Първоначално изпратено от SoHo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнениеБей,ти наистина ли мислиш,че една платена статия на кока кола ще повдигне бфб-то?
Загубил си доста време да щракаш с елката,но ако имаш желание за корекция заложи базова заплата на работник в Костинброд 600 лева,а на голям шеф - 6000.
А можеш и да анализираш ползата от дейността на Колата от 1989 г. до днес (не е необходимо да се връщаме чак до ерата "тексим" 1970 г.) и преди да сметнеш "бъдещите ползи" от Германия калкулирай ефекта от ликвидацията през годините на фабриките в Пловдив,Плевен,Бургас,Търговище и София.Има доста инфо в гугъла.....Както и за румънската и унгарска връзка за внос и местната дистрибуция.
не, не мисля.
Ама хич не обичам да ми правят сметка на време, пари, и друго - каквото и да е, просто ей-така. И аз не обичам да правя такива сметки на други хора, без да ги знам, просто защото почти винаги са грешни.... и е глупаво човек да се занимава с това.
Ако ми беше загубило толкова време, колкото ти си мислиш, че на теб би ти загубило, хич нямаше да я върша тая работа.... безплатно.
Сметки се правят за числа, при що-годе точни и обективни данни. И ако аз ги правя - питам като доктор или адвокат... каквото е възможно и мога да намеря, за да е диагнозата точна.
Благодаря за коментара ти, все пак. Мога и да я направя тази сметка, дето искаш, ако има за какво - за без пари и за малкото свободно време, дето гледам, по принцип, да не го харча за тоя дето духа, толкова....ами поне да си тренирам малко мозъчето, това съм направил.Last edited by Kildirim_Bei; 09.10.2017, 17:31.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
Коментар
� -
Бей,ти наистина ли мислиш,че една платена статия на кока кола ще повдигне бфб-то?
Загубил си доста време да щракаш с елката,но ако имаш желание за корекция заложи базова заплата на работник в Костинброд 600 лева,а на голям шеф - 6000.
А можеш и да анализираш ползата от дейността на Колата от 1989 г. до днес (не е необходимо да се връщаме чак до ерата "тексим" 1970 г.) и преди да сметнеш "бъдещите ползи" от Германия калкулирай ефекта от ликвидацията през годините на фабриките в Пловдив,Плевен,Бургас,Търговище и София.Има доста инфо в гугъла.....Както и за румънската и унгарска връзка за внос и местната дистрибуция.Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Fisc9% ръст на строителството през август НСИ отчита 3% ръст при оборотa в търговията на дребно през август Близо 5% ръст на промишленото производство в България през август Икономическият печат: Финансовото министерство: Икономиката ще нарасне с 4% през 2017 г. Увеличават заплатите на държавните служители догодина Износът на България за ЕС се увеличава с над 11% към юли Продажбите на нови автомобили в България скачат с над 15% От началото на годината е отчетен ръст от 18,1% Германското индустриално производство отбеляза най-големия си ръст от 6 години Накрая ще си позволя да цитирам един ветеран в макро трейдинга който наскоро каза "we have incredible data in europe" Нямам препоръки.))) Pozdrawi!!
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
9% ръст на строителството през август - не означава непременно и 9% ръст в продажбите на готовите имоти.
НСИ отчита 3% ръст при оборотa в търговията на дребно през август - може да се дължи на подготовката за зимата и свързаните с това традиционни зимниниц
всъщност, цитирам: "[...]През август 2017 г. в сравнение със същия месец на 2016 г. оборотът нараства по-значително при: търговията на дребно с разнообразни стоки - с 15.1%, търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 11.9%, и търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 8.9%. Спад е регистриран при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 11.3%, и търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 2.8%."
Близо 5% ръст на промишленото производство в България през август - цитат: "[...] През август увеличение с 4,0% спрямо месец по-рано е регистрирано в добивната промишленост и с 0,4% в преработващата промишленост, докато при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ е отчетено намаление с 0,7 на сто. На годишна база производството в добивната промишленост нараства с 12,9%, а в преработващата промишленост с 6,4%, докато при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ е отчетен спад с 3,8 на сто." - очаквах нещо по ИТ или други отрасли с по-висока принадена стойност да е повишението... честно казано.
Икономическият печат: Финансовото министерство: Икономиката ще нарасне с 4% през 2017 г. - да не би да се очаква повишение на лихвите скоро? освен това се казва, че, цитирам:" [...] По-консервативни остават предвижданията на Европейската комисия, Международния валутен фонд и Световната банка, но те са направени през пролетта и тепърва ще бъдат публикувани есенните им прогнози, при които вероятно ще има промени при показателите."
Увеличават заплатите на държавните служители догодина: и как ще се вдигнат заплатите, да е ясна сметката? цитат: "55 милиона лева повече разходи за персонал в системата на МВР ще има в бюджета за догодина" - разходите не е задължително да са всички за заплати - хората искаха нови униформи, обувки и други работи - не е още ясно кое и как....и други още неясноти.
цитирам: "[...] Общо 700 милиона лева повече са предвидени за бюджетно финансираните сектори" ... това прави по 58.3 млн. лв. на месец. Колко общо бюджетни служители и как ще получат повишението? и колко ще в пари, да знаем потенциалното покачване на потреблението?
Износът на България за ЕС се увеличава с над 11% към юли - цитат "[...] Външнотърговското салдо (износ FOB - внос CIF) на България с ЕС за периода януари - юли 2017 г. е отрицателно и е на стойност 1,595 млрд. лв." Вносът също се е увеличил, колкото и износа в % - Вносът на България от ЕС от началото на годината до края на юли се увеличава с 10,7% спрямо същия период на 2016 г. и е на стойност 21,064 млрд. лв.
Продажбите на нови автомобили в България скачат с над 15%
От началото на годината е отчетен ръст от 18,1% - цитат: "[...] От началото на годината до края на август продажбите на нови автомобили в България са се увеличили с 18,1% на годишна база до общо 19 556 автомобила, показват данни на Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA). Регистрациите на нови автомобили у нас сa нараснали с 15,5% през август спрямо година по-рано до 2 344 автомобили. " Това е добра новина, само ако поне 70% от автомобилите са товарни или вършат някаква работа, освен да возят народа по ресторанти и чалготеки.
Германското индустриално производство отбеляза най-големия си ръст от 6 години - имат си банки да си финансират финансовите и оперативните лизинги, както си решат засега - тях няма кво да ги мислим
Накрая ще си позволя да цитирам един ветеран в макро трейдинга който наскоро каза "we have incredible data in europe"
Нямам препоръки.Last edited by Kildirim_Bei; 09.10.2017, 15:09.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение9% ръст на строителството през август
НСИ отчита 3% ръст при оборотa в търговията на дребно през август
Близо 5% ръст на промишленото производство в България през август
Икономическият печат: Финансовото министерство: Икономиката ще нарасне с 4% през 2017 г.
Увеличават заплатите на държавните служители догодина
Износът на България за ЕС се увеличава с над 11% към юли
От началото на годината е отчетен ръст от 18,1%
Германското индустриално производство отбеляза най-големия си ръст от 6 години
Накрая ще си позволя да цитирам един ветеран в макро трейдинга който наскоро каза "we have incredible data in europe"
Нямам препоръки.
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеНай-хубавите сделки стават когато пазара е вкарал в цената някое събитие на 90%+ и човек заеме обратната страна. Аз съм виждал пазари които имат тикове и при над 100% вероятност понякога - т.нар no brainer...
Нямам препоръки
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеСветофарът, дами и господа, свети в ярко зелено. Даже не в зелено, а в онова примигващо жълто, което се среща в големите градове късно нощем когато се шляеш безцелно насам натам. Означава - давай направо.
И за пазара така според мен!
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение9% ръст на строителството през август
Икономическият печат: Финансовото министерство: Икономиката ще нарасне с 4% през 2017 г.
Нямам препоръки.
официалните данни също бяха наред - за мнозинството.
А джентълменът Чърчил бил казал веднъж: "There are lies, there are damn lies... and there is statistics."
Някъде съм срещал, че лорд Дизраели го бил казал...
да ме прощава авторът, ако нещо...
а статистиката ми е любима наука - който не знае какво точно стои зад числата, и не разбира какви методи са използвани, жална му майка
P.S. Не е препоръка за нищо и отразява само личното ми мнение.Last edited by Kildirim_Bei; 09.10.2017, 14:07.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
Коментар
� -
9% ръст на строителството през август
Нямам препоръки.Custodite sortem vestram
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеДокато чета такива оживени двупосочни дискусии по темата съм напълно спокоен и уверено си допълвам обеми. Икономиката върви на пълни обороти. Със всеки пост в тази тема се трупа стойност към БВП.... печалбите нарастват. Светофарът, дами и господа, свети в ярко зелено. Даже не в зелено, а в онова примигващо жълто, което се среща в големите градове късно нощем когато се шляеш безцелно насам натам. Означава - давай направо.
Без препоръки
леко ме притеснява само, че обсъжданите теми в краткосрочен и дългосрочен план пряко касаят макро- и микроикономическата среда (и фиска включително), в която виреят ценните книжа, които купуваш/продаваш, и оттам техният фундамент...
само "чистите" акции на уважаваният от целия форум проф. Каро някакси могат теоретически да останат незасегнати от нищоLast edited by Kildirim_Bei; 09.10.2017, 14:09.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
Коментар
� -
Докато чета такива оживени двупосочни дискусии по темата съм напълно спокоен и уверено си допълвам обеми. Икономиката върви на пълни обороти. Със всеки пост в тази тема се трупа стойност към БВП.... печалбите нарастват. Светофарът, дами и господа, свети в ярко зелено. Даже не в зелено, а в онова примигващо жълто, което се среща в големите градове късно нощем когато се шляеш безцелно насам натам. Означава - давай направо.
Без препоръкиCustodite sortem vestram
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнениеKildirim_Bei , поздравление за труда! Има един тънък момент, който засегна Kiro в една дискусия, преди 2 дни - Какво ще ги посрещне тук? А то е важно и споделям мнението му - с тези начело... чакайте ръст...!
Ако имаш предвид ужасната липса на кадри (среден и висш ръководен персонал, че и обикновени служители даже), споделям мнението, че ситуацията е отчайваща...
Айде, ще почнеш нещо криво-ляво... ами ако решиш да се разрастваш?!
Другото е лесно: сгради, сертификати за инвестиции/облекчения, техника, инфраструктура (до голяма степен).... всичко ще се натамани, ама пусто....и хора си трябват.....къде повече, къде по-малко.
Недай си Боже, кво те чака... ще крадеш кадри от конкуренцията? То тва масово се прави, хиляди трикове се прилагат, че и хед-хънтъри професионални излизат вече на терен....не остана нищо за крадене...
Внос на работна ръка само...
Много фирми вече си правят паралелки в специализирани техникуми по места за дадени професии (дето едно време ги е имало, ама нали реформи трябват), даже и в някои университети се прави... Ама работодатели са ми се оплаквали нещо от типа "Мен инженери не ми трябват толкова, средно ниво е работата ама..."
много инженери (по диплома) това правят... е заплатата не е това, дето са очаквали, но ги оправя някак...
Не ми се говори за други дипломи и професии...говорено е достатъчно.
...изостават тия роботи и изкуствен интелект, май
Пък естествения интелект, недоволен от обстановката и притеглен от магическата гравитачна сила на възнагражденията по други страни, неумолимо изчезва...и рядко обръща поглед назад....
Демографска криза + срив в образованието (конвенционално, професионално и дуално) =
задълбочаващи се проблеми, от описаните по-горе
Песимизъм или реалност е това, според вас?Last edited by Kildirim_Bei; 09.10.2017, 13:22.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
Коментар
�
Коментар