Първоначално изпратено от realista
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнениеОт статия във в. Капитал
Ангел Ангелов, управител на "Градус": Подготвяме се от една година за IPO-то и очакваме, че ще наберем над 100 млн. лв. капитал. Предварителното ни проучване показва, че предлагането ще привлече интерес както от местните, така и от чуждестранни инвеститори. Това, което сме видели от доста компании, които в момента се търгуват на БФБ, е, че цялото предлагане го изкупуват обикновено 3-4 пенсионни фонда и няма никаква търговия. Ние целим освен институционални, да влязат и ритейл инвеститори, които създават ликвидността на вторичната търговия. Искаме да сме ликвидна компания от типа на "Софарма"
https://www.capital.bg/biznes/kompan...ndovata_borsa/
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнениеОт статия във в. Капитал
Ангел Ангелов, управител на "Градус": Подготвяме се от една година за IPO-то и очакваме, че ще наберем над 100 млн. лв. капитал. Предварителното ни проучване показва, че предлагането ще привлече интерес както от местните, така и от чуждестранни инвеститори. Това, което сме видели от доста компании, които в момента се търгуват на БФБ, е, че цялото предлагане го изкупуват обикновено 3-4 пенсионни фонда и няма никаква търговия. Ние целим освен институционални, да влязат и ритейл инвеститори, които създават ликвидността на вторичната търговия. Искаме да сме ликвидна компания от типа на "Софарма"
Коментар
� -
От статия във в. Капитал
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Пухче$ Разгледай мнениеами не го мисля,тръгнало си е надоле, 3,50 го е призовало
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Пухче$ Разгледай мнениеами не го мисля,тръгнало си е надоле, 3,50 го е призовало
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
Бате Ваньо, разбирам ти трудно, но ще се радвам да те видя на 23-ти да побъбрим!
Жив и здрав!
С малко не ни достигат гласовете да те предложим в точка за член в СД- добър си в разпределението на резултатите
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Което ще рече, че познаваш "Третия" неизвестен, който ще придобие останалите 3%?
Другото ти предложение е по изпълнимо ....~от42,92мил-10% зад-ни рез. ост. ~38мил. от тях
за тантиеми ... и току виж е докарана сметката ти 50/50 -дивидент/обратно изкупени
3% =4 043 937акц * 4,27=17 267 600лв.?
Жив и здрав!
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениедобавих днес!
Надявам се на развръзка тази година!
Успех на акционерите!
Което ще рече, че познаваш "Третия" неизвестен, който ще придобие останалите 3%?
Другото ти предложение е по изпълнимо ....~от42,92мил-10% зад-ни рез. ост. ~38мил. от тях
за тантиеми ... и току виж е докарана сметката ти 50/50 -дивидент/обратно изкупени
3% =4 043 937акц * 4,27=17 267 600лв.?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Какъв по-голям дивидент при положение че ще купуват собствени акции? Не мисля че това "подпиране' на акцията на 4,27 беше добро решение. Щом РОМФАРМ искаха да продават, да ги бяха оставили. С печалбата щяха да им купят съществен дял на 3,30-3,80 а ние щяхме да изтърпим една година без дивидент. И без това компанията не е чак толкова дивидентно насочена...
Коментар
� -
Първоначално изпратено от HiperioN Разгледай мнение
И аз бих заложил на по - голям дивидент като компенсация.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеЧудесни резултати, чакам да видя кога най-накрая големите ще се организират да си поделят пакета, а обратното след тях юни да избута над 5-цата
ЕБИТДА +31%(+13,5млн)
Оперативната печалба +45%
Нетната печалба няма смисъл да се сравнява с 2016, защото там имаше едни 12,7млн от Иванчич
Дълговете продължават да намаляват
Браво!!!
имам 100бр.
Прогнози за дивидент? Аз викам печалбата да се раздели на две - 50% за инвестиции и новите заводи и 50% за дивиденти и обратното, ама кой ли ме пита
Коментар
�
Коментар