IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неохим АД (NEOH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Да и логично, юли когато беше 186лв си работеха, сега на 298лв излизат в годишен планов ремонт.

Коментар

• Колеги, аз съм долу-горе добре с математиката, намерих и разходните норми в отчета и направих следната сметка:
      Разход на газ за 1 тон амоняк 1180 М3. Цена на газа за август 298лв/мвч= 3170лв/1000М3. Стойност на газ в 1 т амоняк= 3740 лв.
      Разход на амоняк за 1 т амониева селитра = 0,44т. Стойност на газ за 1 т селитра = 3740*0,44 = 1640лв. Отделно квоти за емисии, производствени и фиксирани разходи за 1 т амониева селитра = 250-260 лв. Крайна себестойност без амортизации = 1900лв/т. В момента селитрата се продава за 1600лв на тон, колкото е и международната цена..... Не правя изводи, само хвърлям обективни данни за размисъл.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dam G Разгледай мнение

Акцията пада. Заводът е в ремонт, но е важно дали и кога ще тръгне? Дали и кога ще има газ и на каква цена ? ДАли ?
        Много въпроси и малко отговори...рискове много.
        Не забравяйте този абзац от доклада на Неохим и без излишни драми:

"Характерно за производствения процес на фирмата е неговата непрекъснатост в рамките на 6-9 месеца. През останалото време производствените инсталации подлежат на текущ ремонт, с който се обезпечава непрекъснатостта на производството. Основна цел е постигането на пълна натовареност на производствените мощности - над 80%. С това се постига намаляване на себестойността на изделията, а оттам запазване цената на крайния продукт при покриване на стандартите за качество."

Коментар

• Първоначално изпратено от GenCho Разгледай мнение
          Тази се превръща в най-спекулантската акция. Личното ми мнение е, че ще има силна подкрепа около 27 лв.
          Акцията пада. Заводът е в ремонт, но е важно дали и кога ще тръгне? Дали и кога ще има газ и на каква цена ? ДАли ?
          Много въпроси и малко отговори...рискове много.

Коментар

• Моля придържайте се към темата

Коментар

• Модераторе, ако и Йовков изтриеш - велик си!

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение

Пълно е с такива, които не знаят, къде се намират и вършат само глупости.
                Тиквеници много.
                Боже, колко мъка има по тоя свят, боже!

ПО ЖИЦАТА

Й. Йовков

https://www.slovo.bg/showwork.php3?A...D=2305&Level=2

Коментар

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение

Личното ми мнение и усещане е че някой продава Нео к купува дрончето..... и то си е видно на екранчето.... умните пари винаги бързо се движат!
                  Пълно е с такива, които не знаят, къде се намират и вършат само глупости.
                  Тиквеници много.

Коментар

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
                    Личното ми мнение и усещане е че някой продава Нео к купува дрончето..... и то си е видно на екранчето.... умните пари винаги бързо се движат!

Дрона както е 3 лв, след 2 месеца може да е и 20-30 стотинки....
                    Такива шитни колкото бързо растат,3 пъти по-бързо и им изпускат въздуха
                    Last edited by petrg5s; 02.08.2022, 14:01.

Коментар

Тази се превръща в най-спекулантската акция. Личното ми мнение е, че ще има силна подкрепа около 27 лв.

Коментар

От къде идва тази цифра? някакви усещания или си хвърлял боб ? защото това ниво, 27 е абсолютно никакво.Няма нищо там !

Цената е в зона на съпротива и в момента,като рисува бича дивергенция
                        Малко по-надолу,много по-силна и то месечна съпротива е зоната около 36 .Така че, от текущи нива, до към 36 може да се очаква да отскочи.
                        Ако не,още по-корава подкрепа отдолу е 32-33 зоната

Ако ще пада повече ще е СЛЕД силен отскок нагоре и Софикс трябва да падне 20-30%
                        Така че,чакащите 27 най-вероятно ще купят на 47
                        Last edited by petrg5s; 02.08.2022, 13:33.

Коментар

• Тази се превръща в най-спекулантската акция. Личното ми мнение е, че ще има силна подкрепа около 27 лв.
                          Last edited by GenCho; 02.08.2022, 12:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение

Като всеки път..... догодина като дадат 10-на лв. дивидент, колко ли ще стане цената?!
                            Съдейки по последният път- сигурно към 20 лв

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
                              И какво стана! Аматьорите си продадоха артиите и сега чакат някой друг да продаде да падне още цената.
                              А пък аз си чакам тлъстия дивидент и съм благодарен на аматьорите.
                              Като всеки път..... догодина като дадат 10-на лв. дивидент, колко ли ще стане цената?!

Коментар

• И какво стана! Аматьорите си продадоха артиите и сега чакат някой друг да продаде да падне още цената.
                                А пък аз си чакам тлъстия дивидент и съм благодарен на аматьорите.

Коментар

Working...
                                X