Не! Обективните критерии решават дали едно или друго дружество ще влезе в индекса. Изборът на инвеститорите, който между другото също е заложен в критериите, тяхната преценка за добро или лошо евентуално отделя фундамент от оценка.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ребалансиране на SOFIX
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнениеНе знам, дали е по-добро или по-лошо. Това са субективни определения. Да разбирам, че искаш индекс, който да се определя на база на гласуване, кои емисии са по-добри или по-лоши, в някакъв случаен форум? Защото горе-долу това казваш.
Аз лично не харесвам много от компаниите в Софикс но това са най ликвидните дружества. За връзката МЦХ, ХИКА, Планината какво да кажем. МЦХ е хубава компания но без ликвидност и много скъпа за мен. Все пак се надявам само ХИКА от трите да напусне. Холдинг Варнакакво да се коментира вкараха го без никаква ликвидност. Еврохолд е кутията на пандора. Да не продължавам
Коментар
-
Не съм дяволът който да чете евангелието, но и ти не го чети така. Ще пробвам да обясня по друг начин. Да изходим от тезата на д-р Каро - "Хартиите могат да имат собствен живот, отделени от фундамента " Да или не според теб.? Според мен - да))) А това което се опитвам да кажа е че тези точно критерии по никакъв начин не стимулират точната оценка на дружествата!!! НАпротив - тези критерии разделят дружествата от техния фундамент като се акцентира основно върху техния борсов живот!!! Обмисли това по-внимателнол, нямам преднамереното желание да подразня някой, за да стане по-всеобхватна дискусия (както беше допреди 2-3 месеца)Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
- 1 like
Коментар
-
Всички знаеме, че го надуват очакванията да го надуе Никиту, нале !? Нима е по-добре да изхвърлят МЦХ!?!? А какво стана с МЦХ - наду се по сходен начин и сделките спряха, сега може да аут !? И с какво е по-добро доверие !!????? По-ясна структура ли, повече печалба ли, повече перспектива ли !?!? няма какво да се лъжем - по-добре да си кажеме истинатаНе е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеНе знам с какъв акъл ще го бутат това доверие в индекс, само заради това че са го напълзяли спекуланти ли !?!?!? Защо. !??? След като го набутат най-вероятно ще се издуе, някои ще излязат, а други ще чакат нови оферти от читавия мажо, сиреч сделките ще поспрат, а офертите ще се разкрачат - и с каква ли вероятност ще е за напускане през следващия тираж !?!? нито е някакъв структурен отрасъл, нито е определящ развитието на икономиката, с купчина неактивни акционери от приватизацията - я знаят, я не знаят че го имат!?, бфб-мистерии))))
Доверие е много напред по ликвидност - номер 4 по брой сделки, изоставащ само от ХИМ, СФАРМ и АТЕРА, и е номер 8 по оборот. По всички критерии сумарно е номер 11, на косъм да бъде номер 10.
Може и да е така, както казваш и след като влезе в Софикс да се кротне. Ако стане така, същите тези критерии ще покажат, дали трябва да излезе след 6 месеца.Мненията ми не са препоръка за търговия.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Не знам с какъв акъл ще го бутат това доверие в индекс, само заради това че са го напълзяли спекуланти ли !?!?!? Защо. !??? След като го набутат най-вероятно ще се издуе, някои ще излязат, а други ще чакат нови оферти от читавия мажо, сиреч сделките ще поспрат, а офертите ще се разкрачат - и с каква ли вероятност ще е за напускане през следващия тираж !?!? нито е някакъв структурен отрасъл, нито е определящ развитието на икономиката, с купчина неактивни акционери от приватизацията - я знаят, я не знаят че го имат!?, бфб-мистерии))))Не е препоръка... !!!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Уорън Разгледай мнение
Чети по-внимателно - говорим за влизащи 3 или 4 ... макар четвъртата компания за която говори колегата да не е "холдинг", а е "xoлд"
Не епрепоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
Холдин Варна и Хика ,къде видяхте още 2 ,та то във софикс остават ЕУБГ и Химипорт и планината......
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
И все по мъгливо става ( не в краткосрочен аспект) дали е по добре да си в софикс или извън....
Коментар
-
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
Не е изключено влизащите холдинги да са четири. Ще трябва да смятаме пак в петък.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Уорън Разгледай мнениевсе по-мъгливо става на вододелната линия ...
очертава се да излезнат два холдинга и да влезнат три
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Уорън Разгледай мнениевсе по-мъгливо става на вододелната линия ...
очертава се да излезнат два холдинга и да влезнат триМненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
Коментар