IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
    terziev, сори за невежеството ама какво би следвало да означава това изкупуване на собствени акции за курса на акциите и за самите компании. Доколкото схванах може да довече до временно покачване на курса на акциите им, което обаче да не е дългосрочно. Може ли да ми го изтълкуваш като за невежи.
    Шефовете в компаниите са длъжни да декларират, когато купуват/продават акции на собствената си компания. Когато някой вътрешен купува, вероятно очаква повишение. Не е нещо напълно сигурно, но все пак е индикатор.

    Коментар


    • terziev, сори за невежеството ама какво би следвало да означава това изкупуване на собствени акции за курса на акциите и за самите компании. Доколкото схванах може да довече до временно покачване на курса на акциите им, което обаче да не е дългосрочно. Може ли да ми го изтълкуваш като за невежи.
      Last edited by IvelinaJensen; 26.05.2020, 16:24.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
        Ако бъде преизбран ще стане доста съмнителна тезата за дългосрочното държане на американски акции.

        А краткосрочният ефект може и да е нагоре и надолу. Дано да е нагоре, че да можем да се отървем от американските акции на добра цена.


        Ако мистър Тръмп спечели, много се надявам Дау да изкърти психологическия таван от 30 000.
        Много ме кефи прическата му, а и на него му отива ролята на американски президент. Наглед безпардонен шоумен, обича да се шегува с чуждестранните политици. Но по сериозните въпроси подхожда сериозно.
        Примерно в Сирия при ескалацията на конфликта, когато човечеството беше на прага на 3-та световна война, не се бави дълго, и взе решение за изтегляне на военните сили...
        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

        Коментар


        • Fortum-a досега +3.50%. Определенио смазва Iberdrola в съпоставителен план. В премаркета WELL удари 50, а AM 4.45. Кака се ожени.

          ALK и STOR да не говорим. pipbel, защо направо не почнеш да пишеш статиите в инвестора?
          Last edited by terziеv; 26.05.2020, 15:58.

          Коментар


          • вижте какво казва Марадона:

            Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
            Атака на 30 000 до 2-3 месеца

            Нищо чудно да се случи, айде да е след 7-8 месеца

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
              Ако бъде преизбран ще стане доста съмнителна тезата за дългосрочното държане на американски акции.

              А краткосрочният ефект може и да е нагоре и надолу. Дано да е нагоре, че да можем да се отървем от американските акции на добра цена.


              To пък щото с Джо деменцията един мелтъп ни чака....
              Най добре се отървавай още преди изборите щом си рекъл така.

              Коментар


              • Бат Тръмп може да се гътне до преди изборите ..
                поне такива насоки е имала една известна преди време медиум психярка - Silvia Browne .
                Но вие не ползайте астролози и такива шарлатани при взимането на инвестиционно решение !!!
                това го правят само милиардерите както е казал стария Джей Пи Морган :
                "мillionaires don't need astrologers, but billionaires do"

                Коментар


                • Ако бъде преизбран ще стане доста съмнителна тезата за дългосрочното държане на американски акции.

                  А краткосрочният ефект може и да е нагоре и надолу. Дано да е нагоре, че да можем да се отървем от американските акции на добра цена.

                  Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

                  85% доходност за няколко месеца е мега-гига-отличен резултат. Браво!
                  Моята е далеч по-скромна, 17% от края на март до сега/2месеца/. Ако Тръмп бъде преизбран наесен, много се надявам на удвояване до края на годината.

                  Коментар


                  • Днес ще е някаква вакханалия. Късите да му мислят. Само някой твит, че изхвърлят китайците от борсите, може да повлияе негативно.

                    На имейла получих доклад, че миналата седмица шефовете в AM, MDU, ALK, O и STOR са купили акции на компаниите си. За STOR и O е по-сериозен обемът. BABA върви добре в Хонконг.

                    Имам една питанка за опциите. Имам малко WELL взет преди около седмица на 38,9. Сега е 47.8. Взимам put опции, валидни до 18 септември. Дали е добре като хоризонт? Позицията е само 1800 долара. Колко горе долу бихте платили за тези опции, за да има смисъл. Това при положение, че смятам WELL за подценен и вероятно ще удари 50+. Рискът от фалит е наистина минимален. Сорка, ако е тъп въпросът.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от altorn808 Разгледай мнение
                      От март насам избягвам почти изцяло акциите, като се фокусирам върху индекси и нефт 90% от сделките ми. Като цяло мисля, че нефта и златото са най-сигурните инвестиции с най-голям потенциал до края на годината. Съжалявам много, че не вкарах достатъчно в нефт преди една-две седмици от лакомия за по-добра цена, очаквайки да падне още малко, но увеличат ли се случаите и затворят ли се границите пак, си заслужава човек да разполага с кеш, не само за нефт, а и след като вече видяхме кой как се справя по време на епидемия, да се изберат подходящи акции на промоция.
                      /
                      Оставам с впечатление, че си в час с материята. Видях че търгуваш с нефт. Как го правиш? BULL сертифиакти ли купуваш? Защото аз това съм купила с gearing x 2, но хич не ми е ясно как функционира. Четох ама пак не ми е ясно. Оставам с впечатление, че са най-рисковата инвестиция сертификатите и ме е страх да не увисна без нищо, защото бая пара точно там съм вложила. Четох, че хората купуват такива неща сутрин и продават вечер за да си спестят нещо си през нощта, но не ми стана много ясно какво. Аз от около 4 седмици ги имам и въпреки, че много скочиха ме е страх да ги продавам да не се набутам, защото на моя сертификат пише, че имало глоба ако се продадат преди изтичане на договора. За който пък от своя страна пише че бил неограничен, но пък препоръчват да се държи сертификата поне година. Не знам какво ще стане ако го държа година, но пак пишат че има вероятност при лош сценарии да си загубя всичките пари, че май може и да се овътря, а при добър - да спечеля около 50%. Но сега вече съм спечелила само от растежа им около 45% та не знам дали да не пробвам да ги джитна овреме, въпреки тази глоба дето я пишат от 2%. Но като цяло нищо не ми е ясно и никой около мен не разбира от това да ми обясни. Ако ти разбираш би ли ми казал как се търгува с нефтени сертификати както и ти самият как точно си инвестирал в нефт.

                      Коментар


                      • Погледнах Rheinmetall. Изпуснах ги обаче днес - понесли са се главоломно нагоре. Но имат още мегдан за растеж. Ама не дават данни за дивидент - принципно май месец ги раздават ама за сега няма обявени дати в моята платформа поне. Утре ще ги дебна.
                        Lockhead са скъпички и дивидентът им е малък, но пък го дават тия дни и може само заради него да си ги закупя. И тях ще ги следя.
                        terziev, не мисля, че при теб е късмет. Заради кризата е - нормално е да печелиш много сега като всичко е нагоре все още. Въпреки че си се олял с тия 85% - дано наистина си таланат, че много ми влияеш и без да искам купувам споменати от теб акции. На мен ми пише за последните 3 месеца печалба 34,93%, които не знам как са ги сметнали, но определено не съм спечелила толкова много пари. И сигурно една трета от печалбата ми са ми от нафтата.
                        АМ ги взех на 4,26 с кюртажа и всички сметки включени 545 бройки. Нищо лошо не искам да кажа за тях, просто като им гледам потъващата графика се плаша. Всички нефтени тръгнаха нагоре, а тия още се помотват. Дано се отприщят. И на мен ми изтекоха очите. А и чета бавно и нямам и толкова акъл и памет да ги проучвам. Както казах карам на интуиция. Или по-точно уча се да я чувам, че с толкова мислелне и логика съм заглушила, но не винаги ми се удава.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                          Имам обаче една чуденка. Гледам, че сме доста новобранците (нямам предвид само форума), които покрай ковида започнаха да търгуват супер активно. Гледах едни графики на Robinhood с колко са се увеличили сделките по време на пандемията. Този път именно по-дребните риби направиха пачка, а големи инвеститори си седяха на кеша и почнаха да зеленясват от яд, че изтърваха скока на цените.

                          Та чуденката ми е, какво ще стане когато мерките напълно отпаднат и дребните риби не можем да седим по цял ден да търгуваме и да правим оборотите. Много хора ще си изтеглят парите, за да ги вкарат в каквото по принцип си се занимават. Дали Бъфет и подобните му ще се активизират или активите ще се сурнат надолу. В момента, включая дивидентите, съм на 85% печалба. Злато нямам къде да държа, а не ми се вярва да продължи още дълго такъв щур късмет.
                          85% доходност за няколко месеца е мега-гига-отличен резултат. Браво!
                          Моята е далеч по-скромна, 17% от края на март до сега/2месеца/. Ако Тръмп бъде преизбран наесен, много се надявам на удвояване до края на годината.
                          ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                          Коментар


                          • Резултатът ти е меко казано идеален, особено като се има в предвид волатилността на пазарите, а друг начин да успееш, освен да ти изтекат очите пред екрана, няма. 200 сделки са си доста, но щом уцелваш почти всяка една, няма нужда да променяш нищо. BABA е от акциите, които почти винаги е добре да имаш, по принцип надминават очакванията, а и да дойде и да не дойде пак вирусът, съм убеден, че резултатите от второто тримесечие ще са по-добри от първото.




                            От март насам избягвам почти изцяло акциите, като се фокусирам върху индекси и нефт 90% от сделките ми. Като цяло мисля, че нефта и златото са най-сигурните инвестиции с най-голям потенциал до края на годината. Съжалявам много, че не вкарах достатъчно в нефт преди една-две седмици от лакомия за по-добра цена, очаквайки да падне още малко, но увеличат ли се случаите и затворят ли се границите пак, си заслужава човек да разполага с кеш, не само за нефт, а и след като вече видяхме кой как се справя по време на епидемия, да се изберат подходящи акции на промоция.




                            Трябва много да се внимава ако си инвестиран на 100%. Прецени кой ти пречи да спиш и кой си струва да го държиш каквото и да стане. Не забравяй, че винаги може да хеджираш с опции. За инфлацията конкретно има сигурна защита: https://www.investopedia.com/terms/t/tips.asp.

                            И все пак следващите две седмици ще бъдат решаващи за много неща и не забравяй, че ако не се чувстваш на 100%, няколко дни без екрани и графики понякога могат да се отразят много добре!




                            /трябваше да си направя нов акаунт, понеже сайтът незнайно защо не ми даваше да ползвам стария и само на мен ли ми отнема цял ден и сто натискания да пусна един отговор??/

                            Коментар


                            • Резултатът ти е меко казано идеален, особено като се има в предвид волатилността на пазарите, а друг начин да успееш, освен да ти изтекат очите пред екрана, няма. 200 сделки са си доста, но щом уцелваш почти всяка една, няма нужда да променяш нищо. BABA е от акциите, които почти винаги е добре да имаш, по принцип надминават очакванията, а и да дойде и да не дойде пак вирусът, съм убеден, че резултатите от второто тримесечие ще са по-добри от първото.




                              От март насам избягвам почти изцяло акциите, като се фокусирам върху индекси и нефт 90% от сделките ми. Като цяло мисля, че нефта и златото са най-сигурните инвестиции с най-голям потенциал до края на годината. Съжалявам много, че не вкарах достатъчно в нефт преди една-две седмици от лакомия за по-добра цена, очаквайки да падне още малко, но увеличат ли се случаите и затворят ли се границите пак, си заслужава човек да разполага с кеш, не само за нефт, а и след като вече видяхме кой как се справя по време на епидемия, да се изберат подходящи акции на промоция.




                              Трябва много да се внимава ако си инвестиран на 100%. Прецени кой ти пречи да спиш и кой си струва да го държиш каквото и да стане. Не забравяй, че винаги може да хеджираш с опции. За инфлацията конкретно има сигурна защита: https://www.investopedia.com/terms/t/tips.asp.

                              И все пак следващите две седмици ще бъдат решаващи за много неща и не забравяй, че ако не се чувстваш на 100%, няколко дни без екрани и графики понякога могат да се отразят много добре!

                              /трябваше да си направя нов акаунт, сайтът не ми даваше да си ползвам стария незнайно защо и само на мен ли не ми качва отговорите веднага а трябва по няколко пъти да пробвам?/

                              Коментар


                              • Благодаря, altorn888. Явно си напред с материала. За първи път чувам за trader.bg. Ще го разуча, въпреки че смятам да съм точно от тези, които ще гледат да минат на малко "по-пасивни дългосрочни стратегии". Само да открия какви да са точно тези стратегии. При всички случаи можеш да търгуваш през IBKR, където ще имаш добър избор, но няма да е на марджин.

                                На мен основната ми печалба е от дейтрейдинг на APT и от над 115% възвращаемост от WES (автоматично се продаде, мислех да го държа и сега ме е яд, защото печалбата щеше да е близо 200%). Особено при APT на няколко пъти се препотих и не ми се мисли, ако бях на марджин. Явно имаш по-здрави нерви.

                                Според jstock съм на +84,60% за 312 дни - това с включен дивидент и брокерски такси, но преди данъци. Реално започнах от март. Преди това се бях излъгал през "Елана" (SAXO) да купувам с малки суми някакви ETF-и (JDXJ, VDE) и едни мини за сребро ASM, които може да минат за penny. То и AM беше по гущер и половина по едно време. Стъпките съм ги дращил тук и в другата тема, защото около мен няма с кой една дума да разменя по въпроса. Реално обаче е късмет на начинаещ, лесно променяне на "стратегията", в началото четене на Yahoo, после Seeking Alpha, малко Zerohedge, последните дни pipbel и срам ме е да кажа колко точно киснене пред компа. Досега портфейлът ми се менеше почти напълно през дестина дни, само BABA си седеше от самото начало. Около двеста сделки имам за два месеца, което преди да ти прочета поста ми се струваше бая.

                                Проблемът е, че вече почти всичките ми спестявания са вкарани и почва яко да ме е шубе. Късметът се обръща лесно, а няма нужда да се самозаблуждавам, че съм инвеститор. Помня как не спах на 12 март, а тогава бях вкарал в пъти по-малко пари от сега. Отделно направо не се чувствам здрав от толкова висене пред екрана. Печалбата ми не е голяма в абсолютна стойност, но за мен това са заплатите за цяла година. Търся точно по-спокойни идеи - как да не загубя и да се предпазя от инфлацията, без да трябва си следя акаунта всеки ден.

                                Коментар

                                Working...
                                X