If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Колеги, аз съм долу-горе добре с математиката, намерих и разходните норми в отчета и направих следната сметка:
Разход на газ за 1 тон амоняк 1180 М3. Цена на газа за август 298лв/мвч= 3170лв/1000М3. Стойност на газ в 1 т амоняк= 3740 лв.
Разход на амоняк за 1 т амониева селитра = 0,44т. Стойност на газ за 1 т селитра = 3740*0,44 = 1640лв. Отделно квоти за емисии, производствени и фиксирани разходи за 1 т амониева селитра = 250-260 лв. Крайна себестойност без амортизации = 1900лв/т. В момента селитрата се продава за 1600лв на тон, колкото е и международната цена..... Не правя изводи, само хвърлям обективни данни за размисъл.
Акцията пада. Заводът е в ремонт, но е важно дали и кога ще тръгне? Дали и кога ще има газ и на каква цена ? ДАли ?
Много въпроси и малко отговори...рискове много.
Не забравяйте този абзац от доклада на Неохим и без излишни драми:
"Характерно за производствения процес на фирмата е неговата непрекъснатост в рамките на 6-9 месеца. През останалото време производствените инсталации подлежат на текущ ремонт, с който се обезпечава непрекъснатостта на производството. Основна цел е постигането на пълна натовареност на производствените мощности - над 80%. С това се постига намаляване на себестойността на изделията, а оттам запазване цената на крайния продукт при покриване на стандартите за качество."
Тази се превръща в най-спекулантската акция. Личното ми мнение е, че ще има силна подкрепа около 27 лв.
Акцията пада. Заводът е в ремонт, но е важно дали и кога ще тръгне? Дали и кога ще има газ и на каква цена ? ДАли ?
Много въпроси и малко отговори...рискове много.
Тази се превръща в най-спекулантската акция. Личното ми мнение е, че ще има силна подкрепа около 27 лв.
От къде идва тази цифра? някакви усещания или си хвърлял боб ? защото това ниво, 27 е абсолютно никакво.Няма нищо там !
Цената е в зона на съпротива и в момента,като рисува бича дивергенция
Малко по-надолу,много по-силна и то месечна съпротива е зоната около 36 .Така че, от текущи нива, до към 36 може да се очаква да отскочи.
Ако не,още по-корава подкрепа отдолу е 32-33 зоната
Ако ще пада повече ще е СЛЕД силен отскок нагоре и Софикс трябва да падне 20-30%
Така че,чакащите 27 най-вероятно ще купят на 47
И какво стана! Аматьорите си продадоха артиите и сега чакат някой друг да продаде да падне още цената.
А пък аз си чакам тлъстия дивидент и съм благодарен на аматьорите.
Като всеки път..... догодина като дадат 10-на лв. дивидент, колко ли ще стане цената?!
И какво стана! Аматьорите си продадоха артиите и сега чакат някой друг да продаде да падне още цената.
А пък аз си чакам тлъстия дивидент и съм благодарен на аматьорите.
Коментар