IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Да, това и на мене ми е интересно. Не си спомням и една успешна сделка на Ивелина споделена в реално време. И дори в нереално

    Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение

    А смятай като напреднеш каква пара ще правиш
    ​​​​​​Всъщност в какво са ти най големите позиции, ако имаш такива и държиш де

    Коментар


    • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

      в момента баш е 63,08%. Ама като отвориха скочи до 65,5%
      А смятай като напреднеш каква пара ще правиш
      ​​​​​​Всъщност в какво са ти най големите позиции, ако имаш такива и държиш де

      Коментар


      • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

        Дай и твоя за да се гордеем и с теб повече, отколкото с мен. Аз не се гордея със себе си ама грам - след всяка сделка се псувам.
        Аз съм журналист в Investor.bg.
        На борсата проходих 1995 г. и сега го давам яваш-яваш. Понеже съм ял шамарите много, някои кризи и ситуации замалко да ме ликвидират и някои работи вече просто не ги правя. Не виждам смисъл.
        Сега на стари години по- спокойничко. Дебнем на замушка на сигурно и така.

        Много много много колеги спекуланти/инвеститори/трейдъри пазара ги РАЗБИ КАТО МАЧЕ ОТ ДИРЕК, направо им скъса шортите. Над 99% вече не са по пазарите. Тотална сеч. Нещо се случва и после работят нещо, но вече не са самоиздържащи се спекуланти. Правят нещо друго.

        Късмет!
        Last edited by mpy_yordanov; 10.09.2020, 20:52.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение

          Смело напред тогава
          Гордеем се с теб
          публикувай резултата си всяка седмица, че живота стана скучен
          следенето на твоя резултат ще е разтухата
          Дай и твоя за да се гордеем и с теб повече, отколкото с мен. Аз не се гордея със себе си ама грам - след всяка сделка се псувам.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

            в момента баш е 63,08%. Ама като отвориха скочи до 65,5%
            Смело напред тогава
            Гордеем се с теб
            публикувай резултата си всяка седмица, че живота стана скучен
            следенето на твоя резултат ще е разтухата

            Коментар


            • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

              13 годишното американче точно с опции беше спечелило 75 000 долара за 2 месеца от Тесла. Ама не знам купувал ли е или продавал
              Това е като лотариините реклами за търкане на билетчета. Ако вярваш на такива реклами си безнадежден случай (нищо лично).

              Коментар


              • Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение

                Двете посочени операции с Никола и Ябълката са абсолютно НУЛЕВИ откъм информация
                Успешни, неуспешни, не това е въпроса.
                Големият въпрос е с колко от акаунта са хванати. Ако е с мижав %, тогава what the fuck. Ако са с голям процент, тогава риска е бил оле мале ликвидация.

                Тоест въпроса за оптималното Ф, кога с колко да влезем в пазара. Колко патрона да приготвим, ако са много, дори и успешни над ХХ процента, няма да е фън. Ако са малко и вземеш че влезеш в неуспешна серия капитала намалява и влизаш в спирала надолу.

                С две думи
                Инвестирането е далеч по-сложно от купи, продай. И от това с колко и кога. Трябва да е устойчив в дълъг период... Много неща трябва.

                Говорим си откровено.
                Така го мисля, така го пиша.
                Ако си гледал през последните дни търговията щеше да видиш какво се случи.Ако ме питаш с колко съм шортнал ябълката и николата ще ти кажа.Ябълката я шортнах с 170 бр а николата с 140. Още рано сутринта на премаркета писах по въпроса.Ако те интересува дали вкарвам всичко в сделките отговора ми е НЕ.Играя с много малка част от парите и затова не се притеснявам от тотална загуба.Писах вече че когато падне пазара ще вляза с всички пари дългосрочно.Сега не ме кефи.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение

                  а резултатат след СРИВа който не беше срив щото падна с 10% а преди това качи с 15%
                  та за къф срив говорим?
                  това е ръст

                  та колко е резултата ви
                  ?
                  защо винаги избирателно? от преди след между?
                  в момента баш е 63,08%. Ама като отвориха скочи до 65,5%

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение

                    Мъни ти е обяснил, че е далеч по-добре да купиш индекс вместо да чърниш като гламав по цял ден, а Репрезент ти е подал кокалче относно когнитивните заблуди. Ще добавя следното: при по-ниска вола щеше да си на минус и представяне равно на индекса щеше да ти се вижда непостижимо. Предходното изречение е и към Ивелина - да, говорим си в минало време, но за неща, които са тясно свързани. Ако миналото не е достоен учител, то целият познавателен процес отива по дяволите.

                    Относно времето - това е най-ценното, с което разполагаш. Направи така, че да работи за теб, докато се занимаваш с нещата, които ти харесват. Ако търговията ти харесва, значи търсиш адреналина, а не парите, което се потвърждава от факта, че се нуждаеш от одобрение (искаш да се похвалиш). Правенето на пари е скучна и досадна работа, а 1200 кинта са нищо на фона на риска, който поемаш ежедневно. Ако подобни суми те радват, следва наистина да се запитаме какъв бизнес аджеба въртиш?

                    От отговора ти съдя, че не си разбрал въпроса. Питах те на колко ТИ оценяваш времето, което отделяш, а не колко са склонни да плащат работодателите на работниците си. Разликата е огромна.

                    Мариане, преди години имахме 2 трейдърки в екипа, които се справяха доста добре. И още 4-5, които хич ги нямаше. Има жени и жени.
                    Не си мъчи акъла нито за бизнеса нито за сумите които ме устройват . Борсата ми е хоби и ме забавлява много.Слушал съм ги през годините много разбиращи на БФБ и всичките още ближат рани.Моята стратегия проработи и успях да се запазя там ама си беше чиста загуба на време.А на американския пазар ми е кеф.Купувайте си каквото искате и си го дръжте докогато искате.Като ме питаш сега ти ми кажи на колко си оценяваш твоето време?

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от representjah



                      ​​​​​
                      Класика в жанра. Абсолютна класика. Не го казвам за да се подигравам, нито завиждам за резултатите. Ще покажа масово заблудите на 99.9% от хората които се знаимават с финансови пазари/тото/залагания/игри на щастието.

                      1. Наблюдения? Всеки човек смята, че неговите на наблюдения и опит е правилен. НО всички знаем, че те не струват нищо, има десетки оптически и ментални заблуди на които не можеш да влияш и да промениш по никакъв начин. Представи си жена със повдигащ сутиен - знаеш че е изкуствено, но не можеш да промениш реакцията в себе си - кефи те и те възбужда. Вмести наблюдения ти трябва друго - статистика, много много статистика и то ТОЧНА. Това е огромния проблем на всички пазари. Казвам ти го от опит, преди няколко години ми се наложи да обобщавам и занимавам с около 300 GB (gigabyte) CSV файлове. Милиарди и милиарди редове от спортни състезания. Ревеше ми се - нещата се оказаха много по-интересни отколкото си мислех.
                      2. Човек предпочита да печели по малко, но редовно 99 дни, но да изгуби един ден, въпреки че тази еднодневна загуба ще бъде по-голяма от всичките му натрупани печалби до момента. Печелиш 99 дни по 100 долара, но накрая в един ден губиш 10 200 Долара. Никога нито един човек до момента не ми е давал разумен отговор защо го прави. Но то е ясно - защото се чувстваш като Бог 99 дни и като лайно един. И аз съм го правил, но бързо си научих урока.... започнах да правя обратното. Губех малко но редовно, за сметка на редките и огромни печалби. Проблема е да се научиш да си лягаш всяка вечер със загубите. Но когато математиката (вероятностите) са на твоя страна не е толкова трудно. Една-две печеливши сделки ми вадят тримесечието, а дори не се занимавам с вероятности по големи 1 на 500.
                      3. Когато му дойде времето - Ясно е че нямаш краен срок или крайна цел. Ще направиш точно както в следващото мнение - въпреки че си на загуба, ако не си продал акциите не си на загуба. Щом ги "държиш" всичко е наред. Нарича се mental accounting. Всяко стратегия трябва да има ясен изход/цел. Дали ще е е удвояване на капитала, дали ще е 13 месеца, дали ще е достигане на определена цена или подобно.
                      4. Щом една компания ми е донесла много пари, то тя пак ще ми донесе. Не казвам, че конкретната компания е лоша, но ако наистина виждаше потенциал в нея, не ни трябвало да я махаш изобщо на първо място. Щеше още да си я държиш...
                      5. Ако - най-опасната дума на финансовите пазари. Няма такива филми в сделките. Първо мислиш, след това действаш. И никъде, ама никъде след това не се съмняваш в действията си. Да, задължително е през определен период от време да преоценяваш какво си направил, какво си мислил в онзи момент, какво мислиш сега, светът се променя постоянно. И бъдещото ще покаже че поне 50% от нещата в които вярваме днес, са пълни глупости (грешни). Думата е полезна, само когато я използваш ПРЕДИ да направиш нещо, като разглеждане на различните варианти и оценяваш техните вероятности да се случат.

                      Като цяло цялата тая фондова борса си е голяма зарибявка. Гледаш по цял ден едни движения, пада, качава се, едни червени зелени цифри, въобщо като на увеселително влакче е. Ужасно пристрастяващо, адреналина е винаги у небесата. Ама мен не ме кефи. Предпочитам на 200К да получавам 5-6% годишна доходност (чиста), да не ми се налага да гледам някакви картински всеки ден, а само когато си попълвам данъчната декларация. И точно това ми е идеята - смятам че в близките 2-3 години ще има изключителни сделки и супер компании на невероятни цени.
                      Общо взето скучно работа - слагаш едни пари и се надяваш да си прав след 20-30 години.
                      Всичко е ала бала и загубите идват когато нямаш дисциплина.Губят точно тия които искат с една сделка да направят големия удар.Да да ама не.Точно тогава се сговнясват нещата.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                        От 3 май до сега ако просто си беше държал SPY щеше да си на +19.8%

                        Ако беше надушил, че в технолигичните е истината и беше взел QQQ или XLK щеше да си на +29.8%

                        С по-малко риск и без да губиш време в трейдинг
                        Ако ,мако накрая мирише.Така казват хората.Не ми трябва нищо да държа.Пазара ще се сгромоляса.Дали ще е сега или след 1-2 г още по-зле.Когато преценя ще си купя хубави дългосрочни акции и ще ги стискам до второ прилествие.Сега пазара не е хубав и съм убеден,че половината вече търпят загуби,но си трайкат .

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

                          13 годишното американче точно с опции беше спечелило 75 000 долара за 2 месеца от Тесла. Ама не знам купувал ли е или продавал
                          искам да кажа че е нормално когато на борсите играят 1 млрд. души е нормално някой да направи от 100 лв. до 10 млн. лева после до 10 млрд.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

                            13 годишното американче точно с опции беше спечелило 75 000 долара за 2 месеца от Тесла. Ама не знам купувал ли е или продавал
                            като вица че едно циганче яло вафла и казало на друго че е хубава и то на трето и четвърто се хвали че е шоколад

                            това 13 годишно може да е загубило а не спечилило

                            впечатляват ме рекламите в интернет на брокери и консултанти как са като за полуидиоти направени
                            то рекламите винаги са такива де...

                            Коментар


                            • Пазара се люшка, не знае накъде да хване ......

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

                                Начи миналата седмица точно преди срива, след 5 месеца и 12 дни трейдинг бях стигнала 72%. Беше моментно, но БЕШЕ.
                                а резултатат след СРИВа който не беше срив щото падна с 10% а преди това качи с 15%
                                та за къф срив говорим?
                                това е ръст

                                та колко е резултата ви
                                ?
                                защо винаги избирателно? от преди след между?
                                Last edited by mpy_yordanov; 10.09.2020, 18:18.

                                Коментар

                                Working...
                                X