Уффф, пак е трито. Валутна търговия от 200-300 поста на ден е отишло на 2-3 поста месечно, но продължава да се трие, независимо колко е ценно написаното.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеСтига бе, урочаса го, взе да пада....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеПу да не му е уруки
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеМай спряха да вярват в меката зима за идните месеци...Като се има предвид, че студовете едва започват а сондажите ги орязаха вече , очаквам газта да няма спирка до 2.5 $
http://finance.yahoo.com/q?s=ung&ql=1
Коментар
-
Май спряха да вярват в меката зима за идните месеци...Като се има предвид, че студовете едва започват а сондажите ги орязаха вече , очаквам газта да няма спирка до 2.5 $
http://finance.yahoo.com/q?s=ung&ql=1За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеС други думи Гилд е само привидно супер евтина компания. С което не казвам, че е по-скъпа от другите биотек фирми.
Ама както казах всеки да си търгува както му е кеф. Аз изобщо не ги и гледам вече, ако паднат на под 80-90 ще си допълня, ако не ще си кютам. Имам много малко от преди месец-два на 106 май или 107.
Коментар
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеАбе, стига глупости. По кой начин ще го изгорят този кеш като виждаш на твойта картинка, че и цялото Совалди/Харвони да отпишеш пак са на печалба и са били от доста време насам?
Разгледай цялата фармация и ако ми намериш още една фирма подобна на Гилд да се търгува на ПЕ 9 скачам през прозореца. Дори и най-големите избушеняци от големите фарми се търгуват към 18-20, а други по-скоро към 30!
К'вото и да се случи с маржовете им и/или с пазарния дял, в най-лошия случай коефициентите им ще отидат на нивото на другите. А не е и като да им е празен пайплайна.
Както и да е, всеки си носи глава на раменете да го мисли. Аз продадох всичко пролетта към 120 и сега имам съвсем малко. Ако падне ще си допълня.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеВиж тази картинка, която показва развитието на печалбата на Гилд от 2011 г. насам. Това че изведнъж е скочила в пъти е много добре за тези, които са купили Гилд преди 2013, т.е. преди да се появят очакванията/спекулациите за очаквания скок.
Въпросът е какво става с печалбата от тук нататък. Смяташ ли, че маржа им на печалба от 87% ще се увеличава (всъщност маржа май вече намалява). Пазарният дял в САЩ от 90% колко още може да се увеличава?
И когато плащаш 10х печалбата днес, образно казано, очакваш, че в следващите десет години тя няма да пада. А какво става с печалбата ако маржа им на печалба след 2-3г. е половината от това, което е днес и пазарният им дял падне на 60%.
Ravnovesie вчера посочи, че Гилд са си изиграли картите перфектно. Въпросът е дали има гаранция, че ще продължат да играят перфектно.
И тези 10 млрд. кеш, дето ги имат е много хубаво, но могат и бързо да го изгорят.
Разгледай цялата фармация и ако ми намериш още една фирма подобна на Гилд да се търгува на ПЕ 9 скачам през прозореца. Дори и най-големите избушеняци от големите фарми се търгуват към 18-20, а други по-скоро към 30!
К'вото и да се случи с маржовете им и/или с пазарния дял, в най-лошия случай коефициентите им ще отидат на нивото на другите. А не е и като да им е празен пайплайна.
Както и да е, всеки си носи глава на раменете да го мисли. Аз продадох всичко пролетта към 120 и сега имам съвсем малко. Ако падне ще си допълня.
Коментар
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеНе знам дали и имаш и с ква цел ги следиш тези, ама сравнени с Гилд, Найк е като дирижабъл
Мисля, че са един от най-добрите large cap growth акции и че могат да продължават около 15% растеж на печалбата още поне 10 години.Last edited by Misho ILIEV; 23.12.2015, 14:01.
Коментар
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеНе знам дали и имаш и с ква цел ги следиш тези, ама сравнени с Гилд, Найк е като дирижабъл
Въпросът е какво става с печалбата от тук нататък. Смяташ ли, че маржа им на печалба от 87% ще се увеличава (всъщност маржа май вече намалява). Пазарният дял в САЩ от 90% колко още може да се увеличава?
И когато плащаш 10х печалбата днес, образно казано, очакваш, че в следващите десет години тя няма да пада. А какво става с печалбата ако маржа им на печалба след 2-3г. е половината от това, което е днес и пазарният им дял падне на 60%.
Ravnovesie вчера посочи, че Гилд са си изиграли картите перфектно. Въпросът е дали има гаранция, че ще продължат да играят перфектно.
И тези 10 млрд. кеш, дето ги имат е много хубаво, но могат и бързо да го изгорят.
Коментар
-
http://www.investor.bg/evropa/334/a/...polsha-208343/
Eй баси, аз тамън да вляза в Полша и тея моркови ще вземат да ги даунгрейднат...
нищо, ще добавяме по евтинко.
Всъщност някои от мерките де предприемат никак не са лоши и само биха увеличили потреблението, а и винаги могат си девалвират злотата да са по конкурентни.
За детски колкото 1 бг пенсия можем само да мечтаем, те ще го направят без проблем, при това там няма чаавета....нито толерастия към човекоподобни орки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеКога Найки ще спре да бие очакванията и ще им паднат акциите
Коментар
-
Nike
Кога Найки ще спре да бие очакванията и ще им паднат акциите
http://www.cnbc.com/2015/12/22/nike-...-earnings.html
The fitness giant posted second-quarter earnings of 90 cents per share, up from 74 cents a share in the year-earlier period. It also delivered revenue of $7.69 billion, falling short of the $7.81 billion expected by analysts.
Wall Street had expected the company to deliver quarterly earnings per share of 86 cents, according to consensus estimates from Thomson Reuters.
Worldwide future orders, a key metric for the retailer, soared 20 percent excluding currency impacts, blowing past the 14.1 percent estimated, the company said.
Коментар
Коментар