IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стара планина Холд АД (SPH / CENHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от wannarock
    тук ще стана акционер само заради ДВИ-то
    препоръка е към останалите ДВИ!
    В сравнение с г-н Митанкин другите нямат ДВИ.И са публични само на думи.
    Life won't wait for you.

Коментар

• as se izvinix sa tova 4e ne bqx zabelqzal otgovora

Коментар

• тук ще стана акционер само заради ДВИ-то
        препоръка е към останалите ДВИ!
        Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bobo67
          g-n Mitankin iskam da vi popitam kakvo stava s obratnoto iskupuvane na akcii i kakvi sa cenovite ravni6ta na sa6toto
          bobo67, вече отговорих на този въпрос, мога само да цитирам себе си.

Първоначално изпратено от Николай Митанкин
          Съветът на директорите е овластен да избере лицензиран инвестиционен посредник, чрез който да бъде извършено обратното изкупуване, да определи датата и цената. Гарантирам, че всичко това своевременно ще бъде обявено веднага, щом бъде взето решение.
          Първоначално изпратено от Николай Митанкин
          dex, отново и лично пред Вас гарантирам, че информацията ще бъде обявена веднага, щом бъде взето решение. Така, както сме го правили и досега. Този въпрос е регламентиран в закона. Никой няма право да споделя само с една медия каквато и да е важна информация, която би могла да повлияе на цената на акциите. Длъжен е да уведоми КФН, борсата и обществеността. От тук започва "тънката" разлика между различните емитенти. Приетата от нашия мениджмънт корпоративна практика ме задължава да пусна съобщението почти едновременно. Ние сме в договорни отношения с 4 медии, на които изпращам информацията в същия нередактиран вид и пълнота, както съм ги изпратил на надзора.
          dnb, не бих споделил същото отношение към bobo67... Приел съм доброволно и ще отговоря на всеки, който пита.
          Времето ми е доста кът, но за нас всеки акционер е № 1 или поне се стремим да е така.
          В офиса съм до 13 часа. А в 16 часа ще бъда на редовната месечна среща на г-н А. Апостолов с инвестиционната общност.

Коментар

• Vidqx go ,izvinqvam se!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от dnb
              Първоначално изпратено от bobo67
              g-n Mitankin iskam da vi popitam kakvo stava s obratnoto iskupuvane na akcii i kakvi sa cenovite ravni6ta na sa6toto
              ti idiot li si kakuv si !?
              ne vijdash li , che choveka e otgovoril niakolko posta po - nadolu ?!
              Абе 2-ма ДВИ си правят труда да отговарят тук във форума и с подобни включвания като това по-горе ще ги изгоните и тях
              Значи г-н Митанкин може да си направи труда да отговори на всеки, който има въпроси, а някои участници тук ги мързи да прочетат няколко мнения по-надолу в темата...
              "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Първоначално изпратено от bobo67
                ti idiot li si kakuv si !?
                ne vijdash li , che choveka e otgovoril niakolko posta po - nadolu ?!

Коментар

• g-n Mitankin iskam da vi popitam kakvo stava s obratnoto iskupuvane na akcii i kakvi sa cenovite ravni6ta na sa6toto

Коментар

• Първоначално изпратено от vhk
                    г-н Митанкин, благодаря за коректния отговор, въпреки че не променя мнението ми. Междувпрочем преди години имах доста голям пакет, купен по номинал и тогава дивидента ме устройваше ,а и сега мисля че вашия холдинг е най-коректния на БФБ.
                    Благодаря за оценката, vhk.
                    Относно номинала - малко статистика.
                    Размер на нетния дивидент в лева на акция по години (всяка година от съществуването на холдинга е гласуван дивидент!)
                    1997 - 0,400
                    1998 - 0,080
                    1999 - 0,090
                    2000 - 0,100
                    2001 - 0,110
                    2002 - 0,112
                    2003 - 0,114
                    2004 - 0,126
                    2005 - 0,128
                    2006 - 0,132
                    2007 - 0,140 (числото е отнесено към номинала преди сплита, т.е. 0,01167 х 12)

Това означава, че за 1 лев, първоначално вложен в акция по номинал, натрупаният през годините нетен дивидент е равен на 1,532 лв. Номиналът е достигнат на седмата година.

Коментар

• г-н Митанкин ,благодаря за коректния отговор ,въпреки че не променя мнението ми.Междувпрочем преди години имах доста голям пакет купен по номинал итогава дивидента ме устройваше ,а и сега мисля че вашия холдинг е най-коректния на БФБ.

Коментар

• dex, отново и лично пред Вас гарантирам, че информацията ще бъде обявена веднага, щом бъде взето решение. Така, както сме го правили и досега. Този въпрос е регламентиран в закона. Никой няма право да споделя само с една медия каквато и да е важна информация, която би могла да повлияе на цената на акциите. Длъжен е да уведоми КФН, борсата и обществеността. От тук започва "тънката" разлика между различните емитенти. Приетата от нашия мениджмънт корпоративна практика ме задължава да пусна съобщението почти едновременно. Ние сме в договорни отношения с 4 медии, на които изпращам информацията в същия нередактиран вид и пълнота, както съм ги изпратил на надзора.

vhk, вярно че въпросът Ви е риторичен, но все пак ще си позволя да го коментирам. Решението за размера на дивидента при нас не се взема от мениджмънта на компанията. Вижте тук - последното изречение в публикуваните проекти за решения на общото събрание на акционерите съобщава, че Съветът на директорите не предлага решение по т. 2 от дневния ред "Разпределение на печалбата." Решението се взема от акционерите, присъствали на общото събрание. Тази година на събранието бяха представени над 57% от капитала и, както личи от протокола те единодушно са приели този размер на дивидента. Там можете да видите и списъка на акционерите, които са взели решението.

Впрочем, списък на по-големите акционери-юридически лица публикуваме всяко тримесечие. Ето го последния (вж. бележка 12). Иначе законът ни задължава да ви съобщим само акционерите, притежаващи над 5%. Но ако инвеститорът има интерес, би могъл да проследи промените в тази табличка. В последния доклад бях публикувал интересни данни. Цитирам: "За периода на значителна корекция на цената на акциите, търгувани на БФБ, български пенсионните фондове са увеличили сумарно участието си в капитала на Стара планина холд АД с близо 800 000 акции. От 6,8% в края на трето тримесечие на 2007 година, към 01.07.2008 г. 10,6% от капитала на холдинга са притежание на различни пенсионни фондове." Средната цена на акция през този период е малко над 6 лева. Това означава, че пенсионните фондове са похарчили близо 5 млн. лева да купуват акции на Стара планина холд. След около месец ще стане ясно какво са напазарували през третото тримесечие.

И накрая, моля да имате предвид, че моите мнения в никакъв случай не представляват препоръка за конкретно инвестиционно решение. Всички данни, които давам, вече са обявени. Разбира се, всеки предпочита да види някакво извлечение, на което се базира и моята активност във форума.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hacko11
                          Първоначално изпратено от vhk
                          ... Ами един акционер като си получи дивидента за една година от 300 акции дали би могъл да си поръча един скромен обяд в някои скромен ресторант, надали за разлика от менаджерите и мажоритарите?Въпроса е риторичен и отговора ми е ясен.
                          vhk, а един акционер на Химимпорт дали би могъл да поръча скромен обяд в скромен ресторант? Въпросът ми е реторичен.
                          На фона на доста компании листвани на БФБ мисля, че Стара Планина се представя повече от добре. Мнението е лично и не е препоръка за каквото и да било. Освен това нямам желание да влизам в излишни спорове. В крайна сметка доверието се печели и губи. Аз още не съм изгубил доверие в това дружество.

Живи и здрави!
                          Акционер на Химимпорт няма да може да иде до платена тоалетна с парите от дивиденти за 10 години напред.

Коментар

• Първоначално изпратено от vhk
                            ... Ами един акционер като си получи дивидента за една година от 300 акции дали би могъл да си поръча един скромен обяд в някои скромен ресторант, надали за разлика от менаджерите и мажоритарите?Въпроса е риторичен и отговора ми е ясен.
                            vhk, а един акционер на Химимпорт дали би могъл да поръча скромен обяд в скромен ресторант? Въпросът ми е реторичен.
                            На фона на доста компании листвани на БФБ мисля, че Стара Планина се представя повече от добре. Мнението е лично и не е препоръка за каквото и да било. Освен това нямам желание да влизам в излишни спорове. В крайна сметка доверието се печели и губи. Аз още не съм изгубил доверие в това дружество.

Живи и здрави!
                            Мненията ми не са препоръка за взимане на инвестиционно решение

И още нещо:
                            човешката глупост е

Коментар

• Първоначално изпратено от Николай Митанкин
                              Първоначално изпратено от Hacko11
                              Нетният дивидент е 0.0116
                              Точно!
                              Брутна сума на дивидента: 0,01228 лв. на акция.
                              Нетна сума на дивидента след приспадане на 5% данък: 0,01167 лв. на акция.
                              Дори в сметките, които ползваме заедно с ЦД за изчисляване на брутния дивидент на всеки акционер, числото беше още по-точно: 0,01228095.
                              Да припомня, че през юни 2007 година бе направен сплит на акциите 1:12.
                              Масовите акционери, които притежаваха по 25 акции, вече имат по 300.
                              Ето нетният размер на дивидента за последните години на тези акционери:
                              2004 - 3,15 лв. за 25 акции
                              2005 - 3,20 лв. за 25 акции
                              2006 - 3,30 лв. за 25 акции
                              2007 - 3,50 лв. за 300 акции
                              Ами един акционер като си получи дивидента за една година от 300 акции дали би могъл да си поръча един скромен обяд в някои скромен ресторант, надали за разлика от менаджерите и мажоритарите?Въпроса е риторичен и отговора ми е ясен.

Коментар

• Г-н Митанкин,
                                кажете ще има ли обратно изкупуване и кога?

Коментар

X