Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеАз имам друго обянсение разбира се и то по разумно от теорията на хаоса ( нарича се VIX ) но няма значение.
Който сее ред, жъне хаос.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнениеПреди малко разбрах в непринуден разговор с една мацка че имала инфо от дубай че борсите щели да се сринат към края на годината и щяло да има голема криза....явно това ни готвят и е програмирано
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеВинаги е така. Когато изразяваш мнение няма как да не изхождаш от собствените си разбирания и т.н . Това не е проблем. Бе значение дали сме прави.
И аз не казвам че съм прав. Казвам какво мисля хипотетично. Все от някъде трябва да се тръгне. И подробностите които са най важни могат в даден момент да променят основата. Архитектите го знаят.
Тоталното премахване на парите е невъзможно според мен в това общество. Може да има частични опити в дадени страни. Може да има движения в тази посока като 500 евро но това няма практически значение.Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен
Коментар
� -
По вероятно
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕстествено че не говоря за някакви крайно отрицателни ефекти. Но при равни други условия големия бизнес ще е по-зле отколкто в ЕС. по вероятно е това да е маргинално по-зле, а не нещо критично - но ще е по-зле. Дребния бизнес още по маргинално ще е по-добре. В крайна сметка както казах и по долу всъщност няма значение.
Големия губещ от излизането на великобритания ще са всички коит оразчитат на европейски субсидии - тъй като общия бюджет със сигурност ще намалее. Едно заради самото излизане на ЮК и второ защото в ЕС ще се уплашат че и друг донор може да излезе, като Холандия или някои скандинавски държави и според мен има сериозна вероятност при Брекзит следващите години общия бюджет да става все по-малко.
От което пък България губи. И особено българското селско стопанство, тъй като там са голямата част от субсидиите. Та един вот в англия може да срине цената на земята в България - а и в цяла южна европа.
По вероятно е да вдигнат вноските - което е все тая.
Ох само темата за справедливите субсидии на земята да не я подхващаме щото....е безумно дълга. А пък темата за Европейския бюджет пък освен дълга е и отвратителна.
Губещи са : Германия и САЩ.
Губещи са и ЕС като цяло ( щото може да е началото на края ) и може би такива като България - само че когато губи някой нещо не знае какво печели.
И като говорим за евроусбсидии има освен какво да загубим доста и какво да спечелим. Но всичко е относително.
Хубаво си поговорихме...айде лека)))
Коментар
� -
Не зная аз дали британците ще са по-добре в ЕС или извън ЕС - има фактори и в двете посоки - на кантар е донякъде. Вярно от Брюксел ги натискат, ама и те никога не са се давали да ги тъпчат ного-ного. Лошото е, че европейският проект твърдо върви към провал, но не защото е лош в самата си основа и като идея, а защото изродени политици, които в по-нормални времена щяха да бъдат екзекутирани публично, водят Европа към катастрофа - катастрофа демографска, културна, икономическа. Затуй е по-добре Британия да се отцепи ли? - Късно - тя вече е пълна с тъмни ислямистки субекти !!!
Апропо - ония северните травестити с карираните фусти - са проевропейски - ако Британия напусне ЕС, нараства опасността самата тя да се разцепи по-късно.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
� -
Естествено че не говоря за някакви крайно отрицателни ефекти. Но при равни други условия големия бизнес ще е по-зле отколкто в ЕС. по вероятно е това да е маргинално по-зле, а не нещо критично - но ще е по-зле. Дребния бизнес още по маргинално ще е по-добре. В крайна сметка както казах и по долу всъщност няма значение.
Големия губещ от излизането на великобритания ще са всички коит оразчитат на европейски субсидии - тъй като общия бюджет със сигурност ще намалее. Едно заради самото излизане на ЮК и второ защото в ЕС ще се уплашат че и друг донор може да излезе, като Холандия или някои скандинавски държави и според мен има сериозна вероятност при Брекзит следващите години общия бюджет да става все по-малко.
От което пък България губи. И особено българското селско стопанство, тъй като там са голямата част от субсидиите. Та един вот в англия може да срине цената на земята в България - а и в цяла южна европа.
Коментар
� -
Няма такъв филм
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеГолемите английски бизнеси масово си докарват по над половината от приходите а при някой и 80-90% извън англия. По голямата част от тях от ЕС. Никой не мисли че общия пазар ще бъде загубен. но какво ще стане например ако рязко се вдигнат изискванията към минната индустрия. Или пък към операции на чужди банки в ЕС. Или пък английските авиокомпании да им стане по-скъпо летенето до европа. Или пък английските военни заводи да не могат да продават толкова в ЕС.
Да може...то може утре и от тото да спечелиш...ама вероятно няма да спечелиш.
Всичко това е насаждане на виртуални страхове с цел прокарване на политически интереси. Преди си мислех че всичко е пари...после разбрах че всичко е политика.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеРешенията които засягат големия бизнес са винаги в една посока. Политиците. Влиянието на Английския бизнес е по вероятно да бъде по силно върху Английския политически елит от колкото върху целия европейски. И по евтино. И по лесно и по бързо и по ефективно и т.н.
Единственото което има значение за големия бизнес е пазара. Но пазара при всички положения ще го има и без пари ( т.е без да се дупят на ЕС в частност на Германия )
Англия която МОЖЕ да си го позволи ще бъде на светлинни години по добре извън ЕС е моето мнение. Всичките кьор фишеци които Обама диктува на Камерън да говори и да плаши хората са толкова глупави че нямам идея колко трябва да си точно прост да им се вържеш още повече когато и от теб зависи. Все пак е референдум.
Единствените които ще загубят малко влияние са Американците. Щото Англия им е пудела което и на децата е ясно и винаги е добре да имаш пудел в съюз в създаването на който имаш конструктивна и ключова роля. По лесно се диктува политика на съюз от колкото на 20 държави поотделно - сигурно го разбираш. Виж като заковаха Меркел колко лесно става всичко.
Та интересно ще е ...аз ако съм Англичанин ще главувам ЗА.
Коментар
� -
Натискат ги
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеА за Швейцария - я си помисли пакКои банки са буквално премазани и от САЩ и от ЕС. Някой да натиска френските банки така - или пък английските. Да не говорим пък немските - които реално са оставени на самотек. Но ако си швейцарска банка никак не ти е забавно последните години. Другият голям швейцарски бизнеси - фармацията много ясно че няма как да е сериозно натискан - те са големи навсякъде - не само в самата Швейцария.
Къде не бачкат швейцарските банки както си искат да те питам? Сега щото првеха много скрити неща...верно ги натиснаха да ги ограничат ама ако бяха в ЕС щяха да се надупят и без натискане. Аз предпочитам...да си правя каквото си искам и от време на време да мен натискат ЕВЕНТУАЛНО от колкото по дефаулт да не мога да правя каквото си искам.
А другите банки за каквото не ги натискат ( германските и френските ) реално и швейцарските не ги натискат за това. Тях ги натискат за друго.
Така че този аргумент не върви.
Спомням си преди години един приятле швейцарец си говорим като са имали референдум и са гласували против...и той ми вика ей...колко правилно сме постъпили а тогава се съмнявахме.
Коментар
� -
Решенията които засягат големия бизнес
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЗащото ще ти намалеят възможностите за влияние върху решения които така и така ще те засягат.
Чисто стратегически всеки голям - все едно дали е страна или корпорация би трябвало да се стреми на първо място да влияе на външните фактори, които я засягат. То всъщност това е същността на всяка стратегия. Така че чисто стратегически и Британия като цяло и големите корпорации в частност ще са в еднозначно по-лоша позоция.
Малкия бизнес обаче така и така не може да влияе - и за него евентуално падане на бюрократичното бреме ще е еднозначно добро. Но разбира се това бюрократично бреме може и да не падне. Но все пак е по-вероятно да намалее - тъй като малкия бизнес пък има със сигурност по-голямо политическо влияние в самата Англия, отколкото в ЕС.
Единственото което има значение за големия бизнес е пазара. Но пазара при всички положения ще го има и без пари ( т.е без да се дупят на ЕС в частност на Германия )
Англия която МОЖЕ да си го позволи ще бъде на светлинни години по добре извън ЕС е моето мнение. Всичките кьор фишеци които Обама диктува на Камерън да говори и да плаши хората са толкова глупави че нямам идея колко трябва да си точно прост да им се вържеш още повече когато и от теб зависи. Все пак е референдум.
Единствените които ще загубят малко влияние са Американците. Щото Англия им е пудела което и на децата е ясно и винаги е добре да имаш пудел в съюз в създаването на който имаш конструктивна и ключова роля. По лесно се диктува политика на съюз от колкото на 20 държави поотделно - сигурно го разбираш. Виж като заковаха Меркел колко лесно става всичко.
Та интересно ще е ...аз ако съм Англичанин ще главувам ЗА.
Коментар
� -
А за Швейцария - я си помисли пакКои банки са буквално премазани и от САЩ и от ЕС. Някой да натиска френските банки така - или пък английските. Да не говорим пък немските - които реално са оставени на самотек. Но ако си швейцарска банка никак не ти е забавно последните години. Другият голям швейцарски бизнеси - фармацията много ясно че няма как да е сериозно натискан - те са големи навсякъде - не само в самата Швейцария.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеЗащо ако си едър ще е по зле? И преди да ми кажеш общия пазар...да видим например ако си едър в Швейцария например, дреме ли ти че не плащаш на ЕС и не ти казват какво да правиш?
Чисто стратегически всеки голям - все едно дали е страна или корпорация би трябвало да се стреми на първо място да влияе на външните фактори, които я засягат. То всъщност това е същността на всяка стратегия. Така че чисто стратегически и Британия като цяло и големите корпорации в частност ще са в еднозначно по-лоша позоция.
Малкия бизнес обаче така и така не може да влияе - и за него евентуално падане на бюрократичното бреме ще е еднозначно добро. Но разбира се това бюрократично бреме може и да не падне. Но все пак е по-вероятно да намалее - тъй като малкия бизнес пък има със сигурност по-голямо политическо влияние в самата Англия, отколкото в ЕС.
Коментар
� -
Защо ако си едър
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАко си дребен английски бизнес може и да си по-добре извън ЕС. Ако си едър - ще си по-зле. За средния англичанин в общи линии няма особено значение.
Може би кой да е швейцарски бизнес няма същия достъп до пазара>?
Или мислиш че ЕС ще сложи митници предполагам...))
Коментар
�
Коментар