If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Zvannahme i pitahme, cena na torba v momenta 41.5 !
Zemedelcite 6te falirat pri takiwa ceni. Imame i spad w cenata na zemedelstkata produkciq.
Dokato gi subsidirat niama kak da falirat ...izviniavai no kude vidia spad v cenata na zamedelskata produkzia v sravnenie s 2007 cenite sa dosta po visoki
май доста инвеститори се усетиха,че и това тримесечие ще има печалба
какво ще следва от тук нататък обаче?За сега цената на тора е с около 6% повишение,което не може да компенсира повишението на цената на газа,още повече че в ЕС цената пада
Спад в нетната печалба - както си е било винаги. Ами именно де, в цената вече е калкулирана този спад на нетната печалба, не мислиш ли. Аз съм нов по тоя позиция, обаче ми се струва доста добра и перспективна. Като за начало ниско Р/Е, добри ROE и ROA. А добрите неща май не спират дотука...
Първоначално изпратено от Nikola
Това не го коментираме момчета. Тази година работиха на предела на възможностите си за три тримесечия. Това, което коментираме обаче е че за разлика от вас аз очаквам спад в нетанта печалба до края на годината (както си е било винаги), като през този период се надявам да купя някоя и друга акция.
Коментар
Anton Chigurh
Извинявай, ако съм те засегнал не ми е било това целта. Просто ти показах какво става с нетната печалба през последните години. Аз поне не виждам причина това да не се повтори и отново. И да. Смятам, че ще заврърши годината, ако не под печалбата на полугодието то поне на тези нива.
ти досега в продължение на миналите 5-6 години... айде пък и да не коментираме в миналите 10-15, даже и в годините когато не е било публично дружество....Знаеш ли колко дълги са били капиталните ремонти и Точно как това се отразявало на печалбата??? Ах???
знаеш ли къде са били пазарите на Неохим за последните 10 год. и от къде са новите и благодарение на какво са??? Ах???
Знаеш ли че има доста поръчки които Неохим изпълнява и на други заводи защото и те не могат да смогнат тази година???
Ей Пич!!! Аз имам акции тук от 97 година...
уважавам мненията ти ... ама не бъди толкова агресивен!!!
Първоначално изпратено от Shemata
В какъв смисъл очакваш спад на нетната печалба???
Да завърши годината с по-малко от 40 млн лв печалба??? По-малко от колкото има само за първото полугодие ли??? Това ли имаш впредвид???
Това не го коментираме момчета. Тази година работиха на предела на възможностите си за три тримесечия. Това, което коментираме обаче е че за разлика от вас аз очаквам спад в нетанта печалба до края на годината (както си е било винаги), като през този период се надявам да купя някоя и друга акция.
Ти за първи път тази година ли отваряш отчет на Неохим? Забележи какво става с нетната печалба в периода 2Q - 4Q за 2006 и 2007 година. Въпреки силната година, която имаха очаквам тази тенденция да се повтори отново.
Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
Anton Chigurh
Разбира се че 3Q 2008 ще е по-добър от 3Q 2007. Слоред мен по-важното, е да ли ще е по-добър от 2Q 2008 (EBITDA и нетна печалба)? Ще изчакаме и ще видим.
Каквото и да покажат според мен Неохим АД си остава много добра инвестиция.
Коментар