Първоначално изпратено от Ender
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Неохим АД (NEOH)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от gujo Разгледай мнение
защото навън взеха да попръждат,тук ще се оакаме
Коментар
� -
Аз понеже продадох това-онова преди време и взех та купих тук 120 акции на 32 лева. Просто ме сърбеше ръчичката и си викам " абе ще изкарам едни 500 кинта за тръпката". Тя каква стана. Лошото е, че не я следя тази акция и нямам план какво ще се случва в бъдеще.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
� -
Поне по партидата в ТР няма нищо към този момент...
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Защо очакваш това? Аз мисля, че е само тук и допускам някой да е видял нещо днес от ТР или вътрешно инфо.
- 1 like
Коментар
� -
Според мен е ликвидация на портфейл, за съжаление с голяма тежест на Неохим в него (вариант 1), или наистина някой е с вътрешно инфо. Определено не е приятно да видиш срив от 1/3 в акцията за 4-5 борсови сесии, особено при липсата на някакви мега тегави новини (отчетът си беше ок като за цена от 40 лв - лично и вероятно пристрастно мнение). Но може би събирането на много маймуни на клона (включително моя милост), които искаха да продават на 50+ лева след отчета, също влияе, особено ако са купували на 26 и все още могат да продадат с печалба.
Продължавам да съм холд, пък да видим - по принцип рядко упорствам с дадена акция, ако пада, и мога да продавам на загуба, ако се налага, но все още си мисля, че файър селът тук ще се укроти и ще тръгнем нагореNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Защо очакваш това? Аз мисля, че е само тук и допускам някой да е видял нещо от ТР или вътрешно инфо.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от gujo Разгледай мнение
навсякъде щее такаLast edited by 15%; 11.05.2021, 15:47.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение
Не разбрах последно за амоняк или азотен тор става дума..защтото амоняка е само към 14 млн продажби ?
Ако 28 хил. т. амоняк се обработят в следващите две инсталации, ще се увеличи масата на АН почти без пари - енергия, заплати,амортизации, въздух и вода са почти същите, както при ниско натоварване:
https://agropolychim.bg/produkti/azotni-torove/
от тон амоняк се добива около 2 т АН
от отчета за 2020 са продавали тон амоняк на вътрешен пазар по 645лв
цената за външен пазар е ...519лв
Вярно е, че цените бяха доста волатилни, не беше нормална година, но все пак...
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
И аз си мисля нещо в тази посока и си обяснявам намаления капацитет точно с въглеродните емисии. Възможно е да са седнали и да са посмятали нещата, при което да се е оказало, че от един момент нататък работата им генерира загуби. За производството на амоняк ползват природен газ, и по тази линия са длъжни да купуват въглеродни квоти, отвъд тези които получават безвъзмездно от държавата. За един тон амоняк изразходват приблизително по два тона въглеродни емисии, които когато трябва да плащат ги вкарва сериозно в червеното, особено при настоящите цени. Амонякът съответно ползват за производството основно на селитрата и продават директно като суровина. В някакво интервю бях чел, че получават, поне към тогавашния момент, 400 хил. тона квоти безвъзмездно от държавата, след което си ги купуват от свободния пазар - грубо още толкова. На теория е възможно да се случва нещо такова преосмисляне на бизнеса, което да стабилизира печалбата дори и при намалени продажби. Или просто е пожелателно мислене... Въпросът е защо ако има нещо, каквото и да е, просто не я оповестят тази информация, или каквато и да е причината за намаления капацитет и от там продажби.
Коментар
�
Коментар