IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
    Чакай да ти кажа един любопитен факт

В началото на май 2020 Ивелина писа, че била на +15%

После тука във форума изпляска една безпирна серия от губещи трейдове. После се оказа, че е на +50%. Как бе, джанъм, след лавината от загуби? Ами защото в началото преди да почне да пише в NYSE била направила +60% и после със загубите след това станали само +50%

Добре, джанъм, а от какво какво направи тези +60%? Еми... не мога да кажа, ама от трейдинг, ти с'а к'во завиждаш ли ми?

Та такива ми ти работи с късмета на начинаещия
    тази тема се ползва само за ХВАЛИ ПРЪЦКАНЕ
    явно вклю и от мен
    това вече и на децата е ясно
    Last edited by mpy_yordanov; 30.10.2020, 15:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

Нали се сещаш, че Бъфет е обявен за най-успешния предприемач според тотала, а не според раздадените съвети и акъли. Него не го е срам да си покаже тотала, въпреки че му е интимен точно колкото и твоя. Явно при теб проблемът е друг, а не интимността. Не ти знам тотала, така че за мен не важиш. Ама продължавай да си се перчиш - коя съм аз ти спирам ентусиазма
      проблемът ми е че съм журналист
      когато престана да бъда журналист, най-вероятно ще напиша една книга, в която ще пише какво съм видял, какви циркове съм се нагледал и какво съм направил
      а също много вероятно е да не пиша книга и да не пиша и по форуми и да си живея живота така както искам, каквото правя и в момента
      просто в мен все още има малко тръпка да давам акъл
      понеже 20 г. видях че никой акъл не ще, всеки иска да си строши главата
      все по-малко ми се дава
      но просто сърце юнашко не трае
      като гледам как влязъл на дъното и си мисли че е НАПРАВИЛ парите, ми късмет на начинаещ
      или как някой се хвали на ден по 200%, а тотал йок, вход йок, лимит йок, екзит йок
      ташунко, terziev, вашите коментари не стават за четене, само за дразнене
      в този смисъл и коментарите на големите инвестиционни банки не стават за чеп на буре
      ето тази боза например
      https://www.investor.bg/forex/8/a/po...nskite-314582/
      Победа на Байдън ще подкрепи европейските пазари, на Тръмп - американските

Само ала бала
      информационна диета е спасението

Коментар

• Чакай да ти кажа един любопитен факт

В началото на май 2020 Ивелина писа, че била на +15%

После тука във форума изпляска една безпирна серия от губещи трейдове. После се оказа, че е на +50%. Как бе, джанъм, след лавината от загуби? Ами защото в началото преди да почне да пише в NYSE била направила +60% и после със загубите след това станали само +50%

Добре, джанъм, а от какво какво направи тези +60%? Еми... не мога да кажа, ама от трейдинг, ти с'а к'во завиждаш ли ми?

Та такива ми ти работи с късмета на начинаещия

Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
        А ти от раз 70% с късмета на начинаещия и после .. да видим.

Коментар

Тук верно се превърна в пенсионерска седянка от мечтатели проектомилионери, които са толкова знаещи и можещи, че за всеки случай са излезли от пазара и са се превърнали в дърдорещи наблюдали на реалните играчи, които не ги е страх да рискуват
          знаеш ли кое е лошото?
          за почти 20 години форум оттук минаха хиляди умници, които след месеци на хвалене изчезнаха и нито един после не написа "пичове, аз фалирах и тва е"

някои ги познавам лично. Седнаха си на гъза, започнаха да ходят на работа, от много умници, които ме хранеха и като журналист, станаха каквото трябва, седнаха си на гъза. Искаха да лежат и да изкарват пред компа, но се оказа, че не е за тях.

Но всички те насъскваха други, че е лесно и подмамваха Леминги в самоубийствения си поход.

Е как пък никой не се появи и не писа "аз загубих всичко, аз загубих 3 млн., аз загубих 7 млн., аз загубих 90%, аз загубих 100%". Един загуби два апартамента след висене на компа по 10 часа в продължение на 2 години пред очите ми. После отиде в строителството. Друг даваше акъл, искаше да ни съди за авторски права, че пишел много коментари и ни развивал форума. Фалира няколко пъти, фалира парите на доверители, емигрира и т.н.

Фалиране има, извиняване няма.
          Как пък един не се извини на читателите.

Пък да ти кажа, аз си стоя в пазара постоянно. Добър опит да ме нахраниш, че съм пенсионер излязъл от пазара. Между другото съм на 39 с 25 години на борсата. Смятай на колко съм започнал. Еми 1995 имаше масова приватизация и родителите и бабите оставиха боновите си книжки на мен и брат ми да ги инвестираме както искаме и въобще да ги управляваме. 1997 г. започна търговията и търгувах на чужди ЕГН-та, на майка и на един по-голям приятел. Ходех си по чейндж бюрата и врътках франкове, марки и долари с детските си спестявания. Както казах неуспешно (с изключение на някои малки печалби), но така се трупа опит. А ти от раз 70% с късмета на начинаещия и после .. да видим.
          На различни пътеки сме.

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение

тотала е не дневния ръст с 6%, когато предния ден си бил 6% надолу
            тотала НЕ Е резултата за 6 месеца, защото си имал късмета на начинаещия и си напред с ръста на индексите
            тотала не е дори резултат за 5 години защото това е кратък период
            моят тотал е от 1995-та г. Вече горе долу 25 г.
            както по-долу писах до 2003-та си губех редовно и качествено, затова не съм на твоя път с късмета на начинаещия, който е много опасен
            аз съм на пътя на тъпия и упорития със загубите и накрая качественото натрупване (знания) стана количествено
            около мен имаше много умни стари брокери и инвеститори, разбирай ударили яка греда тук там, но оцеляли
            без техните съвети АБСУРД
            И няма да го споменавам тотала си, защото е лична информация. Аз съвети и нужда от помощ нямам. Когато искам съвет се обаждам на някой. Онзи ден се обадих на един приятел от Търговище и ми даде съвет, който веднага използвах в едни преговори.

За борсата съвети не искам, защото знам къде да сложа "ЕМОЦИОНАЛНИЯ СТОП ЛОС". И въобще не се лакомея, ако този стоп лос ми казва НЕ, това не е ТВОЕТО, Остави го на ДРУГИТЕ. Може да е нарисувано като "ракета" както му викахме, но въобще не ме интересува, да се умножава по 1 000 ако ще.
            Нали се сещаш, че Бъфет е обявен за най-успешния предприемач според тотала, а не според раздадените съвети и акъли. Него не го е срам да си покаже тотала, въпреки че му е интимен точно колкото и твоя. Явно при теб проблемът е друг, а не интимността. Не ти знам тотала, така че за мен не важиш. Ама продължавай да си се перчиш - коя съм аз ти спирам ентусиазма

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

ТОЙ НЕ Е НА ПАЗАРА! НЕ участва, не търгува, не притежава акции.
              Напротив. Няма да успееш да ме провокираш да си кажа какво правя. То е интимен акт.

Коментар

• Тук верно се превърна в пенсионерска седянка от мечтатели проектомилионери, които са толкова знаещи и можещи, че за всеки случай са излезли от пазара и са се превърнали в дърдорещи наблюдали на реалните играчи, които не ги е страх да рискуват

Коментар

и чакам вчерашната ти дневна флуктуация да видя на базата на кво ти ти е самочувствието. Както и тотала, квото и да означава това
                  тотала е не дневния ръст с 6%, когато предния ден си бил 6% надолу
                  тотала НЕ Е резултата за 6 месеца, защото си имал късмета на начинаещия и си напред с ръста на индексите
                  тотала не е дори резултат за 5 години защото това е кратък период
                  моят тотал е от 1995-та г. Вече горе долу 25 г.
                  както по-долу писах до 2003-та си губех редовно и качествено, затова не съм на твоя път с късмета на начинаещия, който е много опасен
                  аз съм на пътя на тъпия и упорития със загубите и накрая качественото натрупване (знания) стана количествено
                  около мен имаше много умни стари брокери и инвеститори, разбирай ударили яка греда тук там, но оцеляли
                  без техните съвети АБСУРД
                  И няма да го споменавам тотала си, защото е лична информация. Аз съвети и нужда от помощ нямам. Когато искам съвет се обаждам на някой. Онзи ден се обадих на един приятел от Търговище и ми даде съвет, който веднага използвах в едни преговори.

За борсата съвети не искам, защото знам къде да сложа "ЕМОЦИОНАЛНИЯ СТОП ЛОС". И въобще не се лакомея, ако този стоп лос ми казва НЕ, това не е ТВОЕТО, Остави го на ДРУГИТЕ. Може да е нарисувано като "ракета" както му викахме, но въобще не ме интересува, да се умножава по 1 000 ако ще.

Коментар

Тотала е при гроба. Как така дневните флуктуации не са важни, като именно от тях се правят парите. Иначе щеше да имаме една дълга права черта и да чакаме само на дивиденти.

Ако нямаше флуктуации преди изборите, как щяхме да натоварим добри сделки?
                    Ти правиш пари от дневните флуктуации и губиш от тренда а Money печели от тренда. Затова за него волатолността е риск, който се балансира с диверсификация. Не знам дали осъзнаваш, но ако портфейла ти се движи като права черта с ъгъл на наклона, който е поголям от пазарната доходност си свършил отлична работа. Според мен всеки разумен човек би избрал при равна доходност портфейл с по-малка волатилност. По високата волатилност на портфейла е риск и изисква по-висока възвращаемост. Тоест волатилността на индивидуалният актив е източник на доход а волатилността на портфейла на риск. Смятал ли си колко е волатилността на портфейла ти? Сравнявал ли си представянето си спрямо някой Бенчмарк за по-продължителен период?

Коментар

• Логичното беше агидката от тролове, които превърнана тази тема в клоака и личен чат с пълни безсмислици, да си бяха отворили отделна тема, в която така или иначе само те щяха да си влизат и да си гукат там

Само че така не е гот, защото логореята, с която ни заливат иска внимание, а NYSE традиционно е тема с голям трафик и така великите гении веднага получават внимание, макар и предимно негативно, защото повечето хора тука са достатъчно интелигентни да не клъвнат

Нещата обаче имат лесно решение. Просто да не се влиза тука. Аз лично кликам на NYSE много по-рядко от преди, а Терзиев, Ташунко, Ивелина и Никола20 направо съм ги блокирал
                      Last edited by Money; 30.10.2020, 13:32.

Коментар

И аз да се намеся, понеже следя форума. ТОЙ НЕ Е НА ПАЗАРА! НЕ участва, не търгува, не притежава акции. По собствените му думи разбира се. Аз няма да тръгна да пиша под всеки пост дали му вярвам или не. Едно време пред стадиона на Локото в Надежда се събираха двайсетина пенсионери, които обсъждаха в най-големи подробности тактики, стратегии... В интерес на истината не бяха някакви идиоти и доста разбираха. Както евнухът от харема разбира от ебане.
                        дали има акции и тръгува също не е важно. Достатъчно е да познава достатъчно хора и компании и да знае техните съдби. Казали са, че умният се учи от грешките на другите. Някой пък никога не могат да се научат ...

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

явно трудно разбираш, да се опитам по друг начин. Самочуствието му предполагам е защото е на пазара от 20 години. Дневните флуктоации не са важни, и играещите на ролетка на черно/червено също биха имали огромни печалби докато не занулят един ден.
                          И аз да се намеся, понеже следя форума. ТОЙ НЕ Е НА ПАЗАРА! НЕ участва, не търгува, не притежава акции. По собствените му думи разбира се. Аз няма да тръгна да пиша под всеки пост дали му вярвам или не. Едно време пред стадиона на Локото в Надежда се събираха двайсетина пенсионери, които обсъждаха в най-големи подробности тактики, стратегии... В интерес на истината не бяха някакви идиоти и доста разбираха.
                          Last edited by Andi11; 30.10.2020, 13:59.

Коментар

тотала тотала е важен
                            това дневните флуктуациии прасетата ги яли на тия волатилни рейнджови пазари
                            Тотала е при гроба. Как така дневните флуктуации не са важни, като именно от тях се правят парите. Иначе щеше да имаме една дълга права черта и да чакаме само на дивиденти.

Ако нямаше флуктуации преди изборите, как щяхме да натоварим добри сделки?

Коментар

и чакам вчерашната ти дневна флуктуация да видя на базата на кво ти ти е самочувствието. Както и тотала, квото и да означава това
                              явно трудно разбираш, да се опитам по друг начин. Самочуствието му предполагам е защото е на пазара от 20 години. Дневните флуктоации не са важни, и играещите на ролетка на черно/червено също биха имали огромни печалби докато не занулят един ден.

Коментар

тотала тотала е важен
                                това дневните флуктуациии прасетата ги яли на тия волатилни рейнджови пазари
                                Last edited by IvelinaJensen; 30.10.2020, 13:01.

Коментар

Working...
                                X