Първоначално изпратено от pln
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Неохим АД (NEOH)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pln Разгледай мнение
Тъй като явно завода е век назад според теб и е напълно неосновано да работи, ако вземат да те послушат и го ликвидират, изпразнят касата и разпродадат скрапа, базата и т.н. колко е ликвидационната цена на акция, по твоя оценка?
Не е препоръка. Имам и позицията ми все още е зелена.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Груе,
Веднъж ги виждам игнорнатите, а при рефреш изчезват....но това въобще не е важно. Аз с никой не споря, но ми писна един, двама да обиждат всички мислещи различно. Доста често и ти си в кюпа особено с такива мнения.
Очаквам цена 20 или около 20 не защото така ми се иска, а заради обективните причини, които са казвани многократно. Сега важно е наличието или липсата на газ и цената. За август ще е още 60% нагоре,...... А ноември?
Е няма как да е все нагоре тая цена на газа! -(уж си "пазарен" участник...)
Не казвам че ще е лесна и видима посоката на предстоящото за Неохима, но си заслужава риска за следващата година,
-особено ако си участваш в пазара!
лично мнение без препоръки!
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеНа мен пък ми работи отлично, но понеже доста народ ми е в игнора, дори нямам идея с кой спорите в моментаИначе колегата Snap e напълно прав - това е комунистическа кочина и в лонг търм е дед, а и явно е на доизживяване, щом не правят мащабни капиталови ремонти, а само минимално необходимо. Засега ги пазят, тъй като са голям работодател, както и мините в съседство, но е само въпрос на време.
Иначе акцията е идеална за спекулация - аз например се наших миналата година, точно щото го играх такъв с очаквания като на излъганите камличета сега, дето чакаха 100+ кинта, но други, купили на 25 и продали на 55 спечелиха. Борса е, нека има и такива комунистически кочини с гербави калинки начело, пардон почтени фирми с честни и независими бизнесмени начело
Веднъж ги виждам игнорнатите, а при рефреш изчезват....но това въобще не е важно. Аз с никой не споря, но ми писна един, двама да обиждат всички мислещи различно. Доста често и ти си в кюпа особено с такива мнения.
Очаквам цена 20 или около 20 не защото така ми се иска, а заради обективните причини, които са казвани многократно. Сега важно е наличието или липсата на газ и цената. За август ще е още 60% нагоре,...... А ноември?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Snap Разгледай мнениеИмам чувството, че тук или ботват вътрешни хора или някои са напълно откъснати от реалността и тотално неразбиращи бизнеса на Неохим... Говорят за ралита, за евтин газ наесен и за огромни дивиденти, които предстоят. Това да не ви е някоя баничарница или търговска фирма. Някой има ли представа колко капитало-интензивно е да поддържаш такъв гигант, за да има дългосрочен хоризонт за работа и че през последните 10 години Неохим освен в един навес не са инвестирали в нищо и са безумно енерго неефективни. Машините и съоръженията в едно химическо предприятие трябва да се обновяват напълно в рамките на 15-20 години, което означава десетки милиони евро годишни разходи, а като гледам отчетите им те повече от 2 мил евро за оборудване годишно не харчат. Биснеса с торове е много тежък и изисква дългосрочна визия, а не от отчет до отчет.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Snap Разгледай мнениеИмам чувството, че тук или ботват вътрешни хора или някои са напълно откъснати от реалността и тотално неразбиращи бизнеса на Неохим... Говорят за ралита, за евтин газ наесен и за огромни дивиденти, които предстоят. Това да не ви е някоя баничарница или търговска фирма. Някой има ли представа колко капитало-интензивно е да поддържаш такъв гигант, за да има дългосрочен хоризонт за работа и че през последните 10 години Неохим освен в един навес не са инвестирали в нищо и са безумно енерго неефективни. Машините и съоръженията в едно химическо предприятие трябва да се обновяват напълно в рамките на 15-20 години, което означава десетки милиони евро годишни разходи, а като гледам отчетите им те повече от 2 мил евро за оборудване годишно не харчат. Биснеса с торове е много тежък и изисква дългосрочна визия, а не от отчет до отчет.
защо ли си губиш времето да отговаряш на врели-некипели...
Коментар
� -
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнениеИнвесторе, понеже не ви работи игнор функцията съм принуден да чета словесните диарии на тоя индивид.
Моля оправете игнора, а също може да му затворите устата за месец за постоянни обиди.Иначе колегата Snap e напълно прав - това е комунистическа кочина и в лонг търм е дед, а и явно е на доизживяване, щом не правят мащабни капиталови ремонти, а само минимално необходимо. Засега ги пазят, тъй като са голям работодател, както и мините в съседство, но е само въпрос на време.
Иначе акцията е идеална за спекулация - аз например се наших миналата година, точно щото го играх такъв с очаквания като на излъганите камличета сега, дето чакаха 100+ кинта, но други, купили на 25 и продали на 55 спечелиха. Борса е, нека има и такива комунистически кочини с гербави калинки начело, пардон почтени фирми с честни и независими бизнесмени начелоNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 4 Харесвания
Коментар
� -
[QUOTE=Три без коз;n3954279]
Ти сега се чудиш, как да се измъкнеш, мъчейки се да обидиш някой на тема инвестиционна култура и махленско бръщолевене. Тези неща се отнасят единствено и само за теб, защото наистина не си наясно с нещата и не знаеш, къде се намираш.
Посоката е яко нагоре и до януари очаквам цената на артията да стане
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Snap Разгледай мнениеАко имаш предвид цената на тоалетната "артия", възможно е да скочи 4 пъти... Пожелавам ти успех във всички инвестиции! Аз няма да те коментирам повече, така че дръж си "артиите" и чакай търпеливо
А аз си чакам тлъстия дивидент, разбира се.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Snap Разгледай мнение
Нямам нищо против теб, не зная какво е нивото ти на инвестиционна култура и ти пожелавам да вземеш "най-тлъстия дивидент"$$$, но моля те не давай персонални квалификации, тъй като това на първо място издава някои пропуски във възпитанието и на второ, но не по важност показва, че инвестиционната тема не ти е приоритет, за сметка на бръщолевене по махленски.
Посоката е яко нагоре и до януари очаквам цената на артията да стане 4 пъти по-висока.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
Единственото, което е ясно на всички е, че не знаеш, къде се намираш и си решил незнайно защо точно в тази тема да говориш глупости.
Абсолютно нищо не ти е ясно, но твърдо си решил с всичка сила да се излагаш.
Пиша ти го това, въпреки че такива баламурници, като теб са ми от полза, за да мога с тлъстия дивидент, който очаквам да получа да си купя евтини акции.
- 8 Харесвания
Коментар
� -
Абсолютно нищо не ти е ясно, но твърдо си решил с всичка сила да се излагаш.
Пиша ти го това, въпреки че такива баламурници, като теб са ми от полза, за да мога с тлъстия дивидент, който очаквам да получа да си купя евтини акции.
Коментар
�
Коментар