Първоначално изпратено от dex
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ребалансиране на SOFIX
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеМарген, смятал си медиана за 6 месеца на всички емисии? това си е къртовски труд
Аз като гледам Неохим има голям шанс да изхвърчи...Също са възможни 4 промени
На база на информацията по-горе се изключват следните емисии от базата на SOFIX
6AM Алкомет АД-Шумен
3NB Неохим АД-Димитровград
5V2 Холдинг Варна АД-Варна
4I8 Индустриален Капитал Холдинг АД-София
и се добавят следните емисии
SKK Сирма Груп Холдинг АД-София
5DOV Доверие Обединен Холдинг АД-София
4ID Индустриален Холдинг България АД-София
T57 Трейс груп холд АД-София
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
Предполагам, че от медианата на седмичния оборот може да идва част от разликата. Взимах данните от инфосток на седмична база от понеделник до петък, а правилното може да е вторник-понеделник, но така бяха много сметки и реших да приема статистическата грешка. Ще видим де...Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
Мисля че първи бях писал за възможността за 4ри промени а то взе че случи на макс. Ще има търговия в идните седмици та честито на всички участници на БФБ!Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kosuma Разгледай мнение
Според мен, появата на ETF и промяната на правилата за влиане в Sofix не са случайни събития , а взаимно свързани. Всяко от двете събития по отделно би трябвало да окаже сериозно въздействие върху нашия заспал пазар . При положение , че се случват едновременно може би ще се окажем пред съвсем нови реалности и динамика. Ако това допускане е вярно най-вероятно въдействието върху пазара няма да е объркващо , а по скоро градивно и стимулиращо.
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
По последните ми сметки Трейс изоставаше и от Неохим и от Алкомет. Това на практика ми класирането от седмицата преди 01.09. Тъй като съм сигурен, че ексела смята правилно, явно изходните данни не са ми ОК или методологията ми е грешна. Очаквано...Keep going ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
По последните ми сметки Трейс изоставаше и от Неохим и от Алкомет. Това на практика ми класирането от седмицата преди 01.09. Тъй като съм сигурен, че ексела смята правилно, явно изходните данни не са ми ОК или методологията ми е грешна. Очаквано...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bivol Разгледай мнениеНа база на информацията по-горе се изключват следните емисии от базата на SOFIX
6AM Алкомет АД-Шумен
Решенията за промяна в базата на SOFIX влизат в сила, считано от 18.09.2017г.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнениеТраете си вие, траете сииииии Промените вече са факт. Излизането на Неохим и влизането на Трейс не можах да го предвидя, иначе всичко друго е както очаквах. Наистина 15тото място беше много на кантар. Според мен от целия ребаланс най-много ценово ще се отрази на ИХЛБЛ И Трейс от влизащите. От излизащите всичко може да се случи. Нищо чудно да си намерят купувач на добри нива, но може и да се налагат сериозни изсипванияМненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
-
На база на информацията по-горе се изключват следните емисии от базата на SOFIX
6AM Алкомет АД-Шумен
Решенията за промяна в базата на SOFIX влизат в сила, считано от 18.09.2017г.
Коментар
-
На проведено заседание на Комисията по индексите към БФБ-София АД на 07.09.2017г. са взети следните решения:
I. Във връзка с т.12 от Приложение №1 (Методология за изчисляване на SOFIX) към Правилата за изчисляване на индекси на Българска Фондова Борса, Комисията по индексите взе решение следните коефициенти за фрий-флоут да бъдат валидни за следващия тримесечен период:
Борсов код Емисия Фрий-флоут коефициент
3JR Софарма АД-София 0.3124
4CF ТБ Централна кооперативна банка АД-София 0.2483
4EH Еврохолд България АД-София 0.2086
4ID Индустриален Холдинг България АД-София 0.4374
5BU Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ-София 0.8688
5DOV Доверие Обединен Холдинг АД-София 0.6614
5F4 ТБ Първа Инвестиционна Банка АД-София 0.1500
5MB Монбат АД-София 0.1768
5MH М+С хидравлик АД-Казанлък 0.2261
5SR Стара планина Холд АД-София 0.5859
6A6 Адванс Терафонд АДСИЦ-София 0.5784
6AB Албена АД-к.к. Албена 0.3059
6C4 Химимпорт АД-София 0.2704
SKK Сирма Груп Холдинг АД-София 0.5916
T57 Трейс груп холд АД-София 0.2403
Коментар
-
Траете си вие, траете сииииии Промените вече са факт. Излизането на Неохим и влизането на Трейс не можах да го предвидя, иначе всичко друго е както очаквах. Наистина 15тото място беше много на кантар. Според мен от целия ребаланс най-много ценово ще се отрази на ИХЛБЛ И Трейс от влизащите. От излизащите всичко може да се случи. Нищо чудно да си намерят купувач на добри нива, но може и да се налагат сериозни изсипвания
- 1 like
Коментар
Коментар