IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
    Това е заблуда по принцип. Пропуснатата полза си е загуба за мен. Ако съм продал някаква акция за 100 лева и после цената и е станала 200 не е ли загуба? Самата продажба означава че съм къс на тази акция.
    Действай философски. Винаги продавам с мисълта, че акцията ще се удвои. Най-малкото показва, че съм бил прав първоначално и бизнесът е бил страхотен.
    Last edited by Pronto; 25.05.2016, 02:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
      Тук си права.

Има много лесно решение против корупцията, неплащането на данъци, събераемостта им..и т.н Т.е много лесно теортично решение за премахването на най големите проблеми на обществото.

Махаш кеша тотално, плащаш данъци мигновенно при сделката чрез банката. Няма ДДС глупости и т.н sell tax и данък доход. Няма как да има корупция щото няма как да дадеш пари, няма как да укриеш данъци щото ти ги взимат веднага. Данъчната администрация и всякаква паплач си "отива" всичко става лесно..бързо и точно.

Всъщност това е върха на айсберга щото в свбодното време аз съм мислил много върху това.

Основната контра против премахването на кеша е как да си държиш парите в банка която може да фалира и да нямаш възможност да си вземеш парите.
      Решението е елементарно. Държавна банка която оперира парите ти и не ги пипа за друго т.е не може да фалира. Ако ти направиш избор за лихви или за каквото и да е да ги преместиш в друга банка вече риска е твой.

Въпреки че това не е всичко което мога да кажа - това уж просто решение е невъзможно.
      Това би довело до други въпроси като например защо например съществуват частни банки? Какъв е проблема банките или банката да е държавна? Което пък води до идеи свързани директно със социалзима. Аз не съм социалист ...всъщност полтически никакъв не съм.
      Което пък на практика може да преобърне цялата ни представа за устройство на държавата.
      Защо обаче това не може да се случи?
      Заради принципите?
      Това не може да стане защото всички общества са изградени на база на корупцията. Това е залегнало в основата. И като казвам корупция не означава задължително пари в брой. Означава ВЛИЯНИЕ. Всеки се бори да влияе на друг. Дребния чиновник на данъкоплатеца, Частния бизнес на правителствата, едни правителства на други правителства и т.н.

Ще спра че ще стане много дълго...

Да допълня - тези идеи обаче са много опасни. Защото ползите могат да доведат до непредивидми последници.

Ще дам пример: Например утре откриват ( ако не са отркили ) как от чиста вода да направят да кажем безнзин. Т,е всеки да може да си прави сам бензин. Това добре ли е? На пръв поглед добре. Какво по хубваво от това да имаш безплатно гориво. И в следващата секунда се замисли върху последниците? Колко компании няма да ги има, колко хора ще загубят парите си, колко хора ще загубят работата си, колко правителства ще паднат, колко гражданско недоволство ще има, колко безработица ще има...и т.н Сиреч армагедон.
      На пръв поглед добро решение - води до апокалиптични пследици.
      Подобно е и решението ако някой открие бърз и евтин транспорт не базиран на конвинционалния. Например антигравитационен двигател. Това автоматично ще доведе до по горните последници. Т,е имаме ужасен конфликт. Кое е добро за обществото на практика и кое не е добро.
      Или друг момент...евтино лекарство против рак. Някой казват че това е Витамин Б12 май беше...дето го има в костилките на кайсията. Ами ако някой признае че това е така и това нистина понага? Къде отиват парите за ресърч....коамнии които произвеждат лекарства и т.н...а къде отива прираста на населението?

Темата наистина е дълга
      Проблемът е че и ти и аз разсъждаваме според собствените си разбирания. Ти се ръководиш от това какво е допустимо за теб ( или не е допустимо ) . При мен е същата ситуация, но това не значи, че сме прави. При мен проблемът е, че не ми е ясен мотива и не мога да се ориентирам. Ако знам каква е глобалната цел, ще реша какво ще правя, но за сега не ми е ясно... Затова се опитвам да се ориентирам и приемам всякакви гледни точки
      Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен

Коментар

• Това че държавна банка не може да фалира е някакъв мит. Гледай ББР, ако не си спомняш Минералбанк.

Коментар

• Мишо, като чете единствената книга за инвестиране в акции You can be a stock market genius! научи ли нещо?
          Защото утре продавам CSC и HPE, и двете акции бяха с П/Е под 10 с мощни дивиденти и гигантски байбаци и купувам малко кеш и добавям в Белите планини (П/Е над 100, но иначе е евтина) и Алегани Корп. old way is best в застраховането, а и в инвестирането. И ще чакам. Ще чакам друга евтина идея докато тези ми въртят парите. Може и CBS, най-гледаната телевизия малко. Може и някое Либърти. С останалото Барик и шистак съм пас засега Но това с печалбата утре очакваната от ХПКю
          А сделката е лоша за България - може и да затворят някой офис, дано не този във Варна.

Коментар

Тук си права.

Има много лесно решение против корупцията, неплащането на данъци, събераемостта им..и т.н Т.е много лесно теортично решение за премахването на най големите проблеми на обществото.

Махаш кеша тотално, плащаш данъци мигновенно при сделката чрез банката. Няма ДДС глупости и т.н sell tax и данък доход. Няма как да има корупция щото няма как да дадеш пари, няма как да укриеш данъци щото ти ги взимат веднага. Данъчната администрация и всякаква паплач си "отива" всичко става лесно..бързо и точно.

Всъщност това е върха на айсберга щото в свбодното време аз съм мислил много върху това.

Основната контра против премахването на кеша е как да си държиш парите в банка която може да фалира и да нямаш възможност да си вземеш парите.
            Решението е елементарно. Държавна банка която оперира парите ти и не ги пипа за друго т.е не може да фалира. Ако ти направиш избор за лихви или за каквото и да е да ги преместиш в друга банка вече риска е твой.

Въпреки че това не е всичко което мога да кажа - това уж просто решение е невъзможно.
            Това би довело до други въпроси като например защо например съществуват частни банки? Какъв е проблема банките или банката да е държавна? Което пък води до идеи свързани директно със социалзима. Аз не съм социалист ...всъщност полтически никакъв не съм.
            Което пък на практика може да преобърне цялата ни представа за устройство на държавата.
            Заради принципите?
            Това не може да стане защото всички общества са изградени на база на корупцията. Това е залегнало в основата. И като казвам корупция не означава задължително пари в брой. Означава ВЛИЯНИЕ. Всеки се бори да влияе на друг. Дребния чиновник на данъкоплатеца, Частния бизнес на правителствата, едни правителства на други правителства и т.н.

Няма проблем, че ще стане дълго. Все пак не сме забравили да четем ( това в кръга на шегата). За мен това на този етап е единственото логично обяснение. Намам нищо против да не съм права, но тъй като не вярвам в съвпадения, не ми се струва нормално по едно и също време да обяват, че нямало повече да поддържат банкнотата от 500 евро, защото щели да се борят с престъпността и т.н. и в същото време, зад океана да се прокрадне идеята, че вече нямало нужда от банкнотата от 100$, пак за да се борят с тероризма. Струва ми се, че се стремят да ликвидират напълно кеша, за да могат по-лесно да контролират всичко. Искрено се надявам да не съм права
            Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен

Коментар

• Тук си права

Първоначално изпратено от vsic4ko_e_otnositelno Разгледай мнение
              Сещам се за тези герои, но това не ми помага. Моето мнение е че глобалната цел, на всичко, което се случва е да се премахне кеша. Имам предвид физическия кеш. След това контролът ще се осъщесви много лесно.
              Тук си права.

Заради принципите?

Да допълня - тези идеи обаче са много опасни. Защото ползите могат да доведат до непредивидми последници.

Ще дам пример: Например утре откриват ( ако не са отркили ) как от чиста вода да направят да кажем безнзин. Т,е всеки да може да си прави сам бензин. Това добре ли е? На пръв поглед добре. Какво по хубваво от това да имаш безплатно гориво. И в следващата секунда се замисли върху последниците? Колко компании няма да ги има, колко хора ще загубят парите си, колко хора ще загубят работата си, колко правителства ще паднат, колко гражданско недоволство ще има, колко безработица ще има...и т.н Сиреч армагедон.
              На пръв поглед добро решение - води до апокалиптични пследици.
              Подобно е и решението ако някой открие бърз и евтин транспорт не базиран на конвинционалния. Например антигравитационен двигател. Това автоматично ще доведе до по горните последници. Т,е имаме ужасен конфликт. Кое е добро за обществото на практика и кое не е добро.
              Или друг момент...евтино лекарство против рак. Някой казват че това е Витамин Б12 май беше...дето го има в костилките на кайсията. Ами ако някой признае че това е така и това нистина понага? Къде отиват парите за ресърч....коамнии които произвеждат лекарства и т.н...а къде отива прираста на населението?

Темата наистина е дълга
              Last edited by Iv_max; 25.05.2016, 01:49.

Коментар

Не знам дали се сещаш героите от Биг шорт какво правеха като откриваха позиции. Ходеха и гледаха какво става на улицата. Какво става в реалният бизнес. Не четяха анализи и прогнози. Забелязал съм че винаги има предостатъчно време за реакция но само ако имаш представа какво става на улицата. Не в главите на банкерите и трейдърите.
                Сещам се за тези герои, но това не ми помага. Моето мнение е че глобалната цел, на всичко, което се случва е да се премахне кеша. Имам предвид физическия кеш. След това контролът ще се осъщесви много лесно.

Коментар

• Първоначално изпратено от vsic4ko_e_otnositelno Разгледай мнение
                  Много добре съм запознат ( апропо, съм запозната) . Занимавам се с реален бизнес и напоследък меко казано, се плаша. Имам и някакъв пакет от акции, но не се имам за инвеститор. Може би според някои известни форумци, аз съм дългосрочен инвеститор, но аз гледам на тези акции като на спестовен влог. Придобиих ги по някакво стечение на обстоятелствата през 2009 год., след което започнах да се информирам и да чета За сега съм на печалба (огромна при това), но това не ме успокоява. Не мога да си изясня глобалната картинка и това не ми дава мира. Продължавам да се уча, но не настъпва някакво изясняване
                  Не знам дали се сещаш героите от Биг шорт какво правеха като откриваха позиции. Ходеха и гледаха какво става на улицата. Какво става в реалният бизнес. Не четяха анализи и прогнози. Забелязал съм че винаги има предостатъчно време за реакция но само ако имаш представа какво става на улицата. Не в главите на банкерите и трейдърите.
                  Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Вярно е това.

Риска си заслужава в зависимост от премията.

Аз пък като правя сметки за нов бизнес и сметна песеместичния сценарии го разделям на две. И ако пак съм на печалба - влизам ако не надали.
                    Но последните години съм се концетрирал към така наречениете "тънки" бизнеси. Тънък бизнес наричам аз нещо което може да ти донесе много пари а риска да опиташ е незначителен на фона на възможната печалба.

И преди да кажете че такива работи няма...ще ви кажа последното нещо което направих.

Понеже, съм във ветринарния бизнес отдавна. Сега влязахме да правим ваксини за животни специфични за дадено стопанство. Правим ДНК анализ на животните , преценяваме какви генни показатели имат и даваме препоръки какво да правят стопаните и правим ваксина специално за тях като намаляваме или въобще елиминираме антибиотиците. Така ония знаят кое теле например да заколят и кое да оставят както и спестяват кинти от антибиотици и отговарят на Европейските изисквания за намаляване на антибиотиците.
                    Ей това наричам аз ТЪНЪК бизнес.
                    Имах навремето един съдружник. Той смяташе като в шаха понеже беше шахматист. И вика значи правим това, ако не стане, онова и т.н до 10-тия ход. Целта е каквото и да стане все да сме напред. Нещо като хеджфондовете
                    А за това което правиш не знам. Това не всеки го може. Всъшност всеки го може но хората нямат тази енергия която имаш ти. Нито път тази вяра за да си позволят да изследват и експериментират. Вероятно наистина ключа е във вярата. Наистина не знам защо го правиш. Това е голяма загадка за мен. Обещал си някога да пием по нещо. Може би тогава ще разбера. Днес например ми хрумна възможност от която могат да се спечелят много пари. И то от нещо за което не се налага да инвестирам. Просто приложение на нещо което вече имам. Споделям я със съдружника ми а той нищо не казва. Просто не го интересува. Ми няма да го моля. Губи се нещо. Вярата ли желанието ли не знам.И се чудя защо не го интересува. В следващият момент почвам да се чудя какво не ми е наред на мен че ме интересува. Има нещо някъде. Някои се интересуват и искат а на други им стига да не са гладни и да ги оставят на мира. Цял ден се чудя защо едни хора са такива а други онакива. Кои са правите и кои не са. Такива работи.

Коментар

Е как кой. Аз естествено. Винаги ми е било приоритет реалният бизнес пред акциите. Просто като няма бизнес и гледам да се занимавам с нещо. Не знам дали си запознат колко трудно е в момента да се прави бизнес в България в момента. Всички произвеждат ама няма кой да купува. Навсякъде е така, не само тук. Да ама борсите растат ли растат.
                      Много добре съм запознат ( апропо, съм запозната) . Занимавам се с реален бизнес и напоследък меко казано, се плаша. Имам и някакъв пакет от акции, но не се имам за инвеститор. Може би според някои известни форумци, аз съм дългосрочен инвеститор, но аз гледам на тези акции като на спестовен влог. Придобиих ги по някакво стечение на обстоятелствата през 2009 год., след което започнах да се информирам и да чета За сега съм на печалба (огромна при това), но това не ме успокоява. Не мога да си изясня глобалната картинка и това не ми дава мира. Продължавам да се уча, но не настъпва някакво изясняване

Коментар

Предстявяме си, че всички са на едно ниво и решават, че ще си докарват някакви пасивни доходи от собственото си познание за пазарите
                        Няма как да са на едно ниво, защото темперамент, обща култура, интереси, емоции, праг на стрес ще са различни. Еднаквите неща са ирелевантни, само различията имат значение.

Коментар

• За мен не е

Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                          Това е заблуда по принцип. Пропуснатата полза си е загуба за мен. Ако съм продал някаква акция за 100 лева и после цената и е станала 200 не е ли загуба? Самата продажба означава че съм къс на тази акция. Но все пак въпреки че ако нямаш идея накъде ще върви пазара е все тая дали ще си на кеш или на дакс+дау аз предпочитам да съм на кеш винаги. Защото кеше мога да го обърна в много неща а всички останали неща тряббва първо да ги превърна в кеш а после в каквото там си реша. Просто най-лесно се смята в кеш.
                          За мен не е.

Понеже аз не съм ясновидец и ако преценя че нещо ще го продам го продавам а то като скочи ебал съм му майката. Друго ще дойде. Възможности има много. Не е само тази последната. Обаче кеширам кинти. За мен аз съм го казвал и преди единственнот което има значение с колко ликвидни средства разполагаш. Това че имаш имоти...бла бла..дори злато аз не го броя за пари. Аз броя парите за пари.
                          Защото като видя друга възможност аз искам да мога да се възползвам от нея, А такива има много.

Коментар

• Много приказки за нищо, не може всички да сме дейтрейдъри В крайна сметка е важно да си относително прав и нервите ти да издържат, когато изглежда, че не си

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Хахаха - то няма значение колко си грамотен - има значение колко си грамотен спрямо останалите в играта. Ако всички са свръх финансово грамотни просто много хора свръх финансово грамотни ще си губят парите
                              Предстявяме си, че всички са на едно ниво и решават, че ще си докарват някакви пасивни доходи от собственото си познание за пазарите

Коментар

А какво мислиш, че ще се случи, ако в един хипотетичен свят, всички са свръх финансово грамотни и решат, че ще станат инвеститори? Въпросът ми е кой ще произвежда някакъв реален продукт?
                                Е как кой. Аз естествено. Винаги ми е било приоритет реалният бизнес пред акциите. Просто като няма бизнес и гледам да се занимавам с нещо. Не знам дали си запознат колко трудно е в момента да се прави бизнес в България в момента. Всички произвеждат ама няма кой да купува. Навсякъде е така, не само тук. Да ама борсите растат ли растат.

Коментар

Working...
                                X