Първоначално изпратено от margen
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ребалансиране на SOFIX
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bivol Разгледай мнениеНа база на информацията по-горе се изключват следните емисии от базата на SOFIX
6AM Алкомет АД-Шумен
3NB Неохим АД-Димитровград
5V2 Холдинг Варна АД-Варна
4I8 Индустриален Капитал Холдинг АД-София
и се добавят следните емисии
SKK Сирма Груп Холдинг АД-София
5DOV Доверие Обединен Холдинг АД-София
4ID Индустриален Холдинг България АД-София
T57 Трейс груп холд АД-София
Решенията за промяна в базата на SOFIX влизат в сила, считано от 18.09.2017г.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнениеТраете си вие, траете сииииииПромените вече са факт. Излизането на Неохим и влизането на Трейс не можах да го предвидя, иначе всичко друго е както очаквах. Наистина 15тото място беше много на кантар. Според мен от целия ребаланс най-много ценово ще се отрази на ИХЛБЛ И Трейс от влизащите. От излизащите всичко може да се случи. Нищо чудно да си намерят купувач на добри нива, но може и да се налагат сериозни изсипвания
Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
-
На база на информацията по-горе се изключват следните емисии от базата на SOFIX
6AM Алкомет АД-Шумен
3NB Неохим АД-Димитровград
5V2 Холдинг Варна АД-Варна
4I8 Индустриален Капитал Холдинг АД-София
и се добавят следните емисии
SKK Сирма Груп Холдинг АД-София
5DOV Доверие Обединен Холдинг АД-София
4ID Индустриален Холдинг България АД-София
T57 Трейс груп холд АД-София
Решенията за промяна в базата на SOFIX влизат в сила, считано от 18.09.2017г.
Коментар
-
На проведено заседание на Комисията по индексите към БФБ-София АД на 07.09.2017г. са взети следните решения:
I. Във връзка с т.12 от Приложение №1 (Методология за изчисляване на SOFIX) към Правилата за изчисляване на индекси на Българска Фондова Борса, Комисията по индексите взе решение следните коефициенти за фрий-флоут да бъдат валидни за следващия тримесечен период:
Борсов код Емисия Фрий-флоут коефициент
3JR Софарма АД-София 0.3124
4CF ТБ Централна кооперативна банка АД-София 0.2483
4EH Еврохолд България АД-София 0.2086
4ID Индустриален Холдинг България АД-София 0.4374
5BU Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ-София 0.8688
5DOV Доверие Обединен Холдинг АД-София 0.6614
5F4 ТБ Първа Инвестиционна Банка АД-София 0.1500
5MB Монбат АД-София 0.1768
5MH М+С хидравлик АД-Казанлък 0.2261
5SR Стара планина Холд АД-София 0.5859
6A6 Адванс Терафонд АДСИЦ-София 0.5784
6AB Албена АД-к.к. Албена 0.3059
6C4 Химимпорт АД-София 0.2704
SKK Сирма Груп Холдинг АД-София 0.5916
T57 Трейс груп холд АД-София 0.2403
Коментар
-
Траете си вие, траете сииииииПромените вече са факт. Излизането на Неохим и влизането на Трейс не можах да го предвидя, иначе всичко друго е както очаквах. Наистина 15тото място беше много на кантар. Според мен от целия ребаланс най-много ценово ще се отрази на ИХЛБЛ И Трейс от влизащите. От излизащите всичко може да се случи. Нищо чудно да си намерят купувач на добри нива, но може и да се налагат сериозни изсипвания
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от kosuma Разгледай мнение
Според мен, появата на ETF и промяната на правилата за влиане в Sofix не са случайни събития , а взаимно свързани. Всяко от двете събития по отделно би трябвало да окаже сериозно въздействие върху нашия заспал пазар . При положение , че се случват едновременно може би ще се окажем пред съвсем нови реалности и динамика. Ако това допускане е вярно най-вероятно въдействието върху пазара няма да е объркващо , а по скоро градивно и стимулиращо.
А тук таме и някои спекулант би изкярил някой друг лев.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеспоред мен софикс е редно да се актуализира най-малко на годишна база...да не кажа на 2-3 години, защото иначе става голямо мазало...особено ако натежи на Експат продукта... тогава едно разместване ще води до съществено натискане на излизащите позиции и объркване на пазара за месеци напред...
лично мнениеМНЕНИЕТО МИ НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
- 4 Харесвания
Коментар
-
margen .
Виждам че си с три години по стар по стаж !
Но ти декса познаваш ли го ? Щото аз да !
Тежи 190кила сух, подвизава се из София и централна Европа , пише сегис тогиз за ИД и кога не му стига матриала !!! - се бърка и драска за пекан по икономиката !
Можеш и да не ми отговаряш !
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеМарген, смятал си медиана за 6 месеца на всички емисии?това си е къртовски труд
Аз като гледам Неохим има голям шанс да изхвърчи...Също са възможни 4 промени
За промените, които очаквам, по моите сметки нещата излизат идентични с тези на колегите по-долу. Неохим и Алкомет са ми с еднакви точки на 15 и 16 място, но Неохим е с предимство заради по-голямата капитализация на ФФ. При толкова близки резултати са възможни размествания и при най-малкото отклонение от методологията на борсата. Почти до края на търговията миналата седмица изглеждаше, че новите попълнения наистина ще са четири, но след промените в цените в последната секунда в петък шансовете на Трейс бяха драстично понижени.Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
-
Марген, смятал си медиана за 6 месеца на всички емисии?това си е къртовски труд
Аз като гледам Неохим има голям шанс да изхвърчи...Също са възможни 4 промени
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
Няма къде да ги види преди да ги обяви борсата. А ако искаш да имаш информацията преди да я обяви борсата трябва да следиш статистиката на ЦД и да изчислиш медианите за периода 2 юни – 1 септември. За това идеше реч.
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Сериозно ли ?... ДЕКСа не знае от къде да ги види ?- вие всите се побъркахте бре с тия "смени"
....DEXкс , де ка си , влез ...Мненията ми не са препоръка за търговия.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
Инта, ако се върнеш назад и проследиш разговора, или поне видиш, какво съм цитирал, когато съм отговарял, ще разбереш, че съм качил новите (според мен) фри фоутове - за тях ме питаше Декс. Не виждам, къде е проблема!
Сериозно ли ?... ДЕКСа не знае от къде да ги види ?- вие всите се побъркахте бре с тия "смени"
....DEXкс , де ка си , влез ...
Коментар
Коментар