IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стара планина Холд АД (SPH / CENHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Николай Митанкин
    Първоначално изпратено от afterd
    Затова неконсолидираните отчети на холдингите са важни и там се вижда колко изкарват те самите.
    По-вярна е втората част. Изкарват толкова, колкото са им дивидентите плюс приходите от някои финансови операции. Но по-важен е консолидираният отчет. Той дава информация за цялата група на холдинга. И който може - смята...

Първоначално изпратено от wolf66
    освен управленска структура холдингите са и реални собственици в дъщерните...дори и миноритарните им дялове струват реални пари
    ИМЕННО!
    Също един холдинг може да е по скъп от отделните му части.

Коментар

• Първоначално изпратено от afterd
      Затова неконсолидираните отчети на холдингите са важни и там се вижда колко изкарват те самите.
      По-вярна е втората част. Изкарват толкова, колкото са им дивидентите плюс приходите от някои финансови операции. Но по-важен е консолидираният отчет. Той дава информация за цялата група на холдинга. И който може - смята...

Първоначално изпратено от wolf66
      освен управленска структура холдингите са и реални собственици в дъщерните...дори и миноритарните им дялове струват реални пари
      ИМЕННО!

Коментар

• afterd, съгласен сам донякъде с твоите размишления, но освен управленска структура холдингите са и реални собственици в дъщерните...дори и миноритарните им дялове струват реални пари когато дружествата се развиват добре. Cash is king, no na borsata v momenta...холдингите не са основно борсови играчи....cash-а има смисъл да се държи за изгодни придобивания (М&A), иначе на депозит....!

Коментар

• И едно "по-грубичко" мнение за холдингите като цяло.

Какво печели холдингът от печалбата на компаниите с малцинствено участие? Ако не раздадат и дивидент, мисля, че нищо...

Печалбите от финансови врътки също не вкарват реални пари. Така че според мен, П/Е-то на холдингите е нормално да е значително по-малко от това на дъщерните и асоциирани предприятия /ако и те се търгуват/. Това, че самите предприятия се развиват не значи автоматично, че холдингът печели реални пари. А във времена когато "cash is king" е актуална фраза, парите /респ. дивидентите/ са важни. Фактически холдингите, които не произвеждат директно, са управленска структура, най-ценното им е know-how-то. Затова неконсолидираните отчети на холдингите са важни и там се вижда колко изкарват те самите. А идеята на листването на един холдинг е нормално да е набиране на пари от борсата, които да инвестира в дружествата си. Но за това не е нужно цената на акциите му да е висока.

Не говоря конкретно за Стара планина холд или за някои друг холдинг, просто споделям мнение, което не е, и не трябва да се тълкува като, препоръка за покупка или продажба на ценни книжа или други финансови инструменти. Ще се радвам ако чуя и други мнения по въпроса...

Коментар

• Първоначално изпратено от dex
            изтървал си го

Нетната консолидирана печалба на Стара планина Холд за първите шест месеца на 2008 г. възлиза на 5.179 млн. лв., като от тях 1.854 млн. лв. принадлежи на компаниите, в който холдинга има малцинствено участие.
            ООоо - те така става с отпуски, море ..... - мерси

Коментар

• изтървал си го

Нетната консолидирана печалба на Стара планина Холд за първите шест месеца на 2008 г. възлиза на 5.179 млн. лв., като от тях 1.854 млн. лв. принадлежи на компаниите, в който холдинга има малцинствено участие.

Коментар

• Докарахме го пак до цени от месец май 2007 г. А уж се чака хубав консолидиран отчет /или някой вече го е прочел, или пък прави паника да си напазарува на по-тънко - не знам и не ги разбирам тези "борсови игри и тайни" - шъ дъ требва да прочета някоя книжка/

* Не е препоръка ....

Коментар

• tova 4e drujestvoto e podceneno
                  zaedno s mnogo drugi- v tova spor njama.:-)

Коментар

• Първоначално изпратено от vhk
                    Първоначално изпратено от Hakkinen
                    Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
                    налЕ цената требва да се съотнася с нещо се... ???
                    Може vhk да я съотнася с номинала и таргетът му да е 1 лв

Иначе и според мен консолидираният отчет ще намести нещата, но ще трябва да изчакаме 1 месец за да видим дали е така
                    Не знам дали ще повярваш но тази акция съм я купувал и под номинал.
                    И според мен отчетът не е интригуващ. За мен специално - никак.
                    Много по-големи растежи бяха генерирани от други дружества и пазарът не ги оценява адекватно. Следователно, нямам нито една причина точно тук да търся под вола теле.
                    Може да звучи много неприятно, но за мен е така. Извинявам се за негативния коментар, шибаното пазарче не ме прави ентусиастка.

Коментар

• http://kompanii.investor.bg/?cat=5&id=67777

ha taka :-)

Коментар

• ami zaici mnogo- ni6to ne se znae.

Коментар

• ми под номинал ама кога........
                          то не е само тази акция дето се е търгувала под номинал....... преди....време

Коментар

• Първоначално изпратено от Michelangelo
                            Хмм, само от участията му в публичните компании изкарвам цена около 4,50 лв.

Не е препоръка...
                            Аз си правих подобни сметки, когато пазарната беше около 5.50 и тогава я изкарах 5.76 Ама както виждаш след това я събориха и до моментните нива...

P.S. Преди малко някой нетърпелив понапълни малко все пак
                            "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

Първоначално изпратено от Hakkinen
                              Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
                              налЕ цената требва да се съотнася с нещо се... ???
                              Може vhk да я съотнася с номинала и таргетът му да е 1 лв

Иначе и според мен консолидираният отчет ще намести нещата, но ще трябва да изчакаме 1 месец за да видим дали е така
                              Че защо да не ти повярвам
                              "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

... и аз.. :P
                                Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

Working...
                                X