IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неохим АД (NEOH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pln Разгледай мнение

Тъй като явно завода е век назад според теб и е напълно неосновано да работи, ако вземат да те послушат и го ликвидират, изпразнят касата и разпродадат скрапа, базата и т.н. колко е ликвидационната цена на акция, по твоя оценка?
    ахахха колко наивно, нали първо ще натрупа задължения към "външни" фирми ако ще затварят капаците. Може да получите нещо от скрапа ако се стигне до там.

Коментар

• Първоначално изпратено от pln Разгледай мнение

Тъй като явно завода е век назад според теб и е напълно неосновано да работи, ако вземат да те послушат и го ликвидират, изпразнят касата и разпродадат скрапа, базата и т.н. колко е ликвидационната цена на акция, по твоя оценка?
      Няма да получиш отговор. По-подценено дружество на капиталов пазар аз не съм виждал. Още не е стигнало P/E под единица, такива могат да се намрят със скрийнъри и то само в най-забутаните кътчета на борсите. В момента Неохим се търгува сякаш до края на седмица ще поиска защита от кредитори, а не както каза "1984" преди няколко седмици с кеш в касата колкото за една банка.

Не е препоръка. Имам и позицията ми все още е зелена.

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

Груе,
        Веднъж ги виждам игнорнатите, а при рефреш изчезват....но това въобще не е важно. Аз с никой не споря, но ми писна един, двама да обиждат всички мислещи различно. Доста често и ти си в кюпа особено с такива мнения.
        Очаквам цена 20 или около 20 не защото така ми се иска, а заради обективните причини, които са казвани многократно. Сега важно е наличието или липсата на газ и цената. За август ще е още 60% нагоре,...... А ноември?

Е няма как да е все нагоре тая цена на газа! -(уж си "пазарен" участник...)
        Не казвам че ще е лесна и видима посоката на предстоящото за Неохима, но си заслужава риска за следващата година,
        -особено ако си участваш в пазара!
        лично мнение без препоръки!

Коментар

• Груйката се намеси в темата. Излитаме!
          Как изяде дървото миналата година и още не може да го преживее. Купи на върха, като Полаксчо, продаде на дъното и после артията излетя.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
            На мен пък ми работи отлично, но понеже доста народ ми е в игнора, дори нямам идея с кой спорите в момента Иначе колегата Snap e напълно прав - това е комунистическа кочина и в лонг търм е дед, а и явно е на доизживяване, щом не правят мащабни капиталови ремонти, а само минимално необходимо. Засега ги пазят, тъй като са голям работодател, както и мините в съседство, но е само въпрос на време.

Иначе акцията е идеална за спекулация - аз например се наших миналата година, точно щото го играх такъв с очаквания като на излъганите камличета сега, дето чакаха 100+ кинта, но други, купили на 25 и продали на 55 спечелиха. Борса е, нека има и такива комунистически кочини с гербави калинки начело, пардон почтени фирми с честни и независими бизнесмени начело
            Груе,
            Веднъж ги виждам игнорнатите, а при рефреш изчезват....но това въобще не е важно. Аз с никой не споря, но ми писна един, двама да обиждат всички мислещи различно. Доста често и ти си в кюпа особено с такива мнения.
            Очаквам цена 20 или около 20 не защото така ми се иска, а заради обективните причини, които са казвани многократно. Сега важно е наличието или липсата на газ и цената. За август ще е още 60% нагоре,...... А ноември?

Коментар

• Първоначално изпратено от Snap Разгледай мнение
              Имам чувството, че тук или ботват вътрешни хора или някои са напълно откъснати от реалността и тотално неразбиращи бизнеса на Неохим... Говорят за ралита, за евтин газ наесен и за огромни дивиденти, които предстоят. Това да не ви е някоя баничарница или търговска фирма. Някой има ли представа колко капитало-интензивно е да поддържаш такъв гигант, за да има дългосрочен хоризонт за работа и че през последните 10 години Неохим освен в един навес не са инвестирали в нищо и са безумно енерго неефективни. Машините и съоръженията в едно химическо предприятие трябва да се обновяват напълно в рамките на 15-20 години, което означава десетки милиони евро годишни разходи, а като гледам отчетите им те повече от 2 мил евро за оборудване годишно не харчат. Биснеса с торове е много тежък и изисква дългосрочна визия, а не от отчет до отчет.

Коментар

Имам чувството, че тук или ботват вътрешни хора или някои са напълно откъснати от реалността и тотално неразбиращи бизнеса на Неохим... Говорят за ралита, за евтин газ наесен и за огромни дивиденти, които предстоят. Това да не ви е някоя баничарница или търговска фирма. Някой има ли представа колко капитало-интензивно е да поддържаш такъв гигант, за да има дългосрочен хоризонт за работа и че през последните 10 години Неохим освен в един навес не са инвестирали в нищо и са безумно енерго неефективни. Машините и съоръженията в едно химическо предприятие трябва да се обновяват напълно в рамките на 15-20 години, което означава десетки милиони евро годишни разходи, а като гледам отчетите им те повече от 2 мил евро за оборудване годишно не харчат. Биснеса с торове е много тежък и изисква дългосрочна визия, а не от отчет до отчет.
                Чудя се,
                защо ли си губиш времето да отговаряш на врели-некипели...

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
                  Инвесторе, понеже не ви работи игнор функцията съм принуден да чета словесните диарии на тоя индивид.
                  Моля оправете игнора, а също може да му затворите устата за месец за постоянни обиди.
                  На мен пък ми работи отлично, но понеже доста народ ми е в игнора, дори нямам идея с кой спорите в момента Иначе колегата Snap e напълно прав - това е комунистическа кочина и в лонг търм е дед, а и явно е на доизживяване, щом не правят мащабни капиталови ремонти, а само минимално необходимо. Засега ги пазят, тъй като са голям работодател, както и мините в съседство, но е само въпрос на време.

Иначе акцията е идеална за спекулация - аз например се наших миналата година, точно щото го играх такъв с очаквания като на излъганите камличета сега, дето чакаха 100+ кинта, но други, купили на 25 и продали на 55 спечелиха. Борса е, нека има и такива комунистически кочини с гербави калинки начело, пардон почтени фирми с честни и независими бизнесмени начело
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• [QUOTE=Три без коз;n3954279]

Ти сега се чудиш, как да се измъкнеш, мъчейки се да обидиш някой на тема инвестиционна култура и махленско бръщолевене. Тези неща се отнасят единствено и само за теб, защото наистина не си наясно с нещата и не знаеш, къде се намираш.
                    Посоката е яко нагоре и до януари очаквам цената на артията да стане

Коментар

Ако имаш предвид цената на тоалетната "артия", възможно е да скочи 4 пъти... Пожелавам ти успех във всички инвестиции! Аз няма да те коментирам повече, така че дръж си "артиите" и чакай търпеливо
                      Изобщо не ме интересува, какво смяташ да правиш. Ти не знаеш, къде се намираш.
                      А аз си чакам тлъстия дивидент, разбира се.

Коментар

• Ако имаш предвид цената на тоалетната "артия", възможно е да скочи 4 пъти... Пожелавам ти успех във всички инвестиции! Аз няма да те коментирам повече, така че дръж си "артиите" и чакай търпеливо

Коментар

Нямам нищо против теб, не зная какво е нивото ти на инвестиционна култура и ти пожелавам да вземеш "най-тлъстия дивидент"$$$, но моля те не давай персонални квалификации, тъй като това на първо място издава някои пропуски във възпитанието и на второ, но не по важност показва, че инвестиционната тема не ти е приоритет, за сметка на бръщолевене по махленски.
                          Ти сега се чудиш, как да се измъкнеш, мъчейки се да обидиш някой на тема инвестиционна култура и махленско бръщолевене. Тези неща се отнасят единствено и само за теб, защото наистина не си наясно с нещата и не знаеш, къде се намираш.
                          Посоката е яко нагоре и до януари очаквам цената на артията да стане 4 пъти по-висока.

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение

Единственото, което е ясно на всички е, че не знаеш, къде се намираш и си решил незнайно защо точно в тази тема да говориш глупости.
                            Абсолютно нищо не ти е ясно, но твърдо си решил с всичка сила да се излагаш.
                            Пиша ти го това, въпреки че такива баламурници, като теб са ми от полза, за да мога с тлъстия дивидент, който очаквам да получа да си купя евтини акции.
                            Нямам нищо против теб, не зная какво е нивото ти на инвестиционна култура и ти пожелавам да вземеш "най-тлъстия дивидент"$$$, но моля те не давай персонални квалификации, тъй като това на първо място издава някои пропуски във възпитанието и на второ, но не по важност показва, че инвестиционната тема не ти е приоритет, за сметка на бръщолевене по махленски.

Коментар

• Инвесторе, понеже не ви работи игнор функцията съм принуден да чета словесните диарии на тоя индивид.
                              Моля оправете игнора, а също може да му затворите устата за месец за постоянни обиди.

Коментар

Единственото, което е ясно на всички е, че не знаеш, къде се намираш и си решил незнайно защо точно в тази тема да говориш глупости.
                                Абсолютно нищо не ти е ясно, но твърдо си решил с всичка сила да се излагаш.
                                Пиша ти го това, въпреки че такива баламурници, като теб са ми от полза, за да мога с тлъстия дивидент, който очаквам да получа да си купя евтини акции.

Коментар

Working...
                                X