IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от realista Разгледай мнение

Лошо за Софарма.
    И как достигна до това умозаключение?

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
      От статия във в. Капитал

Ангел Ангелов, управител на "Градус": Подготвяме се от една година за IPO-то и очакваме, че ще наберем над 100 млн. лв. капитал. Предварителното ни проучване показва, че предлагането ще привлече интерес както от местните, така и от чуждестранни инвеститори. Това, което сме видели от доста компании, които в момента се търгуват на БФБ, е, че цялото предлагане го изкупуват обикновено 3-4 пенсионни фонда и няма никаква търговия. Ние целим освен институционални, да влязат и ритейл инвеститори, които създават ликвидността на вторичната търговия. Искаме да сме ликвидна компания от типа на "Софарма"

https://www.capital.bg/biznes/kompan...ndovata_borsa/
      Лошо за Софарма.

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
        От статия във в. Капитал

Ангел Ангелов, управител на "Градус": Подготвяме се от една година за IPO-то и очакваме, че ще наберем над 100 млн. лв. капитал. Предварителното ни проучване показва, че предлагането ще привлече интерес както от местните, така и от чуждестранни инвеститори. Това, което сме видели от доста компании, които в момента се търгуват на БФБ, е, че цялото предлагане го изкупуват обикновено 3-4 пенсионни фонда и няма никаква търговия. Ние целим освен институционални, да влязат и ритейл инвеститори, които създават ликвидността на вторичната търговия. Искаме да сме ликвидна компания от типа на "Софарма"

Всички искат да са като нас !!!!!!!!!!!!!!!!

Коментар

• От статия във в. Капитал

Коментар

• Първоначално изпратено от Пухче$ Разгледай мнение
            ами не го мисля,тръгнало си е надоле, 3,50 го е призовало
            Определено бих добавил на тези нива.

Коментар

• Първоначално изпратено от Пухче$ Разгледай мнение
              ами не го мисля,тръгнало си е надоле, 3,50 го е призовало
              За кога я очакваш тази цена, за да приготвя кеш?

Коментар

• ами не го мисля,тръгнало си е надоле, 3,50 го е призовало

Коментар

• всичко се ще случи, какво толкова го мислите ............
                  мислете, мислете
                  Last edited by fortiss; 07.02.2018, 21:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

Бате Ваньо, разбирам ти трудно, но ще се радвам да те видя на 23-ти да побъбрим!
                    Жив и здрав!

С малко не ни достигат гласовете да те предложим в точка за член в СД- добър си в разпределението на резултатите

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Което ще рече, че познаваш "Третия" неизвестен, който ще придобие останалите 3%?
                      Другото ти предложение е по изпълнимо ....~от42,92мил-10% зад-ни рез. ост. ~38мил. от тях
                      за тантиеми ... и току виж е докарана сметката ти 50/50 -дивидент/обратно изкупени
                      3% =4 043 937акц * 4,27=17 267 600лв.?
                      Бате Ваньо, разбирам ти трудно, но ще се радвам да те видя на 23-ти да побъбрим!
                      Жив и здрав!

Коментар

добавих днес!
                        Надявам се на развръзка тази година!
                        Успех на акционерите!

Което ще рече, че познаваш "Третия" неизвестен, който ще придобие останалите 3%?
                        Другото ти предложение е по изпълнимо ....~от42,92мил-10% зад-ни рез. ост. ~38мил. от тях
                        за тантиеми ... и току виж е докарана сметката ти 50/50 -дивидент/обратно изкупени
                        3% =4 043 937акц * 4,27=17 267 600лв.?

Коментар

• добавих днес!
                          Надявам се на развръзка тази година!
                          Успех на акционерите!

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Какъв по-голям дивидент при положение че ще купуват собствени акции? Не мисля че това "подпиране' на акцията на 4,27 беше добро решение. Щом РОМФАРМ искаха да продават, да ги бяха оставили. С печалбата щяха да им купят съществен дял на 3,30-3,80 а ние щяхме да изтърпим една година без дивидент. И без това компанията не е чак толкова дивидентно насочена...
                            Това беше максималното, което можеха да купят.

Коментар

• Първоначално изпратено от HiperioN Разгледай мнение

И аз бих заложил на по - голям дивидент като компенсация.
                              Какъв по-голям дивидент при положение че ще купуват собствени акции? Не мисля че това "подпиране' на акцията на 4,27 беше добро решение. Щом РОМФАРМ искаха да продават, да ги бяха оставили. С печалбата щяха да им купят съществен дял на 3,30-3,80 а ние щяхме да изтърпим една година без дивидент. И без това компанията не е чак толкова дивидентно насочена...

Коментар

Чудесни резултати, чакам да видя кога най-накрая големите ще се организират да си поделят пакета, а обратното след тях юни да избута над 5-цата
                                ЕБИТДА +31%(+13,5млн)
                                Оперативната печалба +45%
                                Нетната печалба няма смисъл да се сравнява с 2016, защото там имаше едни 12,7млн от Иванчич
                                Дълговете продължават да намаляват

Браво!!!

имам 100бр.

Прогнози за дивидент? Аз викам печалбата да се раздели на две - 50% за инвестиции и новите заводи и 50% за дивиденти и обратното, ама кой ли ме пита
                                И аз бих заложил на по - голям дивидент като компенсация.

Коментар

X