If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Логики нема, нема и да има, но пазара ще ходи нагоре и то доста нагоре или поне това показваше Осцилатора а да видиме аз съм тъй или иначе дълги вчера грозна работа ама оцелях ..... сряда FOMCa петъка NFP .....
Никой не купува в китай - спряха им пазара след спад от 7%. Реално пазара им работи около 1/3 от времето. Първо една спирачка, след това още една и след това развалиха купона Ако ги бяха оставили да падат свободно щяха да паднат свободно.
Щом някой разпродава, то друг купува - иначе нямаше да има търговия. Кой купуваше в Китай? - Други бабета ли? - Съмнително.
Щатите не са мръднали почти миналата година - особено Дау. Впрочем той почти не е мръднал от две години назад, без да има спад на икономиката. Насдак се е качил - но не драстически. Няма никаква причина за срив - а ако пазарът търсеше причина за траен срив, миналата година имаше цял куп такива причини, напротив - като се изчерпат мишкуняшките оправдания, ще има ръст. Освен това - след броени месеци неадекватният обонго ще бъде уволнен - още една причина за ръст, като се има предвид, че ного вероятно Щатите да имат за президент предприемач. Днес имаше двойна психологическа атака - от дръпнатооките мишкуняци и от проклетите арапи - пазарите се държаха добре, накрая щатите показаха мощ.
Утре ще видим. Както казах, Китай няма начин да повтори спадът от лятото - не е невъзможно, но е изключително малко вероятно, защото това значи: Шанхаецът под 2000.
Докато миех своите зъбки се сетих за историята на най-най-богатият Хонконговец. Бил е средна ръка човечец, дребен предприемач някакъв, който през 60-те - по време на някаква страшна борсова криза в Хонконг, просто изчакал дъното и започнал да купува акции на кило... защото вярвал в могъществото на Хонконг. После се усетили и другите, включително мишкуняците, дето му продали, ама късно.
Истината е, че дългосрочно погледнато: купуващите винаги прецакват продаващите, стига обект на търговията да не са някакви избушеняшки акции.
Аре - вече - лека нощ.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Забраната за продажба на акции от мажоритарите в Китай изтича тази седмица - всъщност трябва да е изтекла още днес.
Така че това което предстои е много от същото. Дали на човек му харесва или не няма голямо значение - най-вероятно пазарите ще падат.
СП и Насдак ми се струва че оформят вече двоен връх и ще се изсипят мощно следващите седмици - или пък няма да го направят - кой знае Печалбите на компаниите ще са зле, приходите още по-зле - а сезонът на отчетите отваря след седмица. В същото време ФЕД затяга нещата, инфлацията ще почне да се вдига - януари миналата година петрола вече беше ниско и няма да има натиск върху инфлацията надолу - така че и последните идиоти дето стискат облигации ще бъдат анихилирани следващите два три месеца - или пък няма
Както и да е - има достатъчно причини пазара в САЩ да пада. А няма причини да се качва - така че по-вероятно е да пада. Пък който иска да залага че ако САЩ пада нещо на друго място ще расте винаги е добре дошъл - все някой трябва и да купува
Да бе и аз това му казвам на Иператорчето, да купува, щом за него става въпрос за "бабишкериски" страхове, а не за "съдържание"!
Апропо - докато си плавах във ваната - разсъждавах:
Китайското правителство забрани на големите акционери да продават.... ама не им е забранило да купуват... нали така?
Схващате ли моята мисъл? - Бабетата пак се прецакаха - такова чувство имам.
Както и да е - нашият фонд, Възникващи пазари, е увеличил делът си в Китай с 3% през ноемврий... явно азиатският човек, дето му е мениджър, мисли като мене.
Лека ви вечер и храброст утре.
Мале-мале: видяхте ли каква брутална атака? Бичетата изнасилват мечетата като талибанец - шведка.
Кво стана, бе?
чакай бе Импе недей кат теле пред майка си щото има още едно потвърждение/връщане ако ше е дъно ако ли не може да ни закарат на 1900 в бързината както ги виде днеска за 3 дена от 2080 та слезна на 1980 SPXa .....
Ето: Насдак и Дядката опитват предпазливо да обърнат, Вермахтът и той се мъчи да. Ако американските завършат със спад под 1.8% (примерно) утре и азиатските може да опитат да компенсират днешният спих - макар хаотически пазари като корейският например са малко трудни за прогнози.
Дръпнатооки мишкуняци, проклетидаса.
Струва ми се, че 'игра си го играеш"
Индексите може би и утре ще падат, може и вдруги ден! След това ще върнат леко!
Не е толкова интересно какво ще стане тия дни обаче! Малко нагоре малко надолу, ала бала.
Въпросът е в навлизането на дълготраен мечи пазар! Голямото пляс в Китай ще отприщи "бента" на глобалната рецесията след известно време, тогава ще са големите спадове! Това не е днес, може би не е и утре, но е скоро!
Незабавно ще имаме QE4, а от там на сетне ще го видиш...!
Ако не го озаптят Американците, очаквам след малко нефтът и борсата да тръгнат заедно в една посока - надолу
Ето: Насдак и Дядката опитват предпазливо да обърнат, Вермахтът и той се мъчи да. Ако американските завършат със спад под 1.8% (примерно) утре и азиатските може да опитат да компенсират днешният спих - макар хаотически пазари като корейският например са малко трудни за прогнози.
Дръпнатооки мишкуняци, проклетидаса.
Коментар