Първоначално изпратено от Muller
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнениеTesla-голям ръст +183 долара (11%), голяма работа са тия, какво правят, трепят всичко
Няма какво да се добави. За NIO също. Няма как да стане, ако не искаш да пуснеш фиш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеTа като стана дума за някои гурута...май напоследък не си заслужава особено да се следват на сляпо. Изглежда и системите им/еджовете им спрямо маркета и другите си имат expiry date...
Загледах се в статията за „подценените“ фондове и ми прави впечатление, че бест пърформърите са с годишна доходност 15-20% годишно (предполагам нет след комисиони).
"Top ten most underrated hedge funds. Big returns, little notoriety"
Не случайно казват, че ако правиш по 20% консистентно без сериозни спадове си в ТОП лигата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
Може би е атомна физика.... : )
Атомната физика е за Йемен и производните периферии.
Все пак цивилизования свят има предимство при тестването на най-модерните технологии.
Какъв хубав тренд на Наско бави се много с 15000 а няма време. Часовника тик така . Мечката не спи, а инвеститорите ще преживеят голям урок.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнениеПосле щЕ настанен тишийна. И всичко ще си отиде на мястото. Геохимия Хахххх
Коментар
-
За населението предполагам занеш, че щатите се очаква да станат към 450 милиона до 2050г. Не знам за друга развита страна да има прогнози за подобен ръст на населението
Тука очаквах да видя увеличаваща се производителност на труда...
А за ниската задлъжнялост трябва да уточниш задлъжнялост на кого? Задлъжнялостта на домакинствата може и да е проблем, ама те доста са "деливъриджнали" от 2009 насам и плащанията им по дълга, който имат последно беше на рекордно ниско ниво като процент от доходите.
Корпорациите, да, голям дълг, ама това не е проблем за по-големите риби от СиП 500. Дълг при супер ниски лихви с падеж далече във времето не е ограмен проблем
Държавният дълг на САЩ кога е бил на рекордно ниво и какво става след това през 1950-те? Значи и това само по себе си не е спирачка за растежа
Всъщност най-сигурният начин да се спре растежа сега е като се затегне колана. Тогава може да направим една втора Голяма депресия и от там вече при сегашната социално нажежена ситуация отиваме към...
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
Колкото до растежа той зависи от два фактора - прираст на работоспособното население (напр. повече млади хора, или включванете на жените трудовата заетост от 40те на миналия век) и/или ниска задлъжнялост на икономиките.Last edited by Money; 18.08.2020, 00:07.
Коментар
-
Единственото сигурно на пазара (според мен) е че ще изненада мнозинството участници, както винаги.
Проблемът на повечето хора и особено "професионалистите" е че си мислят че могат да предвидят бъдещето.
Колкото до растежа той зависи от два фактора - прираст на работоспособното население (напр. повече млади хора, или включванете на жените трудовата заетост от 40те на миналия век) и/или ниск
Три неща ще изненадат до три една година.
Цената на злото индикатор на задаваща се криза.
Сгромолясването на не великия балон на балоните Наско.
И тътена на пейтриътите.
После щЕ настанен тишийна. И всичко ще си отиде на мястото. Геохимия Хахххх
Коментар
-
Единственото сигурно на пазара (според мен) е че ще изненада мнозинството участници, както винаги.
Проблемът на повечето хора и особено "професионалистите" е че си мислят че могат да предвидят бъдещето.
Колкото до растежа той зависи от два фактора - прираст на работоспособното население (напр. повече млади хора, или включванете на жените трудовата заетост от 40те на миналия век) и/или ниска задлъжнялост на икономиките.
И двата фактора ги няма, така че и господ да те управлява няма как да направи чудеса. Потребление си трябва! При застарявящо население, което излиза от активна възрст и висока задлъжнялост няма как да очакваш потреблението да се увеличи.
А иначе ще поживеем ще видим каква е новата парадигма - инфлация или дефлация. На мен ми се струва че първото е по-вероятно (особено като виждаме какво се случва със златото) най-малкото защото исторически за политиците по-малкото зло е инфлационно обезценяване на дълга, отколкото дефлационен деливъридж.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеТози паралел не е най-добрият обаче. Лихвата по японския дълг не е бенчмарк за нищо освен за това къде се намира Япония
Също така, повечето хора, които мислят по този начин не са прокопсали до сега
Основната поука от Япония е чисто макроикономическа. Има един американски икономист (Пол Кругман), който биеше камбната още през 2001-2002, че това, което става в Япония би могло да стане и в САЩ. После същият каза 2008-2009, че ако нещо трябва да сме научили от японската криза, то е че след тежка финансова криза трябват спешни и масирани фискални стимули
За съжаление станахме заложници на т.нар. "консерватори" и резултат беше хилав растеж в продължение на десетилетие
Интересно е също, че т.нар. "консерватори" изиграват същата унищожителна роля, както през 1930-те. С тази разлика, че сега поне централните банки си свършиха работата, въпреки крясъците от "дясно" за политика на икономическо опустошение подобно на Голямата депресия
) е че ще изненада мнозинството участници, както винаги.
Колкото до растежа той зависи от два фактора - прираст на работоспособното население (напр. повече млади хора, или включванете на жените трудовата заетост от 40те на миналия век) и/или ниска задлъжнялост на икономиките.
И двата фактора ги няма, така че и господ да те управлява няма как да направи чудеса. Потребление си трябва! При застарявящо население, което излиза от активна възрст и висока задлъжнялост няма как да очакваш потреблението да се увеличи.
А иначе ще поживеем ще видим каква е новата парадигма - инфлация или дефлация. На мен ми се струва че първото е по-вероятно (особено като виждаме какво се случва със златото) най-малкото защото исторически за политиците по-малкото зло е инфлационно обезценяване на дълга, отколкото дефлационен деливъридж.
Коментар
-
Russian potash producer Uralkali said on Tuesday that its former distributor, the Belarusian Potash Company (BPC), is selling the fertilizer at such a low price that it may make it impossible for the company to conclude contracts.
https://www.mining.com/uralkali-slam...rus-and-china/
Това от май. "Мойте" от NTR също гледат на Китай като на основен пазар. Абсолютен дюшеш, ако и да ми е кофти за белорусите. Определено смятам, че един залог в NTR може да се изплати в пъти, ако се реализира украинския сценарий. Байдъвей, понеже там олигарси няма, евентуални санкции ще са върху самата държава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеИ другото - знам, че повечето тука сте по глобалните работи и такива дреболии като компании и борси не ви вълнуват, но събитията в Минск имат много сериозно икономическо отражение. Очевидно се върви към съсипване на страната по украински модел. Белорусите си имат истинска промишленост и конкуренцията бая ще намаже. Съжалявам, че позицията ми в NTR не е по-голяма. Пулих се като теле, когато четох разни анализи как ковида ще унищожи Белорусия и цената на калия ще скочи... Виках си, че няма начин. А то стана като с вица за мъжа, който не искал да яде гъбите.
Съмнява ме да е украински модела там, хората просто искат повече свобода, диктатора е време да си ходи.
Дано съм прав че имам все пак малко + сантимент от 1 подрастваща дама от там, млади години..отдавна не бях се сещал
Да, и аз съм мяркал преди години че са сила в торовете, ма съжалявам, не мога ти бъда от особена полза.
Коментар
-
И другото - знам, че повечето тука сте по глобалните работи и такива дреболии като компании и борси не ви вълнуват, но събитията в Минск имат много сериозно икономическо отражение. Очевидно се върви към съсипване на страната по украински модел. Белорусите си имат истинска промишленост и конкуренцията бая ще намаже. Съжалявам, че позицията ми в NTR не е по-голяма. Пулих се като теле, когато четох разни анализи как ковида ще унищожи Белорусия и цената на калия ще скочи... Виках си, че няма начин. А то стана като с вица за мъжа, който не искал да яде гъбите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеГответе се за АТН на всички индекси. Сигура.
Баш Сеенен рече че вече разликата с Тръмп се е стопила на 4% само, а в 15те най важни щата дори са фифти фифти.
Е, тенекето ми ще е по тънкажно вероятно в тоя случай...ма то къде ли пък има пълно щастие
Коментар
Коментар