IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неохим АД (NEOH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• И aз очаквам тази година отчета за Q3 да е по-добър от миналите 2007, 2006, 2005!!!
    даже съм почти сигурен, но нека да не говорим предварително...

Първоначално изпратено от Овчарчето Калитко
    Първоначално изпратено от Nikola
    Ти какво толко очакваш да се случи в Q3? Аз очаквам спад на печалбата защото вече завода практически не работи, а се ремонтира. Поради високите фиксирани разходи очаквам спад в оперативната и нетна печалба.

Точно в този период се надявам хората, които гледат P/E да започнат да продават. Тогава се надявам да може да си купим добри пакетчета на цени под сегашните.

Таргета от 100 лева остава за 2Q 2009.
    Аз, очаквам в Q3 печалба, за разлика от миналата година. Забрави да си купиш под тези нива след това!
    Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Овчарчето Калитко
      Ти какво толко очакваш да се случи в Q3? Аз очаквам спад на печалбата защото вече завода практически не работи, а се ремонтира. Поради високите фиксирани разходи очаквам спад в оперативната и нетна печалба.

Точно в този период се надявам хората, които гледат P/E да започнат да продават. Тогава се надявам да може да си купим добри пакетчета на цени под сегашните.

Аз, очаквам в Q3 печалба, за разлика от миналата година. Забрави да си купиш под тези нива след това!
      Цената в момента е ултрасмешна.
      За какво падане на цената говорим изобщо.
      И аз чакам отчета с нетърпение.
      Мисля, че ще се радваме много.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola

Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Това не го коментираме момчета. Тази година работиха на предела на възможностите си за три тримесечия. Това, което коментираме обаче е че за разлика от вас аз очаквам спад в нетанта печалба до края на годината (както си е било винаги), като през този период се надявам да купя някоя и друга акция.
          Според мен и Q3,ще е с прилична/скромно казано/ печалба.Очаквам разочарование у инвеститорите по-някои позиции след обявяване на отчетите и прехвърляне към Неохим/едно бързо движение нагоре/Впредвид новите цени на газа за Q4 очаквам и нови цени на торовете-който е по-навътре в нещата да сподели.
          http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat
            В предните години маржовете на печалбата бяха други- сега ситуацията е различна. Но е вярно, че догодина ще е интересно- тогава би трябвало да се отрази и увеличаването на капацитета.
            Освен това, рязкото поскъпване на долара компенсира поскъпването на газа, защото за миналата година около 50% от продукцията е била за износ към доларови държави - САЩ, Бразилия и Турция. На края на годината ще разберем, колоко % от продажбите са били за износ , но предполагам, че няма да са по-малко.
            Струва ми се, че продавачите по-тази позиция скоро много ще съжаляват.
            Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• В предните години маржовете на печалбата бяха други- сега ситуацията е различна. Но е вярно, че догодина ще е интересно- тогава би трябвало да се отрази и увеличаването на капацитета.

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata
                В какъв смисъл очакваш спад на нетната печалба???

Да завърши годината с по-малко от 40 млн лв печалба??? По-малко от колкото има само за първото полугодие ли??? Това ли имаш впредвид???

Това не го коментираме момчета. Тази година работиха на предела на възможностите си за три тримесечия. Това, което коментираме обаче е че за разлика от вас аз очаквам спад в нетанта печалба до края на годината (както си е било винаги), като през този период се надявам да купя някоя и друга акция.
                Ти за първи път тази година ли отваряш отчет на Неохим? Забележи какво става с нетната печалба в периода 2Q - 4Q за 2006 и 2007 година. Въпреки силната година, която имаха очаквам тази тенденция да се повтори отново.

Коментар

• Някой попита за Q3 друг говори за Q4 я се разберете за кво иде реч ?

Коментар

• В какъв смисъл очакваш спад на нетната печалба???

Да завърши годината с по-малко от 40 млн лв печалба??? По-малко от колкото има само за първото полугодие ли??? Това ли имаш впредвид???

Коментар

• Това не го коментираме момчета. Тази година работиха на предела на възможностите си за три тримесечия. Това, което коментираме обаче е че за разлика от вас аз очаквам спад в нетанта печалба до края на годината (както си е било винаги), като през този период се надявам да купя някоя и друга акция.

Коментар

Заводът спря за капитален ремонт в самия край на третото тримесечие.
                        Истината е, че имат толкова много работа, колкото никога не са имали от построяването на завода.

Коментар

• За хората които са запознати с НЕОХИМ им е ясно че всяка година има по 45 работни дни капитален ремонт (приблизително 2 работни месеца) , най вероятно няма да изкарат по 40 млн печалба, но аз се надявам че печалбата ще е добра...
                          А по сравнение с миналата година доста по-добра!!!

ЗАЩО???

Защото тази година капиталният ремонт започна доста по-късно поради много многото поръчки... Като цяло тази година този сектор е доста печаливш... това е не само за НЕОХИМ, но и за други предприятия в БГ който оперират в този сектор!!!

От 3-то тримесечие --- (Юли, Август, Септември) се работише на доста пълни мощности през Юли + Август и началото на Септември ... => Завода работи почти изцяло през 3-то тримесечие по сравнение с миналата година....

Всеки сам да си прави извод за себе си!!!

п.с. мнението ми не е препоръка за покупко-продажба на акции

Коментар

• Ти какво толко очакваш да се случи в Q3? Аз очаквам спад на печалбата защото вече завода практически не работи, а се ремонтира. Поради високите фиксирани разходи очаквам спад в оперативната и нетна печалба.

Коментар

• Идва време за отчета за 3-то тримесечие-с колко ще ни зарадват този път
                              http://milom.blog.bg/

Коментар

• E то е ясно, че ние (България) получаваме една от най-евтината газ в Европа!!!
                                можи би само Украина и Беларусия получават по-евтино газ от нас...!!!

Първоначално изпратено от Teodor Iv
                                е какво сега - цената на газта за България по- ниска от тая за Европа
                                http://www.investor.bg/?cat=6&id=69547
                                май хич не е трагично положението тук - то в противен случай, chim едва ли щеше да влиза

Коментар

Working...
                                X