Между другото цената на влизане е ирелевантна за следващите решения. Това че имам нещо което съм го купил доста по-евтино или пък дори по-скъпо не означава че не бих го продал веднага ако намера друго нещо от което следващите периоди да ми докара по-добър риск доходност.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеИзвинявай, но май не разбираш въпроса ми и ще го повторя трети път.
Като си толкова осведомен и начетен, какво би си купил. тази седмица т.е. сега, т.е. средата на юни 2014 а не едно време в тъмното е неясното.
От отговорът ти дотук разбирам, че би си купил биотек и банки етф. За тези които ще те послушат IBB е 280% нагоре от последното си дъно преди 3 години, XLF - почти 200% за същия период (сори не знам етф за евро банки но надали е по-различен)
Биотехнологиите е съвсем нормално да са на връх защото само преди 3 години това бяха като цяло малки компании - доста от тях на загуба. За този период големите между тях се превърнаха в сектора с най-бързо растящи приходи, огромен ръст на печалбата - биеш средното за пазара в пъти и с брутален профит маржин. Тотално недостижими нито като растежи на приходи нито като растежи на печалби, нито като профит маржин от никой.
И двата отрасъла са силно рискови - като движение в цените. Но при всички положения са много по-сигурни от това човек да цъка на CFD та. Не стават за игра на маржин точно защото волатилността им е огромна и ще издухат всеки акаунт, но без маржин са си ок.
И на всичкото отгоре корелацията между банки и биотехнологии е относително ниска.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАко мислих така нямаше да имам акции. Ако не разбираш от банки и не ти се следят една камара специфични новини за биотехнологии просто си вземи за малка сума, в никакъв случай не на маржин, някой ЕТФ или фонд за банки от еврозоната и някой етф за биотехнологии с по-висок дял на големи компании, този маркет вектор е такъв и го гледай как се движи.
Не виждам никаква причина човек да се лигави да хваща по 5-10% корекция, като между другото губи *3 че и по 5 движения нагоре.
Като си толкова осведомен и начетен, какво би си купил. тази седмица т.е. сега, т.е. средата на юни 2014 а не едно време в тъмното и неясното.
От отговорът ти дотук разбирам, че би си купил биотек и банки етф. За тези които ще те послушат IBB е 280% нагоре от последното си дъно преди 3 години, XLF - почти 200% за същия период (сори не знам етф за евро банки но надали е по-различен)I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеТ.е. твоят съвет какъв е - стойте настрана и не купувайте нищо. А ?
Не виждам никаква причина човек да се лигави да хваща по 5-10% корекция, като между другото губи *3 че и по 5 движения нагоре.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеКазах че ги държа същите - големи европейски банки и големи биотехнологични. Щом още ги държа значи още не съм намерил нищо което да ми дава по добра риск доходност.I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнениеумно си го казал, ма си мисля че вдигането на лихвите ще намали повече интереса към акциите отколкото печалбата ще порастне от горепосочените процеси, нетно ще има спих
нооо дано лихвите си поостанат нисички поне година-две ощепък после сакън да не станат повече от 3-4 %
Първо ще има шортскуиз защото нали по-ниска заетост и по-високи лихви пък то станали по-високи печалбите на фирмите.
И чак като занулим късите акаунти ще има спих, разбира се че ще има спих.Last edited by Tkilata; 17.06.2014, 00:37.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеНе те питам ко имаш...нали искаш да даваш съвети: кажи ако трябва утре да решаваш тепърва да инвестираш какво ще правиш .. Това че си имал имаш нещо от някога не е инвеститорски съвет а безидейно пъчене
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз съм казвал какво имам, още ги имам същите позиции. Да ме беше послушал първия път когато ти говорих тях веча да си 100-150% отгоре.I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеАко правилно съм те разбрал, правиш връзката:
инфлация на цените на стоките = по-високи лихви = по-малко консумиран кредит = по-малко продадени стоки = мечи пазар.
В стремежа си да ти опонирам, предлагам следната хипотеза:
Възможно е да откриеш, че цялото повишение на цената на стоката се е превърнало в профит за фирмата, която го е произвела. Това обикновено се е случило след придобивания/сливания на конкуренти или просто размяна между тях на поделения, с очевидната цел за премахване на конкуренцията помежду им и разбира се следва допълнителната екстра - оптимизация (съкращения на излишния персонал). Случва се вече почти всеки ден. В крайна сметка в следствие на фактора, който ти изтъкваш те продават по- малко, но с по-голяма печалба, която според мен напълно може да компенсира по-малкия оборот. Проблем има, но той е за нас на първо време и може би на правителствата.
И понеже най-често отиграваме мечи пазар с шортене на индекси съдържащи най-силните фирми (примерно тези в DAX или NasdaQ 101) тоест точно тези, които играят по-горе описания сценарий резултатът може да е много болезнен.умно си го казал, ма си мисля че вдигането на лихвите ще намали повече интереса към акциите отколкото печалбата ще порастне от горепосочените процеси, нетно ще има спих
нооо дано лихвите си поостанат нисички поне година-две ощепък после сакън да не станат повече от 3-4 %
Коментар
� -
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеКажи бе отворко,
утре освен баничка от кварталната закусвалня, какво би си купил от този пазар ?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТова че ти не го разбираш не значи че е абсурден, а че е абсурден за теб. Вече колко години станаха всъщност където все е абсурден. Обмислял ли си да си смениш хобито, защото това бая скъпо ти излиза сигурно
утре освен баничка от кварталната закусвалня, какво би си купил от този пазар ?I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеЕдно клише от мен - пазарът е абсурден. Не знам кой трезвомислещ би инвестирал в бичи пазар 5 години стар и след 300% ръст. От началото на годината до сега ДЖИ е ръст 1.2% И това за 7 месеца трепане. Рискът не си заслужава. Ако искате да играете на хорото на отдел 'Подготовка, пред печат и печат' и които не знаят ляво от дясно, ледът е ваш...
Коментар
� -
Едно клише от мен - пазарът е абсурден. Не знам кой трезвомислещ би инвестирал в бичи пазар 5 години стар и след 300% ръст. От началото на годината до сега ДЖИ е ръст 1.2% И това за 7 месеца трепане. Рискът не си заслужава. Ако искате да играете на хорото на отдел 'Подготовка, пред печат и печат' и които не знаят ляво от дясно, ледът е ваш...I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнениебе трябва да попрочета на тема мечи пазари - как почват, какво ги движи, че досега все ъп ъп ъп... някой ако е попадал на нещо интересно може да сподели
иначе в европа заради безработицата инфлация от услугите трудно ще дойде та трябва само стоките да следим, тръгнат ли те почва трепането с лихвите. е го петрола почна
инфлация на цените на стоките = по-високи лихви = по-малко консумиран кредит = по-малко продадени стоки = мечи пазар.
В стремежа си да ти опонирам, предлагам следната хипотеза:
Възможно е да откриеш, че цялото повишение на цената на стоката се е превърнало в профит за фирмата, която го е произвела. Това обикновено се е случило след придобивания/сливания на конкуренти или просто размяна между тях на поделения, с очевидната цел за премахване на конкуренцията помежду им и разбира се следва допълнителната екстра - оптимизация (съкращения на излишния персонал). Случва се вече почти всеки ден. В крайна сметка в следствие на фактора, който ти изтъкваш те продават по- малко, но с по-голяма печалба, която според мен напълно може да компенсира по-малкия оборот. Проблем има, но той е за нас на първо време и може би на правителствата.
И понеже най-често отиграваме мечи пазар с шортене на индекси съдържащи най-силните фирми (примерно тези в DAX или NasdaQ 101) тоест точно тези, които играят по-горе описания сценарий резултатът може да е много болезнен.
Коментар
�
Коментар