Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ребалансиране на SOFIX
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
И аз нямам от влизащите, но ще имам от излизащите....даже вече съм купил първите 400 бр.....
на късметлиите честито...
Само че от 4 влизащи , 2 ще издърпат късметлийските клечки , 1 ще издърпа малко успехи и малко нерви и 1 ще издърка късата клечка...тотален погром..
коя ли ще е тази..?Keep going ...
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнениеКак мислите ,ще има ли драми при излизащите.....къде да слагаме поръчките купува надолу в ниското?При Холдинг Варна няма нищо да се промени...
Неохим- 44-46 лв...
Холдинг Варна- 29-30 лв...
Хиката - там вече може и на 3 и на 3,4.. да защитата ..
Гледам при 3,4 доста се задържа подкрепата...а се знаеше..
Капачките 11-12 лв е цената и то на първо четене....
Не е препоръка..
Просто боба ми е такъв...
Коментар
� -
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
Точно тези 8 промени по мои сметки бяха реални. М+С има много набалончена капитализация и при раздвижване на сделките очаквах да се спаси.
Очаквам силна търговия по 7 позиции без Холдинг Варна!
Първоначално изпратено от БФБКод Наименование Фрий-флоут пазарна капитализация (лв) Медиана на седмичния оборот (лв) Брой сделки Средно-аритметична стойност на спреда
6C4 Химимпорт АД-София 124 092 671 381 011 6 019 0.01966604
МЦХ се спаси още преди 4 седмици, но НЕОХИМ и Алкомет бяха на ръба с Трейс. Та това ми е мисълта - когато има прилични разлики и да не са ни много точни сметките пак са достатъчно близки за да се изведат правилните изводи, но при толкова близки резултати си иска много точни изходни данни и точна методология.Last edited by margen; 07.09.2017, 18:39.Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
А, да. За мен изобщо не е неочаквано. По-скоро казвам, че не съвпада с моите собствени изчисления, но както писах това също го очаквах. Просто ще трябва да прочета подробно информацията, която борсата пуска по промените за да си прецизирам модела.
Очаквам силна търговия по 7 позиции без Холдинг Варна!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Аз пък нямам нито от влизащите нито от излизащитедаже вече съм купил първите 400 бр.....
на късметлиите честито...
Само че от 4 влизащи , 2 ще издърпат късметлийските клечки , 1 ще издърпа малко успехи и малко нерви и 1 ще издърка късата клечка...тотален погром..
коя ли ще е тази..?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
Моите бакалски сметки сочеха към този вариант, затова имам от всички без СКК
На база на информацията по-горе се изключват следните емисии от базата на SOFIX
6AM Алкомет АД-Шумен
3NB Неохим АД-Димитровград
5V2 Холдинг Варна АД-Варна
4I8 Индустриален Капитал Холдинг АД-София
и се добавят следните емисии
SKK Сирма Груп Холдинг АД-София
5DOV Доверие Обединен Холдинг АД-София
4ID Индустриален Холдинг България АД-София
T57 Трейс груп холд АД-София
Коментар
� -
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеМарген, смятал си медиана за 6 месеца на всички емисии?това си е къртовски труд
Аз като гледам Неохим има голям шанс да изхвърчи...Също са възможни 4 промени
На база на информацията по-горе се изключват следните емисии от базата на SOFIX
6AM Алкомет АД-Шумен
3NB Неохим АД-Димитровград
5V2 Холдинг Варна АД-Варна
4I8 Индустриален Капитал Холдинг АД-София
и се добавят следните емисии
SKK Сирма Груп Холдинг АД-София
5DOV Доверие Обединен Холдинг АД-София
4ID Индустриален Холдинг България АД-София
T57 Трейс груп холд АД-София
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
Предполагам, че от медианата на седмичния оборот може да идва част от разликата. Взимах данните от инфосток на седмична база от понеделник до петък, а правилното може да е вторник-понеделник, но така бяха много сметки и реших да приема статистическата грешка. Ще видим де...Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
Мисля че първи бях писал за възможността за 4ри промени а то взе че случи на макс. Ще има търговия в идните седмици та честито на всички участници на БФБ!Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от kosuma Разгледай мнение
Според мен, появата на ETF и промяната на правилата за влиане в Sofix не са случайни събития , а взаимно свързани. Всяко от двете събития по отделно би трябвало да окаже сериозно въздействие върху нашия заспал пазар . При положение , че се случват едновременно може би ще се окажем пред съвсем нови реалности и динамика. Ако това допускане е вярно най-вероятно въдействието върху пазара няма да е объркващо , а по скоро градивно и стимулиращо.
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
� -
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
По последните ми сметки Трейс изоставаше и от Неохим и от Алкомет. Това на практика ми класирането от седмицата преди 01.09. Тъй като съм сигурен, че ексела смята правилно, явно изходните данни не са ми ОК или методологията ми е грешна. Очаквано...Keep going ...
Коментар
�
Коментар