If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Упс, Шанхайчетата май пак ще почиват днес. Гледам набързо са ударили седмаче
Започват да приличат на русначетата в разгара на кризата - отваря пазара и за 10 мин. прави -10%; спират търговията; пуснат я за 5 мин. и нови -8%; спират я за два дни....
абе където бутнеш все далавера...какво да ти кажа....иначе пазара доста се разбута с тези кризи...ама БФБ е ЖЕЛЯЗО....сигурно защото когато всички растяха ние падахме и падахме......
тва БФБ аз незнам защо се занимавате там въобще първо няма ликвидност, второ в няква треторазрядна бананова република сме където всичко е на мутрите и трето при нас нито нещо се произвежда нито се консумира (освен гроздова и семки пред блока) напрао не ви разбирам честно .... нито опции нито етф - нищо, само некви дръгливи акции по 20 стинки тука четох някви интервюта с някви фенове "спестявали за пенсия" Софарма Мофарма - викам тея луди ли са, то тва нема да стане Pfizer, но както си прецените ......
И в допълнение тури си човек парите в банката и на дебелака му скимне нещо и аре черта с оня мустакатия .... е какви борси какви пенсии какви жълти таксита?!?
пълни пендели днеска гледам самолетни билети цените избушили покрива .... иначе нема инфлация, дефлация имало, цените на петрола в земята .......
абе където бутнеш все далавера...какво да ти кажа....иначе пазара доста се разбута с тези кризи...ама БФБ е ЖЕЛЯЗО....сигурно защото когато всички растяха ние падахме и падахме......
"В очите на завистта всеки успех е престъпление.."
Отвратително днес - биха ме навсякъде - БМВ, Даймлер, БАСФ, ХъСъБъЦъ, Уолт Дисни, Ябълчичка, не е честно това Само в Allianz не ме биха...
да не си само ти и мене също нема значение квот такова, заебавай ги тея тъпотии там на БФБто с 2 лв. оборот нек си стоят там с компаниите на дебелака .....
Добре. Петролът може да продължи надолу, но с по-ниско темпо. Инфлацията тогава няма ли да дойде от повишено търсене от страна на потребителите? Което пък ще означава и по-големи продажби.
Сега като гледам малко по-конкретно, анализаторите очакват печалбите на повечето енергийни компании в СП500 да продъжават да падат и през 2016, но с много по-малко от 2015. Примерно на Exxon печлбата през 2015 пада двойно в сравнение с 2014, но за 2016 прогнозирания спад е минимален. Шеврон се очаква да има дори леко повишение на печалбата. Не знам на базата на какви предположения за цената на петрола са смятали и как биха изглеждали нещата при $20 на барел.
Но при един много по-малък спад на печалбата на енергийните компании, растежът в другите сектори би трябвало да компенсира слабото представяне на петролните фирми.
Ако инфлацията почне да се вдига то и ФЕД ще започне да вдига по-агресивно лихвите. Което пък ще удари дисконтните фактори в оценките на компаниите. Колкото повече в оценката на една компания тежи бъдещия и растеж толкова по-сериозно ще бъде ударена. например ако нещо се търгува на ПЕ 30 при 2% на десетгодишните облигации ще се търгува на ПЕ 20 при 4% на десетгодишните и то ако печалбата и не пада. Или с други думи спад от около 30% на отделни акции. Това са груби сметки - реално за всяка компания е различно но пак да кажем при растящите компании е нормално ПЕ то да падне с едни 20 -30%
Компаниите с по-висока тежест на по-билзки до настоящето парични потоци ще бъдат по-слабо засегнати Но пак среднот оПЕ на пазара би трябвало да се спре някъде около 14, което предполага спад от 15-20%.
В същото време обаче и профит маржините на компаниите почват да се свиват и същевременно ако по-високата инфлация не доведе до достатъчно по-високи приходи то СП може да си влезе в мечи пазар.
Всичко това са спекулации разбира се, защото няма как да се знае какво ще се случи с нито една от тези променливи през следващата година. Но потенциала за мечи пазар вече е на линия. А вероятността от прилична корекция от 15-20% следващите година две клони към 100%. Естествено пазара може да дръпне още 20% и тогава да направи корекция от 15% - и тогава няма да си заслужава да се продава сега. Но може да почне пада още от сега. Какво точно ще се случи е божа работа. но при всички положение е хубаво да се дръпнат малко чипове от масата.
Отвратително днес - биха ме навсякъде - БМВ, Даймлер, БАСФ, ХъСъБъЦъ, Уолт Дисни, Ябълчичка, не е честно това Само в Allianz не ме биха...
Импе,ако си беше седял на БФБ сега нямаше да те боли Д@ПЕТО
приятелска закачка
иначе Алианц се предостави доста добре на фона на всички останали
успех и занапред
"В очите на завистта всеки успех е престъпление.."
Коментар