IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• https://ir-api.eqs.com/media/documen...osition=inline

Не че им вярвам, ама...

Vonovia's overall debt maturities are
    manageable, given their long average remaining term of 7.4 years as of Dec. 31, 2022, and
    staggered nature. No more than 10%-11% of debt (about €3.5 billion-€4.5 billion) matures each
    year.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
      Нямах предвид самите имоти, а компаниите за имоти. Предимно жилищните, но и при офисите има интересни неща. В големите градове, особено в Европа, трудно ще се строи, а мизерията на хората не позволява собственост, независимо от цената. Т.е. наемите в Стокхолм, Париж или Берлин няма да слизат, дори и да изостават от инфлацията.

Ако смяташ, че ще стигнат 8%, значи сме далеч от апогей. Рефинансирането ще е сеч на такива нива. Предполагам ще трябва да отидат на 12%, привилигировани, че и евентуално увеличаване на капитала.

Пак да кажа, че колкото за упражнението, изключвам пряката държавна намеси в сектора, която иначе е бая вероятна.
      Тези който аз гледам във Франция ми изглежда като да имат потенциал за още разпродажби. В подобен тип компании ще е ключово колко са ливърджнати и как го менажират.

Коментар

• 10% им е "severely" сценанрия. Но е хубаво че разглеждат и такъв.
        Базовия предвижда 4.9% безработица.

п.п.
        Няма да се разпаднат при 10% - толкова е била 2009-2010 (предната криза), спокойно. сега проверих.
        И по-високи проценти на безработица са виждали...

Коментар

• Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение

Зарежи я Европата. Чакат 10% безработица, официална в САЩ. Та за това се чудех за имотните компании, няма ли да дълбаят още ?
          10% официална безработица в САЩ ще бъде погром някакъв. Обществото там буквално ще се разпадне.

Но от друга страна, високата безработица (не 10% естествено) не е нещо толкова лошо за компаниите, специализирани в жилищни имоти. Т.е. няма да имаме купувачи, а предимно наематели.

Коментар

Само таблиците гледах... аз ли не го чета правилно, но дори според 4 излиза, че трябва да купуваме и то пледимно в Еврозоната. Дори лошият сценарий прекалено оптимистичен ми идва.
            Зарежи я Европата. Чакат 10% безработица, официална в САЩ. Та за това се чудех за имотните компании, няма ли да дълбаят още ?

Коментар

• Тъй де - за имотни компании говорим, не за самите имоти.
              Тая закрепиха ли я - какво става там?
              Че не ги следя?

Евъргранд - китайският бушон, който не плаши Уолстрийт - Блогът на ЕЛАНА Трейдинг (elana.net)

За щатите нямам очаквания за 8%, засега по-скоро и аз мисля, че макс. до 6% биха я добутали!?
              Но боравим с твърде много неизвестни - стойности, срокове...
              Ако поне едното беше ясно!

Коментар

• Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение

https://www.federalreserve.gov/publi...-Scenarios.htm

Погледни 3а, 3b, както и 4а и 4b.
                Само таблиците гледах... аз ли не го чета правилно, но дори според 4 излиза, че трябва да купуваме и то пледимно в Еврозоната. Дори лошият сценарий прекалено оптимистичен ми идва.

Коментар

• Нямах предвид самите имоти, а компаниите за имоти. Предимно жилищните, но и при офисите има интересни неща. В големите градове, особено в Европа, трудно ще се строи, а мизерията на хората не позволява собственост, независимо от цената. Т.е. наемите в Стокхолм, Париж или Берлин няма да слизат, дори и да изостават от инфлацията.

Ако смяташ, че ще стигнат 8%, значи сме далеч от апогей. Рефинансирането ще е сеч на такива нива. Предполагам ще трябва да отидат на 12%, привилигировани, че и евентуално увеличаване на капитала.

Пак да кажа, че колкото за упражнението, изключвам пряката държавна намеси в сектора, която иначе е бая вероятна.

Коментар

Добре де, да оставим за малко настрана национализациите, Третата световна, откровените кражби, капиталовия контрол. Не сме ли сравнително близо до лихвения апогей? Това не означава ли, че много от имотните са подценени? Или лихвите по ДЦК-то пак ще катерят?
                    https://www.federalreserve.gov/publi...-Scenarios.htm

Погледни 3а, 3b, както и 4а и 4b.

Коментар

Не сме ли сравнително близо до лихвения апогей? Това не означава ли, че много от имотните са подценени?
                      Терзиев,
                      1. Още не е ясно къде точно е нивото на въпросния лихвен апогей (едни ЦБ може да е 5%, за други 8%...);
                      2. Още по-малко е ясно колко точно време ще се задържи в горна мъртва точка;
                      3. Стъпките надолу няма никаква гаранция, че ще са със същото ударно темпо, както нагоре - даже напротив, пътят надолу е мнооого по-вероятно да е доста по-бавен! - Надали ще ги свалят на 3 пъти х 0.75% само 3 месеца!

А скъпото кредитиране тепърва ще се отразява - и в бизнеса, и на домакинствата... лоши ипотеки, закъсали компании... много е вероятно не всички да оцелеят, така че хич не мисля, че са подценени.
                      Още не сме видяли "имотното Креди Сюис". Тук процесите се движат с различна скорост. По-бавна.
                      Last edited by Julius_BG; 24.03.2023, 13:25.

Коментар

• Добре де, да оставим за малко настрана национализациите, Третата световна, откровените кражби, капиталовия контрол. Не сме ли сравнително близо до лихвения апогей? Това не означава ли, че много от имотните са подценени? Или лихвите по ДЦК-то пак ще катерят?

Коментар

• В RITM играя малко аз. Акции + веднага априлски колци на 8. Мисля, че е добро съотношение риск/печалба. Ако мушна и дивидент, може >10% за месец.

Коментар

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
                            Специално за Юлката, че си пада по конспирациите, особено от Hindenburg Research, Enjoy the Show -

https://hindenburgresearch.com/block/

https://finance.yahoo.com/quote/SQ/
                            Кви конспирации, това с броя потребители, ако не го знаеш, си егати блейката. Който пък е решил да инвестира във финтехове, няма акъл. Яд ме е, че Револют не е публична, за да я шортя до 0.

А за констипациите по принцип... вервал ли си, че швейцарите ще направят такава мизерия. Още не мога да повярвам. Бетер немци го играха. После някой като тръгне да ми говори, че у нас не идвали инвеститори, защото нямало върховенство на закона, имало корупция, било непредвидимо законодателството и ми иде да му плесна един цигански шамар, че да се освести.

Продължавам да играя немските колиби. Мисля, че са сериозно препродадени. Е, нищо чудно да ги национализират и тях, но за игра биват.

Коментар

• Специално за Юлката, че си пада по конспирациите, особено от Hindenburg Research, Enjoy the Show -

https://hindenburgresearch.com/block/

https://finance.yahoo.com/quote/SQ/
                              Last edited by unimog; 23.03.2023, 15:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение

За къси на банките сме закъснели. Или по точно ще избързаме ако ги шортим банките сега.
                                Тъй като процесите изискват време да се развият. Лично аз очаквам нещата да се заметат под килима за около година с нови върхове при ДАУ , колкото да се заблудят масите и откажат шортаджиите.. И втората половина на 2024 както и 2025 да почне по сериозно изсипване съпроводено с рецесия. Бих определил пазара в момента на 2006 година .

ПП Очаквана корекция при ДАУ 40-50 процента .
                                2006 я минахме миналата година ,вече сме в 2007 ,а като сложиш и темпа на кампанията от ЦБ сме си на финала почти

Коментар

Working...
                                X