Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
...Заложих на компания, която нито капиталово нито дивидентно мултиплицира 100-те ми бройки.
Хубав ден!
Но не е препоръка, разбира се
Коментар
� -
Уау, при падащ пазар +10% за Ачийв...явно има големи очаквания
ACHV
Achieve Life Sciences, Inc.4.2300 +0.3700 +9.59%
П. п. Скоро може компанията да се окаже с верига аптеки в Русия
Беларус напът да стане 23-ата руска република 28.05.2019 17:05 2033
Прочети още : https://www.actualno.com/world/belar...wBw95dV4GFozTU
© Actualno.com
Last edited by tony1975; 29.05.2019, 08:09.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
Здравейте, нали това казвам - явно не ги разбирам нещата, съдейки по резултатите си...Заложих на компания, която нито капиталово нито дивидентно мултиплицира 100-те ми бройки.
Хубав ден!
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Стотина бройки купи ли си от тия?
Мен ме заробват от времето на обратния сплит, но се правя на "Юнак" и "копам" сегис -тогис през дружеско рамо, ала пръста връз мене пада,- като при вола !
Срам не срам, ще се държа дор де ме траят!
Прави ми впечатление че акционери допълват, явно в очакване на благата вест от проучванията...
Успех!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Бантустански добитък Разгледай мнение
О не, класика в жанра. Дръжте ме, че ще падна. Бюджетник-капиталист. Милионер-социалист. Акъли се раздават на ангро. Ами Тони нищо лично, но ако толко ги разбираш инвестициите и пазарните стратегии, защо си губиш времето на държавна служба. Давай на пазара да спечелиш кинтите. Какво чакаш на чичо. А може и на работа да кандидатстваш при него. И не завиждай за заплатите на инженерите. То и шофьорите от градския транспорт в София сигурно взимат повече от теб и работни места има много, но друго си е в държавната канцеларийка да се подмоткваме и да хейтваме да тече работното време по-бързо. И пак ти казвам, нищо лично, не те познавам. И аз съм бил бюджетник половината си стаж та поназнайвам някои неща.
Хубав ден!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Tony 1975Както повечето тук знаят, аз съм дребен и за мое съжаление не особенно заможен инвеститор на бюджетна заплата. Дори наскоро разбрах, че инженер в Софарма, макар и с неувеличена заплата, взима доста повече от мен.
Last edited by Бантустански добитък; 28.05.2019, 23:33.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеA few hours ago, $ACHV's CEO acquired 17,500 shares. Check out ceo-buys.com to learn more.
$ACHV Achieve Life Sciences, Inc.
....
Adamas Health Care Fund has filed a new 13G, reporting 5.37% ownership in $ACHV - https://fintel.io/so/us/achv
Стотина бройки купи ли си от тия?
Мен ме заробват от времето на обратния сплит, но се правя на "Юнак" и "копам" сегис -тогис през дружеско рамо, ала пръста връз мене пада,- като при вола !
Срам не срам, ще се държа дор де ме траят!Last edited by inta53; 28.05.2019, 22:25.
Коментар
� -
A few hours ago, $ACHV's CEO acquired 17,500 shares. Check out ceo-buys.com to learn more.
$ACHV Achieve Life Sciences, Inc.
....
Adamas Health Care Fund has filed a new 13G, reporting 5.37% ownership in $ACHV - https://fintel.io/so/us/achv
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от tony1975
Здравей Манчев,
с риск да поспамя темата(извинявам се на отегчените и моля да превъртят), ще ти отговоря
Както повечето тук знаят, аз съм дребен и за мое съжаление не особенно заможен инвеститор на бюджетна заплата. Дори наскоро разбрах, че инженер в Софарма, макар и с неувеличена заплата, взима доста повече от мен. След като очевидно Софарма се оказа не особенно щедра с дивидентите и давайки целия си ресурс за развитието на периферни компании, очевидно и в капиталово изражение няма да имам успех ...
На 10.05.2013г. реших да се престраша и да отида на ОСА на М+С Хидравлик, не бях очарован но по съвет на Фортис реших да опитам пак и да присъствам на събранието на СФАРМ. Останах очарован от посрещането и провеждането(Пелагия бе очарователна, а г-н Донев достъпен и непринуден), както и от чудесните съфорумци с които се запознах и с които продължавам да се съветвам и споделям. Аз самия не съм много социална порода, но там се срещнах с хора като мен и с интереси като мойте. Така с годините, пътуването ми до кулите се превърна в традиция и малък празник. Вечер като се върна у дома, моята малка принцеса ме чака редовно да получи отчет, разбира се преработен на нейния детски език, какво е казал г-н Донев, ще има ли дивидент за мама и тати и какво ще се случи и има ли опасности пред нашата компания...Може би поради факта, че очакват да присъстват хора от провинцията - винаги сме били посрещани добре и сме си тръгвали сити.
Ето защо 50-те лева в този ден, които ми струва това малко пътешествие, никога не са били проблем. В проблем започва да се превръща по-скоро разклатеното доверие...
Успех в инвестициите!
- 8 Харесвания
Коментар
� -
Тия дали не са инвестирали и те в молдовски банки, за да постигнат растеж и да влязат в тази класация?
Джоук, когато знаеш какво правиш и инвестираш в бизнеса си и не се правиш на специалист по всичко(от банки до винарни), се стига до тук.Въпреки че САЩ държат близо 31% от световния пазар, Китай, Югоизточна Азия, Източна Европа и Южна Америка започват да стават все по-конкурентниLast edited by James Brown is dead; 26.05.2019, 08:37.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеЧестит празник на българската просвета и култура!!!
Денят на славянската писменост е повод да си спомним, че това чудо писмеността ни позволява да увековечим подхвърлените думи или казаните очаквания и обещания....
Писмеността е тази, която ми позволи да се върна на 14.06.2018г. и да си припомня общото събрание на акционерите преди почти година...
"Нови заводи
В началото на следващата година започва строежът на нова екстракционна мощност в завода в Казанлък. В края на август ще бъдат готови проектите за строеж и на новия лиофилен завод на "Софарма" в София, което е другата част от инвестиционната програма на дружеството в нови мощности, съобщи още Донев. ...... В началото на годината Донев обяви, че размерът на инвестицията в този завод е до 30 млн. лв."
https://www.capital.bg/biznes/kompan..._julti_akacii/
Писмеността ми напомня, че освен г-н Донев останалите директори работещи неуморно за развитието на компанията ни са:
Весела Любенова Стоева (с общо възнаграждение за 2018г.) = 184 965.59лв.
Огнян Кирилов Палавеев (с общо възнаграждение за 2018г.) = 127 772.41лв.
Александър Викторов Чаушев (с общо възнаграждение за 2018г.) =120 948лв
Иван Венецков Бадински (възнаграждение за 2018г.) = 104 306.48лв.
и още веднъж за Прокуриста-Иван Бадински +60 000лв
Та от тогава (15.06.18г.), акционерите на Софарма са изгубили в капиталово изражение - 22,8%, а акционерите на подпомогнатия Доверие ОХ, благодарението на великодушието на тези директори са реализирали +74,7% капиталова доходност срещу инвестицията си.
Виждаме и че доскоро любящата дъщеря и дистрибутор на продукцията на СОФАРМА, явно е с намалена подкрепа и е оставена да търси пари от пазара, докато директорите на Софарма решиха, близка и дори по-голяма от търсената от СФТРД сума, да бъде почти подарена на друга компания, с цел развитие на финансова дейност.
Чувам, че и настоящия леофилен завод е оставен още колкото изкара със затихващи функции...
Ами за последните 1-2 години мисля, че това се случи накратко.
След 2 седмици идва поредното ОСА. Реших да не ходя, за първи път за последните 6-7години, ей така да оставя повече място за акционерите на надарената компания ДОХ(явно това е новата любимка) да дойдат и да благодарят на директорите за работата им.
Видно е, че явно задаваме и грешните въпроси, защото рядко получените отговори се случват в действителност.
После си казах я да отида да послушам малко... Току виж Телекомлект и г-н Стоев купили дял и в Тесла и се вземе решение да подпомагаме и тях.
Ще се радвам да се видим с който има желание на 7-ми на кафето на 1ет. !!!
Честит празник!!!
Коментар
� -
Честит празник на българската просвета и култура!!!
Денят на славянската писменост е повод да си спомним, че това чудо писмеността ни позволява да увековечим подхвърлените думи или казаните очаквания и обещания....
Писмеността е тази, която ми позволи да се върна на 14.06.2018г. и да си припомня общото събрание на акционерите преди почти година...
"Нови заводи
В началото на следващата година започва строежът на нова екстракционна мощност в завода в Казанлък. В края на август ще бъдат готови проектите за строеж и на новия лиофилен завод на "Софарма" в София, което е другата част от инвестиционната програма на дружеството в нови мощности, съобщи още Донев. ...... В началото на годината Донев обяви, че размерът на инвестицията в този завод е до 30 млн. лв."
https://www.capital.bg/biznes/kompan..._julti_akacii/
Писмеността ми напомня, че освен г-н Донев останалите директори работещи неуморно за развитието на компанията ни са:
Весела Любенова Стоева (с общо възнаграждение за 2018г.) = 184 965.59лв.
Огнян Кирилов Палавеев (с общо възнаграждение за 2018г.) = 127 772.41лв.
Александър Викторов Чаушев (с общо възнаграждение за 2018г.) =120 948лв
Иван Венецков Бадински (възнаграждение за 2018г.) = 104 306.48лв.
и още веднъж за Прокуриста-Иван Бадински +60 000лв
Та от тогава (15.06.18г.), акционерите на Софарма са изгубили в капиталово изражение - 22,8%, а акционерите на подпомогнатия Доверие ОХ, благодарението на великодушието на тези директори са реализирали +74,7% капиталова доходност срещу инвестицията си.
Виждаме и че доскоро любящата дъщеря и дистрибутор на продукцията на СОФАРМА, явно е с намалена подкрепа и е оставена да търси пари от пазара, докато директорите на Софарма решиха, близка и дори по-голяма от търсената от СФТРД сума, да бъде почти подарена на друга компания, с цел развитие на финансова дейност.
Чувам, че и настоящия леофилен завод е оставен още колкото изкара със затихващи функции...
Ами за последните 1-2 години мисля, че това се случи накратко.
След 2 седмици идва поредното ОСА. Реших да не ходя, за първи път за последните 6-7години, ей така да оставя повече място за акционерите на надарената компания ДОХ(явно това е новата любимка) да дойдат и да благодарят на директорите за работата им.
Видно е, че явно задаваме и грешните въпроси, защото рядко получените отговори се случват в действителност.
После си казах я да отида да послушам малко... Току виж Телекомлект и г-н Стоев купили дял и в Тесла и се вземе решение да подпомагаме и тези инвестици на адвокат Стоев.
Ще се радвам да се видим с който има желание на 7-ми на кафето на 1ет. !!!
Честит празник!!!Last edited by tony1975; 25.05.2019, 17:28.
- 10 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от maki Разгледай мнениерентабилност на износа - Табекс основни пазари - България / Русия / Украйна / Полша
средна цена в аптеките - 32 лева -над 16 евро / 860 рубли под 11 евро / 300 uah - под 10 евро/ 40 злоти - 9 евро
В случая не може влезе в употреба и изтърканото обяснение за дъмпинга де е нужен за нови пазари. Става дума за продукт и пазари където са от много десетилетия.
При това 2 от тях са с много по добра покупателна способност отколкото у нас.Last edited by pipbel; 20.05.2019, 12:25.
- 7 Харесвания
Коментар
�
Коментар