IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неохим АД (NEOH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• 10% бърз ръст трябва да видим съвсем скоро.Най-вероятно другата седмица

Пада без обем...това е другото което се забелязва.Тънък ордър бук+ дребни риби освобождават кеш след дивидент

Last edited by petrg5s; 04.08.2022, 15:28.

Коментар

• Аматьорчетата апокалиптосчета ги чака пълен валат.
      Ама така е, като не слушат и продават на дъното.

Коментар

• Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение

Доста добре казано..... смятам, че от известно време заводът се управлява много прпфесионално и с идея за бъдещето. Чакам да видя какво ще правят с кеша и междувременно допълвам на тези атрактивни нива. P/E е 1 и очаквам увеличение на печалбата до края на 2022г. до 90-95 милиона поне. Ако ударим 100-ката ще е супер! По-надолу съм написал защо
        Ами те това е важното- вземаш решение с вложения на собствените си средства ,а не с празни приказки.За мен е абсолютно илюзорно празнословенето по която и да е тема с тайната мисъл да повлияеш на някого за угодна за тебе сделка.Честно казано не знам дали се получава,но силно ме съмнява.Пазара е такова място ,че трябва и двамата участници да са доволни от самостоятелно взетото решение - да купиш или да продадеш.И това става абсолютно доброволно.Всичко останало е чесане на устата/разбирай клавишите/.
        мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Т.е. твърдиш че не газа е проблем, а че източват завода? Хайде "доброжелателите" да си уточните тезата! Или май търсите под вола теле? Кой дава големи дивиденти когато точи? Или пък прави обратно изкупуване (преди време). Кой показва огромни печалби и плаща данъци върху тях, вместо да ги насочва към себе си, чрез трансферно ценообразуване и други подходи? Нещо не се връзват нещата! Колко акции мислите, че имат глупаците които ще се вържат на празни приказки?!
          Доста добре казано..... смятам, че от известно време заводът се управлява много прпфесионално и с идея за бъдещето. Чакам да видя какво ще правят с кеша и междувременно допълвам на тези атрактивни нива. P/E е 1 и очаквам увеличение на печалбата до края на 2022г. до 90-95 милиона поне. Ако ударим 100-ката ще е супер! По-надолу съм написал защо

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение

Това са несъстоятелни тези, грубо казано глупости. Кой ще ликвидира такъв завод, ако може да цоца милиони от него!!!.
            Несъстоятелна, безумна теза, докато "Заводчето" ще води собстствен живот, независимо от борсовото представяне на артишката. Защото, които го цоцат - го цоцат в КЕШ а не в артишки !!!
            Т.е. твърдиш че не газа е проблем, а че източват завода? Хайде "доброжелателите" да си уточните тезата! Или май търсите под вола теле? Кой дава големи дивиденти когато точи? Или пък прави обратно изкупуване (преди време). Кой показва огромни печалби и плаща данъци върху тях, вместо да ги насочва към себе си, чрез трансферно ценообразуване и други подходи? Нещо не се връзват нещата! Колко акции мислите, че имат глупаците които ще се вържат на празни приказки?!

Коментар

• Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение

Прав си, да дават по 5-10 лв. дивидент на година и да го "цоцат". Аз нямам проблем и на тези нива пълня доста доволно Който иска да си дава парите на бийма - нали знаете, че там 1 от 10 ако излезе ще е голямо постижение.... а дотогава е само комар. НЕО е друга бира: машина за КЕШ!!!
              Нео е фабрика за мангизи.

Коментар

Това са несъстоятелни тези, грубо казано глупости. Кой ще ликвидира такъв завод, ако може да цоца милиони от него!!!.
                Несъстоятелна, безумна теза, докато "Заводчето" ще води собстствен живот, независимо от борсовото представяне на артишката. Защото, които го цоцат - го цоцат в КЕШ а не в артишки !!!
                Прав си, да дават по 5-10 лв. дивидент на година и да го "цоцат". Аз нямам проблем и на тези нива пълня доста доволно Който иска да си дава парите на бийма - нали знаете, че там 1 от 10 ако излезе ще е голямо постижение.... а дотогава е само комар. НЕО е друга бира: машина за КЕШ!!!

Коментар

Мдааа....споделям същото мнение и се опитах няколко пъти да го подскажа на мечтателите спекуланти!

Коментар

• Първоначално изпратено от pln Разгледай мнение

Тъй като явно завода е век назад според теб и е напълно неосновано да работи, ако вземат да те послушат и го ликвидират, изпразнят касата и разпродадат скрапа, базата и т.н. колко е ликвидационната цена на акция, по твоя оценка?
                    Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

По-подценено дружество на капиталов пазар аз не съм виждал. Още не е стигнало P/E под единица, такива могат да се намрят със скрийнъри и то само в най-забутаните кътчета на борсите. В момента Неохим се търгува сякаш до края на седмица ще поиска защита от кредитори, а не както каза "1984" преди няколко седмици с кеш в касата колкото за една банка.

Не е препоръка. Имам и позицията ми все още е зелена.
                      Подхвърлих да кандидатстват за банков лиценз на шега, защото бавят инвестирането.
                      Другите ми по-стари и тъпи идеи:
                      - газификация на въглища. Китай, който е на същата планета, произвежда над 90% от амоняка си по този начин, макар че добива над 50 % от консумирания газ. В САЩ също имат стари инсталации за газификация. Китайците са снижили отделяния СО2 до 2кг. на килограм амоняк. Неохим има същата емисионна тежест 2т. на тон амоняк. В Европа няма такава инсталация, но горим въглища за да осигурим ток по 250лв на мегаватчас за Литаско.
                      - внос и търговия с всички торове, както правят девненци.(Това няма да се хареса на Евро Ферт)

Зелен водород при нашата география и цени на енергия щял да струва почти 6 евро за килограм Н2, ако ел. енергията е около 120евро за мегаватчас
                      Произведеният амоняк от горното ще струва 1000 евро, а от пустините на Чили и Австралия- 2 евро за кило Н2 и 340евро за тон амоняк. Арабите също имат амбициозни проекти...
                      По днешната цена на Хенри амонякът им излиза малко над 300 долара, а карбамида - 240
                      https://www.yara.com/investor-relati...rea-cash-cost/
                      Добавяйки още 120-150 долара др. разходи стигаме до доста конкурентна цена
                      Last edited by 1984; 03.08.2022, 19:13.

Коментар

• Професионалистите са важни, не лОбителите!!!

-
                        -"- Митрофанова се опитва да посредничи. Тази дума напоследък е доста актуална и модерна. Дори и търговците са наричани посредници, което е странно, но по-лесно хваща дикиш в масовия зрител и читател. И затова всички, които търгуват с газ, са посредници. Защото за всички тях единственият източник на газ е "Газпром" и нищо друго. И затова всички са посредници, вместо "Булгаргаз" да си купува директно. Разбира се, вкарвам известна доза сарказъм в този коментар.

Дори и да се опита служебното правителство да се обърне към "Газпром", още от сега ви казвам, че резултатът ще бъде отрицателен. Защото има ред условия, които няма как да се получат в мандата на служебното правителство. И ако , видите ли, те вдигнат шум в тази посока, накрая кошницата ще им остане празна. Това е моят прочит на нещата. А най-вероятно ще има някакви плахи опити, но силно се надявам, че разумът ще надделее, защото това, което се случва на газовия пазар като цяло, в света в глобален аспект и като го сведем до Европа и като си представим ние къде сме, е изумително, че има хора, които не си дават сметка, каква е реалната картина. И всички такива ашладисвания от рода, че тия танкери или ония танкери, този и оннзи доставчик са с неизгодни оферти и на висока цена си е чиста игра с огъня на някои хора."

Коментар

• Важно интервю на председателя на директорски борд на ”Булгаргаз” Иван Топчийски по Нова тв. - за азербайджанския газ, договора за втечнен газ, офе...

Коментар

• Първоначално изпратено от BFB Разгледай мнение

На зла круша - зъл прът!!!!!!!! Айде, спри се бре момче- ти не знаеш къде се намираш,но това си е твой проблем ,разбира се ! Мажи ските и си лягай !
                            Другата си регистрация ли започна да използваш.
                            Ха-ха-ха-хааа, аматьорска работа на обрулени аматьори.

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение

Ти сега се чудиш, как да се измъкнеш, мъчейки се да обидиш някой на тема инвестиционна култура и махленско бръщолевене. Тези неща се отнасят единствено и само за теб, защото наистина не си наясно с нещата и не знаеш, къде се намираш.
                              Посоката е яко нагоре и до януари очаквам цената на артията да стане 4 пъти по-висока.
                              На зла круша - зъл прът!!!!!!!! Айде, спри се бре момче- ти не знаеш къде се намираш,но това си е твой проблем ,разбира се ! Мажи ските и си лягай !

Коментар

• На скрап да го нарежат повече пари ще вземат от колкото е капитализацията.
                                И на мен ми се искаше да е 100 лв.. но уви няма кой да купи дългосрочно, само спекуланти, които ставаме дългосрочни...

Коментар

Working...
                                X