750 акционера.
А капитализацията на фри флота е само 1 от 4-те критерия.
Споменах .че е на последно място в класирането ми.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
ГАЗ имат под 400 акционери
Коментар
� -
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеMargen аз слагам и Свилоза ,но тя е накрая в класирането.
Трейдинга и КРЗ въобще не ги гледам.
БСЕ - ПДНГ имат над 750 акционера.Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеБСЕ - ПДНГ имат над 750 акционера.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнениеКакво мислиш за компенсаторните записи?
Нищо не мисля! Според теб, отговарят ли на определението "дружества", защото:
Чл. 9. В индексите могат да бъдат включени само емисиите на дружества:Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
� -
Margen, като гледам и аз същите класирам. Интересно ще стане като съберат акционери Агрия, Спиди, Елана Агрокредит, Чез рзпределение, ГАЗ ... ама трябва да направят 750 акционери. Иначе известни размествания може да направят разни от бившите приватизационни на тимджии, ясно е че няма да влязат но може да променят по някоя точка тук-там в класациите, имам предвид Холдинг Сила, Нов Век, Света София, Химснаб и други такива перли.
Коментар
� -
Кои компании разглеждате, когато изчислявате класирането за Софикс, или иначе казано, кои емисии отговарят на изискванията за участие в класирането? Аз съм установил, че това са 26 емисии - всъщност 25, тъй като последната е малко под изискването за пазарна капитализация на ФФ, но я държа в списъка, в случай, че под влияние на цената, например, ФФ мине 10 мил. Пропускам ли някоя?
Софарма АД-София Химимпорт АД-София Адванс Терафонд АДСИЦ-София Стара планина Холд АД-София ТБ Първа Инвестиционна Банка АД-София Албена АД-к.к. Албена Монбат АД-София Софарма трейдинг АД-София М+С хидравлик АД-Казанлък ТБ Централна кооперативна банка АД-София Холдинг Варна АД-Варна Еврохолд България АД-София Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ-София Сирма Груп Холдинг АД-София Неохим АД-Димитровград Индустриален Холдинг България АД-София Доверие Обединен Холдинг АД-София Алкомет АД-Шумен Трейс груп холд АД-София Индустриален Капитал Холдинг АД-София Хидравлични елементи и системи АД-Ямбол Кораборемонтен завод Одесос АД-Варна ЕМКА АД-Севлиево Синергон Холдинг АД-София Зърнени Храни България АД-София Елхим Искра АД-Пазарджик Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениеа има ли според вас вариант, според който, сега никиту като вдигна оборотите на хика, м+С и други, да им оправи ликвидността и да изтласка други емисии извън индекса, запазвайки тези? Един вид, въпросът ми е кога точно става засичането на критериите?Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
�
Коментар